"Sa spunem sau nu" reloaded - studiu de caz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

donia

cred ca abia acum am inteles bine, este o mamaica de pe forum??? nu este o mamica din cercul tau de priteni.
pai poate ar fi bine sa o inviti sa participe la acest topic ,s-au sa selectezi anumite inform de aici din acest topic care tu crezi ca sunt mai relevante ,mai ne agresive si la subiect si sa i le trimiti.
ma prind in hora,atita timp cit topicul nu este agresiv,si putem colabora demn ca persoane rationale ,fara atacuri si reprosuri.

donia te felicit pentru spiritul tau practic.

monica mamica de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Mie mi s-ar fi parut mai corect sa ii scrieti mesajele prin PM daca tot vorbiti despre o persoana anume si nu la general ,despre greselile pe care le facem noi mamele in crestrea copiilor nostri...
Donia, nu vreau sa te supar...dar asta e parerea mea...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dragi mamici....
cred ca in primul rand trebuie sa ne facem clar intelese ca nu dorim raul acelui copil si nici mamei nu vrem sa ii facem viata grea. dar, cred, ca ccc copilul trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. inainte de servic, de comoditate, de orice. cred ca trebuie sa inteleaga ca daca copilul nu a avut nimic la momentuil in care i s-au dat acele lucruri, nu inseamna ca nu va fi afectat mai tarziu in viata. trebuie sa se gandeasca pe termen lung, la viata copilului si nu doar ca azi nu a patit nimic. eu asa fac pentru copilul meu.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

[cam off-topic]

Eu una cred ca Donia a ales bine aceasta cale. Nu stiu daca este cazul de ascuns dupa deget si discretie excesiva. Mai ales ca, daca o mamica cu acces la informatie, a ales aceasta cale.. ma intreb oare ce-o fi acolo unde nu calca picior de pediatru, iar daca a lu tzatza Leana a crescut cu "tzuica" la biberon, al meu de ce n-o putea..

Macar un singur copil de-o scapa sa bea bere si vin, sau chiar mai rau, din frageda pruncie si tot s-a realizat ceva.

Dupa parerea mea, aceste greseli mi se pare a fi mult mai mult decat simple scapari, erori, etc. de care fiecare mamica mai are parte. Una e sa dai suc de portocale la 2 luni ca "cica" e bb constipat. (bb care de altfel are scaun perfect normal, ci doar un pic mai rar decat ar fi vrut mami lui).

Si cu totul altceva e sa-i dai, la cateva luni sau cativa ani, alcool si cofeina. Este vorba totusi de droguri. Un drog recreativ, acceptat de societate, dar totusi drog. Din cate stiu eu, si la noi in Romania, alcoolul este interzis minorilor! Iar in povestea noastra este vorba de un sugar. Un sugar de cateva luni.

Pe toata perioada aflarii alcoolului in organismul uman, nu exista nici un organ, nici un nivel, care sa nu fie afectat de alcool. Si in primul rand: creierul!!

Efectele alcoolului asupra organismului

1. Asupra stomacului si intestinelor - spre deosebire de alimente, alcoolul nu este digerat si metabolizat in stomac. O parte din el se resoarbe prin mucoasa gastrica si ajunge in circuitul sanguin, restul trece in intestinul subtire si prin resorbtie intestinala, direct in sange. La nivelul stomacului, alcoolul creste secretia sucurilor digestive, creand o senzatie de foame. Iritarea continua a peretilor gastrici poate produce gastrita (o inflamatie cronica a mucoasei stomacului).

2. Asupra ficatului - alcoolul este metabolizat la nivelul celulei hepatice, in bioxid de carbon si apa, inainte de a fi eliminat din organism.

Ficatul nu poate metaboliza insa decat cantitati mici de alcool, restul trecand prin sange si transportat catre alte organe importante (creier, sistem muscular). Suprasolicitarea cronica a celulei hepatice prin consum exagerat de alcool poate duce la ciroza hepatica (boala grava in care sunt distruse tesuturile hepatice sanatoase prin fibrozare si incarcare cu grasimi).

3.Asupra creierului - datorita absorbtiei rapide prin peretii stomacului, alcoolul patrunde direct in sange si de aici ajunge in cateva minute la creier. Avand un efect sedativ si depresiv, el incetineste activitatea creierului, impiedicand atat obtinerea de informatii cat si stocarea lor in memorie. Cantitatile mari ajunse la nivelul creierului produc halucinatii si chiar coma. La copii intarzie dezvoltarea intelectuala.

4. Asupra musculaturii - toti muschii sunt sub controlul creierului. Acest control este tulburat chiar si la ingurgitarea unor cantitati mici de alcool. Consumul excesiv sau frecvent de alcool duce la pierderea coordonarii muschilor si a capacitatii de reactie.

Efectele de scurta durata ale consumui de alcool
- scaderea capacitatii de a gandi limpide.
- alterarea memoriei.
- tulburari de vedere.
- scadera capacitatii de coordonare a miscarilor,evidentiata prin dificultati in mers,in statul in picioare si in mentinerea echilibrulului.
- varsaturi (voma).
- risc crescut de accidente prin lipsa de orientare in timp si in spatiu.
- coma alcoolica.
- deces.
http://www.alcooltest.ro/efecte.php

O singura inghititura de bere ingerata de un bb de 7-8 kg este echivalentul a cator inghitituri in cazul unui adult de 70-80 kg?

Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

of, donia, ce-mi facusi tu mie....pai nu pot nici sa tac, si nici prea cu frumosul nu cred...ce sa fac, intre frustrata si obosita o sa aleg totusi frustrata, e mai productiv....hai s o luam altfel: eu am fumat. toata sarcina. si cam toata lumea mi-a zis ca trebuie sa le raresc. si atat. sunt convinsa ca daca cineva m ar fi luat la suturi si mi ar fi dat doua plame peste ceafa, plus trei poze cu nou nascuti....nu mi ar mai fi fost asa usor... nu dau vina pe nimeni, doamne fereste, dar poate as fi reactionat altfel daca nu mi se scuzau atatea... si daca toata lumea nu s ar fi sfiit atata, sa nu cumva sa ma deranjeze cu ceva ca, deh, sunt gravida....(intre timp m-am lasat)

revenind oarecum mai aproape de problema vinului.... nu cred ca poti sa spui intr un mod frumos asa ceva, mai ales ca mamica cu pricina s-a si aparat:

quote:
am si specificat,ca i-am dat sa molfaie,sa se joace cu micii,i-am dat sa guste vin,si altele,nu ca as fi facut masa principala din ele,voiam doar sa spun ca ii dau aproape orice ca sa se obisnuiasca cu mancarea ,sa nu devina mai tarziu mofturos,ca stiu cativa copii care au fost crescuti numai dupa carte si acum d-abia se ating de mancare.
eu am mai incercat ceva cu o ciorba de perisoare odata, si mi-am cam luat-o peste nas...si macar acolo intentia era relativ scuzabila...ca, de, pofteste copilul...(cand o vedea kk pe care l-a facut in olita si o pofti la el, ce faci?!?) dar aici e vorba de cineva care vrea sa si invete copilul sa nu fie mofturos. atunci propun sa ii dea si urzici -nefierte, ca sa nu cumva sa faca fitze vreodata.... plus ca daca esti chiar tare, poti sa il bati in timp ce mananca si atunci e efectul si mai misto: nu mai mananca deloc! si te-ai scos, ai scapat si de gatit....
pfuaaaa, hai ca m-am incins rau...da' acum pe bune, daca nu reusiti nimic cu vorba buna, ma bagati pe mine la inaintare .

pt mici scapari, da, se popate rezolva cu vorba buna, dar pt chestii facute intentionat, cu buna stiinta, in cunostinta de cauza......exista parinti pt care copiii sunt lumina ochilor, care ar face si ar sacrifica absolut orice. sunt parinti care si-au dorit atat de mult un copil incat l-au 'idealizat' iar acum nu mai pare copil ci ...terorist. si mai sunt parinti pt care copilul este. si atat. e acolo, si ,eventual, te mai si incurca...ce am pus eu aici sunt niste extreme dar ideea ramane. am mai spus-o si o spun dinnou. intr-o lume ideala nu oricine ar avea voie sa aiba un copil.

si uite ca am scris atat si nu am propus o solutie. eu o propun pe-aia cu palma dupa ceafa .glumeam. eu zic ca depinde foooooarte mult de persoana, ca nu e solutie universala. probabil ca daca s-ar spune niste lucruri in timpul sarcinii, cand exista , pt cele mai multe, o schimbare hormonala majora si o oaresce sensibilitate, atunci ar putea avea un efect. in schimb acum, dupa cateva luni... luni de oboseala acumulata, luni in care e destul de greu daca nu-ti vezi copilul ca pe cel mai frumos/ extraordinar/ fantastic/ incredibil lucru din lume. dupa aceste luni cred ca e foarte greu sa convingi un anume tip de mamica ca trebuie sa aiba rabdare, ca merita sa aiba rabdare, ca are timp, trebuie doar sa-l dozeze bine. ca se poate si fara sa 'te sacrifici'. ca nu exista copii rasfatati, exista parinti cu mai putin timp/chef, ca nu exista copii rai, exista doar parinti neatenti, si lista poate continua. nu mai trag nici o concluzie ca iar ma infierbant si nu stiu ce iese....deci, daca vrei poti

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vreau sa va cer parerea, atat celor care deja ati scris aici, cat si celor care poate vor urma. Cum credeti ca ar trebui procedat de acum inainte? Sa-i trimit mamicii respective link spre subiect sau sa ii scriu un mesaj privat lung cu argumentele noastre, respectiv postarile voastre?
Eu am inteles ca nu prea intra pe forum si deci nu cred ca va citi din proprie initiativa subiectul.

Da principe, e o mamica de pe forum care a scris ca nu prea intra pentru ca e ocupata. Eu nu i-am dat nick-ul tocmai pentru ca in cazul in care citeste totusi subiectul, poate sa aleaga intre a participa la discutii sau a ramane la stadiul de simplu cititor.

