Colectia de toamna iarna 2005(134)
Raspunsuri - Pagina 5
lavi02 spune:
Gandacel cand am nascut-o pe Nati, Silvia avea deja 1 an si jumatate de cresa la activ si tocmai incepea gradi. Era toamna, i-am dat si Ribomunyl pt cresterea imunitatii, n-a prea racit. Si daca a racit - mai mult muci si ceva tuse, nu rau.
Nati s-a imbolnavit prima oara la 4 luni si ceva, de bronsiolita.
Acu' hai sa-ti zic ce-am citit eu prin cartea de pediatrie:
Bebelusii in primele aprox 8 luni pastreaza anticorpi de la mama, din timpul sarcinii, pt marea majoritate a virusilor (inclusiv de-alde rujeola, varicela etc daca mama are anticorpi) cu marea exceptie a VSR, virusul care da tocmai pacatoasa de bronsiolita.
Acelasi VSR, la copiii mai mari de 1 an parca, nu da bronsiolita, da viroza respiratorie mai usoara in principiu.
Bona e o idee buna daca gasesti una cu care sa te simti tu bine. Numai tu stii care e varianta cea mai bune pentru tine, dar e clar ca de un ajutor ai nevoie: ori bona, ori soacra, ori gradi, ca altfel e f greu.
-------
Joy Nati a mea din pacate inca doarme leganata pe picioare, i-am introdus chestia asta cand am intarcat-o si si inca nu mi-am pus mintea sa scap de obiceiul asta.
Despre dormit in patut fara gratii nu retin exact cine a intrebat prima; eu cred ca depinde de la copil la copil, cam intre 2 si 3 ani e momentul. Oricum, cand o sa renuntam la pampersul de noapte (haaaat! pt noi)va trebui sa doarma in pat fara gratii ca sa se poata da jos daca ii vine noaptea sa faca pp in olita.
Pe Nati mi-a adormit-o tanti de nu stiu cate ori in patul Silviei, de n-1 ori n-a cazut, 1 data a cazut.
Problema e ca patul Silviei e inalt pt ca are dedesubt patul glisant care va fi al Nataliei cat de curand.
Deja am dat comanda de saltea pt el sa o pot culca acolo pe Nati la nevoie.
(Uneori Nati se trezeste noaptea si adoarme mai usor daca ma intind eu langa ea. In patul ala m-as putea intinde langa ea la nevoie si pleca atunci cand adoarme)
Ina869 spune:
Colectie draga,
Mi-as dori sa organizam o intalnire si cum vara toata lumea este plecata pe ici, pe colo, m-am gandit ca poate-i mai bine sa o facem din timp.
Noi o sa venim in Bucuresti dupa 9 Iulie. Dupa data asta nu ne-am mai rezervat nimic, o sa mergem asa, vreo citeve zile pe la munte si manastiri, in functie de cum stabilesc cu voi.
Stiu ca vrea si Meems sa vina la intilnire, sper sa nu se supere ca am dat-o de gol
- ce idei de intilnire aveti? eu ma gandeam la un parc linistit sau unde sa fie loc de joaca pentru micuti, ca sa putem sa si chatuim in voie.
- cum este mai bine pentru voi, dimineata sau dupa-amiaza?
- in cursul saptamanii sau in we?
Cine se inscrie ?
Deschid lista:
1.-Ina
Pupicei!
ps- mai Noki, ce facusi, il monopolizasi pe mos ene asta...fiica-mea nu mai vrea sa doarma de dupa-amiaza!!! si tocmai cind ma laudam ca nu avem probleme cu somnul...aaaaah.
acu' trebuie s-o scot undeva pe-afara offff. si aveam la trebi'...nu era destul ca sint in urma cu multe - din cauza racelii-
intru mai pe seara fiindca sefa trage de mine la greu!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.
lavi02 spune:
Eu vin pe 8 iulie seara din BLG si pe 14 probabil o sa plecam la munte.
Deci in saptamana aia, in orice zi de luni pana vineri, ma inscriu si eu cu fetele.
joy04 spune:
SI EU MA INSCRIU la intalnire
Joy 21+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
dordia2000 spune:
Ina si eu ma inscriu la intalneala dar...in weekend pt ca lucrez. Cred ca cel mai bine e in weekend sa vina si mamicile ca mine care lucreaza. Dar daca...se organizeza in cursul saptamanii....pot incerca sa ma invoiesc de la scarbici si sa plec si sa vin cu Stefan la intalnire. Oricum ar fi eu fac tot posibilul sa vin si...abia astept sa te vad pe si pe tine si pe restul fetelor ca taaaare dorimi e de o intalnire!!!
Va poop si mai intru!!!
Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
Albastrele ambitioase, maine nu vor mai fi ...GRASE
Dordia, Violeta,Bfly si InaC
dordia2000 spune:
Lavi pai tu te intorci duminica seara si pleci sambata dimineata??? Pai atunci tb organizata in cursul saptamanii...nu???
Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
Albastrele ambitioase, maine nu vor mai fi ...GRASE
Dordia, Violeta,Bfly si InaC
camelia_daniela spune:
Ina draga eu ma inscriu ! Vreau din tot sufletul sa vin sa va cunosc pe cat mai multe dintre voi ... daca s-ar putea pe toate impreuna cu piticii din dotare!
Oricum odata ce se va stabili data exacta voi putea sa spun cu siguranta da sau nu. In concediu nu voi fi cu siguranta, tre doar sa vad cum vin cu pitik !
Cami mami & Daria (02.01.2006)
Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!
Daca cineva rade, razi impreuna cu el ! Daca cineva canta, canta impreuna cu el!
Daca cineva lucreaza - lasa-l sa lucreze!
stefanalex spune:
HILDEGARD Nici copilul meu nu spune decat tati, mama si pa. Restul cuvintelor , daca le pot numi cuvinte , sunt de neinteles. Nu imi fac griji pt ca si baiatul cel mare a inceput sa vorbeasca bine dupa ce a implinit 2 ani. Asa ca .... multa rabdare!
JOY Si eu il culc pe Alex pe picioare , altfel nu doarme oricat de obosit ar fi.Prefer asa pe moment ,pentru ca adoarme repede si reusesc si eu sa-mi fac alte treburi.
GANDACEL Cand l-am nascut pe Alex , baiatul cel mare mergea la gradinita si nu puteam sa-l tin acasa. Dar atunci cand racea ,la scurt timp racea si cel mic.
Noki_Lara spune:
Hello!
Gaca...am trecut cu bine si peste sustinerea referatului!Titi a stat azi cu mama si cu nasii mei veniti din Germania si care locuiesc la ea. Si ca de obicei cand sunt si altii d efatza si le tulbura lor programul clasic, s-a dat in spectacol si a fost rautza raaaau.
Am citit tot, dar mai pe sarite. Sa vad ce-mi amintesc:
CristinaMH, condoleantze si recuperare rapida la picior!
Intalneala- DE ACORD!!! Oricand, oriunde...Io pleac abia pe 4 sept in Turcia, asa ca tot am timp de intalneli.
Lavi- daca mergi cu fetele in timpul sapt, poate ne combinam la o intrevedere.In parc la Obor, ca tot e full de leagane.
Adormit- daca fii-mea e habauca sefa si pot sa-i reprosez orice de la cat e de neastamparata pana la faptul ca nu papa, ei bine, nu am ce sa-i reprosez la capitolul somnic. O pun in pat si adoarme instant sua in cateva minute, singura. De cand lumea si pamantul. Nu cunosc notiunea de leganat pe picior - apropo, fara misto si fara intentia de a face pe desteapta sau in ciuda cuiva, dar cum e procedura???? A mai avut perioade cu dintii in care ii era frica-groaza sa se culce, si adormea in brate la mine, stil lumanare, cu capul pe umarul meu, dar astea chiar ca au fost rare.
