decalotare la baietei: necesara sau nu?
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Siminaf spune:
Carmen, nu am nimic cu tine sau cu altcineva. Eu am combatut postarea in sine, nu pe cine a scris-o.
Chist este o tumoare benigna cu continut lichid sau semilichid. Prin tumoare benigna nu intelegeti acum ceva foarte rau. Termenul se foloseste pentru orice formatiune aparuta acolo unde nu ar fi trebuit sa fie.
Cit despre ce se gaseste sau nu pe internet..... am mari rezerve in a acorda credit oricarui cuvint/link/articol postat pe world wide web. Sincer.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Carmenbr spune:
Ok, iar tumoarea e formata din secretii? Ca din cate cred eu acele chisturi n-au nimc lichid in interior, ci doar secretii.
Sa nu-mi spui ca tu nu folosesti google, ca nu te cred!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
3 anisori...uraaa!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Fooooooooooarte interesanta explicatia cu google
Ce conteaza ce spune un dr. ... e mai important daca/ce scrie pe google
Io zic sa ne tratam singuri... dam un search pe google... mai dam banii si la doctori... mama lor
Ati avea curaj? Sa stii ca viata copiilor vostri depinde de ce scrie pe google?
![](indragostita.gif)
![](bibe.gif)
![](bibe.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Siminaf spune:
Exact ce spuneam: acum ai inteles ca tumoare (benigna) este o tumoare. NU! Termenul se foloseste pentru orice formatiune aparuta intr-un loc unde nu ar trebui sa fie. O formatiune tumorala nu inseamna ca ai o tumoare. Dar nu scrie pe google acest lucru?!?
Si da, folosesc si eu google, dar nu numai, ca mai sint atitea alte motoare de cautare. Dar nu folosesc internetul ca sa invat o anumita meserie. Ar fi prea pueril sa cred ca citind ceva pe internet sint deja invatata in acel domeniu. No offence.
Editez sa specific ca "formatiune tumorala" nu inseamna automat ca ai vreo tumoare, ci ca este ceva aparut aiurea, unde nu ar fi trebuit sa fie. "Benigna" - ca sa se inteleaga ca nu este tumoare maligna, deci canceroasa. "Tumoare benigna" este o tumoare necanceroasa, nemaligna, deci nu e totuna cu "formatiune tumorala".
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Carmenbr spune:
Ok, hai ca va las ca eu nu fac parte din cei care ajuta subiectele sa ajunga la ZZ.
Simina, daca eram medic cum tu ai spus ca esti, nu te mai intrebam. Deci nu inteleg ironia. De obicei tratez oamenii asa cum sunt tratata. Initial am crezut ca ma insel, dar se pare ca ti s-a pus pata pe mine. Eu iau o pauza, ca n-am chef de ironii. Tocmai tu care nu erai de acord cu decalotarea, acum ti-a casunat pe mine. Sa nu mai spun ca te declarai adepta homeopatiei si nu erai prea ok cu medicina alopata, iar acum...
Si da, eu caut intai detalii despre medicamente pe internet si apoi decid daca i le dau copilului meu sau nu. Sunt o groaza de efecte pe care un medicament le poate avea, iar unui medic ii pasa prea putin de copilul meu. Sa nu uitam cu cata larghete se impart in stamga si-n dreapta antibioticele in ro.
Am plecat ca simt cum o sa va gasesc la ZZ.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
3 anisori...uraaa!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Siminaf spune:
Vezi cum interpretezi dupa cum vrei tu?! Eu nu sint impotriva decalotarii. Doar cind nu este cazul. Si da, sint adepta homeopatiei, dar nu pot nega beneficiile medicinii alopate in anumite cazuri. In fine, fiecare crede ce-o vrea. I just don't care.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
marimar spune:
Oana,
inainte de a lua o decizie, citeste, te rog, si aici
http://www.circumcizia.org/decalotarea.html
iar despre fimoza aici
http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
marimar spune:
si aici despre mitul decalotarii:
http://www.circumcizia.org/sfat.html
Mitul ca baietii au nevoie de igiena penila speciala, inclusiv de decalotarea fortata, prematura, a preputului pentru a facilita curatarea glandului si interiorului preputului, a fost emis in sec. 19 de medici care sugerau ca penisul produce substante ce predispun la masturbare. Cum ei credeau ca masturbarea conducea la nebunie, orbire, tuberculoza, si o intreaga litanie de alte boli pentru care ei nu puteau oferi tratament, acesti medici avertizau parintii sa aplice masuri de igiena agresive, chiar brutale. Un istoric medical observa ce ciudat este, ca numai baietii au fost afectati de acesta mitologie:
"Pentru a aprecia corect aceasta eroare, sa consideram care ar fi echivalentul la femei: ar fi ca si cum medicii au hotarat ca himenul intact al fetitelor este un defect congenital numit "himen imperforat" rezultat din "dezvoltare stopata" si astfel trebuie sa fie gaurit artificial pentru a permite ca vaginul interior sa fie spalat regulat pentru a facilita igiena"
Dr. Robert L. Darby, "A Surgical Temptation: The Demonization of the Foreskin and the Rise of Circumcision in Britain" Univ. of Chicago Press 2005:235
Dl. dr. George C. Denniston, MD, MPH, dr. Mark D. Reiss, MD si dr. Morris L. Sorrels, MD din SUA raspund aici gratuit la o serie de intrebari adresate de parinti:
Intrebare:
Fiul meu intact (necircumcis) are nevoie de vreun fel de masuri speciale de igiena sau curatire?
Raspuns:
NU. Baietii al caror penis nu este circumcis NU necesita nici un fel de igiena speciala. Baia se face exact la fel, si nu mai des, de cum se procedeaza in cazul fetitelor. De fapt, igiena riguroasa sau agresiva genitala la un baiat intact poate conduce la alterarea emolientilor naturali si a substantelor genitale care ii confera protectie impotriva infectiilor. Din acest motiv noi recomandam impotriva utilizarii spumantilor de baie si utilizarea celui mai delicat sapun posibil atat pentru baieti cat si pentru fetite, si numai pentru organele genitale externe . Organele genitale interne ale ambelor sexe (gland, interior preput, vagin) sint autocuratatoare , ca si ochii ori interiorul pleoapelor.
Intrebare:
Mi s-a spus ca trebuie la fiecare baie sa retrag preputul baiatului si sa spal bine glandul si interiorul preputului. Este necesar?
Raspuns:
NU, si acest lucru este foarte daunator. Acest mit medical se bazeaza pe teoria din secolul 19 ca preputul masculin acumuleaza secretii periculoase care trebuie sa fie curatate. In realitate, unele din aceste secretii - lysozomele si lysozymele, sint agenti ai sistemului imunitar care se gasesc si in lacrimi, cu rol de prevenire a infectiilor. Mai mult, preputul unui baiat nu poate fi retractat fara rupturi si sangerari care il pun la risc de reala infectie si ramanerea cu cicatrici permanente. Decalotarea fortata, prematura, este daunatoare si foarte dureroasa pentru baiat si este expres interzisa de catre Academia Americana de Pediatrie, care spune ca "... NICIODATA retractia preputului sa nu fie fortata. Pana cand apare separatia preputului de gland, NU incercati sa decalotati preputul - mai ales in cazul unui nou nascut. Decalotarea fortata, prematura, inainte ca acest lucru sa aiba loc, poate conduce la vatamarea serioasa a penisului si cauzeaza durere, sangerare si ruperea tesutului." (din Buletinul Academiei Americane de Pediatrie, "Ingrijirea penisului intact, necircumcis".)
Intrebare:
Medicul spune ca preputul fiului meu trebuia sa devina retractabil pana la varsta de 4 ani, iar acum este bolnav de "fimoza" si recomanda fie circumcizie, fie decalotarea (debridarea) chirugicala a fimozei. Raspuns:
Medicul respectiv greseste in legatura cu modul si timpul cand are loc retractabilitatea preputului. El face confuzie intre fimoza reala (de la grecescul " a bloca") si anatomia si dezvoltarea normala a unui baiat la varsta respectiva. Numai o examinare atenta a aspectului poate scoate la lumina diferenta. Aprecierea lui se bazeaza pe date clinice invechite din anii '40. Ideea ca exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa devina retractabil si separat de gland este acum considerata depasita. Medicii profesionisti stiu ca un preput "aderent", atasat de gland, reprezinta o caracteristica protectiva a unui penis nematurizat, aflat inca in dezvoltare. Membrana care tine preputul atasat de gland se numeste lamina balano-preputiala sau BPL. BPL este o caracteristica normala, naturala, protectiva si necesara a unui baiat in crestere si poate dura, fara nici o grija, pana tarziu in pubertate sau adolescenta. BPL protejeaza preputul baiatului si glandul impotriva infectiilor, iritatiilor mecanice cauzate de imbracaminte, fecale si urina pana la pubertate, cand el va putea sa aiba grija singur de aspectele acestea. Cercetarile clinice arata ca numai 50% din baietii de 10 ani au preput retractabil. La varste mai mici, desigur ca procentul celor al caror penis este decalotabil este si mai mic. In orice caz, nu exista nici o necesitate pentru nimenea, inclusiv copilul, sa isi vada glandul inainte de a ajunge la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul de familie mi-a spus sa decalotez cate un pic preputul fiului meu in fiecare zi, eventual sub apa, la baie, ca sa rup aderentele care sint formate acolo. Mi-a spus ca daca nu voi face asta va face fie infectie, fie fimoza, si va trebui sa ii fac circumcizie. Fiul meu plange cand fac asta, pentru mine e neplacut, si banuiesc ca dureros pentru el. De ce e necesar acest lucru?
Raspuns:
Decalotarea zilnica a preputului NU este necesara, si este foarte daunatoare pentru copil. Acele "aderente" sint de fapt o membrana protectiva care trebuie lasata in pace sa se dezvolte asa cum natura a intentionat. Membrana nu este un defect din nastere care sa trebuiasca sa fie "reparat". Decalotarea fortata, premaura, este ironic cea mai comuna cauza a fimozei iatrogenice (cauzata de medici), si anume blocarea nenaturala a glandului de catre preput care nu mai poate fi retractat pentru ca a format un tesut cicatrizat aderent. Retractia fortata a preputului unui baiat poate de asemenea sa conduca la desensibilizarea penisului ori disfunctii sexuale la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul spune ca fiul meu de 8 ani are o infectie a preputului ori a glandului si trebuie circumcis pentru ca altfel infectia va reapare si va fi mai rau. Este necesar? Raspuns:
NU. Se intampla ca preputul sau glandul, cand ajung ocazional in contact cu agentii patogeni din fecale, sa dezvolte o iritatie usoara sau infectie. De obicei acestea trec de la sine fara sa fie necesara ingrijirea medicala. Orice infectie a preputului sau glandului nu se trateaza altfel decat orice alta infectie - masuri conservatoare la inceput, mai agresive ulterior. Exista unguenti topici si antibiotice pentru tratarea infectiilor penile. Nu este niciodata nevoie sa se amputeze tesut normal, sanatos, inervat, sexual si protectiv pentru a trata o infectie.
Intrebare:
Fiul meu a avut infectii ale tractului urinar repetate. Medicul spune ca e din cauza ca nu e circumcis. Insa noua ni se pare ca aceasta e o masura prea dura. Ce sa facem?
Raspuns:
Riscul infectiei tractului urinar este de 1 la 100 in primul an de viata. De obicei tratamentul cu antibiotice este tot ce are nevoie, la fel cum se procedeaza in cazul fetitelor (care, de-a lungul vietii, au o rata mult mai mare de infectie a tractului urinar comparativ cu baietii). Circumcizia NU este solutia. Este posibil ca fiul Dvs. sa aiba un defect congenital al sistemului genitourinar cum ar fi legatura defectuoasa intre rinichi si vezica, ori intre vezica si penis, care pot cauza reaparitia infectiilor. Acest lucru poate fi depistat cu razele X. Asemenea anomalii sint rare si totusi, nu sint necunoscute. Un urolog anti-circumcizie ar putea sa va ajute daca infectiile respective repetate vor conduce la concluzia ca are nevoie de corectie chirurgicala. Circumcizia nu va rezolva anomalia sistemului genitourinar, si in afara faptului ca ar fi o masura "medicala" complet nepotrivita, ar putea sa creeze si alte probleme, inclusiv infectii.
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Ar fi fooooarte foooarte util ca (toate)persoanele sa citeasca cu mare atentie ce scrie mai sus. Fara graba, fara idei preconcepute, asa calm. Un cumul de informatii extrem de realist.
Va spune asta o persoana de sex masculin 100%. Desigur fiecare sa faca ce doreste, dar...
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
saphir spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Tocmai tu care nu erai de acord cu decalotarea, acum ti-a casunat pe mine. Sa nu mai spun ca te declarai adepta homeopatiei si nu erai prea ok cu medicina alopata, iar acum...
Si da, eu caut intai detalii despre medicamente pe internet si apoi decid daca i le dau copilului meu sau nu. Sunt o groaza de efecte pe care un medicament le poate avea, iar unui medic ii pasa prea putin de copilul meu. Sa nu uitam cu cata larghete se impart in stamga si-n dreapta antibioticele in ro.
Am plecat ca simt cum o sa va gasesc la ZZ.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
3 anisori...uraaa!
Imi este foarte greu sa cred ca unui medic nu ii pasa de pacientii lui si ca ar da tratament fara lipsa de responsabilitate. Asta inseamna, din punctul tau de vedere, ca medicii chiar sunt "bau-bau" pentru copiii nostri... Daca tot nu ai incredere in ei si tu decizi daca dai copilului un medicament prescris, de ce mai mergi la medic??? Care e rostul lor pana la urma??? Ca oricum sunt niste oameni rai, carora nu le pasa de copiii nostri??!!
Cat despre medicina hemeopata, sunt de acord cu ea pana la un punct, de obicei tot la medicina alopata se ajunge. Chiar a fost de curand un documentar despre asta pe Discovery, o tipa bolnava de cancer, a incercat tot felul de vraci, medicamente hemeopate etc, ca pana la urma la sfatul unui "vraci" sa ajunga tot la operatie.
![](mamica.gif)
![](gravida.gif)
![](bonjovi.gif)
![](fetita.gif)
pozele noastre
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)