decalotare la baietei: necesara sau nu?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

quote:
Originally posted by CRISCOSTY

Fetele, eu am fost ieri la pediatrul lui Dany si mi-a zis ca sunt niste chisturi preputiale, exact asa a scris si pe trimiterea catre Grigore Alexandrescu. Mi-a dat trimitere catre un medic chirurg urolog- dr.Ghe.Raducanu. Ne ducem luni dimineata si imi este tare frica. Stiu ca nu este ceva grav, sper sa nu-l chinuie prea tare. Imi este tare frica sa nu il taie acolo, sper sa il curete altfel.....nu stiu, imi este teama. Nu stiu ce sa zic, eu zic ca acele chisturi nu sunt normale si trebuiesc curatate. Poate ca daca era decalotat nu se mai adunau acolo..nu stiu, nu-mi sta gandul decat la ziua de luni.

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)

Exact asta am avut si noi...nu a facut decat sa decaloteze cu o rapiditate si precizie de m-au uimit. Dupa...a plans vreo 2 ore rau. Apoi i-a bandajat puta cu rivanol. si i-a dat cu crema de galbenele. Asta am facut si eu in urmatoarele 2 zile. Nu i-a curs sange insa locul era inflamat. In cateva zile totul va fi in regula. Practic va mai marai doar cand il decalotezi si dupa max 1 sapt nici macar la operatiunea cu pricina. Curaj!

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar citind ma intrebam daca nu ar fi mai simplu de evitat suferinta copilului, facand aceasta decalotare sau circumcizie cand baietelul este mic, nu il doare atat de tare, nu sufera si nu constientizeaza atat de mult ce i se intampla??

Baietelul meu are circumcizie, facuta la o saptamana dupa nastere, nu a curs sange, nu s-a inflamat, nu s-a infectat...nimic. Am dat vreme de o saptamana cu crema antibiotic si ii puneam putin ulei de corp sa nu se lipeasca putulica de pampers si asta e tot.
Nu am sa inteleg niciodata aceste idei preconcepute despre circumcizie...si nici nu va chinuiti sa-mi explicati.

Dar se pare ca pentru unele mamici, e mai important cat de "intreaga" e putulica copilului, decat cat de important este ca acel loc sa fie curat si copilul sa nu sufere nici cand e mic, nici mai tarziu.

Intelepciune va doresc, pentru a alege ce e mai bine pt copilasii vostri.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu toti pediatrii recomanda decalotarea. Mamicile care prefera sa nu-si decaloteze baieteii o fac, probabil, la sfatul unor astfel de pediatri.

Si eu nu inteleg de ce se crede ca lipsa decalotarii duce neaparat la mizere si infectie - nu-i obligatoriu sa se intample asa! Dovada sunt atatia baietei nedecalotati care n-au nici o problema - sa fie chiar exceptii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

noi desi l-am spalat f bine pe alex asa cum spuneti si voi si-l decalotasem putin cate putin in fiecare seara la baitza, intr-o zi(nu mai retin exact dar era la un an si cateva luni) a facut febra, nu era nici de la dinti, nici de la roshu in gat...toti dr-ii se tot uitau la el si nu stiau de unde vine febra, pana cand un dr mai in varsta(chiar pediatrul lui care a venit acasa) l-a controlat si la putzica si a vazut ca de acolo era, m-a consultat daca vreau sa facem sau nu decalotarea(daca nu-l decalotam trebuia urgent tratament cu antibiotic si ca oricum daca este predispus la asta ii trece acum si o sa se mai repete) mi-a spus ca il doare putin doar atunci cand il decaloteaza(asa a fost...i-am pus comprese cu rivanol, l-am dat cu un unguent, ceva pe baza de ulei de peshte) si deja de a doua zi a fost si este totul ok cu putzica. de atunci facem aceeasi igiena.
decalotarea a realizat-o cu un "instrument" special, a plans un pic atunci si la cateva urinari de dupa...la noi a fost de nevoie dar daca nu aveam probleme nu cred ca o faceam asa...aiurea.
numai bine

