Stiri socante...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Andrada spune:
Ilse femeia doneaza un rinichi numai, gest pe care il poate face oricare om sanatos. In general ca sa traim nu avem nevoie decit de un rinichi. Donarea unui organ vital e decisa de un corp medical deci si daca vrea ea nu poate decide de ex cui ii va ceda celalt rinichi.
Multi oameni doneaza rinichi, operatia e complet "safe" si enorm de multe vieti au fost salvate prin procedura.
E crud si inuman ca viata celor 3 sa depinda de farmecul lor personal.
Poate totusi in urma emisuni se vor hotari alti oameni sa isi doneze cite un rinichi nefericitilor ramasi fara.
Si ma mai gindesc la cruzimea unor producatori care ii pun pe niste bieti bolnavi, care sint probabil in dureri zilnice, probabil legati la masina de dializa de 3 ori pe saptamina, sa isi pledeze soarta pe scena.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ache/ache.jpg)
ache spune:
quote:
Originally posted by alessia105
cat despre al doilea subiect ..eu locuiesc in Olanda ..nu am vazut asa ceva aici ..azi am citit in ziarele romanesti si i-am tradus si lui Ben ( oladez sadea ) si a zis ca nici el nu a auzit nimic la ..da chiar a zis ca daca este adevarat nu crede ca emisiunea are caracter de divertisment ,ci unul educativ ..(noi nu prindem Bnn...si ce spun spun de pe la stiri ,teletext ..etc )
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
alessia, tocmai am vazut acuma la stirile de la euronews, nu din romania...ziceau ca in urma controverselor starnite de proiectul asta s-a pus comunitatea europeana si a creat un card de donator mai nu stiu cum (scuze ca ma uitam cand la tv cand sa vad ce face instalatorul), ca din cate am inteles pana acuma nu puteai alege cui sa donezi in caz de deces organele...poate au schimbat ceva
anca
ilse spune:
Andrada da exact la aspectul asta vroiam sa ma refer, si anume ca ei trebuie sa-si pledeze cumva dreptul la viata prin prisma caror "calitati" sa zic asa, ca are unul o alunita care il face mai estetic, ca sunt mai "tineri", au o familie, copii, poate...adica la aspectul asta ma refer, e nedemn, daca ma intrebi pe mine si inuman.
cat priveste aspectul donarii de organe, stiu la ce se refera, chiar sotul meu are asemenea card asupra lui mereu, alaturi de carnetul de conducere, eu consider ca e un gest foarte frumos, dar nu de "comercializat", puteau foarte bine sa faca campanie, ce nu se intelege aici, e ca se "comercializeaza"!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Draga mea Karina , primul articol si mie mi se pare ok , mai ales ca si noi am pus acesta chestiune in discutie in momentul in care Emma a facut recadere.
Am avut noroc ca au mai gasit sa recolteze celule de la Emma avand in vadere ca a facut multe cure si cu doze mari(high risk).Ca sa nu mai vorbesc ca dupa fereza a trebuit sa mai facem 2 cure de chimio (iar maduva ei este deja foarte agresata si nu prea mai lucreaza).
Mai avem putin si plecam.
Te pupam si iti multumim!Esti un suflet mare.
Aida - mama de pisica mica.
Veve spune:
quote:
Originally posted by nusicasiely
eu nu sunt lamurita ce pateste bebelusul donator.
"...sangele continand celule susa embrionare, prelevat din placenta si cordon ombilical, va fi transfuzat copilului bolnav...."
Cu-alte cuvinte,bebelusul donator nu tre' sa faca nimic decat sa se nasca...
![](icon_smile.gif)
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina , www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060522" target="_blank">vevika & www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060521" target="_blank">"scaly monstel"
![](hi.gif)
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Elise spune:
nu vad ce e rau in faptul ca se va naste un bebelush care isi va ajuta fratiorul... In situatia limita respectiva, nu cred ca e vreun parinte care sa spuna "pai nu-mi salvez copilul, mai bine sa moara decit sa fac ceva care nu e etic si sa imi selectez al doilea bb".
De ce nu putem evalua situatia si din prisma persoanelor afectate?!
In ce priveaste a doua stire... nimic nou sub soare... acelasi show jalnic prezent si in emisiunile noastre, in care concurentii isi prezinta nenorocirile public intr-un cadru festiv.
Elise & BBLisa
Andrada spune:
quote:
Originally posted by ilse
Andrada da exact la aspectul asta vroiam sa ma refer, si anume ca ei trebuie sa-si pledeze cumva dreptul la viata prin prisma caror "calitati" sa zic asa, ca are unul o alunita care il face mai estetic, ca sunt mai "tineri", au o familie, copii, poate...adica la aspectul asta ma refer, e nedemn, daca ma intrebi pe mine si inuman.
cat priveste aspectul donarii de organe, stiu la ce se refera, chiar sotul meu are asemenea card asupra lui mereu, alaturi de carnetul de conducere, eu consider ca e un gest foarte frumos, dar nu de "comercializat", puteau foarte bine sa faca campanie, ce nu se intelege aici, e ca se "comercializeaza"!!
complet de acord cu tine, ilse misto observatie,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
marybell spune:
frumos gest al celor care accepta sa doneze organe pentru a salva o alta viata, dar emisiunea de genul asta mi se pare putin exagerata, insa ce nu fac oamenii din televiziune pentru un raiting ridicat?
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
quote:
Originally posted by Elise
sa imi selectez al doilea bb".
Poate ca asta nu este tocmai etic,faptul ca trebuie sa iti selectezi al doilea bebelus!
Ce se intimpla cu cei care nu "corespund" nevoilor,cerintelor?Ce vor face cu acei embrioni?Ei nu au voie sa traiasca?
Elise,am ales mesajul tau pt. ca era ultimul care "pomenea" ideea de selectionare ,nici un gind ascuns
![](icon_smile_big.gif)
Si eu as fi de acord numai daca cu siguranta al doilea ovul fecundat ar putea salva viata copilului bolnav,altfel nu cred ca as putea sa zic,"aa nu corespunde?nu-l vreau,facem altul!!!"Brrr!
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Poate ca asta nu este tocmai etic,faptul ca trebuie sa iti selectezi al doilea bebelus!
Ce se intimpla cu cei care nu "corespund" nevoilor,cerintelor?Ce vor face cu acei embrioni?Ei nu au voie sa traiasca?
exact aspectul asta mi se pare si mie ca e de o etica indoielnica. pe de alta parte, cum s-o simti bebelusul "selectionat" cand va creste si cand va afla ca a venit pe lume ca "donator", nu din dorinta parintilor de a avea un copil, adica nu pe pozitii egale cu celalalt copil. si asta e doar un aspect al problemei.
traim vremuri complicate...morala noastra a devenit insuficienta sa ne furnizeze explicatii si argumentatii pentru linistirea constiintei in situatiile astea cu totul noi create de progresul stiintei. nici nu stiu ce sa zic, pe de o parte ma minunez si aplaud, pe de alta ma tem de posibilele consecinte ale unor asemenea precedente.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)