"Sa spunem sau nu" reloaded - studiu de caz
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
iar la chestia cu abuzul...pai cum se traia acu 30-40 de ani cand nu aveau masinile curea in spate?
una e sa aduci argumente facile de genul "asa am crescut noi" la sarmalele de la 2 luni sau la palme, si alta e sa zici de exemplu ca e abuz sa nu folosesti sterilizatorul de bibe pt ca tu il speli de mana....
adica daca noi unii traim mai inapoiat dpdv MATERIAL nu mi se pare a fi un abuz.
ca asa, e abuz ca de ce nu-i cumpar haine de firma....
(PS Mate, nu sunt suparata, stai linistita
)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
speed spune:
sabina,e drept ca toti am crescut fara scaune de masina si poate chiar si fara centuri de siguranta.asta nu inseamna ca nu au existat accidente si victime,dimpotriva.introducerea centurilor de siguranta si a scaunelor de masina pentru copii a scazut mult numarul victimelor.
imi amintesc ce s-a intimplat unor cunostiinte de ale noastre,asta acum vreo 20 de ani.mama si tatal in fata,baietelul de 3-4 cred,in spate pe bancheta.copilului i s-a facut somn asa ca s-a intins pe bancheta sa doarma,cu capsorul spre mijlocul soselei.la un moment dat o masina ii "atinge" pe lateral,s-au zguduit putin dar nimic extraordinar (sau asa li s-a parut).au oprit,masina era putin zgiriata,copilul inca dormea asa ca au plecat mai departe.ajunsi acasa au constatat ca din pacate copilul nu dormea....
Sheannamp spune:
In ziua de azi teoria se bazeaza exclusiv pe studiul atent si obiectiv, pe perioade lungi de timp si pe un numar mare de subiecti.
Nu pe concluzii extrase din laboratoare, nu pe cobai sau maimute sterile. Pe oameni.
Se numeste medicina bazata pe dovezi.
Dupa cum spuneam in mesajul anterior, fiecare e liber sa comenteze ceea ce se posteaza aici. Eu nu ma supar ca sunt contrazisa. Problema e ca ceea ce am scris eu acolo nu este inventie persoanala, ci, rezultatul a ani de studiu si concluzia tuturor societatilor de pediatrie din lume. Este vorba de unanimitate aici.
Bun, ca nu or fi 3 ore ci 4, sau chiar 5, da, evident ca fiecare copil e unic. Insa nu poate sa fie vorba de o noapte intreaga si nici de un interval fix intre mese la un bebelus de 2-3 luni.
Si da, mie mi se pare un ABUZ sa privezi copilul de LAPTELE MAMEI din motive de nestiinta sau prejudecati absurde.
Si nu numai mie.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
iulia_b spune:
Fara neaparat vreo legatura cu o anumita persoana de pe forum, dar nu exclus...mie mi se pare abuziv:
- sa inghesui copilul sa manance chiar daca el nu vrea
- sa obligi copilul la 2 ani sa invete Luceafarul ca sa fie mandra mama,sau sa faca pian desi el ar prefera sa joace fotbal... mi se pare trist, o refulare a parintilor...
- sa scoti copilul afara la 20 grade cu caciula si geaca de fas
- sa pui copilul la olita la 6 luni desi el nu sta bine in fund si nici control al sfincterelor nu are
- sa nu lasi copilul sa se joace desi el ar vrea ca sa nu-si murdareasca rochita alba si imaculata etc.
Si multe alte variante.
Cred ca fiecare greseste cu propriul copil, important e sa constientizam si sa incercam sa reparam ceea ce gresim.
speed spune:
quote:
Originally posted by Donia
Vreau sa va cer parerea, atat celor care deja ati scris aici, cat si celor care poate vor urma. Cum credeti ca ar trebui procedat de acum inainte? Sa-i trimit mamicii respective link spre subiect sau sa ii scriu un mesaj privat lung cu argumentele noastre, respectiv postarile voastre?
eu zic sa-i trimiti un link spre subiect.
Sabina spune:
quote:
Originally posted by speed
sabina,e drept ca toti am crescut fara scaune de masina si poate chiar si fara centuri de siguranta.asta nu inseamna ca nu au existat accidente si victime,dimpotriva.introducerea centurilor de siguranta si a scaunelor de masina pentru copii a scazut mult numarul victimelor.
imi amintesc ce s-a intimplat unor cunostiinte de ale noastre,asta acum vreo 20 de ani.mama si tatal in fata,baietelul de 3-4 cred,in spate pe bancheta.copilului i s-a facut somn asa ca s-a intins pe bancheta sa doarma,cu capsorul spre mijlocul soselei.la un moment dat o masina ii "atinge" pe lateral,s-au zguduit putin dar nimic extraordinar (sau asa li s-a parut).au oprit,masina era putin zgiriata,copilul inca dormea asa ca au plecat mai departe.ajunsi acasa au constatat ca din pacate copilul nu dormea....
groaznic!!!!
stiu, asa este, dar in momentul de fata nu am ce sa fac.efectiv.decat sa nu mai merg la drum lung cu masina.
insa lucram la problema
da, si mie mi se pare abuz sa nu alaptezi din prejudecati, sau comoditate.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Ah!! speed, eu merg tot timpul cu copilul in spate.nu o las singura pe bancheta niciodata, desi are 4 ani si 8 luni.nici daca as avea cel mai sigur scaun si cea mai beton centura n-as lasa-o singura.
Sabina si
Elise spune:
in ce priveste centura...eu sint soferul de obicei, si sincer mie MI-E FRICA sa merg cu copilul fara centura.
Cind sint singura e alta situatie - ma ridic si pe doua rotzi , n-am nici un stress.
Deci - mi-a frica sa tin copilul fara centura. Din fericire, acum inca ne mai putem chinui cu scoica, desi nu mai incape bine in ea. Insa, ma rog, ne mai inghesuim.
Cind o sa fie insa bblisa mai mare si o sa aiba nevoie de fotoliu, si o sa facem drumuri mai lungi - cum sa procedez daca ii e somn?
Sa doarma in fund pe fotoliu, si sa se balangane atirnata de centuri, cind e bancheta libera?! Am vazut copii in situatia asta si sincer mi-a fost mila.
Exista scaune pentru copii mai mari, in care sa se aseze la orizontala?! Eu n-am vazut.....
Elise & BBLisa
speed spune:
nu elise,nu exista scaune in care copilul sa poata dormi la orizontala.si fetita mea adoarme instant in masina si doarme in pozitie sezinda.daca pui centurile si scaunul in mod corespunzator nu se balangane nimic.asta e.
speed spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Ah!! speed, eu merg tot timpul cu copilul in spate.nu o las singura pe bancheta niciodata, desi are 4 ani si 8 luni.nici daca as avea cel mai sigur scaun si cea mai beton centura n-as lasa-o singura.
daca n-ai nicicum posibilitatea sa montezi centuri asta e cea mai buna solutie-sa nu o lasi singura-desi nu e cea corecta.acuma sincer vorbind,m-am mai urcat si eu in taxiuri cu micuta si nu aveau scaune de masina.cred insa ca in curind se va adresa si problema asta.