Madaluta, nici vorba sa ma supar, ti-ai spus parerea si simte-te libera sa o faci. Eu am ales sa deschid subiectul asta pentru ca la momentul respectiv chiar nu vedeam ce argumente as putea sa-i aduc. Si pentru ca e vorba de ceva serios. Am simtit exact ca ruxandra, ca nu e vorba de un suculet de portocala, ci e vorba de alcool si cafea! Si ma bucur ca am deschis subiectul, ca uite cate pareri pertinente s-au adunat... si mesaje frumoase, de la o mama la alta.
Eu de altfel as vrea sa simta mamica respectiva ca nu ne dam cu parerea doar pentru ca nu avem altceva mai bun de facut, ci pentru ca suntem mame la randul nostru si ne intereseaza cu adevarat ca si copilasului ei sa-i mearga bine acum si in viitor.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Uite Donia sa stii ca eu m-am framantat tot WE daca sa scriu pe forum sau sa trimit PM unei mamici pe care eu o apreciez enorm ca persoana dar care mai zilele trecute a povestit ca face ceva care,dupa mine,ar pune foarte grav in pericol siguranta bebeului ei...

Si pentru ca nu vreau in ruptul capului ca mamica respectiva sa se supere pe mine,o sa aleg sa-mi pun la semnatura urmatoarele cuvine: Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

We may have different skin colours, but we are all PINK on the INSIDE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by mate
...
Si pentru ca nu vreau in ruptul capului ca mamica respectiva sa se supere pe mine,o sa aleg sa-mi pun la semnatura urmatoarele cuvine: Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

...

Mate, ideea ta este excelenta. Haideti sa scriem fiecare, mare, subliniat si colorat cu rosu, ce consideram ca ni se pare un abuz asupra copiilor.
Dupa cum spuneam, la alt subiect, nimeni nu s-a nascut invatat, fiecare trebuie sa aiba dreptul al prezumtia de nevinovatie si, mai ales, sa poata fi lasat sa isi corecteze greseala in liniste, fara sa fie pus la zid si condamnat din prima.
Pe de alta parte, in momentul in care alegi sa scrii pe un forum, acele informatii, unele extrem de personale, devin bun public si pot fi comentate si judecate de catre orice alt utilizator fara ca persoana respectiva sa se poata supara.
E, pana la urma, un risc pe care si l-a asumat singur nu?

Si imi voi permite sa citez si eu din postarile unor tinere mamici, pentru a putea sa corectez niste conceptii eronate:

"am reusit sa-l pun pe bebe la program" - ALAPTAREA SE FACE LA CERERE, NU DUPA ORARUL STABILIT DE MAMA

"Nu ii mai ajunge lapticul de la san. De fapt lapte e, ... dar dupa 1 ora vrea iar. Cred ca nu e suficient de hranitor" - Laptele mamei este EXACT atat de hranitor cat are nevoie sa fie pentru bebelusul ei; In primele 3 luni de viata, intervalul intre supturi TREBUIE sa fie intre minim 1 ora si maxim 3

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cu scaunul auto sunt perfect de acord, dar as face cateva observatii in ceea de priveste alaptarea.
Sheannamp
Copilul meu s-a nascut cu 4400 g si l-am alaptat exclusiv pana la 6 luni. La 6 luni am inceput diversificarea si am continuat cu alaptatul pana la aproape 10 luni, cand s-a intarcat singur, desi mai aveam lapte.
In primele 6 luni niciodata n-a "cerut" sa suga mai devreme de 4 ore! Nu i se facea foame. De curiozitate am facut de mai multe ori proba suptului (l-am cantarit inainte si dupa supt) si am vazut ca manca, nu gluma, deci era normal sa ramana satul mai mult timp. Deci el cerea la 4 ore, nu la 2-3! La inceput citisem si eu in carti de 2-3 ore intre supturi, i-am dat si asa (desi nu cera atinci!), dar ori nu a vrut sau a supt putin (pentru ca era satul!), ori a supt mai mult si a varsat imediat, asa ca... La 4 ore nu era nici o problema -si era alegerea lui. Deci depinde si de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mate, nu ma supar deloc, doar efectiv Nu am cum sa pun copilul in scaun. Masina nu-mi permite , e din 1971, nu are curea si sotul meu nu a fost de parere ca poate fi atasata, desi am incercat sa il conving.
las ca poate da Dumnezeu si ne luam masina noua pana vine bb 2, sau fac o crizutza de gravida
intre timp, limitam f f mult drumurile cu masina .De exemplu, acu la mare, vreau sa merg eu cu fata cu trenu

Anna, sofia mea cerea si la juma de ora si nu vroiam sa=-i dau,.....rezultatul, in prima luna a crescut doar600 de grame.Dupa aia i-am dat ca negresele cand a tiupat putin, hop tzatzica.Si a crescut fata cate un kil...si nici colici n-a avut.
deci chestia cu minim o ora...e si ea relativa, cunosc teoria, dar uneori....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput