decalotare la baietei: necesara sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CRISCOSTY/CRISCOSTY.jpg)
CRISCOSTY spune:
Natasa, asa a avut si baietelul tau? Dar oare de la ce este? L-am spalat pana acum de 2 ori cu ceai de musetel si i-am dat si cu crema de galbenele. Maine am sa iau si rivanol si am sa fac cum ai scris tu. Sper sa treaca sa nu ajungem la doctor, sa nu fie nimik grav.
Crys si Dany(30 ianuarie 2004)
![](images/user_woman.png)
leea_cv spune:
Desigur ca decalotarea nu are nimic in comun cu infectiile urinare.Dar nu despre infectii urinare e vorba.Ci de mizeria aia alba care se aduna sub preput din cauza ca nu are loc decalotarea.Sub pielita se aduna mizeria si asta duce la infectie.NORMAL ca mamicile trebuie sa faca manevra asta pentru a-si pastra copilul curat si ferit de suferintze.De aceea la baitza se trage cite putin de preput in scopul eliberarii capului penisului.Eu am facut asta din prima zi dupa nastere.S-a tot dezlipit cite putin iar dedesubt gaseam mizeria asta alba,iar penisul inflamat si rosu.Va dati seama cum arata putzica lui pe dedesubt daca nu e curatata?Roseata aia trece cu rivanol si unguent oftalmic cu kanamicina.Da,exact.Oftalmic.
La noi procesul de decalotare si s-a definitivat.Daca nu reusesc eu ,il duc la chirurg.Care face manual,cam acelasi lucru,dar cu mai putin sentiment si cu spray anestezic.
Asa ca mie mi se pare complet irational sa lasi copilul cu putza umflata si plina de mizerie pe considerentul ca e o barbarie.Asta-i barbaria.
Oana ai 3 copii minunati.Iar tu esti o mamica tare frumoasa si silueta.Te invidiez.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
ocebine spune:
quote:
Originally posted by leea_cv
.Ci de mizeria aia alba care se aduna sub preput din cauza ca nu are loc decalotarea.Sub pielita se aduna mizeria si asta duce la infectie.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
"Mizeria" aia are un rost...Cum si un ochi va avea o secretie, cum si un vagin are secretii absolut normale...Baie zilnica cu apa calda si sapun (fara sa tragi de nimic) este suficient pentru un copil sanatos.
Penisul se "elibereaza" singur la virsta potrivita.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_sp_Claudia/Roxana_sp_Claudia.jpg)
Roxana Claudia spune:
Draga Ocebine...te contrazic! Mizaria aia se poate strange in chisturi smegmatice asa cum a patit baietelul meu. Am ascultat si eu dupa tot felul de "atotstiutoare" si n-am decalotat baiatul pana la un an. O pediatra nou a venit la noi si s-a minunat ca baiatul meu era plin de chisturi de acest fel si nici nu i se vedea bine capul penisului. Dupa 2 zile de rivanol si crema de galbenele baiatul n-a mai avut nimic si acum e bine-merci. Mentionez ca nici macar nu a sangerat la decalotare...era doar putin rosu.
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Mie nu-mi pare rau ca nu l-am decalotat. Baietelul meu are acusi 5 ani si n-a avut niciodata probleme in zona, arata impecabil. Sigur ca atunci cand se irita sau se infecteaza trebuie intervenit cumva, dar asta nu cred ca este neaparat riscul ne-decalotarii, ci, mai degraba, o intamplare nefericita.
marybell spune:
quote:
Originally posted by ocebine
"Mizeria" aia are un rost...Cum si un ochi va avea o secretie, cum si un vagin are secretii absolut normale...Baie zilnica cu apa calda si sapun (fara sa tragi de nimic) este suficient pentru un copil sanatos.
Penisul se "elibereaza" singur la virsta potrivita.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
un comentariu simplu si concis, subscriu la ceea ce ai spus.
totusi nu inteleg ce anume "contrazice" roxana
![](floare.gif)
P.S. eu nu sunt nici contra nici pro, cert este ca nu imi voi decalota eu copilul. sa o faca el la momentul potrivit cu ajutorul altei femei
![](icon_smile_big.gif)
Marybell
![](mamica.gif)
![](bebic.gif)
![](rok.gif)
![](foto.gif)
varsta lui Erik
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_sp_Claudia/Roxana_sp_Claudia.jpg)
Roxana Claudia spune:
Marybell...penisul nu se "elibereaza singur" in toate cazurile. Adica stiu adulti care au trebuit sa faca asta laparoscopic la o varsta la care doare mult mai mult...Deci ar fi bine, in primul rand, sa se evite o generalizare. Daca citeai cu atentie postul meu iti dadeai seama cu ce o contrazic pe Ocebine!! In plus, am vorbit si despre cazul copilului meu, extrem de recent.
Si mai este un aspect: sunt doctori care recomanda aceasta procedura si doctori care nu o recomanda. Cred ca fiecare mama intuieste ce ar fi mai bine pt puiul ei.
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CRISCOSTY/CRISCOSTY.jpg)
CRISCOSTY spune:
Fetele, eu am fost ieri la pediatrul lui Dany si mi-a zis ca sunt niste chisturi preputiale, exact asa a scris si pe trimiterea catre Grigore Alexandrescu. Mi-a dat trimitere catre un medic chirurg urolog- dr.Ghe.Raducanu. Ne ducem luni dimineata si imi este tare frica. Stiu ca nu este ceva grav, sper sa nu-l chinuie prea tare. Imi este tare frica sa nu il taie acolo, sper sa il curete altfel.....nu stiu, imi este teama. Nu stiu ce sa zic, eu zic ca acele chisturi nu sunt normale si trebuiesc curatate. Poate ca daca era decalotat nu se mai adunau acolo..nu stiu, nu-mi sta gandul decat la ziua de luni.
Crys si Dany(30 ianuarie 2004)