***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (65)
Raspunsuri - Pagina 14
ralucami spune:
Salut fetele!
Noi abia ne-am trezit caci ne-am facut somnul de frumusete! In ultima vreme am program de luptator de sumo: mananc/ dorm, mananc/ dorm.
Azi am fost la doctor si apoi, de fericire ca am avut vesti bune, am plecat , ca fetele, la cumparaturi. Pe toate prostiile mi-am cheltuit banii: mi-am luat haine ( chiar ii ziceam si Eltekai ca eu mai am 3 sapt maxim si nasc si mi-am luat haine de gravi), mi-am luat niste cosmetice, fel de fel de dulciuri si produse de patiserie, am mancat la McDonalds ca-mi era dor de cartofii lor.
Ce-i mai important: azi la control cand mi-a masurat-o pe papusa s-a mirat si dr . In 6 zile a luat aproape 200g!!!!Per total, are 2514g ( fiecare gramulet e important pt noi!) si daca o tinem in ritmul asta cu putin noroc ajungem la 3000g! ( da Doamne!) Avem 37s si2 zile dupa masuratori, data nasterii a ramas pe 18 iunie.
M-am bucurat ca nu a trebuit sa ma interneze ( imi spusese clar dr ca daca azi , dupa consultatie , nu ajunge Maria la 2500g , ne interneaza si cateva zile ne tine in perfuzii cu vitamine si apoi hotaram cum nasc). Dar spre norocul nostru, treburile s-au aranjat cum nu se poate mai bine. Am ramas tot pt nastere naturala cu epidurala ( ba chiar azi zambind mi-a spus dr ca pana la dilatatie 4-5 nu-l prind cu acul pe langa mine).
Elteka azi mi-a zis sotulache ca e luna plina! Vezi ce faci cu Dolofanel !
Eu maine ies cu amicele mele la cumparaturi si la un lunch si fereasca D-zeu sa m-apuce ceva in noaptea asta ca mor de nervi!!! Trebuie sa-mi inaugurez hainele de gravi plus ca abia astept sa aud ultimele barfe de la locul de munca.
Ce am observat azi si m-a surprins in mod placut: am cumparat niste iaurturi si alte prostioare de la raionul de mancare si vanzatoarea mi-a aranjat ea produsele in pungi, plus ca apoi mi-a dus plasa si cosul pana la masa de la iesire pt ca m-a vazut . Mi s-a parut tare de bun simt atitudinea. Si apoi o alta faza : am cumparat paine si alte produse de patiserie de la o brutarie unde sunt clienta destul de fidela ( zic eu!). Si azi aveau un fel de campanie: cine cumpara mai mult de 500yeni ( apx.4 euro) are si o cafea din partea casei. Eu am inceput sa rad si i-am zis fetei care m-a servit ca nu beau cafea, si atunci ea, amabila mi-a spus ca pt gravi face o exceptie si imi poate oferi ceai sau lapte cald sau rece. Iarasi mi s-a parut o chestie destul de draguta si cu o faza de genul asta ( nesemnificativa) mi-au castigat "fidelitatea". Adica , desi am mai multe brutarii prin zona, prefer sa conduc 3 minute si sa merg la ei pt cumparaturi.
Eh sunt solo acasa si vad ca am inceput sa dau in alte povesti, povestiri.
Poohy azi cat am dat o tura pe la cumparaturi, vazusem o chestie asa de faina si imediat m-am gandit la tine. Pt camera copiilor un CD player cu boxe , foarte inedit. CD-playerul era un trunchi de copac ( de fapt casa lui Pooh), 2 boxe mari ( erau 2 gavanoase cu miere de albine) si 4 boxe mici ( care erau de fapt Pooh si prietenii lui). Super super fain, in stadiu initial nici nu mi-am dat seama ca e aparatura, am crezut ca sunt jucarii.
Pun si eu la treaba pt fetele care se pregatesc de nastere:
Monytza
Kay
DidiAlex
Poohy
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Sobi spune:
moberi, ti s-a inchis operatia sau macar s-au mai ameliorat supurarile?
petit_ange, paturicile absorbante de la sensiblu se vand la bucata sau la pachet si cam cat costa? ma gandesc sa-mi iau si eu..
pauly, burtica a cazut dintr-o data sau asa in cateva zile putin cate putin? te intreb pentru ca pe a mea o studiez de cate ori trec pe langa vreo oglinda, si nu prea vad schimbari.
poohy, sfatul asta cu somnul e cel mai des pe care l-am primit in perioada asta, chiar ieri m-a sunat o mamica de aprilie si mi l-a mai dat inca o data.... asa ca te incurajez si eu sa te odihnesti.
didi, dar scopul acelui cockteil e sa te strice la stomac? e vreo legatura intre asta si inceputul travaliului? intreb ca sa stiu sa ma potolesc cu ciresele.
elteka , pana maine cred ca rascolesti tot internetul sa cauti informatii despre simptomele tale!
monytza, bafta maine! sa ne dai de veste cand vine cea mica!
Andreea 36+ Vladut
POZE
ege spune:
azi la 12.50,s-a nascut eden.3800 gr,cezariana.
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
ella_74 spune:
moberi,
nu tre sa se vada nimic la buricut; sterge cat de bine poti cu alcool medicinal si dupa pune niste baneocin pudra in buricut; sa repeti in fiecare zi procedura.
Cine intreba de scutece de unica folosinta: da, sunt de dimensiunea unui scutec de 60 sau 70 cm si au o parte bumbac sau material din ala de absorbant iar pe cealalta parte plastic; io le folosesc cand schimb bebele de pampers, fac opertiunea pe patul nostru ca imi e mai comod, desi am masuta de infasat dar n-o folosesc.
