Mamici de iulie-august 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Vai, fetele! Voi vorbiti deja de botez, si eu nu am cumparat inca NIMIC ptr bebe ! M-a apucat acuma un stres si o "febra a cumparaturilor" ca ma si apuc acuma sa fac liste ! La salar incepem cumparaturile

29+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

ioana 75 eu mai am o problema:
aceasta lege se aplica celor ce nasc dupa data intrarii ei in vigoare sau si celor care au nascut deja?
pt ca sigur nu o aproba numeni pana nasc eu.

Monica, mama lu' gabi si 35 cu AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

ioana75, parca nu indraznesc sa sper ca se aproba 80% din salariu ca indemnizatie de maternitate. si daca intra in senat pana la sfarsitul lui iunie si il aproba senatul, probabil ca va fi cu aplicare de la 1 ian 2008, ceea ce ar insemna ca noi nu mai cadem sub incidenta acestei legi. doamne, ce bine ar fi daca s-ar aproba!!! as sta si eu 2 ani acasa, fara sa ma gandesc!

Iulia 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Monica, Iulia, sa speram ca va fi aprobata cit mai curind, cu aplicare imediata pentru toate mamicile aflate in CIC. Acum imi dau cu parerea, sa nu credeti ca am informatii care nu sint publice. In caz ca va fi aprobata, parerea mea e ca se va aplica de la 1 ianuarie 2008; in cazul asta va puteti intoarce la serviciu pentru citeva zile intre post-natal si CIC pentru a beneficia de lege.

Deja mi-am facut calculele, daca nasc cind am DPN-ul imi mai trebuie o zi sa merg la serviciu intre post-natal si CIC, pe 31 decembrie.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by orchis

Mamica Anyei am si eu o intrebare: e adevarat ca nu e foarte bine sa nasti la 8 luni? Ca ar fi mai bine la 7 decat la 8 pentru ca plamanii intra intr-o noua faza de maturitate?? Cine mi-a spus, o cunostinta, este medic insa nu de specialitate.

Pupici

orchis
30+

draga mea, cu cat nasti mai aproape de termen, cu atat mai bine. o nastere la 32 de saptamani (moment in care plamanii se consideta maturati, adica bb ar trebui sa fie capabil sa respire singurel, fara a primi surfectant si fara ventilator) este de preferat uneia la 28, asa cum la 34 de saptamani, sa zicem, e mai bine decat la 32.

la multi ani pentru Irinusha si Otilia!!! sa fiti sanatoase si sa aveti bebelusi frumosi si mancaciosi!

am fost azi la dr. arina a crescut, are in jur de 2500-2600, fluxurile sunt bune, ceea ce inseamna ca d-ra sta inca bine acolo. placenta e plina de calcificari, dar o mai rabda si ea macar pana la 38 de saptamani (astazi am 34 si 5 zile).

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

eu am DPN pe 30 iunie, intru direct in postnatal si tot il termin la inceputul lui noiembrie. asa ca as avea 2 luni intre unul si altul.
dar unele acte normative pot intra in vigoare fie : la data publicarii in Monitorul Oficial, fie in termen de ... 60 zile sau 30 zile de la publicare in MOf.
Sper si eu, ce sa fac.

Monica, mama lu' gabi si 35 cu AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

ioana, m-ai pierdut... de ce ar mai fi nevoie sa ne intoarcem la birou? sa zicem ca intram in cic la 3 luni dupa dpn, deci in cazul meu la jumatatea lui nov, ca pana atunci suntem in postnatal. tu zici ca ar trebui dupa postnatal sa ne intoarcem si abia de la 1 ian sa intram in cic?

Iulia 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Oana unde ai gasit finet? Vreau sa fac un tur de Siraj sa mai iau una alta...gasesc acolo?

Simo, am vazut in Siraj, dar nu am cumparat. Este finet la standurile unei SC care inchide la 15.00. Nu stiu insa pret si alte alea. (dimensiuni...)

Burticute, ma faceti si voi poze sa ma inspir si eu de niste tinute pentru sezonul asta calduros. Va rog...

Oana 31+ si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Bine, bine ....am vazut lista de pe DC si de pe mail-l comun, dar ma gandeam si eu ca poate se mai poate scurta, ca ne duce la sapa de lemn!

M 33+ babyboy

Mergi la inceput

ioana, stai ca m-am prins. indemnizatia de cic nu e venit impozabil si atunci am avea intrerupere in stagiul de cotizare de 12 luni de care e nevoie pentru a intra sub incidenta legii respective. :) neuronu' e incalzit rau!

Iulia 29+

Mergi la inceput