Mamici de iulie-august 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua fetelor dragelor,

Maine schimb si eu saptamana, ma bucur, fac 30 saptamani! ce bine.

Ma cam dor insa oasele bazinului, foarte jos si in fata, adica nu pe dinauntru, simt clar ca este osul pubian care ma doare la mers (plus in pat cand ma intorc de pe o parte pe cealalta. Pe parti e bine, intoarcerile prin pozitia spate nu mai sunt bune )
Daca stau pe scaun, in pat, oriunde, e bine, daca merg sau ma intorc in pat nu mai e bine. Am observat insa ca daca ma las un pic pe spate si merg mai leganat e mai bine. Poate e momentul sa ma transform in ratusca.

Eu despre glicemia provocata stiu asa: se ia sange la prima ora (nemancat nebaut), se mananca 9sau se bea dizolvata) glucoza (mie dr gineco mi-a spus 50 g) si se repeta dupa o ora glicemia. Atat, nu de 3 ori. Poate e o forma mai simplificata a glicemiei provocate. Sincer, nu am facut-o asa ca o sa vad cum imi ies analizele (mi-am luat sange dimineata) si daca e ceva suspect cu glicemia am timp pana pe 31 cand merg la dr.

Medicul de familie ne da concediul medical (si pre-post natalul tot medicale sunt). Asa ca de acolo si relatia buna pe care trebuie sa o pastram cu medicul de familie. La sfarsitul fiecarei luni trebuie sa ne dea concediul care trebuie dus la job (in primele luni - cele 126 zile) pentru a se calcula 85% pe care ii luam lunar. cele 4 luni ca dupa...vai de noi.

cat stati voi acasa? Eu stau 7 luni per total (plus 2 saptmani din iunie dar incerc sa le iau ca si concediu de odihna. Nu stiu daca ma incadrez insa, ca nu prea as mai avea dreptul la cele 2 saptamani cand nu lucrez tot anul). Si ma intorc la birou pe 1 februarie cred. Voi?

clau

29+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

lia, suna logic. am inteles.

mie nu mi-a dat inca nimeni nicio analiza. dar mai am timp, zic eu. oricum, macar asa stiu de la voi ce sa mai da, ce sa mai face.....

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

aylin nu are rost sa-l faci daca nu ai indicatii.cel putin asta e parerea mea.si intr-adevar este grotesc.eu cand am baut glucoza aia atat de dulce pe stomacul gol am crezut ca-mi voi varsa matzele instantaneu.mi-a zis asistenta suav:"daca vomitati testul se considera nul"si ma gandeam ca va trebui sa beau iar si asa am inghitit in sec....
eu mai nou am niste greturi...
claucia maine ar trebui sa ne imbatam,uite am ajuns si la 30!

alina 29+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claucia

Buna ziua fetelor dragelor,

Maine schimb si eu saptamana, ma bucur, fac 30 saptamani! ce bine.

Ma cam dor insa oasele bazinului, foarte jos si in fata, adica nu pe dinauntru, simt clar ca este osul pubian care ma doare la mers (plus in pat cand ma intorc de pe o parte pe cealalta. Pe parti e bine, intoarcerile prin pozitia spate nu mai sunt bune )
Daca stau pe scaun, in pat, oriunde, e bine, daca merg sau ma intorc in pat nu mai e bine. Am observat insa ca daca ma las un pic pe spate si merg mai leganat e mai bine. Poate e momentul sa ma transform in ratusca.

clau

29+ Alessia Maria

bb mic

la inca 10 inainte! cu durerile. idem, idem, idem. exact ca tine. ai explicat extraordinar. iar intoarcerile de pe o parte pe alta (oare cum s-or face fara sa treci prin pozitia spate?) sunt cumplite. ma trezesc la fiecare rasucire noaptea.

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu am medicul de familie aici in cladire si am fost cu analizele acum 5 minute si printre altele am intrebat-o de cand se ia prenatal si mi-a zis clar ca de la 31 de saptamani. Stiu ca e scris in lege de cele 63 de zile inainte de nastere si mai incolo te poate deruta fraza cu compensarea zilelor de prenatal cu cele de postnatal dar se refera doar la cazul in care nu efectuezi cele 63 de zile inainte de nastere, poti sa le iei dupa nastere, caz pe care il aplica de obicei toate fetele care au salariul mare si carora le convine sa stea in acest concediu cat mai mult dupa data nasterii.

Trebuie sa imi fac glicemia maine dimineata si dupa ce am rezultatul o sa stabilesc planul de bataie!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by jadi

Eu am medicul de familie aici in cladire si am fost cu analizele acum 5 minute si printre altele am intrebat-o de cand se ia prenatal si mi-a zis clar ca de la 31 de saptamani. Stiu ca e scris in lege de cele 63 de zile inainte de nastere si mai incolo te poate deruta fraza cu compensarea zilelor de prenatal cu cele de postnatal dar se refera doar la cazul in care nu efectuezi cele 63 de zile inainte de nastere, poti sa le iei dupa nastere, caz pe care il aplica de obicei toate fetele care au salariul mare si carora le convine sa stea in acest concediu cat mai mult dupa data nasterii.

Deni & Vlad & Tudor

Jadi, raman datoare! Inseamna ca medicul meu n-a spus prostii. Oricum, am refacut mai inainte calculele si chiar daca iau cel mai indepartat DPN pe care l-am primit pana acum, adica 6 august, tot am acoperire cu acest ultim medical. Imi raman descoperite doar 3 zile lucratoare, pe care ma gandesc sa le iau fara plata, ca sa nu pierd o zi intreaga la comisie. Aici se asteapta infernal pe coridoare pana poti intra la evaluare... Asa incat, tot raul spre bine!

Lia 29S Miruna Demetra

Mergi la inceput

Lia vb cu doctorul de familie, poate face rabat la 3 zile, ca nu sta nimeni sa verifice chiar asa de amanuntit!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by jadi

Lia vb cu doctorul de familie, poate face rabat la 3 zile, ca nu sta nimeni sa verifice chiar asa de amanuntit!

Deni & Vlad & Tudor

O sa incerc si varianta asta. Mai am o intrebare pe aceeasi tema si dupa, ma cumintesc. Ce se intampla daca nu nasc exact in ziua DPN-ului, iar eu mi-am rezervat pentru postnatal doar cele 42 de zile obligatorii?

Lia 29S Miruna Demetra

Mergi la inceput

Pai cum ai aranjat alea 42 de zile? Ca in mod normal iti raman 63 de zile dupa DPN si intre 63 si 42 de zile e o diferenta de 21 de zile adica exact 3 saptamani!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

iertati-ma ca nu inteleg. prenatalul se poate lua 84 zile inainte de dpn. sigur. stiu cazuri. nu stiu ce tot spun medicii de familie. alea 126 le imparti cum vrei. lia, ca sa nu ramai fara alea 42 in caz de nastere tarzie, iti iei o marja de eroare si nu lasi 42 zile, ci sa zicem 52.

mie medicii de fam mi-au spus multe tampenii. si cu compensatele, si cu programul redus. asa ca eu cred in lege, nu in med de fam. si la noi la resurse umane se stie la fel. mi se pare o nebunie ca fiecare med de fam sa zica dupa capul lui. ca si la compensate. ca s-a mai discutat subiectul si s-a vazut ca fiecare zicea altceva.

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput