Copiluti de mai-iunie 2005(36) - It's show time :)
Raspunsuri - Pagina 20
Cornelia spune:
Da, chipurile si noi avem ritual de culcare. Dar in timp ce ii citesc povestea Mariei (Stefan nu a fost niciodata interesat), ma lupt cu el, sa nu imi ia cartea sau sa nu ma loveasca.
Nici Maria nu doarme singura in camera si amandoi vor cu mine. plus ca de multe ori eu sunt singura cu ei. Ideal ar fi sa aiba fiecare camera lui. Maria la un mom. dat, dormea singura, dar s-a dezobisnuit.
O sa incerc sa stau langa pat si nu in pat. Ai dreptate. Am vazut si eu la o emisiune Super Nany englezeasca cum dezobisnuiau copilul de dormitul in pat cu el. In fiecare seara, parintele se aseza din ce in ce mai departe.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
onixone spune:
CORNELIA:Eu personal nu prea dau sfaturi ca nu prea ma pricep, si mai ales in problema ta din experientza proprie nu prea pot vorbi ca eu il pun pe Alex singur la culcare si doarme...dar vazand pe la tot felul de emisiuni nu il poti pedepsi ca nu doarme singur, ci doar cu multa rabdare si cate seri de zbucium o sa reusesti sa il culci singuri.
eu iti spun ce am vazut la tv:
1. copilul dupa baie si toate cele trebuie pus la culcare singur in pat.Daca patul celui mic e inca tarc e mai usor. daca nu el tebuie intors de cate ori vine la voi in patul lui.Este greu ca , copilul va plange si va urla intr-o disperare la inceput, dar daca tu nu te lasi la mana lui va ramane inpat. Se va ajunge si pana a tine usa pe partea cealalta daca este nevoie...copilul va plange langa usa pana nu mai poate si se va urca in pat singur pana la urma.in cate zile se rezolva problema.
2.Daca nu merge si nu merge poti incepe altfel tehnica: poti sta LANGA PAT pe jos dar fara sa il bagi in seama indiferent ce zice sau ce face(asta daca are pat cu gratii) daca nu...il pui in pat de cate ori se da jos fara sa ii explici de ce.II EXPLICI O SINGURA DATA!!!. a doua zi te departezi de pat si tot asa pana ajungi la usa.Usa sa fie deschisa in tot timpul asta(daca le e frica)
cam atat de la mine.eu cu alex avem alta istorie.Pe la 1 an si jumate se invatase dupa ce il pun in pat, sa isi bea laptele si sa faca scandal.Eu bineinteles mama iubitoare il dadeam jos si il mai puneam 1/2ora la desene.Si uite asa se invatzase copilul de nu se mai culca daca nu il aduceam inapoi la tv 1/2 ora. Pana intr-o zi in care sotul pur si simplu mi-a interzis sa ma duc la el (el plangand si urland de numai, numai).Cornelia crede-ma ca stateam cu urechile lipite de monitor sa aud si cel mai mic inec si suspin.Plangea el pe o parte a usii , plangeam eu pe partea cealalta...M-as fi dus la el cum scrie la carte sa nu il lasi sa planga mai mult de 15 minute sau parca asa ceva, dar sotul mi-a interzis categoric si statea postat in fatza usii.Vreau sa spun ca a plans 45 de minute dupa care s-a culcat.A doua zi a plans 20 minute si pt ca ne-am tinut de plan a invatzat ca daca urla in pat degeaba(adica sa vrea la tv)nu ii se da.Acum nu avem probleme cu el, daca il pun la culcare si nu vrea sa doarma , sta si vorbeste singur cu o jucarie care si-o ia de obicei pana adoarme.Acum nu mai plange in schimb daca vrea ceva striga mamy cu disperare.Acum am duc la el, ii explic ca e ora de somn si sa se culce.Se liniste-te si doarme pana la urma.Intotdeauna ii spun ca acum e timpul nostru( al meu si a sotului) sa ne uitam la tv si ca suntem dincolo, daca vrea ceva sa ne strige.Fetelor si va rog sa ma credeti ca merge.
fetelor mai veniti cu idei despre culcat.
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">PARTY ALEX & OANA
onixone spune:
pengunica: pai eu ma revad in ceea ce zici tu.VINE MAMA MEA IN 2 SAPTMANI,asta e solutia ca nu mai pot frate cate o data.Imi place asta cu fratele.O zic intotdeuna sotului...De multe ori imi amenintz barbatul ca palc la mama la care el imi spune mereu..."adica...vine ma-ta la tine!!"..si uite asa incep sa rad si mai trece o zi.
cornelia: sfaturile mele mi-au fost luate inainte.vezi daca scriu incet...
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">PARTY ALEX & OANA
Cornelia spune:
Laura, pai tu ai fata cuminte
.
Onixone, da, teorie stiu. Maria a dormit singura, fara nici o problema, pana la un an jumate cand au inceput cosmarurile. Eu am insistat sa o las asingura, apoi ...tot singura dupa ce s-a nascut Stefan si am traumatizat-o (imi e greu sa o scriu, dar e adevarat). Acum imi e greu sa iau masuri drastice.
Stefan nu a dormit NICIODATA singur. De la inceput a plans la culcare. Intai il adormeam leganat in brate
, apoi leganat in pat, pe picioare etc. DEZASTRU! Pe la un an escalada gratiile patutului si i le-am dat jos, spre binele lui. De atunci, nimic nu il mai opreste si se fataie toata noaptea cum vrea el. In cursul noptii nu mai ma asa probleme mari. S etrezeste, vine la noi in pat, vrea inapoi, dar nu face scandal, ca eu ma execut
. Noaptea nu vorbesc cu el, el vorbeste si eu pe nuteste, il iau d emanuta, il duc in pat etc. Pot zice ca m-am obisnuit si nu ma mai deranjeaza atat de tare, daca nu plange si adoarme la loc.
La culcare in schimb e dezastru. Nu o lasa nici pe Maria s adoarma, o mai apuca si pe ea toate alea si mie imi vine sa plec de acasa!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
pengunica spune:
MONU-eu si pengu de obicei gatim impreuna si ne bucuram enorm ca ne lasa sa gatim ,chiar daca asta inseamna imprastierea cratitelor peste tot,mai rau e cand vrea sa-l ajute pe pengu la spalatul vaselor,sunt amandoi uzi iar mersul prin bucatarie se poate face doar cu ajutorul cizmelor de cauciuc
loreen spune:
Cornelia poate am uitat sa specific ca Delia doarme in pat la mine si eu langa ea si apoi o mutam la ea in patut...circul mare va incepe cand ii va veni mobila si atunci intarcam balaia...gaseste tu metoda si-mi vinzi si mie patentul
Dar cand mergi la celebra spune-i de asta ... poate capeti mai multe raspunsuri decat mine...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
pengunica spune:
[teal]ONIXONE-as vrea si eu sa poata veni mama sa ma ajute dar Japonia este foaret departe ,biletul f scump si viza se obtine destul de greu chiar si in cazul familiei,cand ma gandesc ca nu ma pot bucura de ajutorul bunicii imi vine sa
singurul lucru care m-a mai ajutat este gradi...am si eu timp de la 9 dimineata pana la 4 sa ma relaxez in rest o i-au de la capat in fiecare weekend
[onaj...
Fetelor chiar daca Ben e un nazbatios din fire in privinta dormitului singur am rezolvat-o foarte usor.cand m-am intors din Ro i-am cumparat pat si i-am facut camera lui...i-am luat asternuturi cu Thomas ,carti si pijamale tot cu acelasi personaj.A adormit fericit in lenjeria lui cu (TU TU asa ii spune lui Thomas)de atunci ma asez cu el in pat si stau cu el pana adoarme apoi eu ma retrag in camera mea ,iar daca uneori se mai trezeste noaptea ma asez din nou langa el sau doar il mangai pe spate .Nu pot sa spun ca nu am mai avut parte de crize cand nu voia sa stea decat in brate dar au fost destul de rare.Chiar daca se mai trezeste noaptea adoarme destul de repede la loc fara sa mai bea lapte sau ceai.Din punctul asta de vedere am scapat ieftin.Ne mai ramane pampersul si devenim copii mari
/teal]
omustata spune:
La multi ani, Elian! Esti o frumusete de baiat si-ti doresc sa fii sanatos si destept si sa o bucuri mereu pe mamica ta!
Sunteti niste dragute! Multumesc mult pentru urarile de Drum Bun!
OanaC-ma bucur mult ca ati ajuns cu bine acasa si Eva este bine. Bravo, bine ca ati trecut cu bine si peste asta.
Margott-nu ma pricep deloc la problema lui David, dar vad ca te-ai hotarat sa-l aduci in Bucuresti, asa ca sper sa fie bine.
fran-bravo pentru marirea de salariu.
Eli-imi pare rau sa aud ca au recidivat furunculii. Nu am avut asa ceva in viata, asa ca nu stiu ce sa zic. Te pup si sper ca pana ajung eu in tara sa ai si masina noua.
Andutzy-sanatate!
pengunica-eu am o groaza de parcari si de iesit in strada. Ler-am mai spus fetelor ca fratele sotului meu a murit asa la 3 ani si efectiv sunt stresata rau de chestia asta.
Clara-doi indragostiti si cu Maya fac trei
. Multumesc mult de urari!
monu-pe 27 mai sosesc in tara si dupa aceea sper sa va vad cat mai curand. Abia astept sa o cunosc si pe papusica mica.
Chris-mobilizeaza-te si incearca sa te distrezi.
Mickyyy-sanatate multa!
Maya face numai prostioare si uneori imi incearca rau rabdarea. Dar in general este bine, zice acum peste 30 de cuvinte, asa ca doctorita s-a declarat multumita, pentru ca progresele astea le-a facut in numai 3 saptamani. Zicea ca acum limita minima de cuvinte este de 50, cum ea are 30 si ceva nu este chiar asa in urma, mai ales ca si-a dat drumul numai in ultima vreme. O mai vede peste 6 luni totusi. Pana la urma crevetii nu sunt interzisi, dar ea zice ca probabil are alergie la ei (foarte multa lume are aici alergie la fructe de mare) si ne-a trimis dupa ce ne intaorcem la alergolog. Zicea ca daca erau stricati nu avea doar voma, avea si diaree si o stare generala proasta pe mai multe zile.
Plec diseara si eu stau pe aici. Nu am citit tot, si nu stiu daca mai apuc, dar cine stie! Daca nu mai apuc sa scriu va pup pe toate si sper sa scriu cat mai curand.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
loreen spune:
Olgutza din America daca dupa baremele noastre Delia este la plus infinit dupa ale voastre este handicapata cu coronitza ca nu stie 50 de cuvinte nici cu soaptele adunate la un loc...
Inca o data drum bun si o vacanta pariziana de vis...astept vesti despre voi de pe plai mioritic...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Margott spune:
Cornelia sfat nu am sa-ti dau ca David adoarme singur si la pranz si seara. Cateodata cand ii este somn, efectiv pune capul pe orice gaseste: pat, fotoliu, sau cateodata isi o perna din pat si se aseaza pe jos! Atunci stim ca trebuie sa-l culcam. dar sfat mi-ar trebuie si mie pentru muscaturi. cand nu-i convine ceva musca. A trecut de la faza cu tavalitul pe jos de nervi la muscat, cred ca si-a dat seama ca face mai putin efort muscand!:)
Danelutza mersi pt compliment! Are o privire David de ma topesc cand se uita la mine! Si ochii nu exagerez sunt negri, nu se distinge pupila.
Fetelor va multumesc pentru sprijin! Cand mi-a spus aseara mama m-am gandit la ce e mai rau. Dar am inteles ca nu e o operatie dificila! Totusi, nu pot spune ca voi sta linistita! Va mai face o echo si vom vedea in functie de rezultat!
ChrisDun diagnosticul poate fi ori hidrogel ori hernie, in ambele cazuri se opereaza.
Andra sanatate multa!
Tamar Multumesc! Te voi mai intreba una alta sa stii!
Referitor, la lapte, noi ii mai dam lui David la 4 jum dimineatza si la 11 noaptea. E singura modalitate de a-l face sa bea lapte. Peste zi nu vrea deloc, dar in somn il bea! La fel si cu sucul de portocala, il bea in timpul somnului de pranz, altfel nu se atinge de el. Peste zi prefera apa, de la un timp, destul de mult, ca a descoperit paiul si ii place nespus!
Fran felicitari pt salariu! Sa fie bine la test!
OlgaM vacanta placuta la Paris! Am fost si eu in iarna! A fost superb!
http://community.webshots.com/user/arcultro