Mi s-a intamplat de atatea ori ca in timpul cat il schimb sa faca si pishu si caca si imi e usor dupa, ca pur si simplu arunc scutecul fara sa stau sa curat ceva.
Se gasesc in carrefour, la raionul cu pampersi sunt cele facute de Bella iar la raionul de femei unde sunt absorbante sunt cele facute de Seni.
Mai folosesc scutec din asta cand mergem in vizita la dr si trebuie sa-l dezbrac; la ultima vizita chiar a facut pishu .
Mai pun scutec din asta si in gentuta bebelusului , ca poate il schimb in parc (deocamdata nu a fost cazul).
Elteka,
deja cred ca esti la spital dar iti raspund totusi: bouncerul e foarte util pana la urma, are 2 viteze de vibratii si chiar se simt, adica bebe le simte din moment ce se linisteste cand il asez in el.
In plus , putem sa-l tinem cu noi in camera de zi si sa-l observam
, mamica de David
lbelciug spune:
Ella, zi-mi si mie te rog cum a fost cand ti s-au fisurat membranele? Cat lichid curgea, de ce culoare si la cat timp schimbai tamponul?
Una peste alta, am vorbit cu o doamna gineco si mi-a zis ca daca pierd o lingura de lichid la 30 de min, e posibil sa mi se fisurat membranele si ca in conjunctie cu dopul sa-si schimbe culoarea (v-am zis ca la mine e galben ca lamaia). A ramas sa vad cand vine dr Badiu la cabinet si sa-l rog sa ma vada pe masa diseara.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 39s cu baby-boy2
petit_ange spune:
Sobi paturicile absorbante de la Sensiblu, marca Seni sunt in pachete de 5 bucati sau de 30 parca. Eu am luat la pachet de 5, ambele marimi> 60 pe 60 a costat 7 lei pachetul si 60 pe 90 a fost 9 lei pachetul. Dar daca tu stai in Bucuresti cred ca gasesti la Cora sau la Carrefour mai ieftin ca la Sensiblu.
Ralucami felicitari pt bebelina ta Maria, ma bucur ca a crescut!!! eu o sa merg luni sa vad ce face Isabella mea.
Bebe Isabella creste
36+ Isabella
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
lavi02 spune:
poohy parca a fost pe 13 februarie banchetul, nu? Depasisem DPN cu o zi
Ehhheeeei, ce vremuri! Am si dansat.. si tot nimic! A vrut Silviuk sa astepte pana pe 18.
Lichid roz, cat de putin = lichid amniotic!
Motannel spune:
Ege, felicitari! Sa-ti traiasca bebe Eden!
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si Teodora Elena
Paflo spune:
)Profit de faptul ca Sofia doarme si-mi mai clatesc si eu ochii pe forum. Am reusit de ieri sa reincepem mancatul la san cu ajutorul sfarcurilor artificiale (am sunat-o pana la urma pe neonatoloaga, dupa doua zile de chin atat ptr micuta cat si ptr mine ). Nici nu va imaginati ce bine e sa-ti vezi copilul ca papa la san (chiar daca nu se satura la fiecare masa...) dupa cateva zile de chin si lupte (plus ca am scapat si de pompat). Urmeaza un alt hop: trecerea de sfarcurile artificiale la titi. Dar o dovedim noi si pe asta.
Moberi, Sofiei i-a cazut buricul in ziua a 9-a; am mai avut doua-trei zile secretii sangvinolente, uscate pe buric (care se curatau la baita, dar se refaceau) - am dat cu spirt la fiecare schimbat de scutecel sitotul e pefect acum. Este posibil sa mai fie cateva secretii dupa ce cade, important este sa nu fie pielea din jur rosie si sa-i mentii o igiena exemplara (sters cu spirt des este suficient). Azi implinim trei saptamani. Suntem fetita mare deja! Sunt curioasa cat a luat in greutate saptamana asta (mi-am propus sa nu o cantaresc decat o data pe saptamana), caci saptamana trecuta nu am avut o crestere prea grozava (doar 90 grame), e drept ca bebelusii cu greutate mare la nastere cresc mai lent decat ceilalti, dar...Fetelor care aveti bebei cu greutate mare la nastere, ai vostri puiuti cum au crescut?
Am ramas datoare cu povestea nasterii. Daca ma lasa Sofia o scriu in mesajul urmator.
Florina si Sofia
Florina R.
ella_74 spune:
Lbelciug,
mie cand mi s-au fisurat membranele a fost asa: stateam in pat si mi s0au udat chilotii ca si cum as fi facut putin pipi pe mine; purtam chiloti albi si asa au rams si dupa ce s-au udat, deci la mine lichidul a fost incolor si deloc vascos, pur si simplu arata ca apa; dupa chestia asta mi-am facut repede baie dar in timpul asta nu s-a mai intamplat nimic; dupa ce-am iesit din dus m-am lasat fara chiloti putin ca sa vad ce se intampla , ca nu eram sigura daca pierd lichid si am vazut picurand lichid clar pe gresie; abia atunci mi-am pus absorbant ; cam dupa 30 minute am inceput sa le schimb, simteam cum curge, venea cate un val mic ca atunci cand ai ciclu in prima zi; abia la spital, dupa controlul pe masa (cred ca mi le-a rupt dr) a inceput sa curga ca la robinet.
Cand mi-am schimbat ultima data absorbantul am vazut si ceva firisoare de sange si parca nu mai era doar apa, ca la inceput.
Cred ca nu e o regula cu lichidul asta, ca tre sa fie intr-un anumit fel; eu cred ca pierzi lichid si e o chestiune de ore pana vei naste.
, mamica de David