decalotare la baietei: necesara sau nu?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Fara sa te superi pe mine dar chisturile sunt chisturi, secretiile sunt secretii si nu este deloc prima data cand citesc despre aceste afirmatii vis a vis de secretii ca fiind chisturi, grozavii....whaaauu. Sunt barbat, am fost baiat, am si un frate pe care l-am crescut as putea sa spun de mic.... asa incat raman la opinia mea. Mai mult desi nu sunt medic nu am auzit de chisturi preputiale. Adica in orice caz nu ca nu ar exista chisturi dar... totusi chisturile nu sunt secretii sunt... altceva. Dar... dar ... dar.... Ok? Decalotarea daca se poate face fara a produce traume cred ca poate fi privita ca un factor cert de igiena pentru a intretine acea zona. Nu uitati insa ca in zona preputului exista anatomic, adica de la mama natura celule care au acest rol de a secreta. Chiar si femeile (fetitele) au celule responsabile de secretii (a se vedea secretiile vaginale) acestea in mod natural si in anumiti parametrii sunt normale. Nu este nimic nou noi suntem poate ... mai inclinati sa traducem naturalul in ... altceva.
Acum ca sa fiu corect nu inseamna sau nu este exclus ca la un moment dat un copil fie el chiar baiat din terte motive sa aiba iritatii, complicatii, infectii.... X posibilitati particulare... dar a generaliza a spune ca daca asa atunci asa... e totusi o cale lunga. Asa incat eu de exemplu nu sunt de acord cu aceasta pozitie. Desigur este oipinia mea. Ocebine din punctul meu de vedere are dreptate in 99% din cazuri (iata ca nu am scris 100%) pentru ca pastrand o igiena normala in zona preputului in mod normal,curent adica nu ar trebui sa apara probleme. DAR un medic de specialitate va da o decizie corecta dupa mine pentru ca este de meserie vede, stie exact ce si cum. Parerea mea desigur.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Marius - ofensezi prin atitudine! Adica ce sugerezi? Ca eu, Criscosty si alte mamici care au avut baietei cu CHISTURI SMEGMATICE le-ar fi confundat cu niste banale SECRETII absolut fiziologice? Zau asa, pe copilul meu l-au consultat 2 medici pediatri renumiti si crezi ca ei vorbesc aiurea? Daca eu, care sunt o ignoranta in materie de medicina as fi putu sa confund acele chisturi atunci pediatrii cu pricina sigur nu le-au confundat. Si da...baiatul meu a avut mai multe chisturi. Nu se curatau la baita zilnica pt ca nu erau secretii!!

Roxana 6 sapt si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ok, gata pace, nu vreau sa ma cert cu nimeni. Chist smegmatic, nu am auzit dar sper sa nu te superi din acest motiv.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am dat si eu o cautare dupa "chist smegmatic" si nu apare nimic in nici o literatura de specialitate...mai are si alt nume?

Infectia urinara nu are nimic de-a face cu decalotarea...infectii urinare fac si cei care au circumcizie....Daca infectiile ar fii provocate de ne-decalotarea atunci ele nu ar aparea DELOC la cei circumcisi...ceea ce este fals.

Decalotarea este o operatiune inutila repet LA UN COPIL SANATOS...deci sa fie normal (fara deformatii congenitale) si sa il decalotezi ii faci o mare defavoare.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Ana Maria - n-o fi existand...insa asta mi-au spus dr. Te crezi mai presus de dr? Si nu vezi ca mai multe fete spun asta? Nu observi ca nu sunt singura? Poate ca tu si cunostintele tale nu v-ati intalnit cu o astfel de problema. Foarte bine! Felicitari! Insa ai fi fost impotriva binelui copilului tau doar pt ca tu ai un crez cu nedecalotarea?????
Nu inteleg ce incerci sa demonstrezi, deja cred ca ai depasit limita unei simple pareri! Aici e un topic in care fiecare isi da cu parerea sau spune din experienta. Oare cine esti tu sa ma contrazici pe mine sau pe alte mamicute cand povestim despre o problema comuna?? Esti cadru medical avizat? Daca nu cred ca ar fi ok sa te opresti aici. Altfel e deja jenant....
Marius si-a dat cu parerea si i-o respect! Nu crede in asa ceva...ok, dar asta nu inseamna ca trebuie sa contrazica la nesfarsit. Ar arata ca o gluma proasta la adresa mamicilor ai caror baietei au sufeti pe urma acestor probleme.
Aici ma opresc si eu...si zau de mai continui

Roxana 6 sapt si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Ok, si eu imi mai zic o ultima parere si ma opresc. Imi pare tare rau ca nu am scaner sa pot pune trimiterea de la un f. bun medic pediatru catre seful sectiei de urologie de la Grig. Alexandrescu, pe care scrie negru pe alb "chisturi preputiale". Daca acesti 2 medici, pe care eu ii consideri 2 medici extraordinari, doi profesori universitari, nu stiu care este diferenta intre secretii si chisturi.....atunci dau si eu maine la medicina si pot spune orice, nu? Oricine are dreptul la o parere, dar de aici si pana la a afirma practic ca eu si alte fete care avem aceeasi probleme, nu facem o banala igiena copiilor nostrii, este cale lunga. Si eu am fost impotriva decalotarii, dar daca medicul m-a asigurat ca eu am facut tot ce a tinut de mine, atunci...
Va urez tuturor multa sanatate si sa nu aveti astfel de probleme niciodata.
Dany se simte mai bine, asta conteaza cel mai mult.

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Roxana, fara ideea de ofensa, dar ai auzit de google? Daca exista ceva, orice, pe lumea asta, cautand acolo, gasesti. Tu ai da copilului tratament doar pt ca doctorul spune? Eu si daca doctorul imi da o reteta, intai ma duc si ma documentez asupra medicamentului respectiv si apoi decid ce fac mai departe. Nimeni nu hotaraste nimic asupra copilului meu, in afara de mine. Bine-nteles ca nu discutam cazurile grave, cand eu nu mai am control asupra situatiei.
Daca cautand pe google, nu gasesti diagnosticul respectiv, inseamna, crede-ma, ca nu exista. Inseamna, ca medicii s-au repezit cu acest"diagnostic", pt ca stiau ca tu nu esti in domeniu, si au zis ca hai la decalotare ca e necesara (decalotarea e necesara in Ro, in toate tarile civilizate nu e necesara, e optiunea parintelui). Si ca sa fii si mai sigura, am intrebat o prietena care e medic (cu facultate facuta in Ro) si mi-a zis ca nu exista acest diagnostic. Iar pt cunostintele tale, chisturile nu sunt albe, chisturile sunt bucati de carne crescuta, deci nu albe. La voi oricum e deja decalotarea facuta, dar nu te mai enerva pe cineva care incearca sa spuna ca acest procedeu nu e necesar.
By the way, baietelul meu are 3 ani si la controlul anual, am intrebat de decalotare, pt ca la el se decaloteaza doar 1 cm la varf, cat sa vezi gaurica. Si mi s-a spus ca la multi baieti la varsta asta e mai mult decalotat, la altii mai putin, dar sa las natura sa-si urmeze cursul. Si sa fim seriosi, sunt multe fete care la primele contacte sexuale au dureri si nu au murit, nici nu si-au intrerupt viata sexuala. Acelasi lucru se va intampla si cu baietii nostri, vor avea dureri, dar nu vor muri si nici nu vor renunta la a avea viata sexuala. Asa sunt baietii, barbatii, mai plangaciosi. Ia sa vad eu vreunul ca trece prin durerile nasterii fara anestezie si apoi mai vorbim de marile dureri de la dezvirginare.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Daca s-ar invata medicina de pe google, am fi toti medici.....

Asta e cel mai... argument pe care l-am auzit pina acum.

Edit: chisturile NU sint bucati de carne crescuta. Cred ca cine a zis asta a facut alta facultate, nu cea de medicina.

Scuze, nu am vrut sa ma bag, dar nu pot citi astfel de lucruri si chiar sa nu zic nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Imi pare rau pt Criscosty si ca beietelul ei a trebuit sa treaca prin asa ceva.
Insa, aici in NZ, si nici in alte tari, am inteles, decalotarea nu se practica. Eu nici nu am auzit de asa ceva decit pe acest forum iar baiatul meu de 7 ani nu a avut niciodata nici un fel de problema.

Citind diverse articole am inteles ca decalotarea e de fapt dezvirginarea la baietei si nu ar trebui facuta de nimeni decit lasata natura sa-si urmeze cursul.

Despre circumcizie, inteleg ca face parte din cultura/traditia iudaica si evreii o practica si in ziua de azi.

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Simina , nu-mi pune in gura cuvinte. Am spus ca daca cauti pe google orice, gasesti. Daca exista acel diagnostic, fara doar si poate cautand pe google, gasesti linkuri care sa te duca undeva unde poti citi mai multe despre. N-am spus ca se invata medicina pe google, e diferenta mare. Da-mi exemplu de un diagnostic pe care daca il pun pe google nu gasesc nimic care sa ma lamureasca ce e acela. Dar poate ca esti tu azi suparata pe mine! Sa iti treaca!
Si ce sunt chisturile Simina? Chiar sunt curioasa sa aud explicatia unui medic.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput