Mamici de iulie-august 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 11
aylin_tarcan spune:
alina, si testul asta trebuie sa il faca toata lumea? sau este dat doar in anumite cazuri?
Aylin, 26+
pozici
atat de mari suntem
arhdy spune:
Otilia tocmai am terminat a 3-a cutie de Elevit, dar nu cred ca este de la asta. Sigur este de la capsuni. Am mancat saptaman trecuta joi un kg de capsuni odata si de atunci m-a luat. Sambata am mai mancat inca jumatate. Asa incat cred ca de la ele sunt, dar acum nu vrea sa ma lase mancarimea. Nu mi-au apraut bubite, dar ma manca peste tot si din ce ma scarpin mai rau ma mananca si ma inrosesc. Sper sa-mi treaca incet, incet.
Fetelor eu nu inteleg ceva. Stiam ca avem 126 prenatal+postnatal, din care sunte obligate sa pastram mini 42 zile postnatal. Pai atunci cum se poate sa se ia maxim 63 zile prenatal, ca nu ies cele 126 zile (42+63=105). Eu oricum fac tot posibilul sa intru cat mai tarziu pentru ca nu-mi convine din punct de vedere financiar sa stau acasa. Si stiu ca de cand intru in prenatal am 126 de zile cu 85% din salariu, dupa care intru pe cei 8 mil. Apropo cand se depune dosarul pentru concediu de maternitate sau cum se procedeaza mai exact?????
Pupici.
Diana 29+ si Alexandra Maria
X-ray spune:
la noi se recomanda cand se suspecteaza diabetul gestational.in ungaria il face toata lumea la 24 de saptamani.asa ca dr meu m-a pus sa-l fac fara discutii....
anto trec toate ai sa vezi..
alina 29+ cu bb Elisa
asa crestem noi
Antoanela23 spune:
Hai ca am citit un pic din urma .
Iesencelor, intalneala placuta, asteptam pozele.
Mada, v-am admirat in poze pe toti: pe tine, arati f bine, nu-ti mai face griji cu greutatea, oe burtica rotunjica, pe sotul si pe camera lui bb.
Valen, iti doresc sa te insanatosesti inainte sa vina bebelina.
Gabi, de ce nu-ti leaga trompele imediat dupa cezariana? Asa scapi de inca o anestezie si taietura, vorbeste cu dr. Bafta cu mutatul, vandutul, etc, of, ce agenda incarcata ai.
Tampoane de san eu am folosit de la Avent si nu am avut probleme cu ele.
Jadi, mersi frumos, . E un pariu pe care l-as pierde cu placere.
Fa-ti o glicemie din sange, e mai precisa, bafta.
Aici e asa cu glicemia: se face pe nemancate pe la inceputul sarcinii ca sa stii cum stai; apoi pe la 6 luni se face una provocata, bei 50 ml glucoza (bleah) si se ia sange dupa o ora. Daca asta iese naspa se face "triunghiul glicemic" adica se ia sange pe nemancate, se bea glucoza si se ia din nou sange la o ora si la doua ore dupa glucoza.
Anto 31 cu siVictor (8 octombrie 2005)
aylin_tarcan spune:
diana, asta nu inteleg nici eu.
vezi ca 85% se calculeaza la brut. in anumite cazuri poti sa iei mai mult decat salariul tau net normal. insa totul e limitat la 4 luni, alea 126 de zile. si cu cat amani mai mult, cu atat iei alea 8 mil mai tarziu. deci e logic.
alina, capisco. o sa vad cum iese glicemia la analizle uzuale. daca e ok, nu are sens sa il fac, nu? nu de alta, oricat de nebuna as fi cu analizele, dar nu am chef sa stau 3 ore prin policlinica pe scaune si coridoare.
Aylin, 26+
pozici
atat de mari suntem
estecri spune:
fetelor , trebuie neaparat sa va povestesc ce am facut azi , chiar daca mai am de citit 4 pagini din urma. Sunt super nervoasa!!
Am fost la o testare si la asistenta la clasa a IV-a si am fost socata! Fetele de clasa a IV -a arata ca cele de a VIII- A sau sunt obeze!!Nu-mi vine sa cred . Avem deja copii ca americanii!!O sa ajungem sa fim o populatie obeza!!Am discutat acest aspect si cu invatatoarea si imi spunea ca parintii prefera sa le dea dimineata pizza iar la ei la pachet produse fast-food! Chiar daca invatatoarea le explica ca acele produse nu sunt sanatoase ...daca parintele asa il invata ea nu are ce sa faca. Nu-mi vine sa cred!!Si in special fetele erau asa grasute. Baieteii mai vedeai pe ici pe colo cate unul debordand de sanatate(vreau sa zic ca arata cat de cat normal pentru varsta lui). Acest lucru se intampla in urban. Cand am fost in rural nu am vazut asa ceva ...deci e clar e vorba de alimentatia lor.
Doamne imi doresc atat de mult ca copilul meu sa nu ajunga asa!
Imi pare rau ca am fost offtopic, dar la voi pot si eu sa ma descarc!
va pup dulce si ma duc sa citesc cele 4 pagini din urma
sorina 31+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani
liadorian spune:
quote:
Originally posted by jadi
Buna fetelor, am vazut ca vorbiti de concediu medical... prenatalul se da musai cu 63 de zile inainte de DPN calculat, nu puteti lua mai multe zile inainte decat daca nasteti la 42 de saptamani fata de 40 normale. In principiu stiu ca primiti CM in jur de 30-31 de saptamani, nu mai devreme!
Deni & Vlad & Tudor
jadi, eu sunt cea nelamurita la capitolul prenatal. Ma gandeam si eu ca ar fi culmea daca, dupa atatea luni de iminenta de avort, risc de nastere prematura, m-as trezi la sfarsit ca duduia nu vrea sa iasa! Ce-ar fi sa nasc la 42 de saptamani?! N-ar fi deloc amuzant pe caldurile alea, imi inchipui...
Oricum o scoatem noi cumva la capat, ca doar nu-s eu prima in situatia asta.
Aylin, eu lucrez in invatamant si nu-mi pot lua concediul de odihna decat in vacanta. Teoretic, si eu as fi super fericita sa-mi iau acum concediul de odihna pe anul asta, n-as mai avea nici o problema cu lipsitul asta prelungit de la servici. Ma tot duc la medicul de familie pentru ca:
1. el imi elibereaza toate retele compensat si am nevoie de ele lunar;
2. el imi da trimiterile pentru analize (dozari lunare de anticorpi, sange, sumar de urina etc.)
3. el imi da concediu medical 14 zile pe luna;
4. el imi va da si prenatalul, chiar si incepand cu 4 iunie;
5. el ma are in evidenta, ma cantareste, imi ia tensiunea si alte asemenea chestii.
Pentru alte junghiuri si dureri, merg la gine, care-mi prescrie toate cele. Medicul de familie oricum nu m-ar lasa sa iau nici un paracetamol in cazul in care, Doamne fereste, as raci. Iar glicemia mi-a cerut s-o fac gine, e o analiza uzuala in sarcina, se face undeva prin jurul saptamanii 28. Uite ca pe noi ne-a prins S29, dar a spus gine ca nu-i grav. Si daca asa spune gine...
Lia 29S Miruna Demetra
oaana spune:
buna fetele,intru si eu un pic sa vad ce mai faceti?
n-am mai vazut-o demult pe joujou pe forum ,pe unde o fi?
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 30+
poze Iosua
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
alexi22 spune:
branzuca daca imi aduc bine aminte tu ai avut probleme sa te doara ovarele ,ce tratament ti-a dat medicul ,pe mine ma cam dor ovrele de vreo cateva zile si dr mea spune ca "te mai dor ovarele in sarcina"si mie nu mi se pare ok .tu cum te mai simti acum?
fetele aveti probleme sa va doara ovarele?oare este normal ca si bebele sa miste foarte jos?
alexi2226+