Urmatorul pas in vederea obtinerii unei sarcini
Raspunsuri - Pagina 15
anis spune:
Simona....da.ar trebuii sa-ti faci si celelalte analize.LH si FSH sunt f importante ca date despre ovulatie.
Cosmy, eu am facut cum faci si tu, primul Pregnyl in ziua a 12-a...Luni cand m-am dus la eco (ziua a 14-a) nu se sparsese inca foliculul si mi-a recomandat azi CSD (contact sexual).
In fine tot luni (ziua a 14-a) am m-ai facut un Pregnyl si m-ai 2 de facut (din 2 in 2 zile) mi l-a dat pentru a ajuta dezvoltarea corpului galben..sau cum scrie la carte...ca Pregnylul e recomandat si pentru suportul fazei luteale.
Pe langa asta din ziua a 11-a am inceput sa i-au Duphaston (la fel am si aici insuficienta de progesteron ca si cu corpul galben..asta depistat luna trecuta).
Disperarea mea si ingrijorarea apare acum cand , dupa 2 injectii cu Pregnyl ...ovulatia nu s-a produs inca (azi find ziua a 15-a), cred ca nu s-a produs inca, pentru ca am inca dureri ,intepaturi , "ca la apendicita" la ovarul stang ( pe el s-a dezvoltat cel mai mare folciul)..dureri pe care le-am avut incepand din ziua a 13-a , deci dupa Pregnyl..dar foliculul nu s-a spart inca.
A mai patit careva care a facut stimulare asa ceva?
Teoretic nu trebuia sa se produca deja ovulatia?
Oare mai sunt sanse pentru luna asta de o incercare de a ramane insarcinata?
MIe frica ca, nu se va mai sparge foliculul...si banuiesc ca oricum daca se sparge mai tarziu....ovocitul poate sa nu existe (in ideea ca fiind matur de mult, poate fi "imbatranit).
Sper sa-l prind pe dr maine..ca altfel simt ca o i-au razna....mi se pare asa de aiurea..dupa ce ca luam tot felul de medicamente si etc..ni se mai adauga si unele ca aceasta..cum e la mine....e prea mult stres!
Pupici
AniS
Cosmy spune:
Tia, sunt atat de suparata pe mine pt ca in urma cu 2 ani am renuntat la un bebe ca sa-mi pot pastra serviciul..........
Iti dai seama, atunci a fost totul ok iar acum trebuie sa bag in mine tot felul de hormoni
A fost gresala vietii mele pe care n-am sa mi-o iert niciodata chiar daca marea majoritate a celor din jurul meu imi spun ca atunci am luat cea mai potrivita decizie
Oricum, sunt o optimista incurabila si sunt absolut convinsa ca pana la urma totul va fi in regula!
C.
Tia spune:
Cosmy,
te rog, nu te mai invinovati. Aceasta a fost cea mai buna alegere pe care puteai s-o faci la momentul respectiv, acum datele problemei s-au schimbat, de aceea vezi lucrurile altfel
Oricum, este incurajator ca ai ramas, orice problema ai, sigur se va rezolva.. stai linistita!
Eu am 35 de ani si n-am ramas niciodata, toti dr. se uita sceptic la mine... mi-e teama sa merg cu gandurile mai departe.
E bine ca esti optimista si da-i inainte!
Cosmy spune:
E destul de greu sa nu ma invinovatesc avand in vedere faptul ca sunt convinsa ca ceea ce se intampla acum este o consecinta a ceea ce am facut atunci.......
blondy spune:
Fetelor,
Nici nu stiu cum sa va spun ce mult inseamna pt mine acest forum.
Noi de un an si jumatate incercam sa avem un bebe, si acuma simt ca nu mai pot.
Probabil fiecare dintre voi ati mai simtit asta, ceea ce vreau sa va intreb este altceva:
Spuneti-mi si mie ati mai simtit ca nu mai puteti vorbi cu nimeni pe tema asta? Ca nu va mai intereseaza ce spune mama, sora, prietena, nu mai vreti sa auziti sfaturi, simtiti ca oricum nu va poate intelege problema NIMENI!!!
Imi vine sa urlu la frazele de genul:
"Las' c-o sa ramai cand nici nu te astepti"
"Ai rabdare, sunteti inca tineri"
"Nu te stresa, gandeste-te la altceva si va fi bine"
Foarte sincer va spun ca nu este moment in care sa nu ma gandesc la bebe, la vremea cand voi umbla cu burta mare, la ce mobila ar trebui sa luam in camera copilului...Nu mai am rabdare, nu ma mai intereseaza absolut nimic, nici in familie, nici la servici, nici cand suntem cu prietenii.
