Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (22)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karina1976 spune:

Buna dimineata, dragele mele!

Ramonella, eu am patit la prima sarcina exact ca si tine (masea de minte cariata in gingie). Insa stomatologul (prieten f bun) mi-a recomandat sa o scot intrucat poate fi nasol sa ramana puroi acolo.
Am facut operatie la 6 luni de sarcina, anestezie locala cu xilina si nu mai stiu ce naiba. Totul a durat 15-20 minute, nu mi-a venit sa cred ca a terminat asa repede.

Eu zic sa mai intrebi medicul, sa nu apara alte complicatii.

Corina - mami de Paul - 04.06.2002 si13+

"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Karina deci aceasta anestezie nu afecteaza bebeul???Si dupa aceea nu a trebuit sa iei antibiotic????Cred ca voi astepta si eu pana pe la 6 luni si atunci o s-o fac.Ca atunci va fi mai mare bebele.Dar oricum o sa vorbesc cu doctorita.

Aaa,fetelor,am simtit ceva diferit....Stateam sambata in pat,cu manuta pe burtica si dupa un timp,am simtit ceva.Asa,ca o bula de aer care ajunge la suprafata.Si la fel am simtit si duminica.Oare ce o fi???

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Mie mi-au spus (asta daca imi amintesc bine) ca la acea varsta nu e nici o problema pt bb, si ca oricum dureaza cca 20-30 minute pana anestezia ajunge la bb (si asta daca e in cantitate mai mare - la mine nu a fost cazul).
Antibiotic nu am luat intrucat nu a fost cazul - a curatat destul de bine locul si nu am mai avut pb nici pana acum; oricum sunt si antibiotice care se pot lua in sarcina (ex. augmentin), dar nu e olbigatoriu sa iei.
Eu am asteptat pana la 6 luni din 2 motive : sa treaca primul trimestru de sarcina si apoi prietenul nostru stomatolog e in cluj, si abia atunci am reusit sa mergem pana la el. Tot el mi-a spus ca se recomanda interventii (operatii, extractii) la gravide doar din luna a 4 a pana in luna a 7 a.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Ramonella, abia acum am vazut ca si tu esti din cluj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Neata burticoaselor,

Maine merg si eu la Radoi, s-o mai vad pe printesa ce face si cum o duce! In fiecare zi imi da cateva picioare, cred ca-i cresc ca la manechine, d'aia!

Shery 15+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna dimineata!
Ramonella, eu am avut mare grija de dinti in ultimii 3 ani (cu vizite dese la doctor, reparat ce trebuia). La sfarsitul anului trecut a fost ultima "sesiune" (adica ma duceam de 2 ori pe saptamana timp de vreo 2 luni- a trebuit sa-mi si reconstruiasca 2 coronite); mai aveam o carie micuta la care mi-am facut programare dar am renuntat ca era mare aglomeratie in ziua respectiva. Am zis ca nu-i (inca) mare bai.Acum, de vreo saptamana, ma dor si pe mine gingiile-mi s-a facut o mica umflatura chiar in dreptul celei ramase nerezolvate, ma mananca cateodata de mor...
La Sebastian nu am avut nicio problema, desi nu au fost atat de ingrijite ca acum....
Eu nu iau vitamine, am destule kg in plus, mananc bine zilnic; apoi, pe verificate, vitaminele imi fac o foame groaznica (cu ceva dureri de stomac). Deocamdata la analize stau bine, asa ca nu este nevoie de ele (am luat acid folic cu vreo 3-4 luni inainte de sarcina si pana acum o saptamana...

Aralia,felicitari pt. baietel!sa fiti sanatosi!
Pufulet, felicitari!
Perna pe care ati aratat-o se poate folosi si pt. alaptat, am vrut sa mi-o cumpar data trecuta dar nu am mai luat-o. Probabil se gaseste la mag. Mothercare de langa Piata Dorobanti(este mult mai mare si mai bine aprovizionat ca cel din Mall Vitan).
Ceva asemanator au cei de la Chicco, etc...

Despre nastere- voi naste natural, daca nu intervin probleme care sa necesite cezariana.Data trecuta voiam si eu sa nasc cu sotul alaturi, dar era carantina in spitalul Municipal (sezon de gripa) si accesul strainilor era restrictionat.Trebuia sa facem cerere la directorul spitalului, la un moment dat ma gandeam si la soacra-mea (care lucra la Fundeni pe atunci, avea toate vaccinurile la zi-le faceau obligatoriu,era familiarizata cu conditiile de sterilitate,etc...). Pana la urma, nasterea a fost imprevizibila (mai devreme de cand ne asteptam), rapida, si numai la asta nu m-am mai gandit... Acum ma bucur ca nu a fost nimeni, cred ca imi convine mai mult sa se "perpeleasca" pe langa usa . Cel mult, l-as lasa daca ar sta la capul meu...
Da,am auzit si eu multe cazuri in care relatiile s-au schimbat nu a in bine, probabil ca la noi nu este facuta o informare corecta si timpurie despre ce inseamna, astfel incat socul este mare. In strainatate, majoritatea taticilor participa alaturi de gravida la cursuri speciale, chiar fac simulari ale nasterii, ceea ce cred eu conteaza...
Pregatirea conteaza si pentru mama, se spune ca daca esti pregatita psihic si stii ce se intampla/despre ce este vorba durerea este mai mica- natura a "programat" ca in momentul nasterii sa se secrete niste hormoni care atenueaza durerea. In cazul in care intervine frica, acesti hormoni sunt inhibati, durerea putand fiind chiar amplificata.

Si aporpo de pozitia in pat: se recomanda,mai ales in lunile mari, ca mama sa stea pe partea stanga.Pe spate nu se recomanda deoarece uterul apasa asupra vaselor de sanga, astfel incat irigarea cu nutrienti si oxigen este redusa. Eu am incercat sa stau numai pe partea stanga, dar binenteles ca nu am putut doar asa. Alternam si cu statul pe partea dreapta, macar pt. scurt timp.

Va doresc o saptamana placuta!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Ramonella,exista acum anestezice locale performante si pt. stomatologie. Sunt putin mai scumpe, dar ce mai conteaza.Intreaba-l pe stomatologul tau...
Shery, bafta maine.Cred ca nu mai ai rebdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Si eu citisem undeva ca nu e bine sa stai pe spate dar parca nici nu ma simt bine sa stau asa, senzatia e acum ca nu pot sa respir bine

------------------------
Flory 14+
Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput

fetelor,va recomand siteul www.drspock.com/section/0,1503,Pregnancy,00.html" target="_blank"> dr. Spock
Este f. cunoscut si pt. ingrijirea copilului (alaturi de dr. sotilor Capraru).
Eu tocmai am primit de la editura All cartile dr. Spock pt. sarcina si inmgrijire copil, par interesante, inac nu am avut timp sa le "studiez" mai bine.
Am primit si Pilates pt. gravide, dar la fel, inca nu am avut timp sa o citesc. Daca gasesc sfaturi interesante, si sunteti doritoare, pot sa le scriu si aici
Pufulet, despre dormitul pe stanga ni s-a spus si la un curs pt. mamici pe care l-am facut la Municipal; circulatia sanguina si oxigenarea este cea mai buna in acest caz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Da karina ,sunt din Cluj.Ma duc la o doctorita foarte buna,sunt o familie de stomatologi.Merge la ei si Florin piersic.Odata sotul meu a dat nas in nas cu el.Si l-am intrebat ca ce i-a zis,"Ce faci mai ciocoflender????"
Sper sa fie bine.
Sheri ce frumos ca o sa-l vezi iar pe bebe!
anacami si eu am avut grija de dinti,chiar in iarna mi-am facut toate cariile,dar acum o iua razna toate!!!

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput