"Sa spunem sau nu" reloaded - studiu de caz
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
dar in Romania de la 3 ani nu mai e obligatoriu scaunul, sa stiti. si in taxi sau masina de prieteni etc sofia cere centura, dar vrea sa i-o scot dupa 3 minute, nefiind obisnuita, nu o suporta:(
noroc ca prin oras e traficul asa de ingrozitor incat n-are cum sa vina niciunul cu viteza spre tine.
pana la ce varsta scaun special?
simpla centura nu e ok? de la 4, 5 ani incolo?
intreb si eu, pt ca efectiv nu stiu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
iulia_b spune:
Daca tot se discuta de masini, stie cineva care este cea mai sigura pozitie? Mijloc spate sau dreapta spate? Am auzit diverse pareri...
Elise spune:
eu stiu ca dreapta spate, dar nu-mi explic de ce.
Exceptind cazul in care shoferul mushka...![]()
Elise & BBLisa
speed spune:
fiindca partea din dreapta spate e cel mai putin expusa in caz de accident.aici de fapt e stinga spate da si volanu e pe partea ailalta
speed spune:
quote:
Originally posted by Sabina
dar in Romania de la 3 ani nu mai e obligatoriu scaunul, sa stiti. si in taxi sau masina de prieteni etc sofia cere centura, dar vrea sa i-o scot dupa 3 minute, nefiind obisnuita, nu o suporta:(
noroc ca prin oras e traficul asa de ingrozitor incat n-are cum sa vina niciunul cu viteza spre tine.
pana la ce varsta scaun special?
simpla centura nu e ok? de la 4, 5 ani incolo?
intreb si eu, pt ca efectiv nu stiu.
Aici nu demult s-a schimbat legea asa ca trebuie macar un "booster"seat pentru copii mai mari de 4-5 ani.nu tin minte exact toate detaliile dar are de a face mai mult cu inaltimea copilului (si greutatea) decit cu virsta.ideea e ca centura trebuie sa vina in dreptul pieptului.unui copil mic fara scaun sau booster seat centura ii vine in jurul gitului si se poate strangula
dianocica spune:
sabina e deschis un subiect pe aici pe undeva (mi-e fooarte lene sa l caut, dar o poti face tu
)cu tot ce trebuie sa afli despre scaunele de masina. categorii, varste...mi-a placut la nebunie Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!buba mea, pe care am si avut-o la semnatura ceva timp a fost cu nu infofoliti copiii!.
nu cred ca e relevant pana la ce varsta e obligatoriu in romania, ci mai degraba, pana la ce varsta e necesar. si cred ca ca e la fel de mare riscul in oras, si in afara lui, la drum lung sau scurt. pt ca gatul copiilor e muuult prea fragil, si e deajuns o frana mai puternica pt a zdruncina rau un bebelus. de fapt o sa gasiti la subiectul cu pricina toate informatiile
donia uite ca, intr-un fel sau altul, subiectul tau deja are primii castigatori. mate si sabina. sper ca si mamica vizata sa nu o ia in nume de rau ci sa citeasca tot si sa schimbe ceva.
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
ruxij spune:
In legatura cu alcoolul, ce varsta avea copilul despre care se discuta? Fi-miu n-a pus gura niciodata, bineinteles. Aici nu e voie sa guste alcol pana la 21 ani. Totusi varsta asta de 21 ani mi se pare o exagerare puternica. Astia oricum beau, cu toate interdicitiile, sau, eu cred, ca cu cat e o chestie mai interzisa, cu atat e mai atragatoare pt adolescenti.
Acum, eu am facut parte dintre copiii aia care au primit un deget de vin/bere/tuica la masa de la varste destul de mici. Cica cand inca nu vorbeam bine, am declarat, despre bere: "e amala, da'mi place". Iar la 5 ani am aruncat bautura din pahar si am spus hotarata : "m-am lasat de baut!". Sa stiti ca n-am devenit alcoolica, ba dimpotriva, sunt dintre plicticosii care nu beau mai deloc, nici chiar la petreceri. Nu m-am imbatat in viata mea. Si sor-mea tot cam asa. Nu cred ca a fost bine ce a facut bunica-mea (ca ea m-a crescut), da' militez pentru un echilibru. Nici sa primeasca vin la 1 an (sau 3 ca mine), dar nici sa interzici prin lege pana la 21 ani ca aici.
speed spune:
ruxi,e vorba de un copil de 5 luni -ma rog,5 luni avea cind a inceput aceasta diversificare
Darria spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Daca tot se discuta de masini, stie cineva care este cea mai sigura pozitie? Mijloc spate sau dreapta spate? Am auzit diverse pareri...
Spock(si nu doar el) recomanda mijloc spate.
Darria spune:
quote:
Originally posted by Sabina
dar in Romania de la 3 ani nu mai e obligatoriu scaunul, sa stiti.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina siwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
iar de la 3-12 este obligatoriu inaltatorul.