Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mda. spat verde iar...sa vedem ce o iesi... aseara am mancat 3(t r e i ) cani de compot - 2 de ananas si 1 de exotic... si dupa m a luat o foame...si m am tinut tare si am mancat 2 iaurturi cu fructe. sa vedem cat m o tine...

cica nici bb prietenei mele nu e asa bine.merg azi pe la ea sa vad...of.

asa. pt ana de katrinel. pufoasa, domne, nu grasa, da?

asa...cu branza...asta voiam sa zic. pai io stiu asa. laptele are proteina nesuferita. care la fiert se mai descompune cat de cat...iar laptele pasteurizat o nimiceste si mai tare. iar cand s a ales de zer si s a facut branza....e gata. moarta -coapta. asta intelesesem eu pana ieri. ieri, tanti aia pe b1 a zis ca formulele sunt facute pe baza nu de lapte de vaca, ci de zer. acu' ce sa inteleg eu, ca zerul ala e bun, au ba? cert e ca oricum nu ma omor dupa inca un fel de mancare asa ca mai astept vreo 3 luni cu branza aia pana ma lamuriti si pe mine.

da, da, se alterneaza galbenusul ca carnita. asta daca tii neaparat sa i dai...

diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

ralumat: si eu cred k ai dreptate cu cantitatea de lapte cand spui k adunate toate lactatele tb sa insumeze un 700 ml..dar si asa mi se pare cam mult.Noi am reusit sa ajungem la 3 mese diversificate , fara a mai fi necesara completarea lor cu lapte.
Iar laptele pe care il contin cerealele si branza nu vad cum as masura-o. Important este k au lapte, deci k se adauga la cantitatea de lapte sau iaurt baut...

Dia: si pentru noi fructele sunt o problema...ceea ce nu inteleg este de ce la inceput le-a acceptat iar acum nu le mai vrea???
Azi insa i-am luat mar cu biscuit la borcanel de la nestle si a mancat cam jumate din 190 g . Am fost f incantata...Poate aste i-or placea in continuare...
Va urma..(maine)
Idem cu cerealele... lingura..masura ...consistenta...

donia:felicitari pt dintisor si sad ea d-zeu sa iasa si ceilalti asa, pe nesimtite( adica fara sa simta...nu te gandi la apelative urate...) si fara dureri

roxanica: iti spun eu de A_deju: si-a luat multvisatul carut Hawai de la Chicco..si nu mai poate de dragul lui...e mandra foc..plimba motanul prn casa..si face altora in ciuda...Asta e cu ea...

Lory:sa stapaniti sanatosi ambele masini...
Despre cantitati ce iti pot spune?? Nu mai stiu in ce faza a divesificarii esti, dar banuiesc k la inceput.Eu am pus un morcov mic si din celelate legume cate un sfert-pt k erau doar de gust) Doar morcovul i l-am dat la prima masa si nici pe acela in intregime.Daca i-l pui in biberon cu zeama , atunci vei vedea consistenta in functie de tetina pe care o ai..daca ii dai cu lingurita..2-3 lingurite de piure apoi cresteti progresiv si amesteci pe rand si cu alte legume. Noi, desi mancam piure de vreo 3 sapt amestec doar morcovul cartoful si dovlecelul.de 2-3 zile si carnita de pui(20-30gr la 100 de piure)Primele zile e mai greu cu cantitatile..dupa aceea iti vei da singura seama ce si cat. Depinde si de preferintele lui bb.Pasezi o cantitate mai mare din leguma care vezi k ii place mai mult.La noi predomina dovlecelul...e dulce si bun. Apoi cartoful..si morcov, dar mai putin..

carla: felicitari pt dintisor...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius 5 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

danutz: ieri la noi a plouat..dar azi e frumos.Uite www.vremea-meteo.com/prognoza/vremea.asp?url=RO015|Constanta" target="_blank">aici prognoza de la C-ta pe 2 sapt

