Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Offff ca nu mai pot cateodata,m-au adus in pragul nebuniei,nu mi-e de ajuns ca bebe are colici de nu stiu cum sa-l mai linistesc si astia doi mai mari imi fac viata imposibila,cearcanele mele s-au schimbat din negre in rosii.Imi vine cateodata sa dau bir cu fugitii va spun sincer,alteori ma gandesc ca sunt prea exigenta cu mine,prea vreau sa le fac pe toate si sa fie totul perfect,niciodata nu ma culc mai devreme de ora 2 noaptea,dimineata degeaba stau in pat ca nu am liniste cu aia mica si tot asa simt ca innebunesc si unde in alta parte sa ma racoresc decat alaturi de voi.
Sotul vine tarziu si mai mult de o cumparatura nu prea face altceva ca nu mai poate nici el.
Hai ca va las ca m-am plans destul

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

buna fetelor,

eu am scapat de febra luand antibiotice!Am luat primul si mi-am pus baietelul la san si am inceput a plange ca el mititelul nu stie ce mananca.Avea niste ochi asa mari si tragea cu asa o pofta!
Apoi l-am trimis afara cu bunica lui si m-am pus iara pe plans de frica a ceea ce putea urma:diaree si ciupercute in gurita lui! Si dai si plangi aproape 2 ore. Am speriat nasa, sotul si moasa care au sunat in timpul asta sa vada ce fac.
Acum sunt bine,Matei e si el bine nu a avut nici diaree,nu are nici ciupercute in gurita.Eu mai am de luat o zi antibiotic si sper sa mi se repare sanii de tot.Mai am inca rani la ei,mai curge sange cand el trage cu putere, dar sper sa treaca in curand.Moasa mi-a spus ca e foarte posibil sa mai am probleme cu infundatul canalelor, dar sper sa remarc din timp si sa nu mai ajung la temp.39°C!

Va pup... si incet-incet incep sa recuperez din urma cu cititul!

Roxanici am citit si eu statistica facuta de tine! Bravo!si multumim mult! Multumim si de incurajari si ganduri bune!

Va pup pe toate!
Magda ...un pic obosita de toate problemele de la nastere si pana acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

mai fetele mie mi-au gasit un microb care cik mi-a atacat rinichii si de-asta am facut febra in spital,dar de luni eu nu mai am febra si mi-a zis doc sa iau norfloxacin,dar nu este recomandat in timpul alaptarii si nu stiu ce sa fac...i-am zis doctoitei si i-a mi-a zis sa le iau...nu stiu ce sa fac!
acum mi se pare ca problemele vin asa una dupa alta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

LAURAMAR- hematomul Mariei este la gat, in partea stanga. E pe muschiul sternocleidomastoidian. Ar fi putut ramane cu torticolis dar se pare ca nu a remas. Oricumla ea nu se va retrage de tot. Am inteles ca daca nu se retarage pana la 3 luni nu prea mai sunt sanse sa se retraga dupa. Trebuie sa o duc la kinetoterapie dar inca nu am gasit unde si nu stiu cum sa fac cu transportul.

ROXANICI- baie i-am facut de la inceput cu apa de la chiuveta. Initial puneam si betadina ca avea o infectie din maternitate. Acum cu apa simpla.

AMMA23- merci de incurajari. Merdicul mi-a dat sa-i dau intai tratament si sa vedem daca ia in greutate (dar a trecut 1 sapt si nimic)si abia apoi se pune problema investigatiilor. Dar aici nu-i asa simplu. Am citit tot felul de intamnplari cum ca i-au trimis pe bebelusi acasa cu camera aia in esofag si au aparut complicatii sau ca s-a mai intamplat nu stiu ce. asa ca mi-ar placea sa se rezolve cat de cat cu tratament si incet incet sa ajungem la diversificare pe la 4 luni si un pic. Nu prea stiu ce sa fac. Uneori ma apuca disperarea. dar apoi rade si gangureste si ma gandesc ca nu-i e chiar asa rau mai ales ca nu mai plange cu orele ca inainte. La ea a fost combinatia fatala cu colici si refluxul asta.

MADYBULANCEA- eu am avut seri si nopti grele cu Mariuca mea asa ca mai mult din disperare si moarta fiind de oboseala o luam in pat cu mine. Ma simteam vinovata pentru asta. Credeam ca se va obisnui asa... Oricum bine nu dormeam ca imi era frica sa nu-i fac ceva rau. O puneam la perete, f departe de mine(sotul dormea in sufragerie) si ne culcam. cand se mataia o luam de o manuta, o mai bateam usor pe spate, pe fundulet... Si de cele mai multe ori functiona. Apoi am reusit sa o fac sa doarma in patutul ei punanad-o sa dorma in sacul ei de dormit langa mine si cand vedeam ca se relaxeaza(Maria isi deschide pumnii) o luam asa cu tot cu saculet si o puneam in pat si abia daca tresarea putin. Nu stiu ce sa-ti spun. Nu-i prea bine sa-l iei pe bebe cu tine in pat. Dar nici sa stai nedormita cu noptile ( ca eu intr-o noapte de oboseala in loc sa-i dau doar pantalonii jos sa o schimb ma apucasem sa o dezbrac. saracuta nu zicea nimic . Dar mi-am dat seama la timp si m-am oprit doar la schimbat pampersul). Eu nu am avut pe nimeni sa ma ajute. Adica sotul dar lucreaza pana tarziu. Si a mai fost si mama soacra cateva zile. In rest ma luptam singura cu perioadele de cate 5-6 ore de plans ale Mariei.

PAXELA- multumesc mult ca ma puteti duce voi. Ramane sa stabilim detaliile daca si bebe al tau e bine dupa vaccin. (dar va fi ca Mariuca mea nu a patit nimic si eram asa stresata...)

ELPOWER- multumesc mult pentru informatii. O parte le gasisem si eu pe net. dar tot timpul vreau sa stiu mai mult. Acum ma tot stresez cu apetitul ei scazut. Chiar nu-i este foame. Mesele sunt un chin. Si daca si mai vomita dupa ma ia disperarea.

RALUALEXANDREI- imi pare rau ca-ti e asa greu. Ma gandeam eu ca nu are cum sa-ti fie usor cu 3 copii. Dar tu esti curajoasa, ne ai si pe noi aici ca sa te poti plange.... Asa cum m-ati ascultat si pe mine cand ma apuca nebunia cu plansul fara de oprire al Mariucai. Incearca sa ai grija si de tine atat cat poti. Poate mai gasesti pe cineva sa te ajute putin. Incearaca sa mananci si sa te odihnesti cat de cat. Stiu ca e usor de spus. Asa pateam si eu. Dar asta e solutia pana la urma. Incearca sa nu mai fii mama si sotia perfecta. Unele lucruri chiar pot ramane nefacute. Tu stabilesti prioritatile. Ai grija de tine. Noi iti suntem alaturi.

Cam asta e tot. Mariuca doarme de rupe. Nu pot sa cred. ma duc repede sa fac si dus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Cum activez PM ? Ca l-am avut activat si aveam si mesaje si s-au sters. De ce? Si ce tb sa fac sa primesc din nou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

ROXANICIfelicitari cu statistica,esti cea mai tare.
RALUALEXANDREIfii tare ca toate trec....gandeste-te ca ai 3 copliasi frumosi si multe mamici te-ar invidia.cred ca oboseala e de vina,se acumuleaza..
fetelor,bebelusii vostri au lacrimi?in carti zice ca apar intre 3-4 saptamani..
va pup ca se crizeaza al meu.
ps vreau sa va spun o chestie...al meu dupa ce suge doarme si cand se trezeste se trezeste urland..fara un zambet...un gangurit nimic..
deocamdata il vad ca un ghemotoc,tipator si lacom!!nimic mai mult...poate gresesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Mady bine ai revenit si multa putere sa treci peste toate. Stai linistita si bebeble meu sughita foarte mult, inca din burtica sughita mult, si sughita mai ales cand nu reuseste sa faca "bac", adica sa ragaie dupa masa. Uneori ii dau putin laptic sau ceai da de obicei nu trece si atunci il las pana trece de la sine.
Colicii nu ii trec cu nimic si imi e o mila de le cand il vad ca se inroseste tot la fata si incepe sa urle si isi freaca piciorusele, din aceasta cauza a devenit si cam alintat ca il legan ca sa ii mai alin colici.
Vladut al meu vad ca a inceput sa isi cam faca program noaptea si mananca pe la 12 si doarme pana la 5-6.
Ieri a fost o zi groaznica pt mine, dimineata m-am trezit cu un nod dureros la sanul drept, am incercat sa masez, sa ma mulg, l-am pus pe bebe sa traga din san, nu va spun ce dureri aveam ca mi sa facut greata la un moment dat. Asa ca ieri am stat toata ziua cu masaj la san, muls si supt, comprese reci iar spre seara si dat drumul nodul. acum ma mai doare zona respectiva si cand suge bebe da e mai bine. M-am speriat rau de tot.
Roxi multumim pt statistici si legat de baita noi facem cu ceai de galbenele si musetel racit combinat cu apa de la chiuveta. Iar cand il schimb il spal cu apa de la chiuveta.
Alionushca eu cred ca e important sa ne ascultam si instinctele noastre.

Cria de Vlad 28 Aprilie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Sa va zic ce face Vladut al meu sta pe spate cu suzeta in gura, o scapa si isi ridica picioarele in aer si incearca sa se rostogoleasca ca sa prinda suzeta. E asa haios l-am si filmat poate apuc sa sa pun filmuletul odata. In rest e destul de zambaret mai ales cand sta la san si il dojenesc ca nu mai suge imi raspunde cu un zambet.

Cria de Vlad 28 Aprilie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Cria: dragut
Si al meu a facut una de genul asta zilele trecute: avea chef de povesti (a se citi stat degeaba si eventual alintat in brate), asa ca l-a pus tati in patut cu un tigrisor de plus in lateral, destul de departe de el... si se uita cuminte la el cu ochii mari deschisi pana s-a uitat adormit
Cand s-a trezit infometat, l-am lasat putin sa se maraie, si cand am ajuns la el, se tarase putin spre tigrisor, si incerca sa-l prind cu manutele, si avea gurita gata de supt intinsa catre el... deci eu zic ca vroia sa-l pape

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Buna mamicilor,

intru si eu rapid cat doarme mandretea mea.De citit va citesc dar cu scrisul mai greu.
Va spun cate ceva espre noi si sper sa fie cuiva de ajutor.
Noi papam la 3 ore chiar daca se trezeste mai repede o mai duc cu vorba si cu suzeta care noua ne-a fost de real ajutor ii mai dau si ceai de fenicul de la Hip cam 30-40 ml si o mai amagesc.
Alaptez chiar daca mi-a fost foarte greu la inceput fiindca nu am stiut pozitia corecta a copilului la san si in matern nimeni nu m-a corectat si mi-a facut niste rani de nu puteam sa ma ating de sani dar am reusit sa ii repar cu Garmastan si acum dupa 3 saptamani de munca pot sa apun ca papam san fara probleme.Am avut si o perioada in care mi-a scazut lactatia din cauza ca aveam rani si ma mulgeam in loc sa o pun la san fiindca suportam mai usor durerea cauzata de pompa decat de gurita copilului dar cum au inceput sa se vindece am reluat pusul la san.Asa ca mamicilor care aveti probleme nu renuntati va asigur ca ve-ti fi rasplatite pe masura.Ingerasul meu cand este satul imi trimite un zambet si abandoneaza tzatza si este cuprins de o fericire care se vede pe fata ei.Ne chinuie in schimb colicile pe care le mai tinem in frau cu Sab simplex ca altfel cred ca nu ar mai avea lacrimi.
Eu ii iau temperatura cu un termometru obisnuit cu mercur in momentul in care ii schim scutecul.O prind de picioruse si ii pun termometrul iar temperatura creste destul de repede si apoi se opreste brusc asa ca imi dau seama usor daca e cazul sa ma alarmez sau nu.
Baita facem cu apa de la robinet fara nimik inauntru incalzita de la centrala proprie dar cu filtre pt apa montate de sotul meu.
Pentru spalat avem de la Nivea un produs pentru tot corpul din cap pana in picioare fara sapun si care ne-a si intrat putin in ochi dar nu ne-a facut probleme.
Crema pentru fundic:Bepanthene.
Pentru cipercuta de pe limba Glicerina boraxata cu nistatin, ca trece mult mai repede daca are si nistatin, pusa pe un tifon infasurat pe deget si un pic pe san inainte de papa.Nu neglijati aceste cipercute ca se pot estinde pe esofag si ajung si pana pe fundic daca nu sunt tratate, plus ca ii deranjeaza pe bebei cand mananca.
Micuta mea desi o culc pe o parte ca sa nu se inece in caz ca vomita, tot reuseste sa se intoarca pe spate si sa se invarta prin tot patutul.Mancaoar mama de zglobie.

Cam asta ar fi, fug ca se trezeste printesa.
Va pup multa sanatate voua si la copii.

Dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana

Mergi la inceput