Mamici de iulie-august 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello burtici!

Azi am luat-o de dimineata cu umblatul dupa flori! m-am dat harnica sa-mi reamenajez mica terasa din spatele casei si am mai luat niste petunii si muscate! dar se pare ca tata a ajuns sa le planteze , asa ca s-a dus harnicia mea!

Olguttza, atata vreme cat o simti macar de cateva ori pe zi, e ok. Si eu am trecut prin acelasi stres saptamana trecuta, tot asa mi se parea, ca nu mai e asa activ bebe ca inainte si dr mi-a spus ca de-acum o sa miste mai putin la unele, pt ca incepe sa nu mai ai aiba loc. Apoi l-am vazut la eco si era perfect ok! mai nou, vad ca seara e mai miscaret si a inceput mai mult sa se impinga decat sa loveasca; simt asa, unduieri in burtica si o vad cum se misca, rar trage cate-un calcai in ficat sau mai stiu eu pe unde, de-mi taie rasuflarea!

Fetelor, ce misto de voi ca puteti sa va intalniti!..nu zic ca mi-ar place sa ies la o inghetata si in IAsi si-n Timisoara , la Mall, nu numai in Bucuresti!

Andicu 32+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Ashera se recomanda cu 4-6 saptamani inainte de nastere...O sa va pun pe adresa comuna un text cu cateva sfaturi...

Mioara 33+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

da, fetelor, stiu ca dr. o sa ma lamureasca, dar mai am ceva de asteptat pana atunci. saptamana asta chiar am stat cuminte, stiu ca sambata noapte si duminica a fost hiper activa, dar de luni....mai da din cand in cand cate una, dar loviturile sunt mult mai slabe in intensitate decat de obicei..sau le percep eu mai slab, nu stiu. oricum, frecventa lor a scazut semnificativ, mai ales ca niciodata, de la 19 sapt. incoace, nu avea zile/perioade de acalmie...era constanta, ca sa zic asa.
am mai constatat (si nu numai eu) ca, pe langa faptu ca mi-a mai crescut burta, a inceput sa mi se si lase in parti, lucru care iar ma ingrijoreaza...
mai stau un sfert de ora si sun la dr...n-am io norocu sa fie chiar de garda azi, ca sa scap de stres...

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">31+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Uite aici :

"Ce este perineul?
Perineul este zona dintre orificiul vaginal si cel anal.
Cum se face masajul perineal si care sunt beneficiile lui?
Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Cu cat mai bine iti pregatesti aceasta zona inainte de nastere, cu atat scad sansele sa ai nevoie de o epiziotomie, iar vindecarea postpartum (dupa nastere) va fi grabita.
Acest tip de masaj este benefic cel putin din 2 puncte de vedere: in primul rand, masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca agenti lubrifianti, marind supletea si flexibilitatea tesuturilor; acest lucru il face sa se intinda mai mult si mai usor in clipa in care se va naste copilul. In al doilea rand, efectuand masajul perineal zilnic te vei obisnui cu senzatia de intindere resimtita in timpul nasterii si vei constientiza starile de relaxare-contractie ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.
Ce sa nu fac in timpul masajului perineal?
Evita sa presezi uretra (deasupra orificiului vaginal); maseaza bland – manevrele in forta pot provoca invinetirea sau tumefierea zonei; nu face acest tip de masaj daca ai infectii vaginale sau alte boli locale.
Inainte de a incepe:
• Masajul trebuie sa fie facut zilnic, mai ales in ultimele 4 saptamani de sarcina, cam 10 minute;
• Poti sa te masezi tu, folosind degetele mari ale ambelor maini, dar in ultimele saptamani ar putea fi mai usor pentru tine sa-l lasi pe partenerul tau sa te maseze (aceasta este partea frumoasa a lucrurilor, cele 10 minute pot fi un preludiu...terapeutic!);
• Asigura-te ca ti-ai golit vezica urinara inainte de a incepe;
• Aseaza-te confortabil;
• La inceput, poti folosi o oglinda pentru a te familiariza cu zona perineala;
• Spala-te bine pe maini; foloseste uleiuri naturale (cu vitamina E, ulei de migdale sau de masline);
• Asigura-te ca nu ai unghiile prea lungi!
Cum se face masajul perineal?
Dupa cete-ai spalat pe maini si ti-ai picurat in palme uleiul de masaj, introdu-ti degetele mari in vagin cam pana la prima articulatie interfalangiana; apasa in acelasi timp in jos si inspre lateral, ca si cum ai desena litera “U”, pana simti o senzatie de usoara arsura sau intepaturi; mentine presiunea cca 2 minute, pana cand zona incepe sa amorteasca, apoi respira lent si profund in timp ce iti relaxezi constient musculatura. Repeta aceeasi manevra de 2-3 ori, intercaland pauze de relaxare a musculaturii locale.
Dupa ce devii mai experimentata, poti mari gradul de intindere si presiunea pe care o aplici.
Acest masaj poate fi efectuat inainte sau dupa dus, inainte de a dormi sau ca preludiu, in cazul in care mai ai contacte sexuale cu partenerul tau
Asociat masajului perineal mai poti face o serie de exercitii pentru a continua tonifierea musculaturii regionale."

Mioara 33+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Andicu, si eu m-am gandit (optimista incercand sa fiu) ca s-a marit si incepe sa nu mai aiba loc; si, la fel, miscarile (alea rare) nu mai sunt lovituri, ci niste falfairi (or fi alea de le asteptam la-nceput?! ), unduiri... si da, o simt zilnic, dar de maxim 5-6 ori...iar seara tre' s-o gadil, sa dau bobarnace usoare ca sa fie un zvac scurt...si gata!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">31+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

aici sunt, ioana !

ma simt mai bine, sarumana. intotdeauna ma simt mai bine cand iau 2 no spa/zi. numai ca dupa mult timp de luat no spa si simtit bine, ma gandesc ca pot sa iau 1/zi. si imediat se simte. si chiar daca reincep, dureaza cateva zile pana e iar bine. si cand ma simt bine iar ma gandesc sa iau 1/zi. si uite asa. iau de pe la 20 de saptamani 2/zi si ma gandeam ca or fi prea multe sa iau asa pana la sfarsit. dar cred ca tot asta o sa fac. ca vad ca nu tine altfel. vreun sfat linistitor ceva?

pe mine nu ma doare nimic, dar se tot intareste burtica daca nu iau no-spa. hai ziceti-mi si mie ce mai stiti si voi de la doctorii vostri.

in rest, ca o vacuta stau toata ziua in pat, downloadez seriale si ma uit la ele, citesc si cam atat.

de miscat bb....pe mine nu ma loveste. simt cand se misca, cand misca manuta, piciorus (sta transversal)...dar de lovituri nu am parte. doar valuri la mine in burtica. o finuta, ce mai! deloc ca ma-sa! dar de fapt, si ma-sa era asa cand era mica, dupa aia a turbat!!!

altfel, ce sa va mai zic....astept si eu sa ajung unde sunteti voi, asa mi se pare de departe! si astept cu dor si emotii eco de pe 21!

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

am vb acum cu dr, maine dimineata la 9 jumate ma prezint la spital...sa vedem. incep sa nu mai am rabdare...
acu plec la medicul de familie, ne "auzim" mai pe dupa-masa...

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

buna fetelor!

jadi, adevarat s-a inaltat!

olgutza, nici la mine bb nu prea mai misca de vreo saptamana, comparativ cu perioada de la 24-25 de saptamani. il simt doar putin, si atunci mai mult unduiri, nu mai joaca fotbal. ma gandesc insa ca nu mai are loc sa faca tumbe, ca s-a facut mai mare.

fetele cu contractii, aveti grija de voi!

pt toata lumea
Iulia

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Cristina subtitrari.ro, faci user si gasesti acolo de toate, dar nu sunt de calitate, vezi subtitrarea cu decalaj!

Andicu tu nu esti duminica in Bucuresti?

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

aylin, ia 2 no-spa pe zi ca nu iti fac rau, nu te mai "prosti" cu unul singur daca stii ca ajungi la contractii nasoale. Daca tot stai in pat si bati netu', pot sa-ti mai dau si io de downloadat? Glumesc, nu da cu parul.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput