Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (46)
Raspunsuri - Pagina 17
Donia spune:
quote:
Originally posted by ziggy
Eu as vrea sa ii pun pentru inceput o lingura de cereale la 100 ml lapte. Ce parere aveti? Mentionez ca orice raspuns imi este de ajutor, eu neincepand inca diversificarea, de lunea viitoare voi incepe cu suc de mere.
poze calin
Calin (5.12.2006)
Ziggy, eu o sa incep cum scrie la cartile canadiene, si anume cereale de orez dupa reteta:
1 lingura (15 ml) de cereale amestecate cu 3-4 linguri de lapte (san sau formula) sau apa. Probabil eu voi incepe cu cereale + apa.
Nu se dau cereale + formula daca bebe n-a avut formula pana atunci.
Intotdeauna se dau cerealele cu lingurita si nu in biberon.
Cerealele vor fi mai subtiri la inceput si se pune o cantitate mica in varful linguritei, iar lingurita trebuie tinuta in asa fel incat sa o vada bebe.
Am incheiat citatul.
Si mai scrie ca nu exista date care sa demonstreze ca o masa mai consistenta seara face copilul sa doarma mai bine, asa ca se recomanda inceperea diversificarii la o masa din prima parte a zilei, cand copilul e mai odihnit.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Laura13 spune:
salutari!
am facut branza calcica cu o pastila si jumate de calciu, a iesit o chestie, cred ca asa trebuie sa arate ca eu nu am vazut niciodata
. am pastrat tura 2, ca prima am aruncat-o, inainte sa o sun pe sora mea. eu aveam impresia ca tot laptele trebuie sa se transforme in branza, fara sa mai ramana zar sau altceva
. las' ca de acum stiu. sper sa ii placa. am vazut ca facea cineva cu zeama de lamaie!!!! e voie? ca eu stiam ca nu avem voie sa le dam lamaie! sau m-am prostit????
daca tot am vb de mancare azi....1. ce fructe le mai dati dimineata? ca am impresia ca se satura de mar+para, mar+piersica.
2. pot sa incep sa inlocuiesc masa de la 18 concomitent cu inlocuitul mesei de la 13??
nu mai stiu cine a intrebat ... oul trebuie introdus pana la sf lunii a sasea, dar dupa ce se introduce carnea de pui+vita si branza calcica. si se da numai galbenusul!
la gineco... totul e ok, am intr-adevar niste chestii pe acolo, care au ramas de la cusatura... de daca am fost cusuta de 2 ori trebuia sa ramana ceva in urma, nu??? important e ca totul e ok.
fug la supica sa nu o ard din nou
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
madaluta spune:
....
am venit de la ortoped...totul e in regula pt varsta lui.
Mi-a spus k e in limite normale ale "cracanarii" si ne-a invatat cum sa masuram distanta dintre picioare( cu o carioca desenam pe piciorusele lui linia tibiei apoi apropiem calcaiele si masuram distanta cea mai mare dintre cele doua linii-paranteze}.Ne-a recomandat sa il masuram din cand in cand si daca pana in septembrie distanta se mareste, atunci sa mai mergem la el...
Probabil trebuie sa merg eu "sa ma caut" pe undeva...k in loc sa ma linistesc..acum voi sta stresata pana in septembrie...dar ma rog...
asiza: te inteleg cum e cu stresul de la un control la altul...
Donia:multumim pt grija!te pupam
Lavyda: am vazut si eu pozele cu fetitele tale..Mi-au dat lacrimile cand citeam ce ai scris la Irina..Totusi nu parea o fetita bolnava...ce s-a intamplat cu ea? Imi cer scuze ca intreb, iar dc nu vrei nu imi raspunde...Cred k iti este cumplit de greu...
dolores:
sa iti treaisca david si sa fie sanatos
Despre subiectele discutate:
- si noua ni s-a recomandat uleiul, dar inca nu l-am folosit.
- pentru branzica ne-a spus k daca vom folosi pastilele de calciu trebuie sa scoatem sau sa reducem cantitarea de calciu pe care o ia darius acum.Asa k vom folosi zeama de lamaie k sa nu ne mai incurcam.
-carnita o pastrez portionata cruda , in congelator.Mi s-a spus k la 100grame de piure de legume sa pun cam 20-30g de carnita.Eu am cantarit doar primele portii sa vad cam ce inseamana 20-30 g..acum pun din ochi..
- azi darius a mancat prima data iaurt....Am vrut sa ii dau doar putin , ca de fiecare data cand introducem un aliment nou..dar nu m-am inteles cu el....A mancat o cutiuta intreaga de danone natural...
- si tot azi, pentru ca n-am prea stat acasa si masa de pranz ne-a prins in oras, i-am luat un borcanel de pui cu morcov, de 200g si l-a mancat tot. Oare nu e prea mult? Vad k pana acum n-are nimic..?!
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius 5 luni
SITE FULGULETI,
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by desiree
ce mi s-a parut "noticeable" in ce a spus ea e ca pana va implini 7 luni tre sa fie obisnuit cu toate, inclusiv oua, branza carne, etc..
desiree si bebe Octavian
pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs
care etc? ca eu stiam ca pana la 7 luni doar din astea 3 ai voie sa ii dai. nu ti-a precizat?
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
madaluta ma bucur ca totul e ok. linisteste-te si tu... bebe e ok!!!!
iaurt? deja? mai...eu nu mai inteleg nimic din diversificarea asta! e voie iaurt? si darius e fix cu o luna mai mic decat dani! si la 100 gr legume pui 20-30 gr carnita. deci darius mananca 130 gr de papa la pranz? ii mai dai si lapte? ca cineva (sorry, nu mai stiu cine) a spus ca trebuie sa manance cam 250-300 gr la o masa. si eu eram super super stresata ca dani mananca dimineata vreo 70 gr de fructe+cereale si bea 120 ml de suc diluat cu apa. sa imi fac griji????? 
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
chinico spune:
am citit, am citit, am mai citit nitel, mi-am notat in gand ce si cum si cui..ti-ai gasit. nu mai stiu nimic.
daca ne-am schimbat programul..adica l-a schimbat ...ea..
nana rupta la 19, 19.30..bibe la 23...bibe la 4 juma..si gata cu somnul. mai juma de ora maraita bine inainte pe la 8,9...mai o ora pe la 12..si iar juma de ora pe la 17...
of.
a.
am bantuit dupa cereale care sa nu contina lapte. scria pe pachet MAAARE: nu contine lapte.
scria pe pachet pe spate insa mic mic..atentionare pt. alergici..cerealele pot contine urme de lapte..
asizule important e ca merge spre bine,chiar daca incetisor..
ruxandra la multi ani cu una tona intarziere si felicitari boierului crestinat!
donia ce de pestime, mai, ce de pestime ![]()
la multi ani lenutzelor
, elenelor si constantinilor..iar cu intarziere, da' io de unde sa stiu dom'le ca e constantin si elena, am spalat si am calcat si am frecat podele...daca nu imi zice nimeni..
vazut bebei frumosi si dintosi, sa ii mananci nu alta..
uleiul si carnea sunt inca indepartate, prestam numai mar, morcov, piersica si fulgi de orez momentan..
gata.
ma reped la dus si in pat. acusi se trezeste iar...
Beatrice (13.12.2006)
doradora spune:
eu pun carnea gata facuta si mixata la congelator. pana acum ma chinuiam sa o maruntesc cu blenderul, dar mi-a picat fisa si am bagat-o la mixerul mare, la cutite, si a fost totul ok. precizez ca la mine in zona e pauza la pui proaspat, asa ca azi, cand au adus intr-un final la angst, am luat 3 pachete. imbatraneam pana le faceam cu blenderul.
e a 5a chiuveta plina de vase pe ziua de azi si imi vine sa le arunc pe geam unul cate unul. e a doua oara cand tre sa curat tot steamerul, cu toate etajele,si a 2a oara cand curat robotul mare-prima data la sucul de fructe,a 2a la marul ras.daca as avea o farama de spatiu pe cuvant ca as lua masina de spalat vase, dar bucataria asta e cumplit de mica.
a, a venit si devizul. mai bine nu venea.
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
desiree spune:
quote:
Originally posted by Laura13quote:
Originally posted by desiree
ce mi s-a parut "noticeable" in ce a spus ea e ca pana va implini 7 luni tre sa fie obisnuit cu toate, inclusiv oua, branza carne, etc..
desiree si bebe Octavian
care etc? ca eu stiam ca pana la 7 luni doar din astea 3 ai voie sa ii dai. nu ti-a precizat?
Lauralui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
pai ce-ar mai fi? a zis...diversificare completa pana la 7 luni...
desiree si bebe Octavian

asiza spune:
Intrebare urgenta s-apoi ma duc sa citesc din urma!!!
Va spuneam eu ca Denis nu-mi accepta niciun fel de ceai (incercat musetel, Baby calm, tei), dar nici apa...ma sfatuiati sa incerc Baby Drink. Azi am cumparat de la farmacie, l-am preparat conform instructiunilor de pe cutie, un plic la 50 ml apa...cand am gustat era sa dau in diabet!!!
...Am pus 140 ml apa. Bineintels ca Denis l-a acceptat fiind dulce si mi-a baut apropae 100 ml toata ziua.
Intrebarea era: Voi cum il preparati ca e ffff dulce????
Revin...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
bamboletta spune:
Salutare fetele 
Am citit in mare dar chef de scris nu am ![]()
E jale mare
nu ne mai intelegem cu Antonia e bagata in priza mereu,parca nu ar fi bolnavioara
eu sunt cu
in sus nu mai pot
acus o iau razna
fetele din iasi daca dispar ma gasiti la spitalul 9 
Am noroc ca nu-mi face figuri la luat tratamentul pt gat
parca chiar ii place siropul,nu face febra,nasucul nu pea mai curge,de tusit f putin in mare suntem bine
multumim fetelor care se gandesc la noi 
acum doarme
ma duc sa fac si eu un 
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006