Mamici de ianuarie-februarie 2008 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
AngeliquedeS spune:
Carmilia, regula pe care v-am spus-o eu e valabila numai daca stii exact cand e sau a fost ovulatia, altfel...
Gugu, ce frumos cum descrii locul din Delta! Si daca tot ati deschis discutia, voi chiar nu o sa faceti plaja? Eu ma gandesc ca daca imi acopar burtica, nu o sa am probleme, deci chiar nu pot renunta la plaja mai ales ca sunt de la mare!!
Puuuuuup!
Pupici,
Angelique 9+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori
kalosalina spune:
Zuzelor!!! Tocmai am terminat de mancat si m-a luat o greata si o ameteala de toata frumusetea. Se poate sa fie de la bb sau nu mi-a priit papa?
A venit Bebica!!!
4+
alina023 spune:
E de la bebe, Alina. Si eu tocmai ce trec prin aceiasi experienta. Nu e tocmai placuta dar stiu ca e din cauza de bebe.
Bea o limonada...te poate ajuta. Eu nu am posibilitatea sa-mi fac acum dar beau un suc de portocale rosii si parca e un picut mai bine.
Alina 10+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
AngeliquedeS spune:
Alina, mai mult ca sigur e de la bebe. Probabil incepi cu greturile.
Pupici,
Angelique 9+
Mare, Munte, Flori
dana vio spune:
[quote]Originally posted by AngeliquedeS
Gugu, ce frumos cum descrii locul din Delta! Si daca tot ati deschis discutia, voi chiar nu o sa faceti plaja? Eu ma gandesc ca daca imi acopar burtica, nu o sa am probleme, deci chiar nu pot renunta la plaja mai ales ca sunt de la mare!!
Puuuuuup!
Pupici,
Angelique 9+
[quote]
Imi amintesc ca acum vreo 2ani am fost cu sotul la Geoagiu Bai. Vara, soare, foarte cald si intre toata lumea aceea dezbracata 2 gravidute. Una dintre ele avea un tricou scurt, cealalta, mai tinerica, in costum de baie din 2piese. Amandoua aveau cam 5-6luni si vreau sa va spun ca cea tinerica arata mult mai bine!
Asa ca daca fizicul va permite eu zic sa nu va jenati. Nu suntem o paria a societatii, ce naiba!
dana vio 8+
kalosalina spune:
Sincer ma bucur sa fie greturile de la bb. Astfel sunt sigura ca este acolo in burtika si creste!
A venit Bebica!!!
4+
AngeliquedeS spune:
Dana_vio, sunt de acord cu tine si nu imi fac scrupule de genul ca nu as arata ok (ce modesta sunt ) Dar sunt pareri si pareri cum ca nu ar fi sanatos, si in primul rand la asta ma gandeam. Ca nu e sanatos sa iti expui burtica la soare, de aceea ma gandeam sa o acopar. Voi stiti ceva de asta?
Pupici,
Angelique 9+
Mare, Munte, Flori
alina023 spune:
Din cate am citit eu (nu-mi mai amintesc pe unde asa ca nu-mi cereti referinte ) ochisorii bebeilor sunt extrem de sensibili la lumina puternica (chiar si in burtica mamei) si de aceea este foarte indicat a nu se sta cu burtica in soare. In plus la cat de nocive au ajuns sa fie razele solare....eu una nu am de gand sa stau in soare. Voi merge la plaja dar voi sta sub umbrela. Singurele momente in care voi sta in soare vor fi cele de balaceala.
Alina 10+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
gra26 spune:
Buna, fetelor!
Scriu acest mesaj pentru a-mi castiga, poate, macar o noapte de liniste. UM 30.04, test de sarcina Sure Check pozitiv 12.05. Bucurie mare. Am plans si eu si sotul meu, pentru ca de 10 ani incercam sa avem un bb. Eu am 40 ani, el 42. BHCG 12.05 - 283, 14.05 - 140, 17.05- 530, 22.05 - 770. Sarcina intrauterina confirmata eco vaginal. Sacul gestational are 8 mm pe 22.05. Dna dr Moisa imi spune ca, corelat cu valoarea BHCG si cresterea prea mica a SG, sarcina este pe duca. Maine trebuie sa ma duc iar sa fac BHCG si daca a scazut, intrerup tratamentul cu Utrogestan (oral, 1 dim si 2 seara) si astept sa vina sangerarea. Nu cred ca trebuie sa va spun ca inca mai sper ca maine voi avea un rezultat bn si ca DD va face o minune si dna dr se inseala. Nu stiu daca sa fiu optimista si sa ma bucur pentru ca, in orice caz este clar ca am putut ramane gravida (IA, a 4-a in ultimele 12 luni), deci daca nu sta bb, sunt sanse sa vina altul ori sa fiu pesimista si sa zic: cum de mi se intampla mie toate acestea? De la bucuria cand am vazut pt prima oara un test pozitiv pana la frica pe care o simt acum ca voi putea avea si complicatii si poate ajung chiar la chiuretaj... Am nevoie de incurajari...
irlandeza spune:
Uitati , aveti ceva aici despre sarcina si soare.
Cu burtica in vacanta - expunerea la soare in timpul sarcinii
E vara si ne gandim deja la concediu daca nu cumva ne pregatim deja sa mergem la mare. In pofida a ceea ce ati putea crede, nu exista adevarate contraindicatii pentru voiajuri si deplasari in timpul sarcinii, daca sarcina are o evolutie normala. Sunt totusi necesare anumite precautii mai ales in ceea ce priveste expunerea la soare in timpul sarcinii.
Cunoastem toti riscurile generale ale expunerilor imprudente la soare. Pentru femeile insarcinate exista o problema in plus, asa numita "masca de gravida": o serie de pete inchise la culoare care apar pe frunte, nas si pometi dand aspectul de masca pe fata. Aceasta se datoreaza faptului ca in timpul sarcinii creste secretia de hormoni care stimuleaza melanocitele, celule ce produc melanina, pigmentul ce da culoare pielii si o protejeaza de razele ultraviolete. O expunere excesiva si fara protectie poate inrautati situatia.
-Expunerea trebuie dozata si evitata in orele cele mai calde (11-16) , trebuie folosite creme de soare cu grad mare si foarte mare de protectie si cat mai hidratante in orice conditie atmosferica, fara sa va lasati pacalite de zilele vantoase sau cu cer acoperit. In cazul prezentei petelor, daca acestea au aparut deja este mai bine sa nu stati deloc cu fata la soare sau sa folositi un produs solar cu ecranare totala. De asemenea e recomandata utilizarea unei creme "dupa soare", hidratanta si hranitoare (eventual bogata in vitaminele A, C, D si E) pentru mentinerea elasticitatii pielii.
-Fetusul este protejat in fata soarelui de lichidul amniotic totusi burta trebuie si ea unsa cu creme solare intrucat la tensiunea la care este supusa pielea abdomenului se adauga si uscaciunea datorata bronzului ceea ce favorizeaza aparitia vergeturilor.
-Sanii nu se neglijeaza: caldura si soarele duc la o ingrosare a glandei mamare ce provoaca o crestere a vascularizarii si in consecinta o mai mare sensibilitate la efectele vasodilatatiei, astfel ca trebuie sa acordam o atentie sporita protectiei acestora. Un costum de baie cu sutien ce are cupe intarite e util pentru mentinerea elasticitatii tesuturilor si tonusului muschilor.
-Picioarele sufera si ele efectele vasodilatatiei. Creati-va obiceiul de a face plimbari lungi pe malul marii, cu picioarele in apa ,daca este posibil, pentru a beneficia de masajul natural al valurilor. Dormiti cu picioarele usor ridicate (asezand o perna sub ele) si, de cate ori stati intinsa sau asezata, la fiecare 2-3 ore, ridicati picioarele timp de cateva minute pentru inlesnirea circulatiei sangelui.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
7+