Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 12
karla32 spune:
Val, cred ca era altcineva! Si o fi ea mica menstruatie dar a fost mai degraba batalia de la Rovine in campii! Groaznic de urat!
Acum sunt fercita ca a venit pediatrul si mi-a laudat ghimizdrocul! Au crescut plamanii in mine! Bineinteles ca m-a certat cu alaptatul! A zis ca asta nu e copil crescut intr-o saptamana din lapte praf si sa termin cu prostiile si sa-l tin la san! M-a facut si asta cu ou si otet!Ca de ce nu l-am sunat sa-l intreb! Asta-i buna! Nu mi-a dat prin cap sa-l sun sa-i spun don doctor nu mai am lapte-n tziti, cum nu i-am zis nici celuilalt ca mi-a venit menstruatia! N-am mai nascut sa stiu cum trebuie sa fie!
Va pupacesc pe toate si ma pregatesc ca ma duc iar la ginecolog! Daca ma urca iar pe capra iar imi crapa capu!
foto Luca
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
Amma23 spune:
quote:
Originally posted by iunita
anamana123 nu inteleg de ce esti stresata cu greutatea lui bebe. 700 g/luna nu e putin. fetita mea a luat in prima luna 650g. e vioaie si jucausa. acum va ca a inceput sa ia 200g pe saptamana. la 1 luna si 17 zile(adica ieri) avea 4.200g. mie mi se pare ca atata timp cat bebe ia in greutate e ok. nu vreau sa supar pe nimeni dar mi se pare ca e o tendinta de indopare a bebeiilor , iar eu nu sunt de acord cu ea. parca sunt purcei pusi la ingrasat... daca facem un calcul ipotetic iese ca un bebel de 3.500 ajunge intr-o luna la 4.500 (poate mai mult) asta ar insemna ca eu sa iau intr-o luna cam 17 kilograme ca sa pastram rpoportiile. (stiu, e o extrapolare ... poate gresesc). Oricum, mi se pare anapoda ca un bebe de 2 luni sa aiba 7 kilograme , poate doar daca s-a nascut cu aproape 5kg. Ma gandesc ca oscioarelor lui le va fi destul de greu sa sustina atata greutate, ca nu isi va putea sustine capsorul, ca se va ridica greu. si stunci ne indreptam spre obezitate, pentru ca va fi prea greoi in miscari...iarasi ma gandesc si la inimioara lui bebe...hai ca sigur supar iar pe cineva si mai bine ma opresc aici. ideea era ca nu vad ce mare fas e daca pune bebe 700g, 500g sau 1200g atat timp cat e sanatos si proportional. ...Ideea ta e corecta, rationamentul nu e
martutzadistractie placuta la botez. sa dea Doamne Doamne tot ce e mai bun pentru Victor si pentru voi!
P.S. Camasa aia de facut baieti nu o imprumuti?
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
Iunita, bine ca te-ai oprit ca...chiar suparai pe cineva.
Haideti sa ramanem la afirmatia ca "fiecare copil e unic" si se dezvolta intr-un fel unic.
Eu imi alaptez copilul la san si are 6600g la doua luni.Asta nu inseamna ca l-am pus la ingrasat, ce sa-i fac daca mananca bine, sa-l opresc ca nu cumva sa creada lumea ca-l indop sau sa-mi fie jena ca e grasun? Ma duc cu el la control la 2 saptamani si nu mi-a zis ca ar fi problema cu oasele sau cu inimioara lui, dimpotriva mi-l lauda ce bine a crescut da'... poate o fi dr-ul prost.
Obez crescut cu lapte de mama nu s-a vazut pana acum
Pe de alta parte eu o inteleg pe Anamaria, toate ne stresam, cu sau fara motiv si toate vrem sa avem copii sanatosi.
In nici un caz nu se pastreaza proportiile ca ar creste si capul 2-3 cm pe luna
!!!
elyanne spune:
Amma a zis foarte bine: fiecare copil e unic.
1. un bebe ar trebui sa ia in primele 3 luni, in medie: 700-1000g
2. la 3 luni ar trebui sa-si dubleze greutatea de la nastere.
Un bebe care a avut la nastere 2000g, la 3 luni ar trebui sa aiba 4000g, deci ar lua, in medie, 700g/luna.
Un bebe care a avut la nastere 4000g, la 3 luni ar trebui sa aiba 8000g, deci ar lua, in medie, 1300g/luna.
Ambele variante fiind normale... Si repet, sunt doar niste MEDII... copiii nu citesc grafice de crestere... Unii iau sub medie, altii peste. Un copil nu este gras sau slab daca este peste sau sub aceste medii... Asta numai doctorul stabileste in functie de multe altele.
3. Mandra mea a luat 300g de la 2 luni pana la 3 luni... si nu a fost o tragedie... Dr. hotaraste daca e ceva grav sau nu... Nu conteaza numai cat ia in greutate, conteaza si cat creste in lungime, cum se dezvolta per ansamblu, daca este un copil vioi si sanatos, daca mananca suficient etc.
Deci faptul ca un bebe a luat DECAT 700 de grame intr-o luna este f.f. bine... Nu stiu de ce va stresati atat. Bucutati-va ca sunt sanatosi.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
elyanne spune:
anamana123 ai mei mananca 500-600 ml/zi la 2 luni jumate. Si Andreiu avea la 2 luni 3900, iar Mihai 4200... deci bebelina ta nu e cea mai mica ![]()
si nu te mai stresa.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
diana_jors spune:
Elpower: eu eram toata stresata ca deja i-am chinuit ochisorii cu 2 serii de antibiotice si degeaba, si a vrut sa ma mai linisteasca... cand a auzit ca are 3 saptamani reactia a fost "oooo, numai?", adica s-ar fi mirat sa ii fi trecut pana acum ![]()
Nu te stresa nici tu, se pare ca e ceva ce trece dupa multa vreme, si vezi ce zice medicul... daca s-a retras e ok, dar la mine dupa primul antibiotic s-a retras (nu de tot), dar dupa al doilea aproape ca a revenit la loc ![]()
Diana
de
Alex (23.04.07)
dallina spune:
Multumesc fetele pentru remediu impotriva constipatiei, ca deja am depasit toate recordurile cu mersul la toilet.Nici nu mai imi aduc aminte cand am fost ultima data.De mancat mananc ce se poate adica mai mult cartofi , carne, sunca, iaurturi si lapte iar de baut bea foarte multa apa dar vad ca organismul meu rade tot asa ca ramane foarte putin de aruncat si atunci se aduna acolo.......
Il trimit pe sotu la farmacie, multumesc.![]()
Si eu fac parte din clubul mamicilor care se descurca singure si singurul ajutor este sotul care vine seara obosit de la servici asa ca suntem ca doi zombii amandoi.Dar nu conteaza atat timp cat ne descurcam si fetita noastra este sanatoasa si fericita.
Dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana
iunita spune:
Amma23
imi pare sincer rau daca te-ai suparat. tocmai ca asta nu vroia. dar imi pare rau cand vad ca sunt mamici care efectiv dispera ca bebe nu ia un kg pe luna.
nu stiu daca e de la vreme sau de la ce o fi dar imi vine sa plang sa rup pamantul..dar nu pot.. am un bebe, un suflet!
revin, ma cheama bebe. si da, fiecare esre unic! si frumos si iubit si voi toate cu 1, 2 ,3 bebeii, cu lapte cu formula cu griji, temeri si dureri sunteti unice si mame perfecte!
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
magdutah spune:
buna fetelor,
azi dimineata am luat ultimul antibiotic...iar la pranz sanul drept era tare ca piatra.Am reusit cu cumprese reci si calde sa il mai usurez un pic. Nu l-am mai stors dupa masa caci moasa mi-a spus ca o sa fac si mai mult lapte in el...Sa vedem ce o sa se mai intample...dar deja imi e clar ca eu sunt predispusa la asa ceva...Ma rog numai sa nu mai fac temperatura!
Matei e cumintel,saptamana trecuta il dusesem la medic si avea 59cm si 5120gr.Am crescut si noi un pic 
Colici avem si noi,seara dupa 6-7 e mai grav.Ii dau si eu numai atunci Sab-simplex si se mai liniste...
Hai va pup ...ca in jumate de ora trebuie sa ii dau de mancare.Acum e cu mama soacra afara. Multumesc lui Dzeu ca e cu noi,caci eu cu problemele mele nu stiu cum reuseam de una singura.Sotul deja a inceput noul lucru si vine doar sambata la noi...si asta pana la 1august cand o sa ne mutam si noi la Dresden cu el!
Va pup si un sfarsit de saptamana cat mai linistit si odihnitor!
Magda si Matei !
florin-a spune:
VAL cati mililitri de lapte praf ii dai noaptea?Ca si fetita mea mananca foarte mult si uneori ma oboseste si pe mine de abia mai rezist..Si cum ai facut de a luat bebele tau biberonul ca noi am incercat si cu suzeta sa o mai pacalim si cu biberonul sa ii dam formula dar nu le primeste. Oare cum trebuie sa procedez sa o fac sa ia si biberonul?
mercic anticipat
florin-a
de Ana-Maria (3 saptamani si 2 zile)