Piticlonti de iulie-august 2004 (221)
Raspunsuri - Pagina 8
Andries spune:
Buna,
la mine ziua e mai buna decat ieri, in sensul ca mi-a trecut atacul de panica de ieri. De fapt eu am o anemie hemolitica si anume beta talasemie cu un fenotip extrem de cretin, care in laborator arata a talasemie minora, iar in viata cotidiana a inceput sa se manifeste ca intermedia. E groaznic, neinsarcinata fiind o compensez foarte bine, in mod normal eu cu doar 8 g de hb reusesc sa muncesc 12 ore zilnic si sa am o viata absolut normala. Cand sunt gravida parca ma prabusesc. La Victor am avut exact aceeasi problema in lunile 4-5 Hb a scazut la 6.3g, dar nu 5,5g cat e acum. Oricum fier nu iau ca sunt destul de incarcata cu fier, iau 30mg de acid folic si 1g de B6 zilnic, iau prenatale plus rowachol pt drenaj biliar (caci am avut colecistectomie la 26 de ani) si in rest Dumnezeu cu mila. Oricum, am mai avut sarcini pierdute si imi este clar ca daca nu prind un ou perfect in conditiile pe care pot eu sa i le ofer nu rezista. Victor e sanatos 100% slava Domnului, doar ca s-a nascut mai mic 2.9kg, dar la termen. Pana in acest moment ecografic totul arata ok, e in dimensiunile normale pentru 17 saptamani. Mai putin splina mea care are niste dimensiuni enorme. Nu mai spun ca fac eco si analize la 10-15 zile si asa am facut si data trecuta. Doar ca efectiv eu nu mai sunt in stare de nimic, toata ziua stau in pat la televizor sau la masa. Sunt pe post de cocon si atat. Nu mai spun ca ma cunosc jumatate din medicii din Bucuresti si se uita la mine de parca n-as fi in toate mintile. Am refuzat TT pentru ca oricum amnio n-as putea face. Si nu cred ca fatul rezista daca mai are si el ceva in plus fata de hipoxia pe care i-o ofer eu. Abia astept sa nasc, sa scap, sa-mi leg trompele ca inca una nu mai pot. Si nu mai vreauuuu, e teribila senzatia, imi vine sa ma impusc, ce-mi mai trebuia mie inca unul, cand am unul perfect sanatos, dar fiecare cu nebunia lui, imi doresc doi copii, uite ca acum nu mai am cale de intoarcere. Am vrut sa infiez o fetita, dar sotul meu isi doreste copii biologic ai lui si m-a facut sa ezit si am renuntat. Si in fiecare dimineata ma gandesc ca macar pana la 32 de saptamani sa ajung, sa reusesc sa-l fac si pe asta, ca alta sarcina in viata asta eu nu voi mai avea.
Andries
szivarvany spune:
Cristal - Maria inseamna ca e la fel de deranjata de faptul ca e uda precum e Giulia. Zero. Noi o tot frekam la cap cu facutul de pipi pe furnici si tot felul de dragalasenii cu facututl la olita. Ea e incantata de fetzele noastre, atat. In rest ... face ca e dusa/pusa. Si mai fain e cand face pe ea, apoi se dezbraca si-si ea inapoi incaltzarile cu pipi Sa mai adaug la distractie santierul din casa si ink dushul nemontat ?!
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
cristalina spune:
Daria, pai e incurajator ce spui tu acolo...[:d]
Pe langa faptul ca ma apuca invidia cand vad ce tare va distrati p'acolo cu santierele...
Andries, sanatate multa iti doresc si sa ajungeti la termen cu bine!
Si apropo de nimic....
Mie doftorul mi-a zis pe masa de operatie "acum sa iti leg trompele!?!" si am intrat in panica si am zis nu. Mi se parea prea radicala operatia si ma luase pe nepregatite. Desi doctorita care era mana a doua mi-a zis "va dati seama cat de norocoasa sunteti ca ati putut sa faceti nu unul, ci doi copii?! si ca riscul e enorm la al treilea?!" eram prea bulversata si am zis nu...acum parca imi pare rau...
Editez ca am uitat sa comentez mesajul Danei...Beton!!! (si nu ma refer la ideea cu magazinul, care e tare buna)...hahaha
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze , pozici si poze noi
szivarvany spune:
Andries - muuulta sanatate iti dorim si sa treaca bine saptamanile de sarcina si sa fiti sanatosi cu totii ! Repet, daca te pot ajuta cu ceva, sa-mi spui !
Cristal - poi noi speram ca pana in septembrie ca totul va fi curat
DanaSpeel - super ideea, pacat ca tocmai in Bucuresti ...
Restul de mamici pe unde umblati ?!...
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
roxanaz spune:
pfuuu am avut o zi de pomina dar in sfarsit cu rezultate!!! deci nu am muncit degeaba.
Andries am inteles problema, nu stiamd e talasemie de aia ii tot dadeam cu fierul. acush am priceput si sper sa fie totul ok pana la 40 de saptamani. hai 38 ca sa scapi cu doua saptamani inainte, treaca de la mine . si te inteleg perfect, si panica, si paranoia...e normal! stai tu leguma la tv si masa numai sa fie totul ok si o sa fie super.
Dana e buna ideea, numai sa nu ajunga body-urile din cauza taxelor/spagilor/chiriilor tot 30 de euro . ca pe aici astea sunt marile probleme as indrazni eu sa zic. dar mai stii? oricum daca te apuci de proiect ai sprijinul nostru. poate te extinzi dupa aceea si in constanta ca as fi si de mai mare ajutor
Cristal ai ma ca doua saptamani de dieta enteroviroza e prea mult. cateva zile ajung . succes la actiunea olita! (si la scosul mirosului as adauga....
kro spune:
Prezent ! ... Daria, ca tot intrebai...eu abia acum o ora am picat la birou, dupa un tur de forta pe la ...Magurele ...Am fost cu Feli si colegii ei de la gradi la faza judeteana a concursului de care v-am mai spus eu: cantece, poezii, dansuri ... unde, speram noi, macar la dansuri sa fim printre castigatori (ne-am prezentat cu dansuri ebraice ) ...
Cristal ... sa stii ca m-am uitat dupa tine pe strazile din Magurele (asa am inteles eu, ca acolo locuiesti) ... ma gandeam ca poate ai iesit sa aerisesti Botosicile prin ploaie ...da' n-am avut noroc...
Andries ... sanatate multa...Eu nu am inteles: faci transfuzia sau nu ?
Gabi...sanatate si tie ... Bafta la actiunea bb2 ... sa fabricati o bebita cel putin la fel de frumoasa ca Stefan...
Alice, esti mai bine azi ?
Edit: am inceput mesajul la 14.30, dar abia acum am reusit sa ii dau send...sa nu credeti ca am venit la servici la 15.00
kim222 spune:
Buna ziua dragele mele!
Tema lunii la cresa a fost cirul..asa ca ieri au adus un ponei si niste gaini, rate..iepuri..ce bucurie pe Zrazantul meu...Sa-l vedeti pe calut...ziceai ca l-a facut masa pe cal
http://good-times.webshots.com/photo/2186912360100032467QjejvX?vhost=good-times
Roxa..la un ceas ma gindeam si eu ..dar mai are unul :) Nu ai s acrezi ce-am descoperit aseara! Fireman Sam!!!! Ne-am pus cablu digital on demnad...si pot comanda ce vreau eu...sa inceapa cind vreau eu..super! Asa ca dimineata vroia pe firetruck!:)))
Gabi a repeta analize este o idee f buna!
Ioana , Alice..unde umblati?
Carolina tin pumnii sa luati premii!
kim222 spune:
Dana super ideea...nu ai nevoie de asociati? (nu glumesc)..Bucuresti..Constanta..unde vrei tu :))
roxanaz spune:
misto Zazantu' pe ponei, bravo!!! Olila daca ceasu' nu e de la tine nu conteaza , inseamna ca nu il are.
Caro ce frumos, concurs de dansuri, tinem pumnii sa fie Felicia campioana!
Dorsilia spune:
am o ciudaaaaa, scrisesem un ditai mesajul, frumos, adresat, ca avut-am ceva timp liber si cand colo o pana de o secunda la curent si se duse ...asa ca va pup pe toate si va urez in grup de bine, sa va treaca de burtici, sa creasca Hb la Andries, sa reicolteasca pasiunea intre Alice, si sot, intre Daria si sot (eu is cauza PERDUTA in acest sens, mare lucru daca 2007 n-o fi anul divorturilor, dar ma gandesc la Danut ca el e mare fan familie, si vrea sa fie una cat mai completa, asa ca mai nou sufera cot la cot cu Andreea daca plange ea plange si el, de mila ei, daca plang eu plange si el si ma mangaie, daca taica-su e suparat e suparat si el, deci de dragul lui va trebui sa luam masuri urgente ca asa nu se mai poate). Ieri am fost la eco de sold pt Andreea, e ok, deci avem inca un plus pe fisa ei medicala. Oricum a urlat la control de a bagat in sperieti pe toti din sala de asteptare, asa e ea cand afara tuna si fulgera, si e brusc trezita din somn. Asa ca s-a pus si Dani pe plans, era o harmalaie acolo, Doamne, i s-a facut medicului mila de Dani, l-a luat la povesti, ce mai, am fost de pomiiiiiiiiina. Cu diversificare e sontac-sontac, suntem la crema de legume, azi n-a avut chef, ieri si alaltaieri a luat 50 de grame totusi. Azi insa am inversat si i-am dat laptele apoi am incercat legumele dupa vreo ora jumate si n-a mers, a luat 3-4 lingurite apoi a inceput sa faca ce stie ea mai bine, adica scuipat imprastiat, pana pe genunchi, si-a bagat toate degetelele in gura de parca ar fi cautat ceva, deci am avut ce o spala si schimba doar. Fructe nu agreeaza inca. Nici natur nici borcanele.
Hai pupici, merg sa mai indes o passiflora si sa ma rog sa creasca plozii mari si sanatosi sa ajung sa ma bucur ca am realizat si eu ceva ca lumea pe lumea asta. Azi iar am avut o zi cam solicitanta.