Mamici de iulie-august 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Mi-au venit si mie analizele de pp, cica am glicozurie 2.000 ml/dg ceea ce ma contrarieaza rau de tot ca stiam ca in cazurile de diabet gestational copilul este mare nu ashchiutza ca al meu! Astept sa vedem ce imi zice dr de familie ca Alina m-a pus sa repet sumarul si sa imi fac si o glicemie, asa ca joi ma duc sa ma testez din nou!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

deci eu simt ca voi crapa de caldura....am coborat pana jos si m-a lovit "valul" de aer cald direct in cap..am dat drumul la ac ,gata nu se mai poate....si ma bucuram ca voi naste vara,ce fac in iulie,stau numai in casa?gata am terminat si monologul...

alina 29+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paticut spune:

Draga Jadi.. invitatia e valabila pentru cat mai multe mamici, burtici, tatici sau viitori tatici.. asa ca VA ASTEPT!!!

IN CE PRIVESTE GLICOZURIA TA.. E MAI BINE SA NU TE IMPACIENTEZI SI VORBA ANYEI.. REPETA-LE

DEOCAMDATA ATAT!

PATICUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna ziua frumoaselor,

Eu sunt tot cu tusea asta pacataoasa, ma stoarce ca pe o lamaie plus ca stau cu inima in chiloti tot timpul si nu am chef de nimic, de aceea nu v-am mai scris si nici nu am citit din urma.

Multumesc din suflet celor care mi-au urat sanatate, un buchetel de pt fetele dragi.

O veste buna e ca azi schimb saptamana, am ajuns la 32, Doamne ajuta!

Va pup pe toate su va urez o zi buna,

Anto 31 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Anto iti urez inca 8 saptamani de acum incolo! Punem pariu ca nasti la termen?

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

mie la serviciu nu mi-au cerut decat o hartie de orice fel (chiar si ecografie) in care sa fie mentionat DPN-ul. si apoi m-au intrebat cand vreau sa intru in prenatal. cu cate zile inainte de DPN. si cu asta basta. nu mi s-a zis nimic de mers la nici un doctor de familie sau nu. deocamdata. care e faza? voi de ce mergeti la doctorul de familie ca sa va luati prenatalul? oricum, eu am o luna concediu de odihna, asa ca pana la prenatal au tot timpul sa imiceara. dar eu cand am intrebat de ce au nevoie mi-au zis doar de foaia cu dpn-l. si am dus o ecografie.

si tot mai am niste nelamuriri. tot aud pe la voi toata ziua buna ziua medic de familie in sus, medic de familie in jos. eu nu am fost decat o data la el ca sa imi iau reteta compensata. poate mergeti ca sa faceti analizele pe care vi le da ginecologul. dar altfel? eu una pentru tratamente nu as merge pe mana medicului de familie.

sa ma lamuriti si pe mine, sa nu mor proasta.

si va mai rugasem sa imi ziceti ce e cu testul ala cu glicemia....

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Concediu medical consta intr-o hartie si aceasta hartie se da dupa caz de catre spital in caz de urgente medicale sau de medicul de familie. Si nu ai cum sa iei concediu de maternitate decat cu maxim 63 de zile inainte de DPN sau cum calculeaza ei!

Nici eu nu stiu prea bine in ce consta testul asta de glicemie, banuiesc ca iti dau sa bei ceva foarte dulce si iti ia sange, asta la un interval de cateva ore... asa am eu in cap! Dar testul se face numai pentru cele suspecte de diabet gestational , carora le-a iesit ceva in neregula cu glicemia sau al caror copil este mult mai mare decat normal!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

merci jadi. asta intrebam si eu, daca se da testul la toata lumea sau doar in anumite cazuri.

despre concediul prenatal, scrie in lege ca obligatoriu e sa lasi 42 de zile postnatal. in rest, pana la 126 ti le imparti cum vrei tu. si legea e lege. nu vad de ce nu s-ar respecta. maternitatea incepe dupa postnatal, pana la 2 ani. eu asa stiu.

Aylin, 26+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

jadi repeta analiza si faci apoi testul.testul are urmatorii pasi:iti ia glicemia dimineatza pe nemancat,imediat bei un pahar de apa unde s-a dizolvat 75g de glucoza.se mai ia o proba de sanga peste o ora si nca o ora,in total trei.nu stiu cum e in buc dar aici parte nasoala e ca am stat 2 ore si acolo sub supravegherea asistentelor sa nu beau sau sa mananc ceva intre timp.ca sfat ia la tine o branula sa nu te intepe de 3 ori ca pe mine.
eu la medicul de fam am fost pt analize care sunt gratite la gravide.si medicamente gretuite mi-am luat.de la 1 iunie intru si eu in prenatal

alina 29+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Pupici tuturor !!!

Mie dr gineco mi-a spus sa pastrez o relatie f buna cu medicul de fam in perioada asta, ceea ce aveam oricum... Pt ca la med de fam te duci pt analizele care ti le da ginecologul, iti da compensate, iti da conced medicale, reduceri de program, etc... Dar medicul de fam, cel putin dr mea, nu mi-a dat NICIUN medicament(in afara de acid folic) fara sa imi spuna dr gineco!! NBici cand am fost racita(rau , rau de tot), la inceputu sarcinii, si ma duceam la ea si ma vaitam "ca nu mai pot ca nu dorm noaptea , ca tusesc , ca nu am mai fost racita asa de cand sunt io" nu imi spunea decat: "Stodal, Oscilococcinum si patrunjel"!!! Dar am apreciat-o si o apreciez in continuare!!!

greierash 31+ Andrei....

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput