Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 15
Dia1609 spune:
referitor la sterilizat: eu inca mai sterilizez biberoane si suzete... si cred ca o sa le sterilizez inca ceva vreme ca mi se pare ca altfel nu se curata bine numai cu apa (ma refere la biberoanele de lapte), si mi-e groaza sa nu ramana lapte pe biberon si sa faca vreo minunatie - enterocolita sau alte cele... restul castronaselor, linguritelor si accesoriilor nu le sterilizez de mult ... deci, voi steriliza in continuare doar biberoanele de lapte
nu mai stiu cine zicea ca spala cu fairy biberoane si castronele... eu stiu ca e interzis sa speli biberoane, suzete, si castronele de bebe cu detergent de vase .. si inainte de prima folosire, se recomanda spalarea lor cu apa cu sapun, in nici un caz cu detergent de vase ... medicii zic ca astea se spala doar cu apa fierbinte, cu nimic altceva!
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
flore26 spune:
quote:Vizionat poze!!! SUperba Ada, numai buna de papat, mai ales piciorusu
Originally posted by bebinuta
poze noi pentru cine vrea sa vizioneze.
Bebinutade
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

FLORE
ALESSIA LIANE
( 16-12-2006)
aka spune:
salutare
Andrada, Julia, David
si pentru bebeii de ieri
Daria si Alexia, Mark, Daniel
azi am papat 3 lingurite de suc de mar si o lingurita de piure de mar. nu stiu cat a ajuns in stomac, parca tot era pe bavetica...s-a cam strambat, pana o sa se obinuiasca cu noul gust...
am notat ingredientele din supa propuse de flisa si ralumat
Carla felicitari pentru dintisor. am votat-o pe Ana Maria
eu sterilizez suzetele si biberoanele in fiecare zi. cu bibele oricum nu bem decat ceai.
ma duc ca tipa ...
Monica
de
Maria Cristina (20.12.2006)
Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3,luna 4, luna 5
printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
bamboletta spune:
Cand am vrut si eu sa ies afara a inceput sa ploua 

simt ca inebunesc in casa
m-am apucat de mancat inghetata cu banane 
Antonia nu are stare deloc
doar atunci cand doarme in rest se intoarce pe toate partile
vroiam sa intreb daca mai este vre-un bebe care sta in cap
isi pune capul jos si ridica fundul f tare mai mai sa se dea peste cap
cred ca vrea sa faca tumbe ![]()
Laura-nu stiu ce sa-ti spun despre tremurat
eu totusi as intreba si pediatra 
noi am incercat branza calcica la masa de dimineata dar nu-i place isi facea greata
asa ca nu i-am mai dat,poti combina asa :branza cu mar,cu para,cred ca si cu biscuiti![]()
Bebinuta-f rumoase pozele
Ada este o chiscuta buna de mancat
si tu ce slaba esti 
De sterilizat mai sterilizez si eu din cand in cand doar biberoanele si linguritele
Am uitat sa urez
Pt.Iulia si David
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Ktrinel spune:
multumim fetelor pt urari!
La multi ani si din partea noastra pt Ada si David!!
noi va servim sucuri reci si fresh, tocmai iesite din storcator ! aici e cald , adie un pic vantul, numai bine de stat afara.
pupici.
ps. multumesc pt raspunsurile la tema propusa.
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006
Donia spune:
Multumim din nou pentru felicitari, dintosul e bine in continuare si ador sa ma uit la dintele lui.
Pe aici e o caldura naucitoare, am dus-o pe Roxana la scoala si de abia am mai rezistat la intoarcerea acasa, am venit tot o apa.
Na hai sa dau drumul la mesajul asta ca de dimineata ma tot muncesc la el.
Lorym, e o carte pe care a pus-o Ktrinel pe mailul comun, se numeste "No cry sleep solutions", poate gasesti acolo solutii pentru somnul de noapte.
Eu zic sa nu te stresezi foarte tare cu cantitatile de pus la fiert, nu e o regula batuta in cuie. Din ce stiu eu in prima faza trebuie sa predomine morcovul si mai pui cate putin din celelalte.
ruxandra, si eu i-am dat branza Roxanei, nu mai stiu exact cand, dar sigur dupa 7 luni, si ii voi da si lui Cristi la un moment dat, insa nu prea curand.
Poate proteinele din lapte sufera ceva transformari la fiert... dar atunci de ce nu se recomanda sugarilor laptele de vaca fiert? Ei... eu trebuie sa merg pana la capat cu explicatiile si desfacerea firului in patru din moment ce imi intra un cui ![]()
carla, ce minunata e Alexuta cu coiful ala de petrecareata! Felicitari pentru dintisor si deplasari!
danutz, teoretic bebelusii sunt protejati de bolile copilariei ct timp sunt alaptati, dar chiar si in conditiile astea am auzit de copiii care s-au imbolnavit. Mai rar, dar riscul tot exista. Daca lasi copilul la plimbare printre cei bolnavi... e alegerea ta. De regula trebuie sa fie un contact mai sustinut si apropiat pentru a capata boala, dar din nou exista si exceptii.
madaluta, date fiind framantarile mele cu proteina din laptele de vaca cred ca eu as alege sa ii fac branzica din lapte formula, daca ar merge. Cel putin pana pe la vreo 7-8 luni.
sbogdana, ai ureche muzicala, nu gluma
Cantam eu ceva, nu chiar ce ai auzit tu, dar tot e mare lucru, si mai ales la o distanta atat de mare. Ce cantam eu nu stiu cum sa explic, dar eu un refren foarte cunoscut, ceva cu ta-na-na-na-naaaa-nam... cam atat pot sa explic![]()
alexandra, pe mine nu m-a durut operatia din cauza vremii, nici prima si nici a doua oara, dar am mai auzit de oameni care se plang.
kikineata, eu n-am sterilizat niciodata lingurita, castron, etc. Suzeta lui Cristi am fiert-o doar la prima utilizare, in rest doar spalata cu apa si sapun. Alte vase n-am folosit ca el inca suge la san, dar nici la prima fetita n-am sterilizat castroane sau lingurita.
Ceva de rontait i-am dat fetitei mai tarziu, cred ca dupa vreo 8-9 luni, nu mai stiu foarte exact.
roxanica, sper sa va lase in pace febra. Cum adica nu ai voie sa dai decat 2 doze de Nurofen, asa scrie pe prospect? Ceva pe baza de Paracetamol nu ai in casa? Ca ai putea sa le alternezi.
Si stai linistita ca nici n-a avut febra mare David, fii barbata caci uneori copiii fac febra si mai mare, dar tu o sa fii calare pe situatie si o s-o tii sub control, da? Supermamica scrie pe tine de acum 
Eu salut brosura aia cu diversificarea pe care ai primit-o, caci desi nu sunt 100% de acord cu tot ce scrie, are totusi niste lucruri foarte bune si daca ar ajunge macar brosura aia in toate colturile tarii ar fi un maaare pas inainte.
Dbunny, poti sa decongelezi in apa calduta. Dar cel mai bine e sa pui pachetelul (sau recipientul, nu stiu ce folosesti tu) in frigider peste noapte si pana dimineata e sigur dezghetata mancarea.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by Laura13
acum ? mare mare ... va rog nu ocoliti: masa de la 18... ce fac cu ea. mie mi-a spus pediatra ca branza calcica trebuie data la masa de la 18 pt ca e fff satioasa si daca se da dimineata exista riscul sa nu mai pape bebe la pranz. asa ca.... trebuie inlocuita si masa de la 18? cu ce? dani papa acum san si dupa aceea ii mai dau 2 masuri de cereale. si daca ma apuc sa inlocuiesc... ii dau branza cu ce? tot cu fructe? nu sunt prea multe fructe? si dim si seara? banana noi nu avem voie din cauza dermatitei... deci? va rog sa imi dati un sfat!
Lauralui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
pls!
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by Laura13quote:
Originally posted by Laura13
acum ? mare mare ... va rog nu ocoliti: masa de la 18... ce fac cu ea. mie mi-a spus pediatra ca branza calcica trebuie data la masa de la 18 pt ca e fff satioasa si daca se da dimineata exista riscul sa nu mai pape bebe la pranz. asa ca.... trebuie inlocuita si masa de la 18? cu ce? dani papa acum san si dupa aceea ii mai dau 2 masuri de cereale. si daca ma apuc sa inlocuiesc... ii dau branza cu ce? tot cu fructe? nu sunt prea multe fructe? si dim si seara? banana noi nu avem voie din cauza dermatitei... deci? va rog sa imi dati un sfat!
Lauralui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
pls!
Lauralui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
eu una n-as inlocui cu branza ... da' stii parerea mea despre branza
editez ca sa zic ca-i mai mare pacatul sa renunti la o masa de lapte de la san pt branza

Dia
de
Oana (29.11.2006)poze OANA
luna a-6-a
Donia spune:
bebinuta, ce minunata e Ada, ce mai rade...! De fapt sunteti frumosi toti trei, si lui tati ii sta foarte bine impreuna cu fetele lui. Ah, si ce vedere frumoasa ati avut din camera... cand vad un pic de munte parca iau o gura de aer proaspat.
bamboletta, nu cred ca mai e vreun bebe care sa stea in cap
dar Antonia e printre deschizatorii de drumuri ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.