Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Fetelor, ma bucur ca v-ati mobilizat si sunteti hotarate.
Eu am citit in tot mai multe locuri ca daca vrei sa slabesti, trebuie sa dormi! Ei asta nu prea se poate la mine, ca nu am cand sa dorm mai mult, de 2,5 ani numai nopti intrerupte am avut.
Cica daca inlocuiesti o ora de veghe cu una de somn mai scapi de cateva calorii. Pe langa asta, somnul perturbat si deprivarea de somn iti afecteaza si metabolismul si consumul energetic. La unii exacerbeaza apetitul, probabil de la dezechilibrul de hormoni cauzat de nesomn.
Deci, cele care puteti, dormiti!

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu incerc sa ma remotivez ca sa slabesc. Cand trebuie sa ma imbrac sivad ca nimic nu-mi mai sta k lumea sau cand ar trebui sa-mi cumpar ceva si nu gasesc masura care sa ma avantajeze. Acuma voi merge la mare. In plus, ma dor gleznele rau de tot si obosesc mult mai usor chiar daca n-am 10 kg in plus fata de cat aveam.

In afara de asta, fetelor, sunteti speciale!!
Ba 4 copii, ba 3, iar eu ma screm daca sa mai fac unul sau nu si simt uneori ca nu am timp si ca viata mea nu mai exista.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

totul tine de vointa cu regimurile astea. daca ai vointa si azi am spus, gata, tin regim o saptamana, chiar ma tin de cuvant.
singura motivatie e ca nu-mi place cum arat (vorbim in teorie, ca in general sunt multumita de cum arat).

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Chestia cu foto functioneaza.
Eram in parcul Carol impreuna cu niste prieteni, in noiembrie 2006. Evident faceam foto atat eu cat si prietana mea. Ajunsi acasa le-am descarcat in calculator si am avut un soc. Aratam groaznic! Eram dupa o zi si o noapte de stat la calculator , apoi pregatiri pentru musafiri, curatenie, mancare, prajituri etc. , dar ... pe cine interesa...
Fotografia era graitoare! Aveam niste ochi cazuti, o fata obosita, trista si apatica, un zambet fals care abia se vedea, parul prins intr-o coada aiurea. Hainele de pe mine (frumoase, culori vesele) contrastau izbitor cu fata si cu corpul. Trasaturile frumoase de alta data erau f. "batrane". Intr-un cuvant eram ... si nu eram ... nu ma recunosteam.
Deea, fetita mea, cand a vazut pozele a zis “Mami, arati groaznic, cred ca esti bolnava!”.

Pana in acel moment stiam, normal, ca sunt grasa, vedeam ca nu intru in haine, ma uitam destul de des in oglinda (ma machez, ma aranjez), stiam ca trebuie sa slabesc, ca nu este sanatos pentru mine sa fiu grasa ... bla, bla, bla ...
Urmaream toate emisiunile TV in care apareau diversi medici (dr. Stroescu, Bilic etc), citeam tot ce aparea in presa in domeniul dietelor (carti, reviste), urmaream frecvent discutiile pe forumurile de “specialitate” , incepeam diete ... ei, si... rezultatul era in FOTO!
Mi-am printat o poza pe un format A4. Nu pot descrie sentimentele pe care le-am avut ... M-am uitat atent! Intr-adevar paream o persoana suferinda. Sotul, dragut ca de obicei, imi spunea ca nu este asa dramatic (nu inca, completez eu), dar ca ar fi bine sa fac niste analize.

Am asteptat sa vina a doua zi. La ora 8 eram la medicul de familie. Mi-am facut toate analizele - au iesit in parametrii, eram sanatoasa tun ! La 12 eram la coafor, m-am tus scurt (aveam parul lung), apoi la cosmetica.
Nu mi-am mai propus sa tin o cura de slabire, pentru ca nu era prima tentativa.
Nu mi-am propus cate kg sa slabesc si in cat timp – nu vroiam sa ma deprime faptul ca ma abat de la dieta cum se intamplase de multe ori (mananci ceva din afara dietei si renunti pe motiv ca oricum ai trisat).
Pur si simplu mi-am propus sa incep de undeva.
Nu de luni, de pe 1, dupa sarbatori sau cu alta ocazie ci din momentul acela!

Pana sa raman insarcinata, la 26 ani, nu depasisem 55kg (la 1,70m), dupa ce am nascut am ramas cu 94 kg ... si asa au trecut 10 ani. Tot 94kg. In acesti 10 ani am mai tinut diete. Slabeam 4-5 kg dupa care in cateva luni le punem la loc ... si tot asa. Nu m-a motivat nici nunta sorei mele (faptul ca nu-mi gaseam haine ), nici mediul de la servici (fete tinere, frumoase), nici hainele super care imi erau trimise din America si pe care le punem in dulap in ideea de a le purta candva si nici macar durerile de picioare pe care le aveam.

Ce m-a motivat a fost sfarsitul respectului fata de mine. Intrebarea “Eu sunt in foto? “ parca astepta un raspuns negativ sau o scuza ... o boala, ceva... pare dramatic dar asta simteam atunci!Imi era jena sa arat fotografia pana si celor din familie de parca nu aveau produsul in fata !!!!

M-am gandit ce o sa-i spun fetitei mele care mai are un pic si devine adolescenta? Ca nu e sanatos sa fi gras, ca nu e bine, ca e deprimant, ca nu-ti gasesti haine si ca in final te multumesti cu ce gasesti, ca obosesti repede, ca uneori esti apatic, ca nu se uita baietii la tine, ca mami este asa pentru ca ... Chiar, oare de ce? Nu mi-am mintit niciodata copilul si ma bucur ca atunci cand o sa fie adolescenta, daca o sa aiba probleme, o sa pot sa-i fiu un bun exemplu.

Pana acum am slabit 22kg.
Nu mi-am lipit poza pe ceva anume dar mi-a ramas permanent in memorie.
Am pus punct atunci in noiembrie 2006 si acum ma simt f. bine.
Mai am inca vreo 10kg de dat jos, dar motivatia exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Felicitari Chan pentru vointa!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Eu am o dambla, da' sa nu radeti ca, desigur glumesc!
O iubesc pe Thalia, stati linistita ca n-am apucaturi, o admir, mi se pare femeia perfecta, cu o frumusete perfecta si un trup perfect!
Si avand damblaua asta, de cate ori nu ma suport ma uit la videoclipuri d'ale ei si..ma stimuleaza!
Imi spun, da ce eu nu poci sa fiu asa slabutza ca ea?1
Slabuta, nu frumoasa...
Si merge...de cele mai multe ori!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapirvu spune:

Ma alatur cu entuziasm voua!
Sunt la 5 luni (astazi implinite) de la a 2-a nastere. Avem un baiat tare frumos si vesel si o fata mai mare (5 ani) si ea foarte...foarte...
Dar eu sunt grasa! Inainte de Paula aveam 45kg, inainte sa raman gravida cu Calin, aveam 50kg iar cand am iesit din spital, in ianuarie anul acesta, aveam 75kg...Trist dar adevarat.
Acum sunt la 61kg. Mult pentru statura mea mica. Sunt rotunda peste tot dar burta e ingrozitoare.
M-am mobilizat incet, incet, in mai multe etape, ca sa zic asa.
Acum fac cam de toate dar nu sunt multumita de rezultate. Merg la gimnastica de 2 ori pe saptamana cate 1 ora + 1 ora de impachetari sub paturica electrica. Merg la piscina aproape in fiecare zi lucratoare, in pauza de pranz. Combin sauna (timp in care ma ung cu tot felul de creme anticelulitice si ma masez cu o manusa de cauciuc) cu cateva lungimi de bazin. Merg si sambata sau duminica cu copiii dar atunci trebuie sa stau de coada lor.
Tin si regim, respectiv Sonoma. Mi se pare destul de echilibrat. Dar portiile recomandate sunt cam mici si le mai depasesc.
Seara, in cazul in care nu cad rupta, ma mai masez cu alte creme si, uneori, ma impachetez bine cu folie alimentara si ma bag si in paturica electrica. Chinul dracului...mai ales pe caldura asta.
Mai beau si 3 litri de apa pe zi. Nu am fost in stare niciodata sa beau apa suficienta dar acum uite ca o fac si pe asta!
Mai spuneti-mi voi ce altceva sa mai fac ca-s in stare de orice numai sa mai slabesc 10-15 kg! Imbracata arat cum arat... dar mi-as dori sa-mi duc copiii la mare prin iulie si mi-e rusine sa ma arat in costum de baie (rusine fata de mine insami ca de ceilalti nu-mi pasa).
Mult curaj si felicitari pentru progresele voastre. Va tin la curent!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noi2 spune:

Greu cu motivatzia asta.. va spun eu care sunt repetenta la capitolul asta la doar 24 de ani...1,62 shi 57 kg... nu ma puteam motiva sub nici o forma.. am incercat multe diete..prima zi e ok, a doua.. mai merge.. iar a treia.. revin la ritualul zilnic.. cartofi prajitzi cu branza, un snitzel , 2 litri de cola shi ceva dulce pe deasupra..nu suport sa merg la sala.. ca deh.. se uita lumea la mine..merg mult de jos, doar asta e punctul meu forte...shi daca ma gandesc acum 4 ani avem 49 de kg.. shi ma vedeam grasa..atunci eram nebuna..dar acum.. chiar sunt grasuna..shi nu ma motiveaza nimic.

