Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by stancutza

Dragi viitoare mamici,

Va rog sa ma primiti si pe mine in randurile voastre - din ce in ce mai multe, se pare!

Eu sunt o fosta aspiranta, care a trecut acum sapte luni si printr-o pierdere de sarcina. Dar acum am vesti bune: un samburel care se dezvolta bine, cu DPN: 29.01.2008.

UM este 24.04.2007.

stancutza

bine ai venit Stancuta si felicitari
si eu tot pe 24.04 am avut UM. luni ma gandeam sa merg la o eco sa o anunt si pe dna doctor si sa-mi spuna ca totul este bine. tu ai fost la doc sa-ti confirme sarcina?

Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Neata gravidoase!

Irlandeza ma speriasi si pe mine, ca din cand in cand mai arunc si eu un ochi pe la voi...ptr Angi, Laura .
Fata draga cu primul am avut greturi de nu ma sculam din pat( 4 luni)...nu vreau sa te sperii, dar sant "normale" astfel de greturi(pana nu vomitam verde-galb nu ma linisteam)...cu sarcina actuala mai "usurel", doar arsuri si dureri de burtic.La noi sant niste injectii -plasil ,ptr greturi(nu sant dureroase) vezi daca le gasesti pe la tine...se pot da si fara reteta , apropo de doctorii de la voi.
Bafta la examene!

si o zi buna!

Ali19+ Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Neata la toate zuzele si sa aveti o saptamana frumoasa!Eu sunt un tare suparata.Cand sa plec aseara spre medic,chiar cand sa ies din casa,am fost la wc si am avut un chegulet,un firicel,nici nu stiu cum sa-i zic,de culoare maronie.Dr.mi-a zis ca nu vrea sa-mi fac iluzii,pt.ca pana la 18 sapt.se poate intampla orice,actioneaza legea "totul sau nimic",abia dupa 3-4 luni putem vorbi de o sarcina.De data asta s-a vazut embrionul,viabil,dar sangerarile arata ca ceva nu e in regula,chiar daca nu exista dureri.Va inchipuiti ca a cazut cerul pe mine!Eu citisem pe aici ca se mai intampla si nu se produce obligatoriu un avort spontan.Refuz sa cred ca pot pierde copilul asta!Parca am mintea goala si nu pot sa gandesc altceva.

Carmilia 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Carmilia nu faci tratament de sustinere?
Sangele este rosu sau maro?
Mult?

anca 17+

Maria
poze

www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Neata zuzelor!
Bun venit noilor gravidutze!
Irlandeza imi pare rau ca nu te simti bine, dar o sa treaca si o sa uiti asa repede de starile astea nasoale, cand o sa inceapa bb sa miste...
Carmilia nu iei nimic de sustinere?
Ancutz
Au aparut si la mine faimoasele greturi, mi-a fost greata tot weekend-ul si astazi la fel...din fericire nu vomit...
toate zuzicile mele dragi!!!

A venit Bebica!!!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina16 spune:

buna dimineata!am si eu o intrebare.daca sunt gravida in 7 sapt si 1 zi si nu ma mai dor sanii decat daca apas tare pe ei,e ceva rau?eu ma gandeam ca ar trebui sa doara.la inceput ma dureau si erau grei dar de cateva zile parca nu mai au nimic.va multumesc.

7 sapt,1zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Anca,Kalosalina,nu sangerez.A fost doar acel firicel maroniu de ieri,chiar cand am intrat in sapt.9...Iau Utrogestan,4/zi.No-spa am luat cateva zile,cand m-a durut burtica,dar m-am oprit pt.ca ma simteam bine.Le iau din nou,3/zi.O sa fac si Gravidinon-pe care mi l-a mai recomandat medicul acum 2 sapt,dar nu l-am facut pt.ca ma durea f.putin si m-am gandit ca nu e cazul.Ar mai trebui oare si altceva?

Carmilia 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

buna zuzelor

irlandeza, imi pare rau sa aud ca nu ti-e bine, chiar ma gandeam ca nu te-am mai citit de mult...

Bun venit noilor zuze si sarcini frumoase, pe masura bb-ilor!!

am incercat azi sa-mi fac analizele gratuit in constanta si pana prin iulie nu au programari la laboratorul de langa mine. La altele, gen synevo, cred ca nasc si nu prind programare. asa mi-e o scarba de sistemul sanitar, as fi extrem de fericita sa nu am de-a face cu el... plus ca astea, toxoplasmoza etc. se fac numai cu plata, si nu sunt chiar la indemana..
voi stiti altceva?

pt Angelique si Mav, eu mi-am facut programare la Dr. Belcin de la Provita, abia pe 28 pt. ca e in concediu pana pe 19. Voi stiti ceva referinte sau preferinte? multumesc mult

v-am ,

Monica

Life's a beach
http://bd.lilypie.com/yQmzp3.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carmilia

Anca,Kalosalina,nu sangerez.A fost doar acel firicel maroniu de ieri,chiar cand am intrat in sapt.9...Iau Utrogestan,4/zi.No-spa am luat cateva zile,cand m-a durut burtica,dar m-am oprit pt.ca ma simteam bine.Le iau din nou,3/zi.O sa fac si Gravidinon-pe care mi l-a mai recomandat medicul acum 2 sapt,dar nu l-am facut pt.ca ma durea f.putin si m-am gandit ca nu e cazul.Ar mai trebui oare si altceva?

Carmilia 9+

Nu neglija tratmentul ,fa gravibinonul ca este f bun si trebuie sa iei utrogetanul ,daca il pui vagina nu iti face niciun rau.
Eu am avut 2 pete maro in sapt sase si am facut 6 injectii cu gravibinon si am lauat pana in sapt 13 4 utrogestan pe zi si acum totul este bine.Daca te doare burta ia no-spa.

anca 17+

Maria
poze

www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

Mergi la inceput

Am ceva pptr voi

Prima de nastere
Alocatia ptr copiii nou-nascuti sau prima de nastere ,in cuantum de 204 lei,se acorda o singura data ptr copilul care nu a depasit 6 luni .
Prima se acorda ptr luna urmatoare lunii de nastere ,in baza unei cereri insotite de acte le doveditoare :certificat de nastere al copilului ptr care se solicita alocatia ,inoriginal si copie:certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior (o si c);act de identitate al mamei(o si c);livretul de familie(o si c);negatie de la sectorul sau localiateta unde a fost inreg nasterea copilului ,daca este alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei,din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatie ptr copilul nou-nascut.
Actele se depun la Serviciul Alocatii si Ajutor Social din cadrul Directie Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de pe langa primariile de domiciliu.

Statul garanteaza fiecarei mame (sau tatalui,in anumite cazuri)primirea urmatoarelor drepturi:
-indemnizatia de maternitate(mamei)
-indemnizatia ptr cresterea copilului (mamei sau tatalui);
-alocatia de stat;
-ajutorul ptr prima nastere(mamei)
-alte indemnizatii ptr cazul copiilor bolnavi sau handicapati

Conditiile care trebuie indeplinite cumulativ ptr a putea beneficia de aceste drepturi sunt:
-solicitantul sa fie cetatean roman sau,strain sau apatrid si sa fie asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale din Romania;
-sa aiba domiciliu sau resedinta in romani;
-sa locuiasca cu copilul sau copiii ptr care solicita indemnizatia /alocatia.

Indemnizatia ptr cresterea copilului
De la 1 ian 2007 mamele primesc:
-indemnizatia de 600 lei/luna;
-stimulent de 100 lei/luna;
-alocatia de stat de 200 lei/luna (ptr copilul pana in 2 ani);
De primele doua indemnizatii poate beneficia oricare dinte parintii copilului ,persoana care il are in plasament ,precum si tutorele.
Ptr a primi indemnizatia de crestere a copilului trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale.
Acte necesare:
-actul de identiate si dupa caz livretul de familie;
-cert de nastere al copilului;
-certificatul de handicapat al copilului daca este cazul;
-declaratie pe proprie raspundere ca cel care cere indemnizatia nu beneficiaa -in acelasi timp-de indemnizatia de maternitate;
-declaratia ca celalalt parinte nu primeste aceasta indemnizatie;
-declaratia celui care cere indemnizatia ca se ocupa de ingrijirea si cresterea copilului si ca acesta nu este incredintat spre ingrijire altei persoane sau ca nu este dat in plasament;
-dovada celui care cere indemnizatia ca este in concediu ptr cresterea copilului;
-dovada eliberata de autoritati ori de angajator ca persoana care cere indemnizatia a platit contributiile sociale in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

anca 17+

Maria
poze

Mergi la inceput