Urmatorul pas in vederea obtinerii unei sarcini
Raspunsuri - Pagina 13
Jasmine spune:
cosmy,bine ai venit .
Eu nu prea vad de ce e asa incantat doctorul tau.Din cate stiu eu foliculul trebuie sa aiba in jur de 19 mm.Ai tai sunt cam mici deocamdata.Fiind abia ziua a 11-a e posibil sa mai creasca pana prin ziua a 14-a.Atunci se face Pregnyl.
Bafta!
Tia spune:
Cosmy, bine ai venit la si sedere scurta pe subiectul acesta....
Ce a vrut sa spuna dr. cu "cumulus"? Din cate am aflat, cel mai mare dintre foliculi este cel care are sansele cele mai mari sa se matureze si sa elibereze ovocitul. La tine cel mai mare avea aproape 15mm si spui ca dr. si-a indreptat atentia asupra celui cu "cumulus" care e mai mic... Ce a vrut sa spuna?
Eu cred ca e bine pentru ziua 11, foliculii mai cresc si in zilele urmatoare, ai sa vezi maine. Daca te pune sa faci pregnyl, inseamna ca au crescut suficient si ca e momentul sa se desprinda.
Iti tinem pumnii si sa ne tii la curent....
crinuta spune:
Nici eu nu inteleg ce e cu cumulus, poate ne lamuresti. De unde stii ca luna trecuta ai avut ciclu anovulator?
Crinuta
anis spune:
Fetelor,
Nu stiu ce ma fac....sunt foarte ingrijorata!!
Si duminica si ieri am avut niste dureri..de parca "imi venea menstruatia"....ieri dr mi-a zis "folicul pe cale de spargere"..dar parca dupa Pregnyl trebuia sa se intample ovulatia in 24 de ore,nu? Tia la tine nu a fost asa?
La mine de ce nu s-a intamplat.....?????Ieri am facut iar Pregnyl si azi noapte am avut numai dureri de parca "aveam menstruatie"..si dupa somn ,azi dimineata nu mai aveam mai nimic..
Am asa o super ingrijorare...nu stiu .....e posibil ca foliculul sa nu se mai sparga????Conteaza daca ajung la a 16-a zi de cilcu..asta ar fi maine..
Ma tot intreb..de ce Doamne mi se intampla asta...ok, am luat pastile ..stimulare etc..a crescut folicul..etc si acum nu mi se mai sparge.....offfffff
Voi ce stiti...sa stau linistita ca foliculul se va sparge....sau numai zic nimic...va las pe voi sa-mi spuneti!
Parca as avea un morcov in fund...sunt f speriata !
Pupici
AniS
Tia spune:
Anis,
de unde stii ca nu s-a spart? Tu mai mergi la eco zilele acestea? Ar fi bine sa mergi, sa vezi ce s-a intamplat... si te si linistesti!
Nu are cum sa nu se sparga, chiar daca o face singur mai tarziu...
anis spune:
Tia,
INCA mai am mici dureri in partea stanga (acolo e ovarul cu foliculul cel mai mare)..si de aici presupun ca inca nu s-a spart..oricum ieri nu se sparsese....
Maine ar trebuii sa ma duc la doctor iar...
Daca nu se sparge ,nu se produce ovulatia nu?
Pai, de la Pregnyl (tinand cont ca le-am facut de 2 ori) nu trebuia sa se sparga?
Sigur se va sparge pana la urma?
Si daca da...nu va fi tarziu??? ....asta in ideea ca folicul fiind matur de mult..ovocitul sa nu dea semne de imbatranire si asa sa nu mai pot profita luna asta de o incercare de a ramane ?
Offf...doamne si imi mai circula multe ganduri prin cap....toate astea ma fac sa fiu f ingrijoarata!
HELP!!
Pupici
AniS
Tia spune:
Anis,
hai sa-ti povestesc ce-am patit ieri la ecografia din ziua 13. Unul din foliculii de 25mm (de pe ovarul stang) a ajuns la 35mm (!?!?). Dr. a spus ca se va sparge oricum insa sigur nu e "bun". Celalalt avea 15.8mm, adica se sparsese, dar nu arata nici el prea stralucit. Asta inseamna ca se poate sparge, dar sa nu elibereze ovocitul, prin urmare nu este "combatant". Pe ovarul drept mai este unul care a crescut foarte mult de vineri pana ieri ajungand la 17.5mm. Dr. spune ca la acesta ar mai fi o speranta, dar de dimineata temperatura tot mica era, deci nu am avut ovulatie. Cum e cu temperatura la tine? Daca a crescut, ai avut ovulatie, daca nu, inseamna ca nu s-a spart inca cel care trebuie sau daca s-a spart, nu a fost un folicul "competent". Eu zic sa nu te ingrijorezi inca, stai sa vezi ce spune dr. cand mergi maine. Chestioneaza-l, nu-l ierta!
anis spune:
Tia,
Dupa cum stii la mine au fost doar 2 foliculi..unul pe ovarul stang (in ziua a 10-a era de 16mm) si altul pe dreptul (tot ziua a 10-a 13,5).
Nu stiu cat au crescut....pentru ca nu mi-a spus....dar mi-a indicat azi sa am CSD (ce ma streseaza asta..contact sexual dirijat).
Ideea e ca, chiar daca asa cum zici tu, pana la urma tot se sparge ,mie groaza sa aud iar ca nu a fost eliberat ovocitul....nu cred ca am sa suport iar durerea aia..pe care am simtit-o luna trecuta..
Cee ce ma nedumireste pe mine e faptul ca am facut de 2 ori Pregnyl 5000 U.I , una in ziua a 11-a si a 2-a in ziua a 13-a....Dumnezeule mare , pai astea nu trebuia sa aibe efect?
Aa, eu am luat pana in ziua a 13 DUPHASTON (progesteron) si urmeaza sa iau iar in ziua 15-a
Am senzatia ca pana maine ....ar fi vorba de o luna..ma simt terminata fizic....si nu pot sa zic "DE CE E ASA"??????
Vezi ca temperatura o poti vedea..la pagina personala.(ieri 23 si azi 24..am luat temperatura pe la ora 6.50..eu de obicei o i-au la 8...mi-a zis cineva ca trebuie sa mai adaug 0.01 la temperatura,asa e?)..click pe casuta!
Pupici
AniS
Tia spune:
Anis,
linisteste-te, te rog!!! nu mai fi asa agitata ca nu-ti face bine. ieri cand am iesit de la eco imi venea sa plang ca eu nu am outze, ca nimic nu mai are sens daca nu apare bb, eram terminata... sotul meu saracu' are un moral de fier si o putere incredibila sa-mi insufle curaj si optimism. ia o pauza si iesiti undeva diseara... noi am fost la o terasa, apoi in parc si parca mi-am mai revenit putin.
pe rezultatul de la eco dr. ar trebui sa-ti noteze cat sunt foliculii la fiecare "citire" si asa vezi ce s-a intamplat cu ei. tu n-ai de unde sa stii ce s-a intamplat daca nu ti s-a spus cat sunt acum. poate s-au spart... din graficul de temperatura se intelege ca s-a intamplat ceva in ziua 10, asa e? ai avut mucus? ai griga cu ora la care iei temperatura, dr. mea a zis ca daca nu o iau fix la aceeasi ora, nu se mai uita la citirile respective...
te pup si sa ne tii la curent
Simona_ spune:
Dragele mele
am si eu o intrebare pentru cele care fac stimulare ovariana, avand in vedere ca probabil asta ma paste si pe mine.
Stiti cumva aprox. cam la ce valoare se ridica medicamentatia pentru stimulare( ovamit, pregnyl, clostilbegyt si ce mai e pe langa)?, si daca se poate care ar fi valoarea lui cu eco cu tot?
VA MULTUMESC. Simona_