Dar.. de curand parintzii mei shi-au pus internet, shi cum ii vad doar o data pe an... mare mi-a fost mirarea ca .. aproape nu mi-am recunoscut mama.. daaa... mi-era greu sa cred ca este ea..parca intinerise 20 de ani..mama..nu mi-a spus nimic..dar. prin vointza shi sfatul medicului pentru ca are ceva probleme de sanatate, hernie de disc, o glicemie ridicata...a scazut de la 80 kg la 63 de kg in 6 luni..deci.. daca la 53 de ani se slabeshte shi se are vointza, shtiind mai ales ca dupa o anumita varsta , kg dispar mult mai greu... inseamana ca DA.. se poate... depinde de noi, shi vointza noastra..eu chiar vreau sa slabesc... nu ca sa fac pe plac unuia sau altuia, sau ca sa intru in pantalonii talia 36 de acum 4 ani.. dar...trebuie sa ma simt bine in .. pielea mea..sa pot sta pe scaun purtand o bluzica mai stransa pe corp fara sa ma jenez.. ca aoleu.. se vede burtica..sau nu port fustitze ca uite celulita...nuuuuuuuu.. de azi inainte.. gata...trebuie sa fiu eu insami.... sa nu-mi mai fie rushine de mine... deci...VREAUUUUUUU...SA SLABESC ca sa ma bucur de mine... am inceput sa scriu la.. Dieta de astazi...sper sa gasim acolo suportul necesar shi la cat mai multe kg minus va doresc.
O zi buna tuturor.

..shi te iubesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Felicitari Chan pentru rezultatele tale, pentru motivatie, pentru vointa, pentru prezentarea acestora in postarea de mai sus.
Eu ieri mi-am scos mai multe haine de vara pe cAre le-am probat in vederea folosirii lor in zilele ce urmeaza si surpriza!!!! nu ma mai incap. Ma urc pe cantar - 66kg cu bataie.
Anul trecut aveam 64-65, cu mici variatii.Am 1,65.
A fost o scurta perioada cand am avut 53 kg( eram foarte indragostita, asa de indragostita ca nu puteam mana nimic de emotie, dar asta a durat cca 1 an, dupa care ne-am casatorit, a aparut BB, au trecut emotiile si am revenit la greutatea mea obisnuita 60 kg. Dar asta era prin 2004, de atunci in fiecare an mai pun cel putin 1 kg, nimic extraordinar, dar se aduna... Deja nu mai imi place de mine, nici in poze, nici in oglinda, nu mai pot purta haine stramte, cambrate care imi plac atat de mult, nici fuste scurte, nici pantaloni scurti, nu ma mai simt bine in nimic..
Astazi cautam pe internet solutii, motivatii, diete, ceva care sa mearga pe termen lung, ceva pentru intretinere... si cred ca mesajul tau Chan este acel ceva pe care-l cautam. Impulsul!... sa incep... sa nu mai las acel kg anual sa se depuna. Desi eu nu am de dat 30 kg jos ci doar vreo 5-7 cred ca motivatia, vointa si dorinta de a slabi sunt la fel de importante.

Am recitit si nu mi se pare prea clar ce am vrut sa spun, dar am spus... Sper sa imi iertati incoerenta

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Cand eram in camin, lipisem peste tot pe unde era mancare( ca doar nu o tinem numai in frigider) mesaje scrise cu majuscule, de genul" STOP! TE-AI UITAT IN OGLINDA?" " STAI! NU VEZI CE GRASA ESTI?"" IA MANA, NU VEZI CA NU MAI INCAPI IN OGLINDA?" si tot asa.
Avea efect, ca din 3 ori, mancam doar de 2
Mai rau cand a vazut administratoarea mesajele, care avea cred ca vreo 90 kg, poate mai mult.. le-a rupt imediat.. de ce oare?
Eu de exemplu am considerat ca o motivatie in plus, este ca acuma as avea nevoie de niste haine noi, si am zis ca pana nu ajung la greutatea dorita, nu vad nika!. Asa ca m-am apucat de treaba.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput