Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi
Raspunsuri - Pagina 6
adita spune:
quote:
Originally posted by coraly
Fetelor, ma bucur ca v-ati mobilizat si sunteti hotarate.
Eu am citit in tot mai multe locuri ca daca vrei sa slabesti, trebuie sa dormi! Ei asta nu prea se poate la mine, ca nu am cand sa dorm mai mult, de 2,5 ani numai nopti intrerupte am avut.
Cica daca inlocuiesti o ora de veghe cu una de somn mai scapi de cateva calorii. Pe langa asta, somnul perturbat si deprivarea de somn iti afecteaza si metabolismul si consumul energetic. La unii exacerbeaza apetitul, probabil de la dezechilibrul de hormoni cauzat de nesomn.
Deci, cele care puteti, dormiti!
te pomenesti ca de-aia m-oi fi ingrasat eu asa, ca de aproape 6 ani ma trezesc in fiecare noapte cu vreunul din copii. daca le adun, ies destule ore de somn, dar asa, din bucati. si cand ma trezesc peste noapte mi se face foame, mai fac o vizita pe la frigider

mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
strumfi2004 spune:
Lilia, dar tu la ce greutate vrei sa ajungi??
Fetelor, stiti cat e de slaba si de frumoasa?!
Gratiela, Mariuca
si Stefu
danitin spune:

V-am regasit. Ca ma "lipisem" de voi la subiectul celalalt, cel inchis si acu ma bucur mult ca s-a redeschis sub alta denumire,
Problema mea sta in felul urmator. Am 1,62 si 74 kg
si toate ca toate dar burta ... ma intreaba cunostiintele daca astept bebe 2

Dupa cezariana am ramas cu o sensibilitate din cauza careia nu pot face abdomene. Plus ca am o pasiune pentru sucurile acidulate, si asta-i iar de rau. Cat despre motivatie, pai chestia cu poza ma deprima asa cumplit ca ... mai iau un sandwichi.
Uite ce imi propun eu: sa reusesc sa mananc mai sanatos. Un regim pe care l-am tinut cu ani in urma si chiar da rezultate era cam asa.
Mic dejun: paine cu miere sau lapte cu musli si cfeaua fara zahar
Pranz: incep cu supa sau salata si continui cu un fel 2 fara paine
Cina cat mai putina paine, nu dupa ora 20.00
Intre ele 2 gustari de iaurt sau fructe, una pe la 10 si alta la 5.
Muuulta apa, vreo 3 litrii pe zi
Pe cat posibil ore fixe de masa.
E, vreau sa reiau regimul asta. Pasul 1, cum ar veni si sa ajung cu el la 70 kg. Dupa aia sa recurg la masaj, ev si sedinte de electrostimulare si sauna ca sa mai dau jos vreo 4 kg. Si cand ajung la 65 sa ma apuc de ceva miscare, acu nu pot ca gafai si ma ia cu ameteala.
Frumos, nu? Marea problema e seara ca ma paleste o foame cumplita, de ma ia cu dureri de stomac. Plus ca mai mult de doua zile la rand n-am reusit sa ma abtin de la sucuri carbogazoase, am impresia ca nimic altceva nu-mi taie setea...
cam asta ar fi, poate odata spuse si voua mi s-au mai clarificat si mie niste chestii...
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
XIO spune:
Pe mine in ceea ce tine de corp ma motiveaza rezultatele.
Cand mergeam la sala eram motivata ca dupa 1 saptamana sau 2 faceam pt. triceps cu dublul greutatilor cu care am inceput , ca se vedea musculatura , samd.
Acum , de cand mananc mai sanatos , de cand a venit caldura si dorm in pantaloni scurti sunt motivata de cate ori imi ridic picioarele, ma dau cu crema sau ma imbrac in fata oglinzii![]()
Ca se vede frumos muschiul cutare , daca nu mai mananc dulce si mai fac Pilates se vede si mai frumos.Idei de genul asta , dar merg![]()
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
coraly spune:
Dieta cronologica
Ia in considerare procesul de secretie al insulinei si modul in care el influenteaza asimilarea caloriilor/intervale orare.
6.00-12.00 - se poate manca orice, inclusiv alimente care contin faina alba si zahar (daca vrei sa slabesti mai repede, le reduci sau le elimini)
12.00-15.00 - se poate manca orice, inafara de: alimente care contin faina alba si zahar (poti manca si orez/cartofi/malai/cereale integrale)
15.00-22.00 - se poate manca orice, inafara de :alimente ce contin faina alba si zahar, orez, cartofi, malai, cereale, fructe dulci - struguri, banane smochine curmale, fructe confiate, prajeli, lactate grase. (poti consuma: legume crude, fierte, inabusite, sosuri slabe, carne fiarta/gratar, lactate slabe, fructe, rondele de orez/grau expandat)
Eu am slabit cu ea cam 4-5 kile intr-o luna jumate, desi am respectat-o in proportie de 80%.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
dianocica spune:
coraly fara suparare, dar nu e vorba de diete ci de motivatii.
am intrat sa va spun ca nu ma ajuta deloc treaba cu poza cool pe frigider..
ea mi zambeste, ii zambesc si eu...si cam asta a fost...sa va mai spun cat e ceasul si ca am o farfurie in fata?
azi am fost sa ma tund, de la lung la mediu-scurt. efect? none. poate nu m ati inteles...n i m i c! nici stresata ca e schimbarea prea mare, nici incantata de noul look.
astept alte idei....
diana si david ( 03.12.06 )
"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji
caliopy spune:
eu am 1.70 si 65 kg si 25 de ani.
cand eram de 19-22 aveam in jur de 51-53 kg
dar nu neaparat de la sarcina ,sau poate de la sarcina m-am ingrasat.
eu cred ca varsta e de vina ,chiar daca nu nasti.
metabolismul e altul,arderile sunt altfel.Cand eram adolescenta mancam cat puteam de plesneam si nu faceam nici sport decat la liceu la ore ,dar eram slaba si ma mentineam.
Insa acum se observa imediat daca manac un pic mai mult decat ar trebui.
Acum ma motiveaza sa slabesc tocmai pozele si imaginea cum aratam eu inainte si toate hainele de pe vremea aceea care nu imi mai vin.
DAr cel mai mult ma motiveaza ca daca slabesc arat mai tanara si mai frumoasa ,cand ma ingras arat matura(si seman ca intr-o poza cu o strabunica de-a mea care era mare si voinica si asta ma sperie rau) si apoi nu ma suport eu asa cu gusa si burta .
Cand sunt mai slaba ma misc mai usor,ma simt mai bine in pielea mea,si plus ca ma simt mai feminina si mai admirata .
stiu ca nu mai pot fi ca la 18 ani dar incerc nu neaparat sa slabesc repede si acum ci sa imi fac un stil de viata in care sa nu mananc mult ,sa nu imi obisnuiesc stomacul cu mancare multa si incerc pe cat posibil sa alerg ,sa dansez in casa (ca la club sau disco nu se mai pune problema)si acum vara o sa incerc sa innot cat de des pot eu si sa ma abtin de la dulciuri cu toate ca imi plac (dar am observat ca doar la inceput e mai greu pana te dezveti un pic apoi te obisnuiesti asa sa nu mai mananci nici mult,nici dulciuri)
casandra
printesa_roz spune:
Fetelor, miine ma duc la salaaaaaaaaaaaaa
Sa va zic ce ma motiveaza pe mine in perioada asta:
1) in iulie sint nasa la nunta surorii mele si trebuie sa fiu foaaaaaaaaarte frumoasa
2) planuim sa mergem in octombrie prin "tarile calde" la mare, la soare, la meduze.....asa ca trebuie sa arat supeeeeeeeeeeeer
Concluzia: trebuie sa dau jos cele 3-4 kg in plus. Adica vreau sa scap de burtica si sa fac un pic de tonus muscular.
Va pup si spor la slabit.
LiliaToma spune:
Gratiela, merci de compliment. Nici nu am zis niciodata ca sunt grasa. Bine, nici mare frumusete la 1,55-56 cat am eu nu are unde sa incapa ![]()
Ideea este ca fiecare femeie se simte bine in pielea ei la o anumita greutate. Poate cineva se simte mai bine mai plinuta, alta mai slabuta.
Ei, pentru acest sentiment de satisfactie eu mai am de dat jos ft putin si daca o sa continuu in ritmul de acuma( adica mai fac o gimnastica, ma mai abtin de la a doua portie de mancare, de la un desert, cartof, o placinta, etc.)nu mai am mult.
Eu cred ca important e sa-ti doresti cu adevarat. daca stai cu prajitura in mana, oftezi ca nu iti place de tine dar continui sa mananci nu o sa rezolvi nimic.
Ma gandeam ca poate ptr unele fete, o motivatie in plus este atunci cand face un mic concurs cu alte fete(am vazut si la un subiect pe DC asa ceva sau se poate in privat pe mess). In fiecare zi tr sa dai cinstit raportul cu ce ai mancat si ce miscare ai facut. Stiu din proprie experienta, ca pentru a nu te face de rusine te tii de treaba...
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
ocris spune:
Eu am inceput-o cu miscarea. In fiecare zi cel putin jumatate de ora de aerobic si ex la saltea. Cred ca miscarea incetineaza procesul de imbatranire si am de gand sa continui in ritmul acesta.M-am simtit rau si am intrerupt doua zile si deja simteam ca imi lipseste ceva.
Cu cura de slabire stau mai rau. O metoda este aceea a gumei de mestecat fara zahar, atunci cand vrea sa gust cate ceva, dar e greu pentru ca fetele ma intreaba ce mananc si iarasi gasesc guma de mestecat lipita de covor sau prin alte locuri.
Oricum, incerc sa nu mai gust atata intre mese.