Program culinar:
- 6.45- bibe de lapte fara cereale, ultimul trend: 200 ml
- 13.15 - mancare gatita un singur fel
- 18 - iaurt cu cereale sua biscuiti
- 22 - bibe cu lapte, cam 250-300 ml de lapte cu 3.5-4 masuri de cereale
Intre mese mai papa dimineatza sicksuri si altele asemenea, ca deh, daca nu papa fructe, trebuie sa aiba ceva in burta d ela 7 la 13...
Si mai nou bea sucul d ela o porto, motiv de maaare multumire pentru mine.
Si tot mai nou, daca are chef, papa la cina cate ceva: branzica, cascaval, painica cu unt, salata de legume, de-astea.
Io nu-i dau mancare gatita seara pentru ca pur si simplu la noi nu e un asemenea obicei. Seara e mancare rece, gen mezeluri etc, adultii. Ea papa numai daca vrea si ce vrea din ce v-am zis mai sus.
Sorry pentru monopolizarea lui nenea EneL-am dat inapoi azi, ca a dormit Sarah doar o ora si 20 d eminute, dar recunosc ca ieri tot la noi a stat, de a dormit de 3 ore...
Cam atata-mi amintesc. Ma duc sa beau o bere...Si apoi maine d edimineatza s ama enervez ca de ce ma ingras.
Pup U all!
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Bic spune:
Ma intorc cu vesti noi. Smaranda tot are febra si nu prea am dormit bine in ultimile doua nopti, dar nu ma pot plinge. Cu ajutorul Tylenolului am reusit totusi sa dormim un calup de 6 ore si apoi inca unul de 3. Problema e ca seara a adormit ea la ora normala, 8 p.m., dar apoi s-a trezit o data dupa 45 de minute, apoi din nou dupa 20 de min. si a avut chef de joaca. Am facut prostia sa-i pun ceva la televizor si nu s-a lasat dusa de-acolo pina la 11.30 p.m., iar de dimineata ce credeti ca mi-a cerut primul lucru? "Mac" adica DVD-ul cu rata.
Dordia, si eu zic ca e +. Nu-ti zic inca felicitari ca-s superstitioasa.
Ina, noi va ratam anul asta. Am vrea si nou sa venim in Romania, dar pe la sfirsitul lui august. Poate mai prindem o intilneala si pe-atunci. Pe de alta parte, mai ai curajul s te duci in iulie, pe calduri?
Feli, o sa te descurajez, dar eu inca nu am gasit o formula sa o pacalesc pe Smaranda ca sa-i aplic o actiune pe care o uraste. Cit a urit sa-i stergem nasul fie nu i-al mai sters si il stergea ta-su, care e mai blind, fie foloseam forta. Acum coopereaza, chiar face scandal daca dupa ce ii pun solutie salina nu-i pun i pompa. Dar acum se crizeaza rau de tot la termometru si singura solutie zilele astea ca sa-i iau temperatura a fost sa cumpar un alt termometru, unul special pentru bebelusi care merge foarte repede si pe care doar il presezi pe frunte citeva secunde. Cu ala clasic era imposibil. Altfel, daca e important sa-i stergi nasul lui Chiti, tine-o cu forta, asta e, nu o sa moara. Mai important e sa nu aiba muci in cas.
Gandacel, mie imi este foarte bine de cind a venit soacra. M-am levenit in asa hal incit nu mai fac cam nimic, decit ca mai gatesc din cind in cind. Dar mentinerea de zi cu zi o face ea. Si taaare bine e. Sper ca si soacra ta sa te ajute. Perfect nu e nimeni. Mie mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc si lucruri pe care ea nu le face cum vreau eu, dar m-am adaptat, s-a adaptat si ea si am ajuns la un compromis foarte bun.
Mai, cred ca bunicu' citeste forumul ca de cind am scris meajul ala ca nu-i aduce cadouri Smarandei, i-a adus de data asta atitea, de am ramas masca..Timp de trei saptamini tot scotea cite un cadoas in valiza. Foarte dragut!
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC