Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (46)
Raspunsuri - Pagina 18
aka spune:
sarbatoritilor de ieri si de azi
seara buna. am fost la pediatra, avem 6.800 kg. nu a luat decat 220g in ultima luna
. deci de maine incepem si noi "marea" diversificare. dar, mi a spus doctorita sa introducem in acelasi timp si fructele la masa de 10, si supa de legume la 12. si voi tot asa ati procedat? eu ma gandeam sa introduc intai fructele la 10, si apoi dupa ce se obisnuiste sa introduc si supa. astept pareri
.
poza concurs
Monica
de
Maria Cristina (20.12.2006)
Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3,luna 4, luna 5
printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
bamboletta spune:
Asiza-1 pliculet baby drink la 100 ml apa
poti pune si mai multa daca vrei
Azi Antonia a baut cu bibe cam 70 ml ceai neindulcit 
Aka-sunt de aceiasi parere cu tine incepe intai cu masa de la ora 10 ![]()
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Raluca_u spune:
Asiza noi punem un pliculet la 150 - 200 de ml de apa,, doar cat sa ii dea un gust. la 50 de ml e fff concentrat.
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea 12 nov 2006
poze Adina
botez Adina
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
dianocica spune:
se fac mamografii in timpul alaptarii?
diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
carla2005 spune:
quote:
Originally posted by asiza
Intrebare urgenta s-apoi ma duc sa citesc din urma!!!
Va spuneam eu ca Denis nu-mi accepta niciun fel de ceai (incercat musetel, Baby calm, tei), dar nici apa...ma sfatuiati sa incerc Baby Drink. Azi am cumparat de la farmacie, l-am preparat conform instructiunilor de pe cutie, un plic la 50 ml apa...cand am gustat era sa dau in diabet!!!...Am pus 140 ml apa. Bineintels ca Denis l-a acceptat fiind dulce si mi-a baut apropae 100 ml toata ziua.
Intrebarea era: Voi cum il preparati ca e ffff dulce????
Revin...
Oanacu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Eu pun un pliculet la 150ml! Cam o jumatate de pliculet la 70ml ca ii fac de doua ori pe zi fiindca nu bea 150ml odata!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006Alexuta
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by dianocicase fac mamografii in timpul alaptarii?
habar n-am. dar de ce nu? e un fel de eco, nu? esti ok?

Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
a_deju spune:
din schema de diversificare de la pediatra:
5 LUNI:
- piure de legume + unt 5-15 gr./masa (sau, treptat, de la un varf pana la 1 lingurita ulei masline) + lapte (biberon, sau san, cat doreste copilul - laptele este inca baza!)
- fainos (cereale fara gluten)
- branza de vaci (in orez pasat, sau cereale, sau cu mar ras)
- carne (pui sau vita), fiarta, mixata in supa de zarzavat sau piureul de legume, 20-30 gr/zi de 3-4 ori/sapt.;
- iaurt de casa.
6 LUNI:
- compoturi de fructe (zeama si pulpa pasata; de preferat cele in zeama proprie, fara adaos de zahar)
- ficat de pasare
- galbenus de ou fiert (minim 10 min.) - se incepe cu 1/8 din galbenus, in zilele cand lipseste carnea
8 LUNI:
- fainoase cu gluten (orz, secara, paine, biscuiti, paste fainoase)
- iaurt din comert, eventual cu adaos de biscuiti
- smantana in supe si piureuri (1-2 lingurite)
- mamaliguta cu branza de vaci si smantana
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
doradora spune:
quote:
Originally posted by dianocicase fac mamografii in timpul alaptarii?
vezi ca mamografiile nu se recomanda decat dupa 35 de ani
chris +
alexandra varsta alexandra
bebeii nostri
asiza spune:
Dianarus, cum e Ianis? Sper ca se simte mai bine! Sanatate multa! 
Lory, e haioasa Riannna cu piciorusul in guritza!..Pup falcute dragute!!!!
Lavyada, pupici...si tie si Adei!!! 
Vazut poze cu Ada...mai ce dulceeeeeee e....obrajori numa' buni de tzucat!!!!!! ![]()
Vizionat, de asemenea, si poze de David de Ralumat! E dulce dulce cand rade...si nu numai
...
Carla, felicitari pentru dintisor!!!!! La mai multi!!!! 
Laura, ce-ai facut la gine???...aaa...acum am citit!!!
Raluca
quote:
Lorym mama da ce memorie ai... cum ti-ai adus tu aminte de galeria ce mi-o faceati si cum imi salva miro paginile in word si i le trimitea lui Ionut sa mi le printeze si apoi fuga cu ele la spital. stii prima data au fost 80 de pagini si mi-am facut notite pe ele si apoi am sunat-o pe miro sa ii transmit raspunsurile...
Si eu imi amintesc cu mare drag perioada respectiva!!!!!
...
Bebinuta, bine ai revenit!!!
...Nu sta, baga poze! Carla, au am citit ca poti introduce doar GALBENUSUL de ou dupa ce copilul s-a obisnuit cu carnea. Il introduci treptat, un sfert la inceput, apoi jumate etc etc, amestecat cu piureul de legume fara carne. Ii dai galbenus o data la 3 zile, cam asa. Albusul numai dupa 1 an deoarece e alergen!
Crickett,

Donia,

M_monique,

Ziggy, eu ii voi da Nestle orez chiar daca pe cutie scrie ca se da de la 6 luni. Producatorii scriu pe cutie de la 6 luni, intrucat normele OMS tin sa incrajeze alimentatia naturala a bb-ului, adik lapte de mama pana la 6 luni si abia apoi diversificarea! Dar sunt ok, nu contin gluten si asta e cel mai important lucru la care trebuie sa te uiti!
Madaluta, ma bucur ca Darius e bine!!!!
Chinico,

bambo, sanatate multa Antoniei...sa-i treaca repede repede!

Aka, eui zic ca nu e ok sa introduci si fruntele si legumele in acelasi timp! Inceraca doar cu fructe la inceput (sau daca preferi legume doar cu legume) sa vezi cum merge...nu e nicio graba, zau asa...n-o inteleg pe pediatra ta...si Denis a luat in luna 4 doar 100g, dar nici macar nu s-a pus problema diversificarii atunci! Ia-o usurel, zic tot io!

trimit si revin...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
aelita spune:
INGERASAil intarci pt ca vrei ,sau pt ca incepi serviciul? ca daca e doar pt serviciu,ai putea sa continui cu alaptatul,sa dai doar seara cand vii si dimineata cand pleci ,de doua ori pe zi,se obinsuiesc sanii.
lorym
quote:
Cristina rianna mea a facut 6 luni pe 7 nov
oana tinem pumnii pt Denis !!
dianarus te cred ca iti dai demisia in rit mul asta,cu amandoi!!
vezi poate ii e prea cald celui mic,de i se face sete.
a mea a facut asa prima noapte de caldura,erau 28º in casa! am deschis toate usile.
copilul era bineinteles intr-o pijama fara maneci si fara craci,gen chilotei cu totul.dar tpot cald ii era,si la spate era calda rau.
Ariadna hehe ma depasesti in cereri
vrei prea multe
Nu stiu nici eu toate alea cate le vrei,cred ca nu merge,sau nu m-am uitat .ralu in lsita mea ,uleiul se baga dupa 6 luni.eu zic ca mai bine astepti,ca nu e ceva ce i-ar trebui acum neaparat.ulei de masline.nu unt,.
offf,cum naiba nici cu antibiotic nu ii trece?? mergi la medic si cere neaparat analize de urina,sa nu ii dea dupa ureche!si vezi daca mai are ceva si in ce stadiu,ca se vede daca e infectie slaba sau mai puternica.
in mod normal trebuia sa ii treaca.sa nu fi fost antibioticul pe infectia respectiva??
ca nu s epoate sa fie slab si sa fie nevoie de mai tare,e totusi un bebelus,corpul trebuie sa actioneze imediat la primele antibiotice in viata.doar dupa uz indelungat nu mai face fatza.dar acum nu e cazul.
roxanica,ai lipsit aici de la felicitari!!!
dar ai venit cu vesti bune,barbatul ala bine care zici ca e bunicul tau si pe care il iubeste bunica ta mult,a implinit 81 de ani!!!! le urez multa sanatate si fericire !!
david (dolores) a facut 6 luni ??
ralumat
quote:
Cam acum o saptamana era marait si eu l-am dat cu Calgel jos, ca acolo scrie in Caprarul ca ies prima data dintii. Si uite ca se pare (inca nu e confirmat oficial) ca la el a iesit sus!

fetelor,vad ca spuneti de branza.e ok cu branza??
ca eu nu am citit pe nicaieri prin listele mele.
exista branza speciala pt copii in comert?? ca ideea cu facutul in casa nu imi inspira incredere...
e sigur alimentul?
lavyada v-am vazut pozele,foarte frumoase! are ochi superbi ,Ada!
stiu ca ai mai spus ceva,dar a iintrat rar...eu nu mai stiu ,ce s.a intamplat cu Irinuca?m-am uitat si la pozel ei.
S.

...Am pus 140 ml apa. Bineintels ca Denis l-a acceptat fiind dulce si mi-a baut apropae 100 ml toata ziua.