Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Tzuna, nu are Maria nimic, pot sa bag mana in foc.
Ia nu te mai stresa ca ii transmiti starea copilei. Nu ai pe cineva sa te ajute, sa nu fii toata ziua singura cu ea. Nu era nici un reflux, n-o supune la tot felul de investigatii.Poate plange din alta cauza.Se agita si vomita, cunoastem si Lucas vomita de zici ca-i fantana arteziana uneori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Diana foarte interesante exercitile. Am dat si eu un print dupa ele.

Fetelor voi la ce varsta v-ati botezat bebeii? Si la ce restaurante ati facut rezervari pentru petrecerea de dupa?

Apropo stiti cumva vreo biserica unde preotul accepta ca nase doua femei? Ce chestii sunt necesare pentru botez?

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by paxela

sherbi adresa pentru poze este stanescualexa@gmail.com

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Alexa multumim de filmulet...super idee si multam de pozele care le-ai ales cu printesa mea...superrrrr

[floare]

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

VAL din cate stiu eu ar trebui ca la orice biserica sa accepte. Stiu ca nasii de botez pot fi 10, 1, barbati, femei, mama si fiu/fiica, nu trebuie sa fie cununati ca in cazul casatoriei.

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Val - noi avem botezul pe 03 iunie, cind bebelina va avea 7 saptamini, si va fi la Biserica Alba, iar petrecerea la restaurant Casa Veche, unde vom fi cam 50-60 de persoane. Vezi ca dupa 03.06 se intra in post si de abia in iulie se mai pot face botezuri si dupa 15 august (daca sunteti ortodocsi).
Pentru botez sunt necesare, in afara de programarea la biserica si la restaurant, de urmatoarele:
pentru popa - un sapun si un prosop de dimensiuni medii, care raman la biserica (achizitionate de parinti)
pentru copil - lumanarea de botez, un obiect din aur (cercei pentru fetite), trusoul copilului format dintr-un set complet de hainute si accesorii neaparat noi, panza de mir(in care va fi prins de nas/a dupa scufundarea in apa), un prosop de dimensiuni mari(cu care va fi de asemenea invelit dupa momentul afundarii in apa) si o fasa( o banda subtire si lunga de aprox 1m care este folosita de preot), o sticluta cu ulei cu care va mai fi uns copilul acasa (costul acestora este suportat de nasi, precum si taxa de la biserica).
Trebuie sa stiti ca la biserica trebuie sa aveti certificatul de nastere al copilului de care are nevoie popa pentru o inregistrare.
A 2-a zi dupa botez va avea loc un alt moment important, organizat de obicei acasa, intr-un cadru mai restrans si la care trebuie sa participe nasii. Este vorba de prima baie a copilului pe care o va face nasul/nasa prin care "se ia mirul copilului" cu care a fost uns de popa la botez. In centrul unei incaperi mari se aseaza cadita cu apa calda in care nasa, in timpul unei urari pe care o face noului crestin, aseaza diferite obiecte (aur, dorindu-i sa nu duca lipsuri, zahar pentru o fire placuta, condimente pentru complexitatea caracterului, un banut de argint, sare, petale de flori,etc), apoi panza de mir si fasa. Copilul este spalat in aceasta apa de nasa, care continua sa-i ureze cu voce tare toate cele bune de fata cu ceilalti invitati. Dupa baie copilul este imbracat cu un alt set de lucrusoare noi, achizitionate in prealabil tot de nasi. Apa de la mir trebuie imediat dupa baie sa fie folosita de mama copilului la udatul florilor sau a pomilor. Se spune ca aceasta apa este foarte buna pentru vraji, de aceea trebuie sa nu fie pastrata sau lasata la indemana altor persoane, ci folosita imediat.

Acum depinde de fiecare ce obiceiuri cunoaste si vrea sa aplice...apropo de doua nase io n-am auzit sa fie probleme la capitolu` asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna fetelor.
Amma23 cred ca ai dreptate.Unii medici pun diagnostice dramatice pe niste simptome pe care le au majoritatea copiilor fara sa coreleze starea mamei cu a copilui;greseala pe care o fac din ignoranta si nu din nestiinta sau de dragul de a-ti lua banii.
Paxela multumim.Am plans la vederea filmuletului cu ata mai mult cu cat baiatul meu a ras azi la mine si a zis"gagu" care pt mine a fost un fel de LA Multi Ani ca ma cheama si Elena.
Florin_a eu am baut o cafea decofeinizta sambata la botez si bebe a dormit langa boxe toata ziua.Acu poti zice ca a fost ametit de la vinul de impartasanie dar sa stii ca a dormit si ieri ff bine.Azi insa nu doarme de la 7 dimineata.A dormit 1 ora de la 4-5 si gata se mataie.Dar nu cred ca e de la cafeaua de sambata, ar fi culmea.
Iunita nu te nelinisti.Daca ai citit pe 08.05 am patit si noi la fel "Noi avem o mica problema azi- puiutu a vomat o smantana galbuie cu mucisori in ea desi in fiecare dimineata tragem cu aspiratorul nu stiu cum au ajuns aia in stomacel.Azi mergem la dr sa vedem ce e de facut.Pana atunci trebuie sa-l tin cca 5 ore nemancat ceea ce e ff greu.Bagam suzi care ne cam scapa asa ca stau planton la suzeta pana la ora 15.30" si cand am ajuns la cabinet acelasi raspuns: nu e febra peste 38 (rectal), nu a slabit (din contra luase 300g in 4 zile) si e vioi atunci e un episod pasager;io fi picat ceva greau la stomac sau pur si simplu nu i-ai scos toti mucisorii si i-a eliminat cu lapticul in exces.SPer sa fie o alarma falsa;nu te mai gandi la tot ce e rau.
Madybulancea al meu la 12 zile ar fi stat tot cu tzatza in gura.Cum il puneam in pat se punea pe urlat si nu se linistea decat in brate; dar nu mai mult de 45 min fara tzitzi Doamne fereste.Am vrut sa-l dau dar m-am dus in alta camera si m-am culcat 1 ora juamte si l-am last cu suzeta si cu tacsu.Si acum cand are frichinici si nu vrea sa doarma la fel fac.Pana la urma nu vreau sa devin aun copil "mamo-dependent" va fi rau de el si vai de mine.Linisteste-te ca el nu vrea permanent sa manance, uneori vrea doar in brate sau e prea obosit sa mai poata adormi si tre doar sa-l mangai si sa-i vorbesti in soapta.Il va ajuta.
Somnul puiului meu la 2 luni si 9 zile este cam aasa: baie la 8.30.- papa la 9 si somnic pan al 4 dimineata-apoi masa si somnic pana la 7-apoi masa si somnic pana la 9 dupa care mai fura cate 30min-max 50 min dupa fiecare masa.Adica nu doarme mai mult de 12-13 ore in total.In carti scrie ceva de 18 ore dar eu nu am vazut asa ceva la baiatul meu decat cand ploua afara sau in ziua botezului (pe 19.05) cand a dormit inclusiv la slujba si a dormit si in restaurant chiar daca avea boxa deasupra capului. Are si el zile bune si zile rele.De obicei dupa 2 zile bune vine una rea.
Botezul afost frumos, preotul spiritual si baiatul cuminte nu a plans deloc;mai mult plange acum si nu stiu de ce.Petrecerae a fost intre prieteni si familie, mica dar frumpoasa.Vom pune poze.
Va pupic ca m-am saturat de smiorcaiala;Ma duc sa-l pupacesc sa-i fac de lucru pana la 6 cand vine ora mesei.
LA MULTI ANI CONSTANTINI SI ELENE
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna ziua !

Florin_a si eu am fost dornica dupa cafea, mai ales ca eu nu am baut in timpul sarcinii deloc...asa ca am vreo 9 luni fara cafea. Si am incercat cu cea decofeinizata. Am baut trei zile la rand, si in fiecare seara copilul era nelinistit, nu adormea decat la 1.30 - 2 desi de obicei ea la 11.30 adormea imediat. M-am oprit din baut cafea si si-a revenit si ea. Asa ca...incearca...vezi cum se comporta...si daca vezi vreo schimbare...renunta. Rau nu ii faci...doar ca se poate agita putin.

Legat de iesirea in padure...eu sunt mai denaturata...cand e cald stam la terasa de la 18.00 la 22.00. Tati bea bere si ne distram cu prietenii...sa-mi fie cu iertare, dar nu mai rezist in casa. Iar ea doarme si ii place foarte mult la aer.

Noi ne-am descoperit manuta si am inceput sa sugem degetul Strange pumnul stang si degetul mare il baga in gura. Am citit intr-o carte ca este bine sa o las, pentru ca asa se calmeaza ea si ca se dezvata singura mai tarziu. Voi ce parere aveti?

Va mai vand un pont...care mi s-a parut bun...De cand Martha isi intoarce capul singurica...ii place sa stea mai mult pe partea stanga, spre camera. Ca sa stea si cu capul invers, o pun in partea cealalta a patului, si se intoarce spre camera. Sper sa va ajute.

Multumesc Diana...o sa trecem la gimnastica.

Tzuna, si eu zic sa incerci sa te relaxezi putin. Stiu ca e greu. Dar si Martha mai varsa in jet, si chiar dupa doua ore dupa ce a mancat. Nu asa de mult cum zici, dar varsa.Si ca sa te linistesti, vorbeste cu dr care a diagnosticat-o si mergi pe mana lui. El ce parere are, ai reusit sa ii povestesti?

Mady, daca ai facut temperatura peste 38,5, cred ca ai nevoie de antibiotic. Vorbeste cu medicul tau. Si foloseste pompa sa golseti sanii dupa fiecare masa a bebelusului.

Paxela, multumim pentru filmulet. Minunat!!!!

Va pup!

Florina, mamica de Martha Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Buna seara mamici!
Revin si eu dupa un secol..
Abia am reusit sa-mi revin din "ameteala" de a fi proaspata mamica.Cu privire la nastre, prefer sa nu-mi mai aduc aminte si nu-mi mai trebuie nastere naturala.
Au fost zile cand iubita mea nu ma lasa nici sa mananc. Acum am invatat si eu sa nu mai sar la fiecare scrancet al ei si e mai bine.
Am si eu o problema privind kk. Bianca face kk si de 10 ori pe zi, dupa fiecare masa (ii dau doar san) si desi face moale se screme de parca ar fi constipata. Vad ca toata lumea are pb. cu lipsa scaunului. Invers mai e cineva?
In mare am un copil cuminte, singura problema e ca nu vrea sa doarma noaptea in patut, iar ziua abia daca doarme o jum. de ora dupa fiecare alaptat. S-a trezit puiul... Sper de aici inainte sa mai am timp sa mai scriu.

Lia si iubirea mea Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

incerc sa pun si eu cateva poze. daca nu reusesc o sa strig dupa ajutor........

Mihaela cu Stefania (19.03.2007)
http://community.webshots.com/album/559128547LDyJQz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

Mihael@- ai o fetita scumpa foc si seamana cu tati.

kk face si al meu bb de cateva zile de vreo 3-4 ori pe zi. nu se screme prea tare, dar e foarte haios ca intrerupe suptul si sta nemiscat ca si cum s-ar gandi la nemurirea sufletului. si dupa cateva secunde il face. ce-i drept e un pic cam moale, adica apos. sper sa nu fie diaree.
eu sunt si mai denaturata decat voi toate la un loc. eu ajung cu bb in casa la 11-12 si ii fac baie de ajunge sa doarma pe la 12-1 noaptea.

micul meu bondarel

film cu david

violeta, mamica de david alexandru

Mergi la inceput