"Sa spunem sau nu" reloaded - studiu de caz
Raspunsuri - Pagina 5
Sabina spune:
Darria, unde scrie asta oficial? as vrea sa ii arat sotului.
Multumesc!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Darria spune:
Sabina: am citit cu ceva timp in urma, cand s-a introdus obligativitatea scaunului pana la 3 ani dar nu mai retin unde. Asa ca oficial nu am probe
in codul rutier nu am gasit. Imi pare rau.......
mate spune:
Sabina,cumparati centuri si vi le monteaza la orice atelier auto.Hai mai ca nu e acelasi lucru cu hainele de firma...in momentul in care tu decizi sa nu-l pui in scaun,pui in pericol viata copilului tau,de asta eu consider ca e abuz.Fara haine de firma si chiloti cu cristale poate trai fara probleme.Scaunul asta chiar ajuta in caz de accident,Doamne feri.Aici pana la 5 ani e obigatoriu scaunul si daca vrei sa duci copilul cu taxiul trebuie sa ai scaun,altfel soferul nu te ia,pur si simplu.Sunt aici la TV niste filmulete de-ti fac parul maciuca,zau,eu de asta sunt asa de vehementa.
Anul trecut am venit cu bebe in Rom,normal ca ai meu nu au scaun ca nu au copil mic,i-am zis lu' tata sa faca bine sa cumpere scaun pentru 5 saptamani cat stam,altfel eu nu ma urc in masina...saracul s-a inchinat,s-a facut luntre si punte si a facut rost de scaun,altfel eu mergeam cu autobuzul.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici
(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by mate
Sabina,cumparati centuri si vi le monteaza la orice atelier auto.
Da, se pot monta centuri de siguranta si pe Dacii antice si de demult. Asa am procedat si noi cu "fosta" (montat in spate o centura); da sa nu ma intrebati amanunte tehnice ca habar n-am.
Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!
roxanaz spune:
e adevarat ca toti am crescut fara scaune de masina, dar acum 30 de ani nu se circula cu viteza medie de 150km/h si nici nu era traficul de acum. sa tii acum un copil fara scaun de masina (daca ai posibilitatea sa il pui) este inconstienta curata.
quote:
Originally posted by Elise
Cind o sa fie insa bblisa mai mare si o sa aiba nevoie de fotoliu, si o sa facem drumuri mai lungi - cum sa procedez daca ii e somn?
Sa doarma in fund pe fotoliu, si sa se balangane atirnata de centuri, cind e bancheta libera?! Am vazut copii in situatia asta si sincer mi-a fost mila.
Exista scaune pentru copii mai mari, in care sa se aseze la orizontala?! Eu n-am vazut.....
Elise, scaunele pentru copii mai mari se rabateaza pana la o pozitie apropiata de cea in care stau in scoica. si copilul doarme foarte comod, cel putin al meu nu are probleme, la drumuri de 3-4 ore doarme cam 2 ore. cand a adormit rabatezi usor scaunul si somn usor!
Roxana
Sabina spune:
merci de sfaturi, norocul nostru e ca fiind masina veche mergem f incet,. pe banda 1 , si la ore fara trafic....insa chiar si-asa sunt destui nebuni si mor de frica.
iar pe iarna am facut scandal sa se mearga cu trenu.
deci nu sunt asa inconstienta.
o sa pun problema cu centurile, din pacate eu nu conduc, deci nu pot duce masina la service, urati-mi succes in munca de lamurire![]()
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
roxanaz spune:
Sabina, eu am subliniat ca e vb de cei care pot pune scaune si nu o fac...ca inteleg ca-s si alte situatii. oricum iti tin pumnii la munca de lamurire si sper sa ai succes cat mai curand!
Roxana
Sabina spune:
stiu Roxana, nu m-am simtit "atentionata" de postarea ta !
flo] 
Sabina si
Priscilla spune:
NU vreau sa dau cu pierte in nimeni ,insa cred ca sanatatea copilui meu este mai importanta decat orice altceva.
Un trup atat de mic,cu un stomacel mic ,un ficat mic si toate celelalte organe in miniatura,de ce sa le solicitam mai mult decat sunt ele gata sa faca?Sanatatea copilui meu de ce sa o pun in balanta?Daca balanta se inclina in defavoarea puiului meu,atunci cine este vinovat,si cine suporta consecintele?
Cunosc mame care spala suzeta copiilor lor, cu apa rece dupa ce au cazut pe jos prin parc,in toti microbii si apoi o baga in gurita unui copil de 5-6 luni spunand ca nu are nimic.OARE????????????????
Cate boli se pot lua din parc,cati inainte noastra nu au scuipat pe jos, cati nu si-au facut nevoile ,si de cate boli oare sufereau ,si mai ales de ce boli sufereau?Oare acei microbi mor in urma unei simple clatiri cu apa rece?
NU PREA CRED.
Nu vreau sa dau impresia ca sunt o mama model insa sunt de parere ca toate conceptiiile noastre de igiena,alimentatie si chiar educatie se rasfrang asupra copiilor nostri,si mai grav este ca nu dam seama decat atunci cand suntem puse in fata unei probleme a copilui, ca noi,ca mame si ca persoane mature,puteam preintampina situatia daca gandeam de 2 ori si actionam odata.
Stiu ca se poarta vorba ca fiecare isi creste copilul cum vrea,si eu am spus-o atunci cand, atragand atentia mamicilor care greseau in prezenta mea,imi spuneau ca ele nu cred asa ceva(referitor la microbii din parc),dar ar trebui sa stai si sa vezi cum un parinte risca sanatatea propriului copil,din comoditate,prostie,ignoranta,lipsa de informatie,"vitejie",s-au mai stiu eu ce alte motive, si sa nu incerci sa-i deschizi ochii?Asta daca ai cu cine sa te intelegi.
Mereu am mers pe premiza MAI BINE PREVII, DECAT SA COMBATI.
Donia spune:
Studiul de caz "scaunul de copii" s-a incheiat cu succes
, mamica a fost convinsa, sa speram ca si tatal va lua lucrurile in serios.
Se poate deduce ca nu e gresit sa spui atunci cand vezi ceva gresit, uneori mamele au nevoie de informatii si putina convingere. Si totul e spre folosul copiilor.
Sabina, eu n-am pus prima fetita in scaun de masina de la inceput, ci cam cand avea 1 an. Nu eram informata despre riscuri asa cum sunt acum, dar acum ma sufoc la gandul ca as putea sa lipsesc copilul de protectie in masina. Ca oricat de atenti am fi noi, sunt destui inconstienti la volan. Doamne ajuta sa gasiti si voi o solutie!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)