decalotare la baietei: necesara sau nu?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
oanna3 spune:
Simina, ne poti povesti mai exact ce s-a intamplat de a ajuns la operatie si cum a desurs / in ce aconstat asta?
mersi mult ... cred ca e bine sa fii informat... daca se poate
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Oana, la Rares al meu i-a trecut f, repede roseata daca l-am spalat cu ceai de galbenele. Si eu ii trag usor de pielicica in sus, dar numai la baie, sa pot spala bine si numai atat cat imi permite el, cat i-e lui confortabil.
Laura de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Votati-i pe Rares si Bianca!Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
![](images/user_woman.png)
simina2005 spune:
Cu Andrei am ajuns la operatie deoarece nu mai putea face pipi...plangea foarte tare si pampersul era uscat...dupa ce reuseam sa-i decalotam un pic...si se mai retragea inflamatia reusea sa urineze...era atat de linistit si fericit...
Medicul si noi am incercat toate metodele posibile ca sa evitam incizia dar cand am vazut cata durere era si cat suferea copilul am optat pentru decalotare.
Vreau sa spun ca inainte a trebuit sa curatam foate bine locul si sa reducem pe cat posibil inflamatia (cred ca a luat si antibiotic)...iar la chirurg totul a fost f simplu.
Cred ca mai speriati am fost noi!
Andrei a stat f cuminte si medicul a reusit sa decaloteze un pic si sa atinga cu bisturiul locul de unde se tinea "snurul"...apoi l-a dat cu o crema ce continea antibiotic...Acasa am continuat sa-l spalam cu ceai de musetel si sa dam cu crema...asa ca restul decalotarii s-a facut acasa prin simpla tragere si curatare locala.
Chiar este o operatie f simpla si nu merita sa chinuim copilul inutil daca alta varianta nu exista.
De atunci sunt mereu atenta sa-l curat si chiar l-am invatat sa se spele singur acum.
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
![](huta.gif)
![](grup.gif)
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
Sheannamp spune:
Initial creeata de karina04
Buna fetelor,
Am un baietel de 3,5 ani pe care nu l-am decalotat pana acum un an cand a facut o infectie la puta si am ajuns la chirurg care la curatat si dupa ce s-a vindecat ne-a recomandat operatia cu care nu am fost de acord. De atunci am incercat putin cate putin dar nu am reusit prea mult. Acum 2 saptamani am fost la un alt control, alt medic chirurg care a facut decalotarea manuala. Nu au fost probleme la decalotare ci dupa cand ni s-a spus ca pielea se trage foarte greu inapoi, si ca ar trebui operat. Dupa 4 vizite la medic si o decalotare facuta de mine cu medicul, ne-a spus ca putem sa incercam si noi acasa. Am incercat si din 5 incercari 2 au fost cu probleme in sensul ca am reusit destul de greu sa readucem preputul inapoi. Acum sunt foarte speriata si nu stiu ce sa fac. As vrea sa va intreb daca a mai patit cineva asa ceva si daca exista posibilitatea ca dupa mai multe incercari preputul sa se largeasca si sa nu mai fie nevoie de operatie.Si inca ceva a incercat cineva baile cu sulfat de potasiu sau nalba?
Va multumesc
Dana si bb Mihnea
Natasa spune:
Eu una nu l-am decalotat pina s-a adunat acolo smegma, s-a infectat, s-a umflat si am ajuns la medic. Acum, daca decalotare inseamna mers la medic si taiat, nu sint de acord, dar altfel, dupa ce am vazut ce se intimpla daca ce se aduna sub pielea aia nu se curata, m-am lamurit ca o decalotare usoara, la baita e absolut necesara!
julax spune:
abia acum am vazut subiectulsi ep baietelul nostru de 10 luni l-a decalotat manual un medic care facuse asta,,la mii de copii".L-a durut atunci,dar si dupa cand urina(vreo zi si jumatate),timp in care l-am ''injurat"pe doctor ca ce i-a facut(m-am documentat mai mult in ziua de dupa).Mi-a spus ca o zi dupa il va ustura putin cand va urina,dar nefiind obisnuita cu bebe care plange(la inceput chiar tare,mi se rupea inima)l-am sunat,ne-am dus in urmatoarea zi de dimineata,l-a studiat si a spus ca nu va mai avea nimic(chiar asa a fost).I-am spus ca daca stiam ce va urma nu mai faceam asta si mi-a garantat ca nu am de ce sa fiu suparata,ca nu i-a facut nici un rau.
In fine...Am avut mustarari de costiinta cateva zile,dar acum e bine cand il vad ca si bebe e la fel.Nu am auzit de probleme datorate de lipsa decalotarii,dar acum cititnd aici ,imi dau seama ca poate tot raul e spre bine.
Ce ti-e si cu igiena asta intima a baietilor!M agandeam ca e mai usor ca la fete,dar se pare ca nu e asa.
Julax @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
ruxandraru spune:
decalotarea mi se pare la fel de necesara ca circumcizia pe vremea pe cind evreii strabateau deserturile... fireste, atunci stateau prost cu igiena din lipsa apei. dar oameni buni, azi avem apa din belsug, nici la sapun nu i coada, iar sa l speli la putulica de doua ori pe zi nu e nemaipomenit de greu, insa suficient. sigur ca la spalare se trage pielea ca sa se curete bine locul, dar in nici un caz nu se forteaza. lasati natura s o faca her-his way! cartile americane de pediatrie spun ca pina la 3 ani sau chiar si dupa e firesc sa nu se decaloteze puta complet iar o igiena constanta e suficienta ca sa evitam infectiile. la tudor, 8 luni, functioneaza foarte bine asa. iar smegma aia e alcatuita din celule moarte care se desprind si in timp ce ies la suprafata functioneaza ca un lubrifiant natural intre capul penisului si preput. asta am citat, nu am gindit eu, ca n gindirea mea am incredere pe alte planuri...
sigur ca nu mor nici decaloteti, nici operati pt ca e o interventie minora, traiau copiii si infasati strins... dar NU ARE NICI UN SENS. e totusi vorba de intimitatea bebeului si chiar daca e mic si nu se poate revolta prea tare, are dreptul sa i se respecte intimitatea si puta, daca e s o reducem la the basics.
deci eu zic NU decalotarii, NU circumciziei (stiu ca sint diferite, dar pina la urma sint tot interventii brutale fara acordul copilului si care nu il salveaza de nu stiu ce pericole ca sa fie necesare) si chiar si gaurile in urechi date unor fetite de citeva zile sau saptamini mi se par aiurea. cind vor avea minte sa ia decizii asupra propriilor trupuri, cred ca nu le va deranja deloc sa si dea doua gauri in urechi. dar va fi alegerea lor, nu vor fi supuse pur si simplu unei mutilari de dragul traditiei. na, c am spus o, chiar si asa, out of topic.
succes baietilor si putelor lor intregi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CRISCOSTY/CRISCOSTY.jpg)
CRISCOSTY spune:
Si eu sunt contra decalotarii. Mereu i-am tras de pielita si are capul penisului desfacut, se vede bine si nu am avut probleme pana acum. Dar aseara cand il spalam am observat 2 galmute albe sub piele, in ambele parti si alte perlute mici albe( nu multe). M-am speriat, de aseara ma uit intruna, si cand dormea m-am tot uitat. Nu il dor, l-am tot intrebat, l-am tot pipait. Am tot citit, oare sunt acumulari de smegma? Si ce trebuie sa fac? Am tras de pielita, atat cat mi-a permis, dar nu ajung la ele si nu vreau sa umblu mai mult. Ce ma sfatuiti sa fac?
Crys si Dany(30 ianuarie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flisa/flisa.jpg)
flisa spune:
CRISCOSTY, sunt cumva ca niste cosulete mici albe? Daca da, sunt puncte de sebum. Si Rares al meu a avut dupa nastere cand inca eram in spital si le-am auzit pe asistente intrebandu-se ce erau punctele alea ca ele nu vazusera pana atunci. Iti dai seama ca pana dimineata cand venea un prieten care e chirurg pediatru n-am dormit si de fapt erau 2 puncte de sebum. El le-a spart cu un ac steril si apoi dezinfectat; dar acasa au aparut iarasi si dupa 2 zile s-au spart singure la baita. Si de atunci nimic.
Ah si un NU clar decalotarii!
Pupici
Rares
baietelul mamii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CRISCOSTY/CRISCOSTY.jpg)
CRISCOSTY spune:
Flisa, sunt sub pielita,in ambele parti ca niste cosuri, dar nu sunt mici, sunt marisoare. Il vad ca se scarpina mereu la putulica, si daca il intreb daca il doare, zice ca nu, ca il gadila. Se vad ca doua galme in lateral, parca este mai mare putulica. I-am luat niste ceai de musetel, sa-l spal. Va rog, daca stiti ceva sa-mi scrieti. Ma tot uit mereu, noroc ca nu zice nimik, ma lasa sa ma uit.
Crys si Dany(30 ianuarie 2004)