***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (65)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Povestea nasterii Sofiei...A fost o data ca niciodata o zi de 9 mai...in care impreuna cu sotiorul meu si cu o gasca mare, mare de iepurasi care topaiau zglobii dupa morcovii nostri ne-am prezentat la clinica ptr provocare caci bebelusa nu vroia sa iasa si pace. Ne-a vazut nenea dr dimineata la echo si ne-a bagat primul cui: E cam mare micuta voastra, incercam pe cale naturala,dar...! Eu viteaza: Musai ca iese pe acolo! Si-mi pune o tabletica intravaginal si...asteptam, asteptam cateva ore si...nimic (poate ceva vagi dureri pe sub burta, dar nu-s convinsa ca chiar erau). Imi mai da nenea dr o tableta, de data asta sub limba, dupa care incep incet, incet sa am contractii, dar scurte, foarte scurte si la interval mic. Dupa vreo opt ore de pierdut vremea (aproximativ caci deja pierdusem notiunea timpului) imi pune si o perfuzie cu oxistin, care insa a avut un rezultat cek putin bizar: a crescut intensitatea durerilor (la un moment dat erau groaznice), dar nu si durata lor, scazand in acelasi timp intervalul dintre ele, ca la un moment dat erau subintrante (nu se termina bine una ca incepea cealalta), fara a fi, in mod evident eficiente. Eram deja epuizata de durere, colul avea doar 2 cm, micuta era si in prezentatie craniana posterioara dr (care e ceva mai ciudata cica), asa ca dr s-a decis sa ma bage in sala...am mai asteptat cam jum de ora pana mi-a venit anestezista (vroiam pe cneva anume) si au trecut la treaba. Anestezia si interventia au fost superok. Nu am simtit nici un disconfort, chiar am atipit la un moment dat. Cand au scos-o pe micuta din burta, am avut senzatia ca-mi sta inima in loc pana am auzit-o tipand (cred ca au fost cele mai lungi secunde din viata mea), dar dupa aceea mi-am simtit sufletul plin de o pace si o bucurie cum nu am mai simtit niciodata, iar cand am vazut-o...m-am indragostit iremediabil . A urmat o noapte linistita, fara dureri (am iesit din sala pe la 11 seara) in ATI, unde am avut parte de ingrijiri extraordinare (pesonalul de acolo a fost de milioane! jos palaria!). De adoua zi am inceput incet, incet (cu dureri cumplite si senzatie de lesin caci tnsiunea imi era mica, mica)mobilizarea la gandul ca pe seara, daca totul merge bine ma duc sao vad pe micuta in sectia de neonat. Revederea a fost extraordinara: Sofia plangea cand mi-au dat-o in brate si la auzul vocii mele s-a linistit si a suspinat (si acum imi dau lacrimile cand imi amintesc - atunci am plans de-a dreptul). A mai urmat o zi in terapie si apoi am fost transferate amandoua pe salon. Conditiile in saloane au fost tare aiurea: ingramadeala mare, caldura cumplita, conditii improprii ptr alaptat (nu puteam alapta din pozita culcat caci am avut probleme cu sfarcurile si trebuia sa mi le formez cu un dispozitiv special ca o pompita; in fine, trebuia sa alpatez din pozitia sezand si nu aveam unde sa-mi sprijin spatele - groaznic! am plecat din spital cu niste durei de spate cumplite). Plus ca pesonalul de pe sectia de lauze era atat de dificil...In concluzie, in ziua a 5-a ne-am cerut acasa, caci eram in pragul depresiei. Ei, si acasa lucrurile au intrat incet, incet pe fagasul normal. Am avut doua bunici care ne-au ajutat mult de tot (una dintre ele, soacra mea, ne ajuta in continuare; mama, din pacate, a trebuit sa se reintoarca acasa la ea) iar tati este superdedicat si indragostit de printesa lui (aproape ca nu mai apuc sa ma ocup de micuta cand e el acasa). Am avut dupa aceea diverse peripetii cu alaptarea (despre unele cred ca am apucat sa va si spun), dar le-am depasit pe unele, cu altele inca ne luptam.
Cam asta e povestea noastra!
Tinem pumnii fetelor care urmeaza sa nasca!
Florina si Sofia

Florina R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Liviana, noi o luam razna azi...si la mine era asa de dimineata, cam o lingura la juma' de ora...Acum s-a mai oprit

Motannel, Lavi02 - va sa zica roz=lichid amniotic (in sfarsit m-am hotarat ca al meu e roz; nu stiam cum sa-l descriu, ca eu n-am sangerat o picatura toata sarcina asta).

Motannel, dar la tine a venit cu contractii...mie mi-au zis sa stau sa mai astept, ca una-doua asa, nu se pune

Maine ma duc peste ei la clinica, gata!

Daca nu ma apuca pana maine...Raluca, exact asta ma uitam: de unde gasesc eu cand e luna plina in Japonia!!! Faza e ca l Tokyo ploua de ma tampeste, nu e nici o luna (o fi in spatele norilor, dar nu stiu daca are aceeasi influenta...)

Ma bucur pentru Bucuria!

Fetelor, v-am vazut pozele (Vali, Mica), ce ati crescut !

Ella , nu sunt la spital ca nu ma lasa sa-i vizitez pana n-am contrcatii serioase...dar maine ma duc si ma tin de pultul lor de la receptie, sa vad ce e dom'le chestia asta roz???

DidiAlex, cum e? Contractii ceva in afara de stomac deranjat?

(Tot asa a ramas cu numele, Elias, nu-l mai schimbam indiferent ce va face cumnata mea. Noi ne-am gandit la el de la inceput si oricum nu am mai gasit nimic sa-l pronunte toate popoarele pe care le vizitam noi. Acu' si daca-mi vine alta idee dupa ce-l vad imi va fi greu sa-l schimb, fiindca toata lumea ii zice pe nume. Familia sotului deja il diminutiveaza Eliel, ca asa e la ei in nord, deh. Noi ii zicem Belly-as de vreo 4 luni, fiindca e burtos...ma indoiesc ca se mai schimba treaba).

Ah, ma duc sa mai imi fac un ceai de zmeura...

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetele, deci: the latest news:
Am vb cu dr Badiu si el mi-a zis sa ma prezint la spital la camera de garda (deci NU m-a chemat la cabinetul CMU pt consult si confirmare de membrane rupte) si daca cei de acolo considera ca e cazul, ma vor interna si ulterior il vor anunta pe doctor.
O sa mai astept totusi vreo 2 ore ca sa vina tati cu M de la cresa, sa-l lasam la soacra-mea (daca o fi acasa) si pe urma vom merge la spital. Tineti-mi pumnii. Am emotii.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 39s cu baby-boy2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

Multumesc pentru raspunsuri e clar iar ma pun pe dat telefoane ca nu sunt linistita mie mi se pare ca ii vad abdomenul(doamne fereste!) prin gaurica aceea.
Sobi supuratia nu s-a oprit , dar a scazut intensitatea.In plus am fost la medic care m-a asigurat ca totul e in regula si ca acest incident se datoreaza cusaturii artistice cu fire rezorvabile...deh avantaje si dezavantaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

liviana tinem pumnii stransi stransi. o sa fie totul bine, fii sigura de asta. sa ne dai de veste repede.

pupici la burtici si mamici

37+

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Felicitari Eda si Ege pentru micutzul Eden!

Liviana, pun majoretele!!!
Bafta mami!!!

Elteka, majorete si pentru tine!!
Ar fi trebuit totusi sa te primeasca macar pentru un consult sa vezi ce e. Acum e 16, + 6/7 (nu mai stiu exact) - mai e ceva pana dimineata!! Cum zice si Liviana, nu exista o camera de garda pe acolo?

Cam cat ceai de zmeur sa beau pe zi?

Ralucami, felicitari pentru Maria-Bucuria!! Ai vazut, creste fetita ;)

Moberi, ma bucur ca s-a rezolvat cu operatia!! Cred ca si eu m-as duce la doctor cu buricutzul ca sa fiu sigura - ca nu am experienta mamicutzelor de aici

Paflo, mi-a placut mult povestea nasterii Sofiei In afara de partea de dupa reanimare :( Asa e in spitale... Ce frumos ai povestit cum s-a linistit Sofia si a oftat cand te-a auzit
Of, iepurasii aia imi urmaresc si mie morcovii...

Monytza, nu, din pacate nu vin si eu maine Dar probabil te intalnesti cu Ancamari pe acolo ;) Ella zicea ca a nascut prin cezariana. Curaj, recuperare usoara si bebe Antonia sanatoasa cumintzica si mancacioasa!!

Lavi02, cred ca pe 13 a fost... Eram si noi tineri si nelinistiti La cum dorm pe mine acum, nu pot sa depasesc ora 10-11 pentru culcare :)) Adorm si pe scaun

Didi, dormi? Sa nu uiti sa ne zici daca are efect coctail-ul!

Eu m-am resemnat, mi-am facut program si pentru weekend... Am de cumparat si niste panglica si niste nasturei pentru ultimul pulover pe care l-am facut si pentru rochitza la care lucrez. Oare o termin pana nasc?

Anca 40+2
poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

LIVIANA MONITZA SI KAY BAFTA!!!
Didialex merci pt indicatii o sa le urmez cand am timp!
Mica ii dau la 2,5-3 ore insa nu reuseste sa stea mai mult de atat!
Monitza eu m-am mutat seara pe sectie dar destul de greu!

cristina cu Rares

Mergi la inceput

Elteka, deci daca inca mai elimini lichid (sau cine stie poate deja l-ai eliminat de ieri pe tot daca zici ca s-a oprit), eu te-as sfatui sa mergi AZI la doctor/spital. Zici ca e rozaliu la culoare, deci la tine e sigur ca e lichid amniotic. La mine treaba nu era sigura, dar dupa ce mi-a explicat ginecoloaga, acum nu ma indoiesc ca elimin LA. Am feelingul ca 99% sunt sanse sa nasc la noapte, desigur cu inducere caci n-am contractii (asa a fost si la Matei).
Androix, ma gandesc la tine si-mi vine sa rad. Am bagat deja a 2-a masina de spalat si pana vine sotul se termina. Nu prea mai am loc in balcon, dar vad eu cum le inghesui ca doar nu era sa las rufe murdare acasa, nu?
Aaaa, ca sa vedeti concidenta: maine e ziua sotului (si cred ca BB vine pana maine!!! uraaa!) si tot maine se opereaza mama mea. Am dat comanda pt tortul sotului si ce inscriptie credeti ca am ales? "32 ani +BB2!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare...

tot pe aici..am dormit..acum mergem la plimbare sa il ridicam pe R de la gradi..iar mi-e somn si la noapte o sa imi fac veacul pe net.
Burta ma doare..dar constant..nema lichid..

Liv,

pt sotzul si taticul vostru.

MONITZA, Bafta maine!!!! cat ai asteptat si tu!

Paflo, frumos ai povestit si ma bucur ca ne-ai impartasit aparitia minunii tale

Ege, felicitari! Sa-ti traiasca bebe Eden! In sfarsit un bebelus in zona.

Anca & Elteka, nu am contractii. Capos!!

Raluca, felicitari pt Maria Bucuria! a crescut saraca. Uneori astia mici ne simt si actioneaza in directia pe care ne-o dorim. O sa ti se confirme ulterior.

40 plus 3

Mergi la inceput

Hai ca m-ati emotionat de-a binelea cu majoretele! Nu multe fete reusesc sa le vada inainte de a naste... Multumesc mult si va pup pe toate!
...Stau ca pe ace. Cred ca ma apuc sa cos niste sosete...

Mergi la inceput