Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 9
a_deju spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
A_deju, te simt cam tacuta, retrasa, blazata, etc, zilele astea...e drept?? Au ba??
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
www.dropshots.com/day.php?userid=286023&cdate=20070508&ctime=045559" target="_blank">filmuletz
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
hai mai roxanica, din toata lista, n-ai simtit tu fix lenea...??? :))) detin la greu.. cine mai doreste, cine mai pofteste :)) de la astenia de..vara :)) se pune?? :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
dianocica spune:
nu ca transmise nesuferita asta de adeju lenea pana la bucuresti...
katrinel eu una o iubesc pe mama de mor, cu tata nu prea am tangente, chiar imi pare rau ca mai seman cu el pe ici pe colo. si eu m am gandit mult ca ar trebui sa fie mai usor cu fata, macar stiu la ce sa ma astept....sper sa gasesc un echilibru, sa nu fie nici mamos din cale afara, nici cu bat in fund...deocamdata sa trecem peste diversificare
mama ce tare e exploreru' asta...ce frumos le colorezi imediat...
voiam sa mai zic da am uitat complet. ada, dai si tu o salata de fructe ?
diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
bebinuta spune:
quote:
Originally posted by Donia
Avem un dintisor! Avem un dintisor!
Si ieri nu era, si azi este! Si a fost asa cumintel dragul mamii in ultimul timp, nici nu ma gandeam ca o sa-i iasa vreun dinte prea curand.
Chiar radeam de una singura ca faceam cu el exercitiul descris de dianocica si Cristi se tot apleca in fata sa imi manance mana... si atunci l-am simtit, nu mi-a venit sa cred! Si se si vede, incisiv central dreapta jos, manca-l-ar mama de baietel cu dintisor. Doamne, ce ma bucur, parca e primul dintisor din viata mea!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
felicitari si la mai multi fara dureri
Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
danutz spune:
Buna dimineata fetelor,
Iari nu am apucat sa zic nimik de noi si de aia ma grabesc sa recuperez azi!
Rares inca nu are dinti, insa se tavaleste de pe o parte pe alta la greu. Face si niste deplasari mici, dar mai mult din inertie. In funduletz nu poate sa stea decat sprijinit, nu fortam, sta foarte bine in balansoar cu spatarul la 80grade. El care dormea frumos pe spate, mai nou a descoperit ca se poate dormi si in pozitia intors aproape pe burta si cu degetul mare in guritza. E mortal...trebuie sa-l pazesc cand adoarme ca sa-i scot degetul.
Diversificarea merge cu pasi de melc, suntem la 40 ml suc de mar, de sambata punem si pulpa de mar si sa vedem cum o fi. Nu stiu cand trebuie sa adaug sucul de morcov, ianinte de pulpa sau dupa pulpa de mar. Voi cum ati face?
In schimb este un mare amator de lapte, baga cam 240-260 de patru ori pe zi. La masa de seara de regula termina 270-280ml...asta apropo de discutiile cat lapte papa bebeii. Inseamna ca noi suntem cam la 1000ml pe zi. Branzica...pediatrul nu a zis nimik de ea, o sa-l mai intreb la controlul de 6 luni.
Iar afara , smecherul face ravagii...se opresc fetitele sa se uite la el si sa-l mangaie , ieri niste pusti i-au zis soacrei mele:' vai ce bebelus frumos!!! Sa se faca fotbalist!!!' Taica-su a fost in delir cand a auzit...o sa-i calce baiatul pe urme (Catalin in tinerete ,a jucat la echipa mare la Dinamo vreo 4 ani, i-a cumparat lui fii-su cel mai mic tricou pe care l-a gasit la aia la magazin, care bineinteles ca pt bebe e foooarteeeee mare, si i-a adus si fular cu cainii rosii...ce as rade ca asta mic sa tina cu Steaua).
Si vreau sa va intreb, mai ales pe mamicile cu mai multi copilasi:
Pana la ce varsta sunt bebeii nostri protejati de bolile copilariei?
Ca cica e epidemie de varicela...iar al meu socializeaza la greu cu copiii din parc. Sa nu-l mai las? Stiu ca vaccinul contra varicelei se face pe la 2 ani...gresesc? Anateo, Ruxandra, Donia, voi tre sa stiti!
Porumbita, nu stiam ca si tu ai pierdut o bebelusa! Doamne ce mamica curajoasa esti!!! Tot binele din lume va doresc tie si lui Mario! Si ai mai auvut si curajul sa nasti normal a 2-a oara. Stiu de la odisee cum ne incurajai pe noi si ne spuneai ca nasterea naturala nu-i chiar asa de rea!!! Probabil ca optimismul si gandul pozitiv te-au facut sa treci prim momente grele!!! Distractie frumoasa la botez si te astaptam cu vesti si cu poze!
Multa multa bafta la bebelusii care fac vaccinul zilele astea! Felicitari Doniei pt dintisorul lui Cristinel...o mosteneste pe sora-sa mey!!!
La multi ani Adei de Lavyada, Anei de Ktrinel si lui David mic de DeeaA (mai da si pe la noi mey!!!)
Felicitari si Alexutei, miscareata mica de Carla!
Apropo de povestea tragica a Lavyadei, doamnei da' toata lumea stie de doctorii macelari din Pitesti!!! Cand am nascut, am stat in salon cu o doamna de vreo 42 de ani din Pitesti care era la a n-a nastere, si care povestea chestii horror de la maternitatea de acolo! Nu inteleg cum de se intampla chestii de astea si acei doctorii practica in continuare si mai nenorocesc si alte femei! Si iar ma loveste senzatia aia de neputinta...gata ca nu vreau sa stric ziua nimanui!!!
Yagmur, mai da un semn ceva!!!
Fug la datorie...
O zi cu soare si fara maraieli va doresc si poate stiti sa-mi raspundeti cu varicela asta nenorocita!!!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Ralumat spune:
Oooo, cineva e iar in saptamana verde .
Cand eram eu mica,la mine in familie era cam asa: tata era in voiaj si il vedeam o data la 3 luni, cate o saptamana-doua (cu exceptia concediilor, in care ne saturam si noi de el si el de noi); mama era cu mine non-stop, responsabila de educatie. Deci pe cine credeti ca preferam? Tata aducea cadouri din tari straine, ma alinta, nu ma certa, imi permitea sa fac orice....ca doar ma vedea rar. Mama imi facea morala, mai scapa una-doua la fund, avea grija sa urmez un program, mai tarziu sa invat, tra la la.....Chestia cu Oedip nu am simtit-o niciodata.Cred. Acum, nu stiu cum va fi cu David, ca la cat il pupacesc toata ziua.....probabil ca voi ajunge ca Razvan si Doamna Maria ( asta pentru cine se uita la "nora pentru mama" - programul nostru preferat in intervalul orar dedicat mesei de pranz si somnului).
Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a sasea
bamboletta spune:
Neata
Donia-felicitari pt dintisorsi eu m-am bucurat tare cand ne-a iesit primul dintisor
Laura-pt nasicul mic
Alexandra25-tot mai frumos Mark
Ktrinel-felicitari pt ridicatul in fund
Tema zilei-eu prevad ca relatia fica-tata o sa fie mai stransadeja se impaca f bine si se iubesc de nu mai pot
ADA
Lorym-tinem pumnii sa fie totul ok la vaccin
eu cand fac piureul de legume il fac pt 1 sapt restul pun la congelator sa zica fetele care fac zilnic cantitatea de legume care o pun la supica
Carla2005-felicitari pt dintisor
fug sa fac ceva de mancare am o lene.....
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Ralumat spune:
Danutz, pe la noi prin parc era epidemie de rubeola....au facut-o toti copiii din gasca, desi nu prea socializau (stateau cuminti in carut), mai putin al meu ca intamplator in perioada contagioasa nu am mai fost in parc si apoi am renuntat intentionat la intalniri si inca o fetita, de vreo 7 luni, care inca avea mesele in majoritate compuse din lapte la san. Bebeii hraniti cu lapte praf sau cei intarcati au luat-o, insa este o forma usoara, fara complicatii.
luna a sasea
Ralumat spune:
Tot pentru Danutz: eu la inceput de tot ii amestecam sucul de mar cu sucul de morcov. Dupa ce i-am introdus piureul de morcov fiert am renuntat la sucul de morcov crud, ca mi-a fost teama sa nu-i fac pielea portocalie. Apoi am renuntat si la sucul de mar, ca oricum nu-i place si deja a ajuns la a manca un mar la masa (ala ras sau blenduit, mai nou).
Cand am inceput cu legumele, eu am facut asa: am fiert doi morcovi, un patrunjel mai mic, juma' de pastarnac, o felie de telina, un dovlecel micut, un cartofior, o ceapa. Apoi am pasat numai morcovul, cu zeama de la supa. Vreo 3-4 zile. Am adaugat apoi patrunjelul, dupa vreo 2-3 zile pastarnacul, apoi telina, dovlecelul (fara seminte), cartoful. Intre timp am mai "imbogatit" supa cu frunze de patrunjel/leustean si juma de ardei(reteta obtinuta de la o "pisica gospodina" ). Ieri, din 4 morcovi, 2 cartofi (destul de mari ambele), 1 pastarnac, o felie de telina, 2 dovlecei, mi-a iesit piure din care am congelat pentru 4 zile, a mancat o portie si ieri si am mancat si eu de pranz o portioaie asa, mareeeeeee.
luna a sasea
danutz spune:
Multumesc frumos Ralumat de raspuns! O sa-i zic soacrei mele sa-l tina departe de copii o vreme!
Fetele de la mare...ce se aude cu prognoza meteo de saptamana viitoare? Ca noi am vrea sa dam o fuga in Vama Veche pe 1 iunie...
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Ralumat spune:
Flisa, banuiesc ca ii alternezi galbenusul cu carnita, nu? Ca din cate am citit eu, nu trebuie amestecate. O zi se pune carnita in piure, alta zi galbenus, ceva de genul asta. Cine ma ajuta?
luna a sasea