Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Da, putem continua...pe yahoo.Nu stiu ce sa zic, ramanem acolo cu albumele fiecareia si pe gmail punem poze pe luni.Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Ok, mai bine pe webshot ca stie toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Roxanici te

Dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Cu intarziere uram si noi "La multi ani! Toate cele bune" Constantinilor si Elenelor.

Noi suntem bine. Facem pe 26 mai doua luni si se pare ca am scapat si noi de colici. Eu credeam ca pentru ca am hranit-o aproape numai la san in ultima luna, dar poate ca chiar am scapat. Iar ieri si alaltaieri i-am dat numai san cu exceptia a 40 ml de formula, pe care nu stiu ce mi-a venit sa-i dau. Aveam impresia ca nu se saturase, dar foarte greu i-a baut.

Si am luat in greutate, pana azi-dimineata, 900 g, iar eu m-as fi declarat multumita si cu 750 g cat am inteles ca e minimul acceptat. Acum ma simt asa de mandra ca a crescut puiul cu laptic de la mami... Nici nu stiu cum sa va explic ce simt. Imi vine sa plang de fericire pt ca nu credeam vreodata ca voi ajunge sa o pot alapta exclusiv. Am ajuns sa cant prin casa, de nebuna, pe tema asta. Sa ma ierte cele care nu pot alapta, dar nu m-am putut abtine sa nu impartasesc cu voi bucuria asta.

Inca odata, multumim Alexa pentru filmulet! E superb!
Si Roxanici, buna ideea cu albinute animate, dar ca sa nu se supere bondareii, i-am putea spune stupul animat, chiar daca matcile, adica noi, nu suntem prezente.

Acum si despre vaccinuri... Dupa o noapte de ganduri si vise obositoare legate de obsedantul subiect, m-am hotarat si eu tot pentru Infanrix Hexa, din motivele binecunoscute: o singura intepatura, fara nimic pe gurita, ac mai mititel=mai putina durere, virusi inactivati etc.
Apoi m-am ingrozit citind www.nccn.net/~wwithin/vaccinariromania.htm" target="_blank">aici despre vaccinarea obligatorie si despre fiecare vaccin in parte. Am ezitat mult inainte sa pun linkul, dar am considerat ca, pana la urma, toate avem dreptul sa fim informate.
Dupa care citind www.nccn.net/~wwithin/articole1.htm" target="_blank">asta am facut legatura cu unchiul meu si sora lui care, in urma cu vreo 14-15 ani, au murit amandoi de cancer la interval de aproximativ 1 an unul de altul. Cred ca asta era si diferenta de varsta dintre ei. Si nu avusesera precedente in familie. S-au curatat, pur si simplu, intr-un interval foarte scurt. Au fost, probabil, vaccinati exact in perioada la care face referire autoarea, pentru ca alta explicatie n-ar prea exista.
Scopul meu nu este sa va ingrozesc si pe voi, ci doar sa va pun la curent cu informatii pe care ar trebui sa ni le puna la dispozitie medicii de familie, dar probabil ca le-am cere prea mult.
In speranta ca veti citi despre acest subiect fara sa va speriati prea tare, va pup si va doresc tot ce e mai bun pentru voi si puiutii vostri!

PS. Cred ca am sa printez eu informatiile astea sa le dau medicului de familie. Ce ziceti, are vreun sens?

Ela, mamica de Thea-Ioana

THEA mea

Mergi la inceput

Si mai este aici un topic despre vaccinare din experientele mamicilor, daca nu l-ati gasit pana acum.

Si uitati o chestie buna de pus la semnatura, luata din unul din articolele de acolo: Adevarata amenintare pentru copii este saracia, iar ultima si singura alternativa este dezvoltarea. Aceasta lume nu are nevoie de vaccinuri, are nevoie de dreptate. Dar, din nefericire, dreptatea nu se vinde atat de bine....

Si niste spicuiri de pe un forum in legatura cu temperatura de pastrare a vaccinului, in caz ca il luati mai devreme: Oricum, in marea mea panica am scotocit internetu' pana am gasit o pagina salvatoare facuta de australieni, manca-i-ar mama . Acolo scria ce se intampla cu vaccinurile in caz de expunere la temperaturi diferite. Treaba statea cam asha :ideal e sa le pastrezi intre 2-8 grade (asha, tin 3 ani). Interzis e sa le congelezi (potzi sa le arunci). Dup-aia, intre 22-25 de grade pot fi tzinute 4-6 luni, cea mai putzin stabila fiind componenta pertussis, care ar rezista doar 2 saptamani la temperatura asta (deci asta ar putea deveni ineficace, in nici un caz toxica). Pana si la 35-37 de grade vaccinurile ar putea fi stabile, insa doar pt. cateva saptamani. Componentele DT ishi pastreaza stabilitatea chiar si la 45 de grade, insa pt. celelalte componente nu se cunoaste daca rezista sau nu.
Deci, m-am linistit. Vaccinul e ok fiindca n-a fost expus temperaturilor de mai sus. Oricum, mi-am intrebat si pediatra si ea mi-s spus sa stau fara grija fiindca si in farmacii tot asha sunt expuse vaccinurile (adica pe usha frigiderului) si in clinici, pt. vaccinurile gratuite, procedura este aceeashi. Important este sa nu stea constant la o temperatura ridicata, ori, in frigider, nu cred sa fie depashita temperatura de 10 grade (la un grad inferior de pastrare a temperaturii)

THEA mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!

Nu sunt eu exagerata. Maria iar plange de mama focului, mananca f fff putin (450-520 ml pe zi) si tipa efectiv dupa masa. O tin cu orele ridicata pe umarul meu si ea tot asa tipa. Uneori (o data la 2 zile ) varsa si in jet si apoi refuza sa mai manance timp de 6-12 ore. Si in ritmul asta a ajuns sa ia in greutate intre 90 si 120 g pe saptamana deci nu stam prea bine. Nu am luat-o eu razna dar nu e usor sa-ti vezi copilasul tipand de durere. Daca ar lua bine in greutate nu m-as mai panica asa. Ca mai sunt copii care vomita mai mult decat ea dar iau bine in greutate.
In rest ea e vesela, rade, gangureste... e o scumpa. Pacat ca sunt asa ingrijorata si obosita si nu ma bucur cum ar trebui de ea. De alalta ieri ii dau o masa de lapte praf novalact antireflux dar nu mi se pare ca ar fi vreo schimbare. Acusi face 3 luni si mi-e frica sa fac bilantul pentru luna asta sa vad cat a luat. Oricum e pe minus cu vreo 300-400 de grame. Dar cat timp mai ia in greutate nici nu o duc sa o chinui cu bariu si radiografii. Cu Dumnezeu inante i-o fi si ei mai bine daca de la 4 luni incepem diversificarea.

Petrecere frumoasa fetelor care au botezul week-endul ce vine si felicitari celor ce si-au crestinat bebeii wee-endul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

si noi facem 2 luni azi

La categoria progrese ptr astea 2 luni:
- avem o banuiala ca Raresu isi vede o manuta(dreapta). Mi s-a parut de vreo 4 ori ca se uita la manuta lui. O tine asa tremuranda in fata ochilor si pare ca o vede ca baga o privire de aia "inteligenta"
- am luat in greutate mai bine de un kil asa ca parasim clubul fotomodelelor, dar ramanem cu ochii pe ele

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Fetelor, am pus pe grupul de pe yahoo fisierul despre vaccinare, cat a fost tradus in romana. Restul sau e in engleza, sau lipseste. Sper sa va fie mai usor asa de citit.

THEA mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Am facut aseara vaccinul! Nu am luat Infanrix-ul pentru ca nu este mometan in depozit la noi in oras i se pare ca dureaza mai mult de o saptamina pina il vor aduce.
Doctora insa nu stia cit costa si mie in farmacie mi s-a spus ca e in jur de 2,5 mil. Si voi tot asa ati dat? Docotrei i s-a parut mult prea scump si m-a saftuit sa il fac pe cel care venise de la Sanepid si care tot strain este.
In fine, l-am facut.... a plins un picut atunci ...am venit acasa.. bagat jumatate de supozitor cu paracetamol..miriit... miriit...comprese reci.... miriit. Am stat afara pina pe la 8.30 si asa a fost mai linisit. Problema este ca de aseara si pina cum a mincat hai sa zic 300 ml dar cred ca exagerez. Temperatura a avut si la 12 azi la prinz tot 38.1, dar ma ingrijoreaza ca nu maninca. Se pare ca e de la antipolio pe care l-a luat pe gurita. Acum e linistit in leganel.
Am luat un super leagan sa stiti de pe leagane.ro. Se numeste Vise frumoase, si a meritat toti bani! E super! Si daca va intereseaza a venit in 24 de ore! fix.
Va pup pe toate!
Sper sa pape si puiutu meu pina la urma.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Ooo, Roxanici , dar sta chiar f bine Rares, LA MULTI ANI! sigur incepe sa vada manuta, si Timeea dupa ce si-a descoperit pumnii numai la ei se mai uita;

Selene multumim de sfat si il vom aplica la urmatoarea masa, ei i-am dat odata si lapte facut cu apa la temp camerei si l-a mancat asa ca , vom vedea;

Iunita, lapticul il mananca in vreo trei reprize cu ridicat pt scos aerul , primii 50 ii mananca pe nerasuflate de magandesc ca nu-i ajunge sa mai fac , dupa care se opreste si greu mai vrea asa incat aproape niciodata nu termina 90ml

Chiar ma intrebam si eu de bebeii Monicai ce vor face??? si fetita Katincai, nici Mihaelaa nu a mai intrat si atatea alte fete

Mada , o poza cu bebe al tau ai sa vedem si noi un adevarat flacau!

Mergi la inceput