Despre galbenus, mie mi-a spus k am voie unul pe saptamana..dar nu tot odata...adica o jumatate la vreo 3 zile...iar in ziua cu galbenus scoatem carnita.
Despre iaurt nu stiu ce sa zic...Mie mi-a zis sa ii dau si tare m-am bucurat k l-a papat...si i-am mai dat si de la danone...
Acum k v-am auzit pe voi NU iaurt pana la 9 luni, si NU danone... nu stiu ce sa fac...of...
probabil voi continua sa-i dau din cand in cand, da nu de la danone. dar atunci de care??? Trebuie sa ii dau pt k lapte mai bea destul de putin intr-o zi
despre branzica:inca nu i-am facut k nu m-am lamurit ce si cum...Dar dc ii fac din lapte NAN oare are ceva? Cand i-am dat prima oara calciu gluconic i l-am pus in lapte k mi-am zis eu (blonda fiind) k e mai bun asa....Si laptele nostru s-a facut branza instantaneu...L-am aruncat..dar oare nu pot face acum la fel?(exceptand partea cu aruncatul)

poze Darius 5 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sbogdana spune:

mamici si fulguleti

Cred ca lenea a ajuns si pe aici la zurich, are o viteza uimitoare..

In primul rand vreau sa multumesc mamicilor care mi-au raspuns - Donia, Ralumat, A-deju si... mii de scuze daca am uitat pe cineva .. O sa incerc sa-i pun la frigider sau congelator.

Lavyada, Porumbita sunteti niste mamici puternice, Doamne ajuta sa aveti parte numai de bucurii de acum incolo

La multi ani micutelor Ada de Lavyada si Ana Julia de Ktrinel

Felicitari Cristinel de Donia pentru primul dintisor.. Cand am vazut postarea ta 'Avem un dintisor, avem un dintisor' am citit-o acompaniata cu melodie- ...avem un dintisor, avem un dintisor, ura draguta mea, avem un dintisor.. Am auzit bine?

Nici nu mai stiu ce am citit, la un moment vream sa raspund la ceva legat de ficatul de pui, anul asta in India, mi-am cumparat ficatei ca sa mananc(toata sarcina nu m-am atins de nici un ficat si mi se facuse pofta de ei) si toti se uitat straniu la mine, ca sa mi se explice mai apoi ca ei nu se ating de ficatei de pui si ii considera mancarea saracului si ca nu ar fi sanatos. poate o fi un sambure de adevar in chestia asta; daca nu e sanatos pentru noi astia mari dar pentru cei mici si mai si.

Grea mai e si diversificarea asta, vorba fetelor, ce bine ar fi doar cu lapte de mama pana la 18 ani..
Si voua vi se intampla la fel, eu pentru cateva lingurite de pireu de legume, murdaresc vase de parca fac mancare pentru tot blocul
si mai mult din jumatate de pireu tot eu il mananc, ca nu e prea incantata de el.

Au venit si la noi caldurile de cateva zile, stam la pampers si maiou, si am incercat si noi sa-i dam apa cu biberonul, la fel ca Dmic de Dianocica, nu stie sa-l foloseasca; am incercat si la canuta cu cioc, dar mai mult a baut rochita.

