Mamici si gravidute de Cluj (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

raluca, ai primit rezultatele la TT?

OanaAlina

http://bd.lilypie.com/PwRQp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Neata fetelor!Urata vreme,nu???Ce a tunat azinoapte!Bietul catel i-a trebuit in pat,era mort de frica.

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Oana inca nu am ajuns la clinica, la noi la sv. e mare aniversare azi-45 de ani de la infiintarea facultatii si trebuie sa prestez nitel pe aici. Oricum am inima cat un purice...

Ramona-a fost tare urata vremea asta noapte...

Raluca 17+ si mami de Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neata,

Flory, eu am mers la Diculescu la Iso X doar la eco, medicul meu este Dra. Zsigmond. Dar daca as fi schimbat-o as fi mers la el, e un tip ok, simpatic si bun profesionist, mie sincer mi-a placut. Si dra. mea a zis ca e singurul om cu suflet din toata stanca aia :))

Bun cu ploaia de azi-noapte, am dormit dusa, Ana la fel.... m-am trezit la 5 cu un umar horror de intepenit din cauza ca nici nu m-am intors de pe partea dreapta.

Raluca, tin pumnii pt rezultatul TT, dupa 13 sa suni, pe la si 5. Nu ai de ce-ti face pb, stii doar.

De acord cu intalnirea. Ca idee pt cumparat si studiat la BE va recomand vineri pe la 12-13 cand nu e asa aglomerat, sambata-duminica e infernala agitatia, incep sa se termine produsele, etc. De intalnit ne putem intalni oricand, eu as propune sa nu conditionam intalnirea de BE pt ca acolo/atunci se cam merge la cumparaturi cu sotii.

Carucior Graco am eu, si sunt fte multumita de el. Mi se pare absurd sa dam 19 -20mil pe carucior plus scoica.... carucioarele Graco sunt de fte buna calitate, fac fata la hartoape, noroaie etc. cu brio, eu nu l-as schimba pe al meu cu nimic de la alte firme. Iar pretul la ei e destul de mare, adik. acum 2 ani a fost la nostru 9 mil, dar cuscra si l-a luat de la BE in Bucuresti cu 6.... so BE e totusi avantajos uneori.

Ramo, si cainele nostru pe furtuna face ce face si intra pe casa scarilor si nu-l poti scoate nici pe sus, cu cat sunt mai in varsta le e mai frica :) In schimb motanul ne-a onorat (si sunt sigura ca nu de spaima) cu un kk fix in mijlocul holului, de era sa derapez pe el in zori-de-zi. Ripley 16+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Raluca va fii bine,ai sa vezi!De ce te ingrijorezi degeaba???O superi pe bebelina!
Ripley asa ma gandeam si eu,nu e bine sa ne intalnim atunci la expozitie ca vor fii si sotii cu noi.Intr-o alta zi,ar fii mai bine si sa iesim pe o terasa.Ce ziceti???

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

fetelor,am fost la control, totul pare in regula, dar m-a trimis la triplu test. ce-i ala mai exact, ca tot aud vorbindu-se de el aici. ce-mi fac, imi iau numai sange?

pe de alta parte sunt mega-ingrijorata, ca e posibil sa fac apendicita, imi iau temperatura din juma in juma de ora... si simptomele bineinteles ca au aparut DUPA consultatie, asa ca acuma n-am ce face, numai sa ma rog ca n-o sa se intample

Mergi la inceput

dpop, poate ca te ingrijorezi tu prea mult cu apendicita si nu e cazul...

Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

si eu mi-am facut tT ieir si astept rezultatul pe saptamana viitoare!

OanaAlina

Mergi la inceput

TT l-am facut la gine1 dar mi-am facut programare cu ceva timp inainte...
si nu iti fa griji ca nu e cazul...
o zi buna iti doresc!

OanaAlina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Si mie imi place, eu ma duc la el, eram curioasa si de alte pareri.
Ce insa ma nedumereste este ca nu prea iti zice rezultatele masuratorilor, mi-a zis ca e ok si gata, pe cind eu eram curioasa sa imi spuna mai multe.

------------------------
Flory 14+
Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia20 spune:

Buna, mamicutelor! Am intrat doar sa va salut, sa va si sa va daruiesc cate o , care sa va poarte noroc! Acum va las, locul meu e inca la aspirante, dar va promit ca ma voi stradui din rasputeri sa va urmez!

http://tt.lilypie.com/Eragp3.png

Mergi la inceput