Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

florin-apoti sa testezi. Bea o cafea normala si vezi ce efect are asupra fetei. Iar daca o agita, e vorba doar de o zi si cel putin stii care este situatia. Eu am descoperit ca Maya nu e mai agitata daca eu beau cafea. Cafeaua trebuie bauta imediat dupa un alaptat, ca sa aiba timp sa treaca prin sistem pana la alaptatul urmator. Eu de exemplu acum ma delectez cu o cafea

arissa - mami de Maya(18.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

PAXELA multumim pt. filmulet e f. frumos a meritat timpul pierdut.

Noi suntem bine am luat in greutate prima luna 1100kg medicul a zis ca e ok nu e mult avand in vedere ca parintii nu sunt mici si slabi.

Acum papam numai san,au trecut problemele a venit si laptic mai mult,oricum nu ii dadeam completare decat cate 30-50 ml de doua ori pe zi,dar sunt bucuroasa ca am lapte si suntem bine.

Constipatia ne chinuie si pe noi putin si eu si ea problema nu e ca face la 2 zile ci ca ma doare sufletul sa o vad cum se strange si nu poate sa faca,voi cum rezolvati problema?

Felicitari mamicilor care au botezat bebeii f.frumoase pozele ,torturile,rochitele ce sa mai....o minune,si noi vrem sa-l facem luna viitoare in 10(tot atunci sarbatorim 7 ani de la casatorie).

sarbatoritelor de astazi

Ieri am facut o luna,o sa oun cateva poze in albumul comun.

si numai bine la toate mamicile si bebelusii.

laura de arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

anaalina: pe bebelusultau . ro la Articole practice se gasesc tot felul de gel, roll on, spray impotriva tantarilor pentru bebei, vezi eventual daca iti inspira incredere ceva de acolo.

flopici: Scriu aici exercitiile asa cum sunt in revista, unele sunt pentru bebei mai mari, dar o sa prinda bine (sper) la mai multa lume:
Un-doi cu manutele
Nimic nu-l distreaza mai tare. Asa ca aseaza copilul pe spate. Prinde-i manuta dreapta, indreapt-o, usurel, in lateral, si inapoi. Repeta miscarea de 3 ori. Incearca sa aplici acelasi exercitiu si manutei lui stangi, apoi repeta exercitiul cu ambele maini. Acest tip de miscare il va ajuta sa-si formeze notiunile de apropiere si departare.

Balans
Pune bebelusul in fundulet sau, daca este mai mic de 5 luni, ajuta-l sa stea in aceasta pozitie sprijinit de o perna. Apoi prinde-l de ambele manute si executa cateva miscari blande de balansare, de la tine spre perna si inapoi. Cu siguranta vei avea un succes nebun si te va rasplati cu un zambet sau macar cu un gangurit.

Exercitiu senzorial
Intinde cu grija micutul pe spate. Prinde-i una dintre manute si mangai-o cu delicatete de la umar pana la cot. Masajul mainii bebelusului tau este o modalitate excelenta de a-i deschide treptat pumnul strans. Apoi plimba-i palma astfel desfacuta prin fata ochisorilor si incearca sa-i atingi cu ea nasucul, urechiusele, umerii etc. Si, bineinteles, dupa ce ai terminat cu mana dreapta, "atac-o" si pe stanga, Acest gen de exercitii il ajuta sa-si dezvolte abilitatile senzoriale si sa-si cunoasca mai bine propriul corp.

Uite jucaria, nu-i jucaria
Aseaza copilul pe spate si pune in dreptul lui o jucarie sau un obiect foarte colorat, care stii ca ii atrage atentia. Prinde-l delicat de genunchi si ajuta-l sa se intoarca in directia jucariei. Exercitiul il va invata sa se tarasca mai bine si ii va imbunatati postura si controlul acesteia atunci cand va creste.

Taras-grapis
Daca puiul tau nu stie inca sa se tarasca, da-i o mana de ajutor. Pune-i o jucarie in fata ochilor, la o distanta oarecare. Daca aceasta este dotata cu beculete, canta sau e viu colorata, cu siguranta il va tenta si va incerca sa ajunga la ea taras. Astfel de exercitii il vor ajuta pe micul "tarator" sa-si dezvolte o mai buna coordonare mana-ochi si sa inteleaga ce inseamna aproape sau departe.

Pedalati, va rog, pedalati!
Culca micutul pe spate, direct pe salteluta patului sau pe o perna. Prinde-i piciorusele si ajuta-l sa faca miscari blande de pedalare. Ele il vor ajuta sa-si intareasca musculatura gambelor si coapselor si sa mearga mult mai repede. In plus, pedalarea e si motiv de mare veselie.

Pentru muschii cefei
Intinde bebelusul pe burta si prinde-l, fara sa-l bruschezi, de ambele brate. Ridica-i partea superioara a corpului (trunchi, gat, cap) si coboar-o la loc. Repeta aceste miscari de cateva ori - il vor ajuta sa-si intareasca musculatura cefei.

Cam atat e in revista.
Eu ii mai indoi picioarele ambele deodata, pe rand... ii mai ridic manutele sus, deodata si pe rand...
Medicul cand a fost la noi l-a ridicat incet de manute si de pe spate, atata doar cat sa i se ridice pieptutul... uneori fac si eu miscarea asta.

Mai revin cu scrisul mai incolo.
Aa, paxela: pentru filmulet.

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

In primul rand multumim Paxela de la Valdut.
La multi ani tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor de azi, sa fiti sanatosi si iubiti.
Mady si al meu bebe ar manca nonstop daca ii dau da incerc sa respect cele 2 ore intre mese ca daca nu vomita. Noaptea trecuta am avut si noi program de patrulare el care la 1 noaptea dormea nu stiu ce a avut si l-am plimbat eu apoi mama pana a adormit. Ma dor mainile, spatele si mie somn de numa da mergem mai departe.
Florin-a eu beau cateva gurite de cafea dimineata ca imi e pofta. Cafea fara cofeina avem voie.
Colici cred ca nu mai scapam in veci de ei, sunt atenta ce mananc, ii dau sirop si ceaiuri si tot nu ii trec, mie o mila de el cand il vad cum se inroseste tot si se strange de burtica.

Cria de Vlad 28 Aprilie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

criaAnuta mea este pe 26 aprilie nascuta si avem colici din spital ..de la 2 zile saracuta.Avem zile si zile.Si eu am senzatia ca uneori nu mai pot dar ma spal pe ochi si o iau de la cap.
Vad ca la noi merge bine debridatul. sab simplex, baby calm, laricol nu au dat nici un efect
Hai curaj ca trecem noi si de astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

arissa de ce nu ii dai un tel. dnei doctor sa ii faci o intrebare in legatura cu problema ta. POate te lamureste si asa te linistesti si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

paxela a iesit foarte frumos filmuletul! Multumic!

Stup am si eu o problemautza: De vre-o 3 zile Iarina mea vomita foarte des. Intr-o zi a vomitat cu mucisori, dar era si fornaita si am pus pe seama asta. A fost o singura data. Au' 2 zile a vomitat ..cums a va spun, incind asa, ca oamenii mari. Nici nu putea sa vomite ca lapticul se branzise si erasolid.. De aseara insa ...mi-a pus capac. Dupa masa a vomat in jet. De dimineata tot in jet. la 3 ORE dupa masa, cand o schimbam a vomat dinnou.

Am suant pediatra. A zis ca daca ia in greutate normal, si in afar de vomat nu are alte simptome(fbra, letargie, paloare, scaune moi) e posibil sa manance mai mult decat are nevoie sau sa inghita aer. Remediu: inclinati salteau si ne auzim daca mai apare ceva.

Am sunat si medicul de familie: M-a intrebat daca are alte simptome, i-am zis ca nu. A zis ca pot sa ii iau metoclopramid solutie pediatrica de uz intern. Am gasit si prospectul www.egirl.ro/medicamente/display/398/METOCLOPRAMID-solutie-pediatrica-uz-intern.html" target="_blank">aici dar parca nu i-as da ca mi-e deja sila de medicamente.

Primul gand a fost la laura_oana si la tzuna ca sunt undeva intre ele. mi-e o frica de mor!!!
Dar Iarina mea doarme de bubuie si mai devreme zambea. Stiu ca Maria a Tzunei plangea mititca ca o deranjau regurgitatiile.

Acum pic pe partea ailalta: oare nu doarme prea mult? A dormit de la 23.00 la 07.00, a mancat, am dormit amandoua de la 8 la 10.30 la 11 a mancat si de la 12 doarme iar.

ooooooooooof..

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Am aparut si eu si problemele mele. Abia asteptam week-endul sa profit de sot si sa ma mai odihnesc. Si am avut parte de un week-end oribil. sambata Maria a varsat pe la ora 10 (desi mancase pe la ora 8) si de atunci nu a mai vrut nimic. Eu eram disperata ca treceau orele si ea nu vroia nimic: nici lapte, nici ceai.... Abia pe la ora 14 a baut 20 ml lapte si apoi pe la ora 16, 10 ml ceai. Eu plangeam si ea era f vesela. Radea, gangurea, dormea linistita cate 30 minute dar nu vroia sa vada nici un biberon sau lingurita. Am sunat pe toata lumea disperata(medic de familie, cunostinte cu copii f mici...) Si hotarasem sa mai astept o ora si sa o duc la Fundeni unde era de garda o asistenta care ne e prietena. Vb cu ea si-mi spune ca de garda nu-i un medic prea bun dar daca nu se schimba nimic sa ma duc ca a vb cu el si-i face si o analiza de tranzit (i se da sa bea ceai cu bariu si i se fgace radiografie sa vada cat se intoarce inapoi). Pe mine ma apucase disperarea ca Maria n-ar fi baut nici in ruptul capului Bariu si i l-ar fi dat pe sonda.... Si suparata ies 30 min cu ea afara sa ma hotarasc ce fac. Maria f senina se trezeste si papa 90 ml lapte ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Apoi venim in casa si totul a fost ca de obicei. I-am facut baita, a mancat iar dupa 4 ore (100 ml- cum nu mai mamcase de vreo 2-3 saptamani) si a dormit linistita. Ieri nu a mancat asa bine dimineata dar era ca de obicei. Apoi a mancat 110 ml (o singurara data a mai mancat asa mult) si la 30 minute dupa a varsat totul in jet desi o tinuse pe umar, apoi o pusesem in scunul antireflux. Va dati seama ce zi am avut. Ea parea ok dar eu eram disperata. Apoi am luat laptic cu noi si am iesit in plimbare cu carutul, umbrela desi picura putin. Si surpriza: Maria se trezeste f vesela, papa incet 60 ml (eu super bucuroasa) mai sta ea asa si incepe sa planga. eu credeam ca-i este iar rau , incerc sa o linistesc si nimic. Asa intr-o doara incerc din nou sa-i dau sticluta si termina si restul de 50 ml dupa care a adormit pe umarul meu, am pus-o in carut si gata. Chiar ma linistisem. Ajungem acaasa, ea dormea f linistita, se trezeste, ii facem baie, apoi mananca iar 110 ml dar fara pauza (eu din ce in ce mai incantata si linistita). Incearca sa adoarma, ma bag si eu in pat. Si apoi a inceput nebunia. Tipete, plans de neconsolat, se chinuia sa vomite si nu putea... a mai atipit cate 10 minute, iar a plans si tot asa pana la ora 1.30 . Am adormit-o si am luat-o langa mine ca sa ma simta si sa se linisteasca. Din pacate dupa 10 minute a varsat iar in jet fff mult. S-a murdarit pe hainute, a murdarit patul, lenjeria, tot. Nu stiu cum se poate sa verse atat de mult la aproape 2 ore dupa c emancase. Nu se pp ca laptele se digera cam in 2-3 ore mai ales daca e de la san? Nu stiu ce sa zic. Apoi s-a trezit la ora 4 a mancat 100 de ml linistita, s-a culcat la loc pana la 7 si de atunci iar e agitata. Ba rade si gangureste, ba plange si se agita. De mancat n-a mancat prea bine: 60 ml la 8 si 50 ml la 11.30. Acum a adormit putin dar nu-i linistita. Sunt f suparata si ingrijorata. Trebuie sa ma hotarasc daca ii fac acel examen sau nu. Mi s-a spus ca as putea sa mai astept o saptamana sa vedem ce face tinand cont ca ea are 5.150kg (sau avea vineri cel putin). Chiar nu stiu ce sa fac. e asa mica.... Mi se pare prea aiurea sa o radiez deja si sa o chinuie cu sondele alea.... Plus ca e ciudat ca ea nu a varsat asa pana acum. A mai varsat in jet cand era mai mica dar rar si apoi manca fara probleme.

ROXANICI- merci pentru ca mi-ai spus cum sa-mi reactivez PM.

KARLA32- bine ca esti ok.

F frumos filmuletul cu bebeii nostri.

Aveti grija de voi si de bebelusi si sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la mamici!

Imi pare rau ca n-am mai intrat de citeva zile...da` efectiv n-am mai avut cind, acum am recuperat. Mie imi e cind bine, cind rau, am ameteli, dureri ca la ciclu, de operatie sau de spate...asa ca nu termin de vaitat de una ca mai ia alta...

Val io vorbeam de mica menstruatie...care a trecut da` tot mai am diverse scurgeri uneori...astept cu viu interes momentul cind nu va mai trebui sa folosesc tampoane...ca mi s-a luat...

Paxela foarte frumos filmuletu` da` noi nu aparem chiar daca avem poze in albumul comun de pe yahoo

Roxanici baie noi facem cu apa de la robinet si o limpezim cu apa cu musetel.
Multumim pentru statistici...apropo poti sa completzi si la noi - Teodora Maria, 2910g, 48 cm, Apgar 10

Mady noi ne luptam la greu cu sughitul..si daca nu trece in niciun fel ii dau un pic de lamiie cu pipeta si apoi ceai...ca se strimba saracuta de la lamiia aia

Florina_a bebelina mea nu s-a strimbat la biberon si nici la sin...si trecerea era permanenta..io n-am avut lapte mai deloc..cu toate incercarile scoteam maxim 20 de ml din sin...asa ca mergeam pe completare..parerea mea e ca cele mai bune sunt biberoanele de la Avent, ca obliga bebeul sa tina gurita ca si cum ar lua sinul

Acum vin si io in STUP cu un stres...daca majoriatea mamicilor au o problema ca nu iau copii lor destul in greutate la mine e invers, la 5 saptamini are 4,5 kg (nascuta cu 2,9 kk) si de citeva zile maninca cite 120 ml la o masa - 6 mese pe zi, iar de aseara constat cu stupoare ca nu se mai satura...am incercat sa o mai pacalesc cu ceai....da` nu stiu ce sa fac, parca nu-mi vine sa-i maresc portia de laptic...ca ceai oricum papa peste zi, ca ne ajuta la kk...apropo noi ne-am reglat cu kk (o data pe zi) de cind bem ceai in mod constat.

Pupici la mamici, albinute si bondarei

Roxygeo si Teodora Maria - 5 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Paxela multumim mult pentru filmulet. Sunt asa de scumpi toti bebicii. Nu mai pot de dragul lor.

Si Maria mea doarme mai mult si uneori daca nu o trezim pur si simplu nu se scoala sa manince. Si are momente cand mananca 100 ml si momente cand mananca abia 5o ml iar programul ei a devenit de-a dreptul haotic. Nici eu nu stiu daca e cazul sa ma ingrijorez sau nu. Oricum o sa o cantaresc astazi sa vad cat a mai luat in greutate.

Din pacate nici eu nu ma simt prea bine si nu neaparat din cauza oboselii ci pentru ca am dureri continue de burta, ca la cilcu. Iar doctorul meu nu se deranjeaza sa raspunda la telefon asa incat nu stiu cat de normale sunt aceste dureri la o luna de la cezariana.

Tzuna imi pare rau de ceea ce patesti cu Maria si cunosc foarte bine sentimentul de ingrijorare pe care il simti tu acum. Iti doresc sa fie totul OK si Maria sa scape cat mai repede de probleme.

poze Mariuca

Pupici

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Mergi la inceput