Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 14
bebinuta spune:
Carla felicitari pentru statul in fundulet si pt dintisor, si Katrinel felicitari pentru statul in fundulet.
Dia ce sa mai zic de Oana, ar trebui sa o punem in legatura cu Ada care e cam lenesa la capitolul tarat si rostogolit
, sa o invete ceva "scheme".
Azi am facut vaccinul si spre surprinderea mea nu a plans aproape deloc(adica a inceput cand i-a bagat serul si apoi gata). I-am dat papa imediat dupa si acum doarme de aproape 2 ore. De fapt mai nou doarme in fiecare zi cam 3-4 ore din care o repriza de 2-2.30 ore.
Sunt tare multumita de ea. Noaptea se trezeste doar o singura data de cand i-am schimbat programul de somnic:acum doarme de la 21-21.30.
Ar trebui sa incepem diversificarea, avem aproape 6 luni si doctorita mi-a recomandat sa incepem cu pireu de legume si apoi dupa ce papam din toate legumele sa papam si carnita fiarta.
Despre fructe mi-a spus ca se dau dupa legume si carnita si impreuna cu biscuite, iar sucurile mai tarziu, dar nu neaparat.
Imi tot zicea ca nu e graba si ca are timp sa pape de toate. Asa ca voi incepe cu legume sa vedem cum merge.
Am intrebat-o si de cereale(ca m-am aprovizionat cu cateva cutii
), nu prea a fost prea incantata, dar mi-a spus ca daca totusi vreau sa-i dau cereale, sa le dau la masa de la 18.
Oricum eram eu in ceata cu diversificare,acum tot acolo sunt, dar vad putin inainte:legume, mai departe trebuie sa mai dau din maini![]()
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
a_deju spune:
nici eu n-am simtit nimic la operatie in functie de vreme... asta cred ca s-o intampla mai incolo, la batranete :) de durut insa, ma mai doare uneori. cate-un junghi asa subtil, din senin-soare rasare.... e ajutat probabil si de motan, care ma suteaza seara in burta de nu ma vad.. inainte de baita, ne muscam si ne gadilam pe masa de schimbat, iar picioarele lui vin exact in burta mea... minunat sentiment :) alta chestie, ca tot mi-am adus aminte: daca ma pipai exact pe taietura, nu simt nimic. da' nimic! iar cand ma doare, ma doare in capete, si pe dinauntru... aaa, si alta faza misto.. exact pe mijlocul taieturii, nush cum, pielea s-a regenerat atat de bine, ca taietura (ma rog, semnul) nu mai e:) nu putea sa se faca toata la loc, mama ei.......
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Laura13 spune:
acum sa ma vb si eu cu voi....
roxanica m-am topit cand l-am vazut pe david in 4 labe! super super!! acusi va incepe sa mearga de-a buselea!
ktrinel felicitari pt ridicatul in fundulet!
super!
miro ma bucur tare tare mult ca ai revenit la noi.... sa nu ne mai parasesti niciodata!
nasicul mic e un pic mai bine, nu l-au intubat pana la urma... inca nu suge, dar se pare ca e pe drumul cel bun! va tin la curent!
dianocica multa sanatate copilului prietenei tale!
sterilizat eu fol soluti de la chicco, sterilizez suza, bibe de ceai si suc, pompita pt nasuc, castroane la 2-3 zile, linguritele cand imi aduc aminte... zilnic sau nu. dar ? ce nu sterilizati cu ce spalati? det de vase? de care? sau doar cu apa?
vaccin ffff nasol, plangea de dinainte de intepatura (ca doctorita de fam e o PROASTA), a plans mult timp si dupa, a dormit un pic si s-a trezit plangand de durere, acum chestia asta cu tremuratul! a fost cel mai naspa vaccin de pana acum! sper ca ceilalti beblusi care fac azi vaccinul sa treaca de el mult mult mai usor!!!
acum ? mare mare ... va rog nu ocoliti: masa de la 18... ce fac cu ea. mie mi-a spus pediatra ca branza calcica trebuie data la masa de la 18 pt ca e fff satioasa si daca se da dimineata exista riscul sa nu mai pape bebe la pranz. asa ca.... trebuie inlocuita si masa de la 18? cu ce? dani papa acum san si dupa aceea ii mai dau 2 masuri de cereale. si daca ma apuc sa inlocuiesc... ii dau branza cu ce? tot cu fructe? nu sunt prea multe fructe? si dim si seara? banana noi nu avem voie din cauza dermatitei... deci? va rog sa imi dati un sfat!
vroiam sa mai zic, dar am uitat... mai citesc daca ma lasa dani... ca acu' a adormit la loc
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
asa...
carla felicitari pt ridicari, deplasari!
dorsillia imi pare raui ca acum aveti probl cu somnicul. nici cu cereale nu papa legumele si fructele??!! offf... multa putere!
lorym de unde ai luat razatoarea de sticla????
sarbatoritilor zilei!
lavyada daca tot e la alegere.... eu as papa niste ciocolata de casa? ca tot avem lapte praf la greu!! te bagi?![]()
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
madaluta spune:
Eu mai sterilizez doar biberoanele....La castonele si lingurite nici nu m-am gandit pana acum k ar putea fi si ele sterilizate..dar atat timp cat baga in gura toate jucariile..nu mai vad rostul sterilizarii. probabil ma voi opri si cu biberoanele .....
cat despre pastrarea mancarii..bine mai spuneti voi cu congelatul...Eu faceam pt doua zile doar, si pastram in borcanel cu filet dar la frigider nu la congelator...Acum am bagat la cap..si voi face la fel k voi...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius 5 luni
SITE FULGULETI,
Laura13 spune:
danutz eu i-am dat sucul de morcov inainte de pulpa de mar. deci 50 ml suc mar+10 ml suc morcov si abia apoi am introdus pulpa de mar
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Donia spune:
Rapid, pana trec la citit, urez un mare La multi ani sarbatoritilor de azi, Ada care implineste 7 luni
, Julia care serbeaza o jumatate de an
si David care implineste 5 luni
.
Sa va traiasca puii si sa va bucure viata toata!
Ktrinel, da si tu macar o salata de papadii, ca stim ca ai din belsug:) De la Lavyada mi-am ales deja o friptura si poate vine si DeeaA cu o bere fara alcool.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mihaela-p spune:
am reusit sa citesc si eu ce s-a scris. si noi ne luptam cu diversificarea, i-am dat la inceput, nu i-a placut, am intrerupt cateva zile si acum pare sa-i placa. maia papa piure de legume si i-am dat si mar ras cu biscuite, pt ca mar simplu nu i-a placut. i-am dat si biscuite sa roada si e super incantata.
peste cateva zile facem si noi 6 luni,dar nu ma stresez cu diversificarea, vreau sa-i placa, asa ca o luam usor
a intrebat cineva cum sa faca dupa ce bebe incepe sa mearga de-a busilea prin camera. cineva a raspuns ca il supraveghea si nu a facut modificari.la maria, care acum are 5 ani si jumatate, cand a inceput sa mearga de-a busilea am mutat mobila sa fie acoperita fiecare priza- mi s-au parut cele mai periculoase. apoi tot ce era de spart,periculos am urcat pe dulap, pus in balcon. am pregatit casa astefel incat sa o pot lasa linistita pe jos, fara sa ajungem la " nu ai voie" ,pt ca daca nu au voie ceva, numai asta vor incerca sa faca.la bucatarie tot ce era periculos sau ce se putea sparge a ajuns in camara. asa mi-a fost usor cand a inceput sa mearga.
flisa spune:
desiree, super tare compunerea.
ralumat, eu ii alternez carnita de pui cu galbenusul de ou. Pediatra mi-a spus ca e super ok. Ah, ce mi-a atras atentia sa nu ii dau branza calcica in fiecare zi ci sa alternez cu branzica facuta cu suc de lamaie pt a nu da in hipercalcemie. Oricum e bine ca nu ii mai dau calciu gluconic si papam ffff bine branzica cu para.
a-deju, sa stapaniti sanatosi carutul, este super tare.
In legatura cu sterilizatul, eu ii sterilizez doar biberoanele si o data la 2 zile suzetele; in rest castronele, lingurite - nu.
Pentru fetele care stau in Germania - Doamne aveti si acolo doctori slab pregatiti, nu gluma. Verisoara mea a venit in tara, in concediu cu printesa ei care doar ce a facut 1 anisor si saracuta e tare slabuta - la 1 an are 7900g si 75cm inaltime. A fost cu ea la 3 doctori in Germania si toti spuneau ca fetita e sanatoasa si ca este ea mai slabuta. Mamica ei ingrijorata a cerut sa faca un set de analize si nu au vrut sa ii dea. Buuuuun! A venit la mine si am rugat-o pe pediatra lui Rares sa treaca sa o vada si ea si surprize, surprize - fetita are niste coaste evazate ca zici ca are fustita apretata mama - mama = semn clar de rahitism. Din pacate trebuie sa se intoarca in Germania si sa vada cu tratamentul acolo.
Acum pupici ca s-a trezit teroristul!
Ah, in legatura cu tema zilei - eu am avut o relatie fff buna cu mama mea iar cu tatal meu nu prea am avut de-a face; in schimb stau toata ziua cu Rares, ne jucam... dar cand vine taica-su e delir...
Rares
Donia spune:
quote:
Originally posted by mihaela-p
a intrebat cineva cum sa faca dupa ce bebe incepe sa mearga de-a busilea prin camera. cineva a raspuns ca il supraveghea si nu a facut modificari.la maria, care acum are 5 ani si jumatate, cand a inceput sa mearga de-a busilea am mutat mobila sa fie acoperita fiecare priza- mi s-au parut cele mai periculoase. apoi tot ce era de spart,periculos am urcat pe dulap, pus in balcon. am pregatit casa astefel incat sa o pot lasa linistita pe jos, fara sa ajungem la " nu ai voie" ,pt ca daca nu au voie ceva, numai asta vor incerca sa faca.la bucatarie tot ce era periculos sau ce se putea sparge a ajuns in camara. asa mi-a fost usor cand a inceput sa mearga.
Eu scrisesem ca n-am facut nimic... dar numai in prima etapa cand de abia invata sa se deplaseze, taras grapis, nu ajungea prea departe. Dar mai apoi am ridicat si eu tot sau am mutat in asa fel incat sa am un mediu sigur pentru copil. Insa cea mai buna masura de protectie era sa fiu tot timpul cu ochii pe ea. Si spre norocul meu la noi a mers faza cu "Nu e voie" si redirectionarea atentiei catre ceva interesant, vom vedea cum va fi la al doilea copil.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.