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cred ca subiectul cu decalotarea nu va muri niciodata.
V-ati intrebat soacrele daca ele si-au decalotat baietii?
Ca mie mi se pare tare "la moda" operatiunea asta acum.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ciuf ... fetelor am si eu aceeas parere ca ocebine....
baiatul meu are 4 ani si 7 luni, nici o problema nu am avut cu infecti sau depuneri ... dar il spal zilnic . Nu trag nici o data si nu fortez...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ciuf

Cred ca subiectul cu decalotarea nu va muri niciodata.
V-ati intrebat soacrele daca ele si-au decalotat baietii?
Ca mie mi se pare tare "la moda" operatiunea asta acum.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Asta nu inseamna ca la vremea respectiva nu au fost copiii bolnavi. Poate ca au suferit mai mult decat sufera cei de acum.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

saphir, nici nu cred ca e cazul sa discutam despre circumcizie, asa cum foarte bine ai scris si tu. cred ca iese din discutie in orice organizare umana civilizata, care respecta dreptul individului de a si alege forma in care isi mentine sau mutileaza propriul trup. desigur, toata aceasta operatiune necesita igiena. si mai necesita si disciplina in igiena. cred ca putele copiilor se mentin curate prin spalare, nu prin mutilare. te ai gindit vreo clipa ca poate baietelul tau NU doreste sa fie circumcis???

Mergi la inceput

Ruxandra, asa cum orice parinte are obligatia de a alege pentru copilul lui ce considera el ca este mai bine pentru copil, asa cred ca imi permit si eu sa aleg pentru copilul meu ce consider eu ca este mai bine pentru el si pentru sanatatea lui.
Nimeni nu poate sa imi spuna ca am "mutilat" copilul, atata vreme cat eu am facut ce este mai bine pentru el, din punctul meu de vedere.
Asa poti spune ca este mutilare si daca faci gauri in urechi fetitelor, asa poti spune ca nu ii oferi copilului dreptul de a alege si cand il inscrii la o scoala pe care tu, ca parinte, consideri ca e buna pt el, etc. Poti spune ca nu respecti dreptul copilului de a alege si daca tu il botezi, nelasandu-i dreptul de a-si alege religia la maturitate (am dat ex. acesta ca tot se discuta pe forum de asta)
Eu cred ca nu trebuie exagerat si nici cazut in cealalta extrema: aceea de a nu face pentru copil ce credem noi, ca parinti, de cuviinta,doar pentru ca exista idei preconcepute si pt ca bunica nu a facut la fel cu tata, si nici judecati parintii care au pareri diferite. Fiecare facem TOTUL pentru binele copilului, indiferent de alegerea facuta.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

saphir, 100 la 100 de acord cu gaurile date in urechile fetitelor, chiar cred ca am scris si despre asta, exact la acest subiect.
mi se pare o timpenie fara sens.
eu l am botezat pe tudor pt ca am cedat presiunilor familiei, desi as fi preferat sa astept sa cunosca niste elemente din istoria religiilor si sa isi aleaga singur religia, inclusiv faptul daca este ori ba o fiinta religioasa sau un ateu.
asa simt si fata de circumcizie. este o alegere extrem de intima, spre deosebire de gradinita la care il dai ca parinte. si evident, daca face apendicita la 6 ani il duc la operatie pt ca ii este viata in pericol. insa daca vrea sau nu cercei, daca vrea ori ba sa fie circumcis, sa devina catolic, ortodox, budist sau ateu convins... astea ar trebui sa fie alegerile fiecarei persoane in parte.
vorbesc cu atit de multa convingere pt ca am un prieten foarte bun, plecat acum din romania, care a fost circumcis in copilarie si le reproseaza parintilor alegerea asta. mai mult, imi scris acum ceva vreme ca se intereseaza tot mai serios de operatiile de refacere a preputului. in fine. l am inteles. adica am inteles de ce se simte mutilat. cu tot respectul pentru toate religiile lumii, cred ca unele lucruri merg prea departe, iar circumcizia eu asa o percep. un act inutil in conditiile in care avem acces la igiena si care nu ii da posibilitatea individului matur care va deveni copilul sa gindeasca pentru sine sau cel putin sa se razgindeasca...

Mergi la inceput