Am plans intr-o seara sotului meu, i-am povestit ce simt, si am vazut pe el ca l-am speriat rau, banuiesc ca a crezut ca deja sunt caz medical, si poate ar trebui sa ma trateze psiholog si nu ginecolog.
Sunt pe cea mi buna cale de a-mi otravi toate relatiile, atat in familie cat si cu prietenii, pt ca pe mine alta tema nu ma intereseaza, cu ei tema asta nu o pot vorbi, deci ori urlu daca indrazneste cineva sa aminteasca de sarcina, copii, orice ori ca nu scot din mine nici un cuvant.
Dati-mi un sfat. Voi cum ati reusit, sau nici n-ati avut asemenea probleme?
Cum sa ma gandesc la altceva?
crinuta spune:
Prin ce treci tu trecem toate. Stai linistita e o reacie perfect normala. Asta imi place la acest forum: putem spune tot ce ne doare, putem fi noi insine, si intotdeauna gasim sprijin deoarece aici sunt persoane cu aceeasi probleme, deci cum sa nu ne intelegem?
pupici
Crinuta
anis spune:
Cosmy ...nu dispera..ca ma apuca si pe mine.. si cred ca pe toate..hai sa fim un pic optimiste si sa speram in continuare..ca pana la urma tot se va intampla!
Blondy...te inteleg foarte bine..nici eu la partea cu rabdarea nu stau bine...si daca stau bine si ma gandesc au fost fete de pe acest forum care au discutat , s-au stresat ...au vorbit intruna despre ce se intampla....si asta pana au aflat ca reusisera.....eeee...asa ca....
Pupici
AniS
anis spune:
Fetelor,
Mi-a crescut temperatura la 37....fata de ieri 36.7 si asta la ora 6 dimineata.(ieri am uitat sa i-au progesteronul.deci e temperatura reala).
Ieri dupa amiaza m-am simtit f rau, cu niste dureri infioratoare in zona ovarelor , parca imi venea menstruatia..care au persistat pana seara...curios e faptul ca ieri dupa amiaza ,am avut un mucus cleios,,lipicios ca "albusul de ou dar lipicios" si spre seara deja se transformase un pic spre cremos.
Pentru Crinuta, sau cele care mai au date la ferility...m-am jucat in dimineata asta si am adaugat in avans inca 2 date ale temperaturii si le-am pus la valoarea de 37(pt maine si poimaine)..asa , si a rezultat ca ieri 24.06.2003 ar fi fost ziua ovulatie .Deci, ei calculeaza ziua ovulatie..dupa 3 temperaturi inalte.
Deocamdata pana azi..a sarit de la ziua a 10-a ..cat imi arata ieri....la ziua a 12-a ca fiind ziua ovulatiei....
Nu imi ramane decat sa mai astept sa completez 2-3 zile cu date despre temperatura ..si sa vad ce zice "fertility asta"..am senzatia ca bate campii.
TIA, la tine cum e cu temperatura??
Jasmine , pana la urma ce s-a intamplat cu foliculii?Ai mai facut Pregnyl?
EU azi dupa-amiaza..sper sa pot pleca de la servici , ma duc la doctor..sunt foarte curioasa sa vad ce zice.TINETI-MI PUMNII!
Pupici
AniS
Tia spune:
Anis,
e de bine daca a crescut temperatura..........
si la mine a crescut azi la 37.1, ieri si alaltaieri fiind la 36.8. M-a durut usor ovarul stang si parca si acum ma incearca putin. Pot sa-ti spun ca ieri nu m-am simtit prea bine, aveam stari de greata si lesin. Nici azi nu sunt in apele mele. O fi de la pregnylul care l-am facut luni seara?
Azi merg si eu la eco, dr. mi-a spus sa merg la el dupa ce creste temperatura sa vedem ce s-a intamplat cu foliculii...
Bafta si ne "auzim" la rezultate!
anis spune:
Da TIA,
De la Pregnyl ne simtim asa..si eu am facut luni un Pregnyl...(al doilea).azi trebuia sa mai fac inca unul...nu l-am facut inca...astept sa vad ce s-a intamplat cu foliculii mai intai...ca sa nu-l fac degeaba.
Asa ca toate starile de rau...eu m-am chinuit si toata noaptea....de la Pregnyl le avem....si eu ma simt si azi naspa...si parca inca mai am ceva dureri in partea stanga.la ovar..dar mai mici..in comparatie cu celelate zile.
Am uitat sa va spun..ca eu luna asta am baut si ceai de naprasnic .."sosete murate" si cretisoara ....am zis ca poate nu-mi strica..mai ales ca le aveam ramase in "stoc" de data trecuta...
Tia, tu mai simti ceva la ovare sau ovarul cu foliculul cel mai mare??
Bafta si tie azi.....si sa ne auzim "de bine" mai tarziu ..cu rezultatele!
Pupici
AniS