Mamici de iulie-august 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 5
Ashera spune:
Oti, multumesc de intrebare, mai bine azi :-). Daca nu face "figuri" azi, ramane sa merg la dr vineri la programare. Sti ce zici in legatura cu mancarea: aceleasi "probleme" le am si eu cu parintii mei ! Ei nu inteleg ca anumite produse (in special carnea) nu sunt foarte necesare in sarcina. Au ramas cu mentalitatea aia invechita : mananca cat ptr 2, trebuie carne, branza, oua.. Of,of.. :-)
27+
Christian
Simo78 spune:
Am facut si eu ochi....Am adormit la 5 dimineata
Lavinia si nu te mai plange de kg alea, ca nu se vad...
Distractie placuta fetelor din Bucuresti, vreau si eu ciocolata de casa!!!!!!!!!
Simona 29+ Matei Hicham
Anya20 spune:
asa, fetelor, fiti harnice...o placintica, o ciocolata de casa...hai, sa ma tineti cu gura plina la intalnire ...
karligutza, otim, multumesc . dupa ce nasteti si o sa va bat la cap cu diverse, o sa va devin cam antipatica
oanaaa, sigur ca exista lapte fara lactoza si este indicat in regimul din enterocolita. imi pare rau ca faceti injectii. sper sa treaca repede. a, nu uita ca regimul este esential, mai important decat tratamentul, si trebuie tinut si dupa cateva zile de la normalizarea scaunului, pana se reface mucoasa intestinala.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
Anya20 spune:
fetelor, am vorbit cu alinutza...are in continuare contractii, insa colul, desi sters si moale, este inchis. i-au facut dexametazona pentru orice eventualitate. a vorbit cu elisa sa mai stea acolo in burtica, iar mami este optimista, ceea ce conteaza mult acum.
le pupam si noi si le tinem pumnii
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
brazuca25 spune:
Vad ca vorbiti de mancare si tentatii. Off...si mie mi se intampla sa fiu batuta la cap de ai mei parinti cu mancatul. Lor li se pare ca trebuie sa mananc numai mancare gatita toata ziua. Si eu de felul meu nu prea mananc mancare gatita decat destul de rar. Nu ca nu stiu sa gatesc, ca ma mai apuca si pe mine cateodata, dar cu starea asta parca nu am chef in fiecare zi.
La mine bebe imi cere toata ziua rosii cu branza...ieri am mancat vreo 2 kg de rosii cred. Si tot imi ploua in gura cand ma gandesc. Macar ma consoleaza gandul ca sunt sanatoase.
30+ Denisa Maria
poze cu noi + poze cununie
Ashera spune:
Ma bucur sa aud ca Alina si Elisa sun bine. Si stiu ca sunt pe maini bune. O asteptam sa se reintoarca la odisee si sa isi astepte randul sa fie mamica :-)
27+
Christian
karligutza spune:
Dragelor... m-am tot adresat cu "grasunelelor" insa acum chiar nu e cazul ; va fi dupa ce mancati ciocolata de casa
pentru ca am creat pe aici pofte, iar unele se vor alina de aceasta pofta in curand (grasunelele care vin la intalnire) va dau la toate reteta de
Ciocolata de casa
Ingrediente:
500 gr. lapte praf
400 gr. zahar tos
150 ml. apa
1 pachet de unt
2 pliculete de zahar vanilat Dr.Oetker
2 linguri de cacao
50 gr.alune/arahide/nuci... decojite!
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita pe foc zaharul+apa. Se fierbe la foc domol timp de 7 minute din momentul in care zaharul s-a topit. Practic va iesi un siropel. Se adauga fugutza si zaharul vanilat. Se topeste instant ca e fin fin, dupa care se stinge focul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. De preferat este sa folositi o cratita de teflon si o lingura de lemn plata (paleta, nu adanca). Dupa ce s-a topit si untul se adauga laptele praf si alunele. Se amesteca si veti observa ca la omogenizare veti avea ca un aluat moale in cratita (si cald pe deasupra). Se aseaza pasta respectiva intr-o tavita de staniol, caserola de plastic, ce aveti la indemana, ideea e ca o asezati pe o suprafata intinsa de circa 20/30 cm pentru a beneficia de o inaltime buna a ciocolatei atunci cand o veti servi taiata cubulete. Se lasa afara la racit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20/30 min. la congelator daca va este pofta pofta.
Se taie rece in cubulete, rombulete sau cum va vine inspiratia!
Si se serveste tot rece si cu...
... POFTA BUNA!
Secretele acestei retete (divulgate fara probleme) sunt:
1 - eu folosesc numai lapte praf RARAUL (care spre norocul meu se mai gaseste in ALIMENTARELE mai vechi si uneori prin supermarketurile mici) pentru ca alte tipuri de lapte praf contin deja zahar! si au alt gust si textura (unele tipuri sunt sub forma de granule), insa cu gustul laptelui PRAF RARAUL (ca e chiar praf... pulbere) va va iesi fix ciocolata la care poftiti. Altfel nu va garantez succesul retetei.
2 - in plus, eu nu mai folosesc esente sau arome suplimentare, pt.ca din nou se strica reteta (am incercat si am stricat, deci va spun din experienta); dar nu va pot impiedica, astfel incat daca o faceti, o faceti pe riscul si pe gustul vostru.
karligutza, sapt.33 si printesa din burtica
editez:
v-am zis si de cacao in reteta, dar o folositi numai daca doriti sa iasa ciocolata colorata! si atunci o amestecati odata cu laptele praf in cratita cu zaharul, apa si untul; daca nu doriti sa o faceti colorata, o puteti lasa si alba; iar daca aveti chef de joaca, combinati... faceti totul alb, puneti o parte in tavita, dupa care adaugati cantitatea de cacao propusa si amestecati din nou, urmand sa o turnati peste cea alba.. stiti voi... faceti zebra prin tavita!
karligutza spune:
ddanagh te luam noi la ora 4 asa cum am stabilit.
- iar sotul tre' sa te insoteasca musai... altfel pacaleste-l ca nu merge vehiculul numai cu tine...
- iar ploaia, o alungam noi sau o trimitem al IASI ca tot vor fetele de-acolo nitzica racoare (sau poate face mami de Lorina vreo noua vrajitorie , ca vad ca tre' sa isi reia sezonul de vraji cu insomniile Simonei si poate vine sa ne ia si ploaia!
karligutza spune:
Luuniiiitzaaaaa ????!!! cucu... ai sosit? cum apari, cum sa ne dai 'raportul' ok? sa stim ca te simti excelent si ca toata familia s-a distrat pe cinste. Iar bebelina a fost cea mai rasfatata, da?
si te asteptam cu DOOOOOORRR si mult DRAAAAG!
karligutza spune:
Fetelor as dori sa reclam oficial 'evadarea' unei colege!
Samadhi?????? de ce nu mai vii pe la noi? hai o secunda sa ne zici ca esti bine... chiar vrei sa venim noi la MUNCHEN la urmatoarea intalnire?