Decalotarea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dflory spune:

Eu cand am iesit din spital doctora nea zis de decalotare
iam facut pana la 9 luni in fiecare seara dupa baie si acum nu are nimic baiatul meu, are 1 an si 7 luni
Cumnata mea nu ia facut la baiat ca nu a stiut si acum trebuie sa-l opereze ca nu face pipi cum trebuie si il doare,doctorul ia spus ca are fimoza si trebuie operat.Eu sunt de parere ca trebuie facuta decalotarea pentru ca asa il si cureti acolo ca i se strange mizerie si in plus nu il doare.Nasa mea de cununie la fel era anti decalotare si acum are si ea probleme cu baiatu.Nici soacramea si nici mama nu au facut asa la baieti ca nu au stiut dar doctorul in spital si pediatra la copil nea spus ca in ultima perioada sau nascut mai multi copii cu fimoza si deasta trebuie sa le facem,ca sa nu ajungem la operatie mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_vlad spune:

Buna fetele.
Eu l-am decalotat pana acum un an si nu m-a mai lasat. Acum cateva zile am ajuns la dr ca facusem fimoza. NU l-a operat ca nu a fost nevoie. S e stransese acolo mizerie si l-a curatat.
Asistenta draguta mi-a explicat cum tre acum la 3 ani sa fac decalotarea: o data pe saptamana la baita spalat bine cu sapun de copii special si apoi dupa ce-l usuc ii dau cu betadina si cu ungunet o crema speciala pentru asta de la farmacie musai sa-i trag pielea inapoi.
Cam asa trebuie sa facem acum ca sa nu ajungem doamne fereste la operatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ati pomenit ca "nu face pipi cum trebuie". Adica, cum trebuie sa faca pipi? Si cum face? Eu am un baietel de 5 luni si dr de fam ne-a spus ca are o usoara fimoza. Eu ii fac seara la baie masaj si decalotare. Dar ce trebuie sa urmaresc cand face pipi?

www.infoturism.ro/acorda-puncte/111268/" target="_blank"> Un vot de increde va rog

Poze Raru

Raru, tziparul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

eu urmeaza sa am un bebe baietel si ma intereseaza mult subiectul cum se face decalotarea in mod corect si incepand cu ce varsta??

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, mami de Rares Cristian 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_vlad spune:

De cate ori ii facem baita lui bebe inca de la nastere un pic cate un pic... stiu ca suna aiurea dar eu lui vladutu i-am facut de la 1 luna jumatate pana anul trecut cand nu m-a lasat sa-i mai fac si normal ca am ajuns la dr cu el... acum nu ma lasa dar ma ajuta tati o data pe saptamana ii fac decalotarea apoi ii dau cu betadina
Decalotarea se face la baie odata apoi inca odata cand il stergem si ii dam cu ceva ungunet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Citat:
citat din mesajul lui NANU

Eu l-am nascut cu fimoza,doctora mi-a spus ca dupa 6 luni tr. sa-l operez.Pe la 7-8 luni copilului i-a aparut ceva alb sub preput,m-am dus cu el la doctora de familie care nici n-a stat sa-l vada mai atent si mi-a si scris trimitere pt.operatie.
NU M-AM DUS. Dupa ce-l spalam,mergeam cu el pe pat si incercam sa-i decalotez "cucu",si vreau sa va zic ca acel ceva alb era smegma care a iesit putin cate putin,va dati seama ca daca a iesit smegma automat s-a decalotat si "cucu",acum la 3 ani si 3 luni mai este preputul lipit putin intr-o parte.Cand se inrosa "cucu" il dadeam
cu crema de galbenele.
Sunt super mandra ca nu m-am dus cu el atunci la operatie.

Te felicit! Bravo, ai capul pe umeri!

Pediatra l-a vazut pe baiatul meu la o zi dupa nastere si a intrebat: "Face pipi?" Eu: "Cred ca da..." Si in momentul acela a si facut pipi pe ea. Versiunea demo.
Si a spus ca daca nu putea sa iasa pipi (!) se considera fimoza si trebuie intervenit. PUNCT.
Deci nu 'veniti peste 6 luni'... blah-blah...

Ma infioara barbarii de pediatrii romani (Sorry, dar parca mai mult in Regat? Ca in Ardeal nu am auzit de decalotare (nici frate-meu, sotzul/soacra, mama (medic) nu au auzit de "moda" asta.)

Va rog eu, nu mai tragetzi copii de putza!
Al meu face 2 ani, are o gaurica minusculissima in capatzel, extrem rar parca se mai irita, ca o parere de rosu, dar ii trece la fel de iute. Nimeni, niciodata, nu a venit cu ideea sa-l traga de putza: nici pedriatrul/ii, nici consiliatoarea de mamici si tatici. (Si se vede ca e extrem de stransa.)
Aici sigur m-ar considera complet dusa sa ii intreb de asa ceva, asa "profilactic".
Deci supravietzuiesc generatzii 'cu preputz' in alte tzari, numai ai nostri trebuie "ajutatzi"?! Where's the logic?!?!

Daca Doamne-Doamne (sau natura ) ne-a facut intr-un fel, asa, in serie, o fi stiut de ce!

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

am citit cateva pagini si am vazut ca parerile sunt impartite.

poate va e de vre-un ajutor acest articol: http://www.circumcizia.org/mituri.html

Este foarte,foarte interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
citat din mesajul lui Giana
am citit cateva pagini si am vazut ca parerile sunt impartite.poate va e de vre-un ajutor acest articol: http://www.circumcizia.org/mituri.htmlEste foarte,foarte interesant.
GeorGiana de Stefan Daniel (17 august 2005) si Luca Serban(6 iulie 2007) www.gianadedu.shutterfly.com/action/" target="_blank">POZE*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. *** Michael Levine
Foarte interesanta informatia. Multumim!
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Dati cu rosii si aici! Io am tras cate putin la baita, m-am uitat mereu la fatza lui fiu-meu sa vad daca schiteaza vreun gest de durere. Nu avea nicio grimasa speciala, parca l-as fi spalat pe picior. Am scos "jeguletul" si de atunci am redus procedura la o data la 2 saptamani - la o luna. Nu cred ca l-a traumatizat nimic, repet, fiindca am fost mereu atenta la el si nu a schitat niciun gest de deranjare. Recunosc ca am facut-o profilactic si stiu ca asta deranjeaza pe multa lume, sincer, m-am gandit ca daca io as avea atatea secretii la putza mea m-ar manca, m-ar deranja.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Pana acum, la 3,2 ani nu am avut nici o problema. La baie am spalat bine si atat. Aseara nu m-a lasat sa-l spal, m-am uitat mai bine si am vazut ca s-a lipit mai mult decat era si era si ceva murdarie. Am decalotat putin, cat a permis, am curatat, dar a plans. Azi noapte, insa, s-a trezit de 7-8 ori plangand ca-l doare putza. I-am dat cu crema de galbenele. Dimineata mi-a spus ca nu-l mai doare, dar nu stiu daca o fi cazul sa mai decalotez zilele astea.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput