Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
pufulet74 spune:
Si tie o seara frumoasa Anca si spor mult la cumparaturi :)
------------------------
Flory 15+
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
ollaa, am papat (nu spun ce ca va fac pofta!!) am facut un pic de nani, iar akuma cand sa ies la plimbare a inceput sa tuna....mai stau sa se potoleasca si tot ies
criss, simptomele de greata iti pot disparea si reaparea dupa cateva zile, cel putin eu asa am patit, cand ma bucuram ca nu mai am greturi au aparutniarasi!! eu zic sa stai linistita!!
vin si eu cu nelamnurire: de sapt trecuta de cand l-am simtit pe bebe, numai in partea dreapta il simt! o fi normal?? azi cands am stat in pat l-am simtit si mai bine. bebe meu scump !!!!
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!! 16+ mami de baietzel sau fetitza
???
poza eco bb si burtik
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
fetele de bibyrox, olim, mikuta, mai stiti ceva?? oare sunt bine?? mai dati si voi un semn!!!
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!! 16+ mami de baietzel sau fetitza
???
poza eco bb si burtik
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
darleena spune:
Sheri cu riscul de a arunca cu rosii in mine, mie nu mi se pare normal ca cei de la CMU sa-ti dea rezultatul la TT numai cu cele 3 valori si eventual limitele de normalitate ale acestor valori.
Inainte de a-l face m-am documentat si eu destul si am vazut ca un laborator serios iti face analiza de risc, plecand de la acesti 3 markeri. Nu ti-i insira pe rand pe o foaie si uite TT-ul mai ales cand pe chitanta scrie ca mai platesti si calculul de risc.
Pentru a sustine cele spuse redau mai jos o intrebare si un raspuns al dr. Tutunaru:
Intrebare: Sunt insarcinata in 16 saptamini, am 31 ani, mai am un copil de 5 ani, si am facut triplu test la Giulesti:
Estriol liber 0,8 (val. norm. 1,5-6,6)
HCG 19463,8 ( 5500-56000)
AFP 16,11 (16-93).
Ma ingrijoreaza in special rezultatul la estriolul liber, care este mai mic decit limitele normale. Spuneti mi va rog daca trebuie sa mi fac griji din aceasta cauza, sau ce anume sa fac in continuare. Va multumesc anticipat!
Raspuns: trebuia sa va faceti triplul test la geneticlab, care sunt singurii ce dispun de o baza de date specifica romaniei. triplul test nu inseamna valorile celor trei (AFP, E3 si hCG) ci reprezinta un risc exprimat ca un raport. toate datele (valorile sanguine ale E3, hCG si AFP, biometria fetala, translucenta nucala, varsta mamei, etc.) se introduc intr-un soft si acesta da valoarea acelui raport. acesta este triplul test. ati aruncat banii in vant si v-ati mai si stresat.
si altul:
Intrebare: Am facut triplul test in saptamna 19 de sarcina si mi-au iesit urmatoarele valori:
hcg = 9896 mUI/mL
AFP = 37.99 ng/mL
Estriol = 4.8 ng/mL
Credeti ca indica vreun risc?
Raspuns: daca mai primesc o singura intrebare cu privire la acest subiect ma impusc! rezultatul unui triplu test CORECT efectuat este el INSUSI o evaluare a acestui risc. triplul test nu este o insiruire de trei valori a unor parametrii. va rog din suflet cititi raspunsurile la intrebarile anterioare si postati intrebari doar daca nu s-au mai dat raspunsuri la ele.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, pentru ca intentiile mele au fost din cele mai bune, dar cred ca cei de la CMU au si un raspuns pentru faptul ca taxeaza clientii pentru niste servicii pe care nu le presteaza. Pai asa te duci si la nea Ion din colt sa-ti ia sange si poate iti calculeaza nivelul de bhcg din sange si mai stiu eu ce.15+
Pana vine bubu
poze bubu mic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Buna, burticilor, ce faceti? Vad ca ati dechis un nou capitol, sa ne fie cu mult noroc. Vreau sa va spun ca luna asta ar fi trebuit sa nasca cumnata mea, gemeni. Dar se pare ca medicii s-au inselat cu o luna, iar acum, in loc sa fie in luna a 9-a si sa nasca, a aflat ca e in luna a 8-a, si ca bebelusii, un baiat si o fetita, sunt prea mici, au in jur de 1,800 kg, cel mare, si ca trebuie sa faca nu stiu ce tratament ca sa mai creasca copiii. Eu, saptamina asta ma pregatesc pt vizita la Iosup, asa ca vineri, cu ajutorul lui D-zeu, o sa avem un bebe mai putin la surprize. Ba chiar doi, pt ca tot vineri se duce si Calatoarea la Iosup. Una dintre voi va trebui sa ma ajute cu un carucior, sa stiti. Aaaa, si mai am o rugaminte: spuneti-mi si mie cum pot pune o poza cu burtica mea de 13 saptamini, ca eu habar n-am.
Dany, cu placere.
Jasmin 13+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
Fetelor chiar ca am facut prea mica poza aia,maine mai incerc
Acum sa ma laud si eu:IRdreapta-0.46:IR stanga-0.61 si grad unu de maturitate la placenta.E bine nu?
Bai am mancat un castron de cirese ,nu-mi venea sa ma opresc
anca 15+
Maria
poze
Jasmin012 spune:
Pussi,, vai, ce frumos!!! Am vazut pozele cele noi. Bravo, ma bucur din suflet. Impresionant!!!
Jasmin012 spune:
Fetelor, am o problema, alta: asta e grava, cred, de asta va intreb pe voi, sunt sigura ca voi stiti ce e de facut: am lucrat timp de un an si ceva la o firma, cu carte de munca, fireste. Acum vreo 2 saptamini, cei de-acolo m-au anuntat ca se inchide firma si ca vor pune ca data de incheiere 31 martie. Nu e mare problema, pt ca eu deja am alt loc de munca, dar nu am semnat decit de curind contractul si a fost inregistrat cu data de 2 mai. Deci eu am o luna, toata luna aprilie neacoperita. Ce pot face? Nu pot sa-i trag la raspundere pe cei la care am lucrat pina acum, ca nu m-au anuntat din timp, pt ca imi sunt prieteni si stiu ca sunt si ei intr-o situatie proasta. Asa ca, ce ma fac? Cum pot face sa nu am probleme pt luna aceea de necotizare?
Gina M spune:
Dragi mamici de nov-dec2007,
Cu ceva timp in urma cateva dintre voi m-ati rugat sa va soptesc rezultatul de la eco' atunci cand voi merge.Ei bine astazi, este ziua cea mare si numai ce m-am reintors cu rezultatul.Totul este bine!
Astazi am 8w & 4d de la UM insa BB pare a fi cu,cateva zile (prox'o saptamana) mai micut iar DPN-ul meu va fi undeva la inceputul lui Ianuarie.
S-a fixat/prins insa cu putere de uter,de mine, de viata si are o inimioara care bate si care ne spune ca: va invinge!Sper ca si puisorii vostrii sunt la fel de bine.Va
Gina
Poze & My Baby Development!
Jasmin012 spune:
Petro, cred ca e absolut normal chestia cu cosurile, dar mai sunt si alte simptome ca la ciclu. Eu nu am tinut cont de ele pt ca de cind am ramas nu m-am mai gindit la datele cind ar fi trebuit sa-mi vina ciclul, chiar mi-a iesit complet din minte. Dar cred ca si la mine mai apar cosuri exact in perioada aia, pt ca in rest, am tenul normal, curat, fara alte probleme. Am inteles ca unele femei se simt aproape ca la ciclu in periaadele cind ar trebui sa le vina. Doar sa nu te doara tare burta, in rest cred ca totul e normal.