O zi frumoasa si plina de soare si bucurie

Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dragele mele...v-am lasat la capitolul 46 si deja din al 47-lea ati scris 6 pagini....sper sa apuc si eu sa citesc tot...cat doarme Mark!
Ieri am avut o zi....m-a durut operatia de am crezut ca mor...zici ca atunci ma taia...voi aveti probleme atunci cand se schimba vremea?
Apoi am stat toata ziua in casa....nu suporta Mark deloc caldura...nici macar la umbra...!
Colac peste pupaza...a plouat aseara si s-a raspandit ceva de la combinatul chimic de la Baia Mare care e la 60 km distanta...un praf galben care cica are arsen...era peste tot azi dimineata!Voi spuneti ca e si ceva de la Cernobal....am auzit de la cineva ca sunt radiatii mari..."bai nene"...vorba cuiva...a Dandusei...eu chiar ma ingrozesc...ma inchid cu copilul in casa si stam ca si in incubator...!
Ma bucur ca v-au placut pozicile noastre....zici ca stie el cand ii fac poze...ca nu e chiar tot timpul zambaret....mai e si marait......!Asa ca lavyada,Lavinia_P,Bebinuta,Crykett,Dianocica,Teutz,Bambo
Donia...multumim de urari.....are cu cine sa semene Mark zambaret...Felicitari pentru dintisor...
Bamboletta...ma bucur ca Antonia e mai bine...se pare ca azi maine o ia la goana...mai da ce se grabesc piticii astia sa creasca mari....
Asiza....Referitor la cereale eu i-am dat cu lingurita de la inceput si deja nu mai are treaba....si dupa sfatul tau ii dau si ceai cu canuta si deja vrea el sa prinda sa bea!
Mirona...ma bucur ca te-ai reintors si ca ne-ai scris...ca sunteti bine......si acum cred ca o sa fi mai des alaturi de noi..nu?
Laura13...bafta si tie azi la vaccin...se pare ca azi vom suferi amandoua...!Doamne ajuta sa fie bine nasicul mic!
Daca ieri David de Roxanica dupa vaccin umbla in 4 labute cred ca Mark al meu va alerga prin gradina dupa vaccin...
Ktrinel......imi era dor de voi!
Ada de Lavyada
Ana Julia de Ktrinel
...pentru bebeii care au un dintisor,s-au rostogolit,stau in fundic...!!!!!
Gata v-am pupat si ma duc sa ma pregatesc de vaccin!!!!!!!Ar fi bine daca mi l-ar da mie.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Carla felicitari pt. dinte!

Ralumat notat tot ce ai zis! Cu galbenusul mai spusesem o data lui Ktrinel ce si cum.Pediatra mi-a zis asa: cind ajung sa bag si carne vor fi in final in decurs de o sapt.: 3 zile carne de pui, 2 zile vita(sau invers) si 2 zile galbenus de ou.Iar mie mi-a zis sa bag un sfert galbenus 4 zile pauza, jumate 4 zile pauza, 3/4 - 4 zile pauza, 1 galbenus.

Mai vroiam sa zic Lavyadei ceva. Parca citisem ca fierbi carnea cu legumele.Mie mi-a zis pediatra : carnea se fierbe separat. Daca am inteles gresit sorry.

Madaluta multumim pt. raspuns.

poze Rianna

Mergi la inceput

Am gasit pe un sit urmatoareole retete de preparare a branzicii:
1. Brinza din lapte nefiert
Se pune laptele nefiert la prins la o temperatura de 17-20 grade. Dupa ce s-a prins (circa 24h), se pune putin la foc mic pentru a grabi coagularea.Se lasa sa se receasca, se strecoara si se lasa la scurs in tifon (4h). Brinza va iesi un pic acruta.

2. Brinza din lapte fiert
Laptele fiert si racit la 37 grade (cald la deget), se insaminteaza cu 2 linguri iaurt, se amesteca si se pune la prins intr-o cratita. Cind este prins (circa 10h) se pune la foc mic pina se formeaza cheagurile. Se strecoara si se lasa la scurs in tifon (4h).Mai putin acruta.

3. Brinza calcica sau rapida
In laptele fierbinte se pun tabletele de calciu lactic (8 comprimate /1l lapte). Se amesteca continuu pe foc pentru a nu se forma cheaguri mari. Cind apare zerul se da la o parte si se lasa la racit. Se strecoara si se lasa la scurs. Este chiar dulce.

4. Brinza cu zeama de lamaie In laptele fierbinet se adauga circa 6-8lingurite/1l lapte, dupa ce s-a coagulat se lasa la racit si apoi se strecoara si se pune la scurs in tifon. Are acelasi gust ca si brinza calcica.

Si tot cautand despre branzica am mai citit despre cea din lapte de capra.Ar fi cea mai sanatoasa si cea mai indicata pt copii.Voi ati auzit varianta asta?

poze Darius 5 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Am revenit cu poze de la kef, toti bbii dormeau numai goanga a ramas titulara a jucariilor am prins piciorul, mi-am luat camion, si ursulet, sunt printesa pe un cal alb...printul doarme ! Vizionare placuta!!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Alexuta

Nu uitati de ANAMEA detalii pe mailul comun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Buna sa va fie inima, doamnelor!
Azi am fost la vaccin. Suntem bine deocamdata.
Ca s-a discuta pe aici tocmai a spus gluten de la 8 luni.
Avem 6.500, doar 200gr intr-o luna si 66 cm. Fata mea este model, sha na na na na...merge si un of of mai mai. Luna trecuta cu 700 cica luase putin acu cu 200 ca sa nu-mi fac griji..cine mai intelege pediatrii astia??

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Tot pe un site concurential am gasit urmatoarea schema de diversificare data de o pediatra renumita (cica).

Luna 3

Ora 6: 130 – 140 ml lapte
Ora 9.30-10: prima zi: o lingurita suc de mar plus lapte
a II-a zi: 2 lingurite suc de mar plus lapte
a III-a zi: 3 lingurite suc de mar plus lapte
a IV-a zi: 4 lingurite suc de mar plus lapte
a V-a zi: 5 ……………….
a VI-a zi: 6 lingurite (60 ml) plus 100 ml lapte
a VII-a zi: 1 lingurita suc de morcov plus 5 lingurite suc de mar plus
a VIII-a zi: 2 lingurite suc morcov plus 4 lingurite suc de mar lapte
Se creste pana se ajunge la 6 lingurite de suc.

Ora 13.30: Supa de zarzavat (supa strecurata) – morcov, telina, albitura, patrunjel, telina, cate 2-3 lingurite in prima z, apoi se creste treptat, pana se ajunge la 6 lingurite (60 ml) supa plus 110 ml lapte

Ora 17: lapte

Ora 22: lapte

Luna 4
Ora 6: 180-200 ml lapte

Ora 9.30-10: piure de fructe: mar ras, cu banana sau cu para (150 gr) plus o lingurita de branza de vaci FACUTA DE TINE. Daca nu stii cum, spune-mi, sa iti trimit reteta.

Ora 13: supa pasata (30-50 ml) plus 100 ml lapte

Dupa 5 luni la supa se adauga dovlecel, ceapa (dar se scoate dupa ce au fiert legumele, nu se paseaza impreuna cu ele), cartofi plus o lingurita de ulei. Separat, se fierbe carnita (pui/ manzat/). Apoi, legumele se scot si se paseaza, se amesteca si cu carnea pasata marunt si se face piure cu unt. Supa se bea ca felul I, piureul de legume ca felul 2.
Ca desert, suc natural de fructe (mar, portocala, strugure, kiwi, para etc.) 30-40 ml.

Ora 17-18 160-180 ml lapte

Ora 22: 180 ml lapte plus 4-5 lingurite cereale (Nestle, Hero – FARA GLUTEN)

Luna 6
Ora 6: 180-200 ml lapte
Ora 9.30-10: piure de fructe: mar ras, cu banana sau cu para (150 gr) sau ce alte fructe mai vrei tu (eu ii dau fetei fructe la borcanel de la Nestle, Hero sau Hipp, amestecate cu mar, banana si branzica) plus o lingurita de branza de vaci FACUTA DE TINE.

Ora 13: Felul I:supa de legume
Felul II: poti incepe sa ii dai din retetele de la mine. Fara mazare, fasole, ou, ficat, conopida, varza.
Desert: suc natural de fructe (mar, portocala, strugure, kiwi, para etc.) 30-40 ml.

Ora 17-18: Iaurt simplu (Danone) sau Cremoso. Se incepe cu 2,3 lingurite in prima zi, apoi 4-6 in a doua zi, pana se ajunge la 125 gr (un iaurt). Plus lapte, aproximativ 150 ml

Ora 22: 200 ml lapte plus 6 lingurite de cereale

Luna 7

Acum se introduce ficatul si oul fiert tare ( numai galbenusul). Se procedeaza astfel: o zi carne pui, urmatoarea manzat, apoi ficatel, apoi ou. Cand dai ou, nu mai dai si carne. OUL SE DA ASA: prima zi cand dai ou: un sfert, urmatoarea jumatate de galbenus, a treia oara, trei sferturi, apoi a patra oara un galbenus intreg. ATENTIE: albus se da numai dupa 1 an.

Deasemenea, la ora 18, se introduce si iaurtul cu fructe (Danone, Danonino).

Pentru fiecare luna, se creste cu cate o lingurita de cereale la masa de la ora 22.

poze Darius 5 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput