*Ghiocei de Martie-Aprilie 2006* (35)
Raspunsuri - Pagina 6
simona_toma spune:
Am uitat sa va spun ce face Edutu cand se supara(nu-l las sa faca ceva sau nu mergem unde vrea el sau nu-l las sa se joace cu jucariile altor copii):se arunca pe burta!!!!Nu conteaza ca suntem pe strada, el se arunca pe burta.E fenomenal.Eu n-am mai vazut nici un copil facand asa.Cateodata ma apuca rasu' cand il vad.Mai si mai are o obsesie:cataratul.Aseara m-a uimit catarandu-se in primul sertar al mobilei, in care am pus special pt el jucarii, ca ma innebunea ca vroia sa-l deschida mereu.Ce i-a mai dat prin cap!!Sa se suie in sertar.Si mai are un obicei:se urca in pat si acolo se ridica in picioare si incepe sa fuga prin pat si sa se arunce in capu' patului sau in perete si bineinteles ca uneori se loveste si tine-te...urlete...Si are un zambet de strengar cand se urca in pat, ca-mi vine sa-l mananc!!!
Dar sa va spun cea mai mare pozna a lui de pana acum.Pe 1 mai.MA duc sa-mi fac baie, era dupa-masa, las copilu' in patut cu un biberon de ceai, sa-si faca de lucru.Cand ies de la baie, cam peste 10 min, il aud batand in usa camerei lui.Sa fac stop cardiacNu va puteti inchipui ce a fost in inima mea si in mintea mea atunci.Deschid usa si-l vad ranjind satisfacut!!nu avea nimic rupt!!Si patutul e inalt cam cat el.Dar una dintre gratii are balamale cam la mijlocul ei, se da in jos atunci cand e bebe mic-mic, si acolo a pus picioarele zapacitul.DAr nu stiu cum s-a dat jos apoi de pe ea.Ca v-am zis ca e super inalt patutul.S-o fi aruncat??Doamne, cate se puteau intampla, si acum ma apuca groaza.Isi putea rupe naiba gatul!!
Cam de astea imi face strumful.Nu pot sa-l scap o clipa din ochi!!
simona_toma spune:
Cristina, ce ghinion ati avut!Nu pot sa cred!Bine ca totul s-a terminat cu bine.Cred ca m-as pierde cu firea daca ar face Edutu asa reactie.Sau poate nu.In situatii de astea reactionezi cum nici nu te astepti.Realizezi ca esti mai puternic decat ai crezut.Multa sanatate si multi pupici
Micaalsa, m-ai dat pe spate!!!Esti frumoasa fooooc!Si de Iulia ce sa mai zic...asa mama, asa fiica.Multa sanatate Iuliei.Tampiti doctori, iti vine sa-i joci in picioare.
Catrinel, noroc chior!!Las' ca meriti, ca esti fata buna.Despre soacra-ta povestisi acolo ca o indoapa pe Oana?Soacra-mea are o nebunie: e incantata ca mananca Edutu paine.Nu conteaza ca nu mananca mancare gatita, importanta e painea, de parca numai cu paine creste.Ma innebunise la un moment dat.Cand vorbeam la tel(norocul meu ca e la distanta de noi) si ma plangeam ca nu papa strumfu' ma intreba neaparat daca papa paine, de parca asta e cea mai importanta in alimentatia copilului.
Ada, ce misto ca Sibiul e aproape de noi si putem sa-ti luam cu asalt viitoarea cofetarie!Auzi, am si eu un pitic pe creier:te-am intrebat o data ca daca ne hotaram sa tragem o fuga la Sibiu te incumeti sa ne arati orasul?Si nu mi-ai raspuns.Adica ai ceva cu mine?Nu vrei sa ne primesti??Lamureste-ma!
simona_toma spune:
Mihaaaa, nu ne intalnim pe 26??Of, ce pacat!Alta ocazie cine stie cand o sa mai apara.Si intalnirea asta a voastra se petrece in oras?
kim spune:
Catrinel, ingenioasa Oana ta sa ascunda cheile in aspirator. Puiuta mea tocmai si-a aruncat adidasii in WC, era cazul sa-i spele cineva. Deci asa cu ajutorul in casa, avantaje si dezavantaje. O sa vad eu cum e, la toamna cand vine soacra-mea, gata m-am hotarat, vine ea inainte de sora-mea, ca e bunica si cine stie cate zile mai are (vezi maica-mea). Eu ma impac super bine cu ea, e genul care vrea sa faca cum zic eu, si o iubeste enorm pe Alicia, abia asteapta sa fie cu ea, plus ca e buna gospodina, o sa-mi fie de mare ajutor. Dar ma rog, cu sora-mea eram pe-o minte, imi permiteam mai multe, etc. Vine ea cu alte ocazii.
Ciuf, iar ai avut parte de surprize, ma bucur ca n-a fost mai rau cu umbrela buclucasa. Ei dar Luca marinaru si Eva triciclista au fost incantati de excursie, nu-i asa? Imi place ca aveti locuri frumoase pe acolo, si iesiti mereu, asa si noi, nu ezitam sa iesim si sa descoperim mereu alte locuri. Azi dupa ce vine tati mergem sa plantam copacelul.
Micalsa, mai ce nasa dichisita! mi-a placut si mie rochia, vreau s-o vad si eu toata daca se poate. Sanatate multa Iuliei!
Alinaalex, da, multe asemanari sa stii, dar nici la Haidu nici la mare nu sunt sanse sa ne vedem anul asta din pacate, abia anul urmator ziceam ca preconizam o vizita in Romania si imprejurimi.
SimonaToma, doamne ce spaima ai tras cu Edutu' cascadoru'! trebuie sa ai grija sa nu vrea sa repete figura, ca asa usor prin curaj piticii astia! mai fac si eu dus dupa ce adoarme Alicia, si nu-ti spun cu cat stres sa nu cumva sa se trezeasca si sa se intample ceva. Inca nu escaladeaza patutul, sper sa nici nu-i vina ideea nastrusnica. Ea are treaba cu urcatul pe carucior, ori pe scaune sau masa.
Poli, ca sa-ti raspund la intrebari, eu ii dau Aliciei aproape zilnic carnita, dar nu e obligatoriu, isi poate lua proteinele din oua, tofu, etc. Rosii, kiwi, capsuni ii dau fara probleme. Noi vb cu ea in casa lb romana, doar cand sunt vorbitori de fr/en ne conformam si vb pe limba lor. Cateodata ii citesc carticele in fr (n-am chef de tradus) sau ii cant in fr. (stiu f multe cantecele, in ro am uitat versurile). Voi cum faceti?
Am fost ieri la o petrecere de copii, o fetita de 4 ani si-a serbat ziua de nastere la centru de activitati jungle gym, vreau sa va zic ca Alicia s-a jucat cu copiii si s-a dat pe toate toboganele si jocurile, nu mai vroia sa plece de acolo. La masa a fost super cuminte si mandra sa stea si ea pe scaunel ca cei mari (era cea mai mititica), a papat si ea pizza (chiar si singura cu furculita!), tort, a baut suc (din paharel), ei ei ce ne asteapta fetelor de acum incolo!
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
adar spune:
Simona, rili ???? Cand m-ai intrebat??? Sigur ca iti arat Sibiul, cum sa nu ti-l arat ... cu mare drag
BUEYYYYYY, AM ZIS CA VREAU cofetarie, dar nu se stie cand ... am spus doar ca sperante ar fi, depinde si de puterea de convingere si de ffffffoarte multi factori. In prima faza vreau lipo, dupa mai vedem ....
_
adar si MAIA minunea cu ochi mari (30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
adar spune:
Poli .... sa zicem ca eu am cofetarie, da?
Ia spune-mi tu, cum comanzi si cum primesti prajiturile!
HAi uimeste-ma!
Ca eu nu stiu cum le trimit la Romantica care e in Bucuresti, darm,ite la voi la Papastratos
Apropos, ANDREEAAAAAAAAA ........
daca iti vine vreo idee, sa ma anunti, ca eu maine sau poimaine le fac!
_
adar si MAIA minunea cu ochi mari (30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
Qamar spune:
bon soir!
ce-aceti?ati culcat prichindeii?
Bia doarme de vreo jumatate de ora, suparata, ca a facut un picaj chiar langa mine si a dat cu obrazul de o mobila...are un ditamai semnul....
Catrinel, as mai spune eu multe, dar nu mai am timp si, pe deasupra, sunt si deprimacioasa, si nu vreau sa transmit mai departe starea asta Pupa Oana din partea mea si sper ca sunteti ok!
Va pupa si Mari cu care am vorbit azi la tel -ea ne poate citi de pe tel, dar e mai greu cu scrisul, pana isi pun net. Teodora nazdravana se pare ca e in concurenta cu pisica pentru mancareparca si Mariuca Atomica atenta la papa de pisica, nu?
sambata, dupa vreo 2 secole, am iesit si noi pana la SInaia, am urcat la cota 2000 cu telecabina, am gasit zapada si vant, soare, frumos, ce sa mai zic, eu as fi ramas acolo Am pus cateva filmulete de pe traseu si de la locatie
www.dropshots.com/Noemia" target="_blank">AICI.
Bia a fost incantata de tot, mai putin de vant si sper sa reusim si noi sa plecam mai des din Buc, ca deja e insuportabila caldura....
intre timp, se prefigureaza o intalneala cu Mari, undeva, candva, la ei, la noi, in padure, nu conteaza
sunt cam incoerenta, nu? cred ca de la prea multa Coca Cola, bleax, o vreme renuntasem, acum vad ca mai iau iar dupa Dr
pup inainte sa incep sa aberez si va doresc o noapte faina, sau o zi minunabila
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Madness does not always howl. Sometimes, it is the quiet voice at the end of the day saying, "Hey, is there room in your head for one more?"
ciuf spune:
Salutare
Fusei la medic, totul in regula, deocamdata. Acei noduli cica sunt limfatici. Atata timp cat sunt miscatori, de marimea unui bob de fasole e totul bine. Dar sa tai cafeina. Imi zise de chestia cu deodorantele cu aluminium. Ca tot am citit pe DC despre ele ca ar face cancer la san.
Si mi-a zis ca tot ce trebuie sa fac e sa ma rad seara la subrat si abia dim. sa folosesc deodorantul. Nicidecum imediat dupa ras cand sunt porii deschisi. Inca nu este nimic sigur stiintific ca aluminiu si parabenul ar fi nocivi.
Am intrebat-o daca pot lua vitamina E ca stiam eu ca e buna pentru sani. Cica da. Mai ales in boala aceea cu fibrochistic, nu stiu traducerea, cred ca e un fel de mastoza fibrochistica.
Ce sa va mai spun...
Kim si Poli va multumesc pentru gandurile voastre bune vis-a-vis de problema mea ce ma ingrijora cu nodulii.
Catrinelu', e mortala Onichka. Cui i-ar fi trecut prin cap sa caute cheile acolo??? Bine ca ai vazut-o la timp altfel ati fi cautat ca disperatii, cum am facut noi cu mobilul.
Mi-era dor sa citesc povestiri narate de tine. Te pup.
Kim, Eva mea arunca la gunoi diverse lucruri. Ma pomenesc ca dispar lucrurile si il invinovatesc pe Luca, nicidecum muneca mea. Pana cand am prins-o in flagrant. Oyoyoy.
Ref. la ajutor, la cum o descrii pe socrella o sa va intelegeti bine. Mai ales ca ea se uita in gura ta. Asta e mare lucru. Sa faca ce zici tu. Sorella, in schimb, te-ar fi ajutat, dar nu la fel de mult ca o bunica. Pe ea trebuie sa o scoti la magazine, sa ii arati tara, sa o plimbi, ca e tanara si dorita de experiente noi. Iar bunica poate nici nu e interesata sa vada multe noutati. Ii e suficient sa fie langa nepotica, sa o vada crescand sub ochii ei, sa stie ca poate contribui un pic la educatia ei. Parerea mea.
Vad ca mica ta avu fun la greu la petrecere. Se comporta ca o fetita mare. E uimitor cat de repede cresc copiii astia. Maine-poimaine pleaca de langa noi si ne intrebam cand a zburat timpul??? Uite-o, ajunse sa manance pizza, cot la cot cu copiii mari.
Simona, ce fain povestesti despre Edutu alpinistu'. Curios, catarator si strengar. Cum trebuie sa fie un baiat adevarat!
Luca avea boala sa se arunce pe jos pe strada. Am fost acum doi ani, deci avea un an jumate, undeva intr-un oras aztec, Santa Fe, orac cu galerii multe, muzee, locuri interesante de vizitat pentru adulti si plictisitoare pentru puradei, iar Luca deja incepuse sa nu-i mai placa nimic. Asa ca la un muzeu l-am luat de-o aripa si carat afara ca ma facea de ras cu trantitul pe jos. Il scosei in fata muzeului, iar el se trantea pe burta in mijlocul trotuarului. Lumea imi tragea priviri intepatoare. Oyoyoyoy, ce mama pot sa fiu!
Poli, eu ii dau Evei in fiecare zi carnita de pui. Vreau sa aiba proteine suficiente pentru varsta ei. Fructe cu seminte inca nu i-am dat ca sunt patita cu Luca cu dermatita atopica, asa ca is Stan Patitu'.
Alinaalex, au venit caldurile? Ai grija sa il dai cu crema protectoare, camasute cu maneca lunga, lucruri subtiri si albe sa il protejezi de razele astea pacatoase solare.
Eva vrea sa stea numai afara. Ma dispera chestia asta ca dupa ce pleaca ai mei adio program din asta.
Ai facut poze pe unde ati fost, a Baile Felix?
Irina, Eva nu suporta palarii. si ii sta atata de bine cu ele pe cap, dar eu tot i le bag pe gat. I le innod, o bag in casa ca doar-doar intelege ca fara palarie nu iese din casa. Nasol de tot.
Si Eva plimba carutul.
Ile, cand faci ultrasound? Iti tin pumnii.
Pup toate fetele si piticii
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Polixeni spune:
Asta chiar e minune...reusesc sa scriu de 2 ori intr-o zi...
Pai sa va povestesc pe scurt cum a fost la plaja...voi ati mai pomenit copii carora sa le fie frica de nisip???? Va dau eu un ex: Nick!! Am cautat o plaja care sa aibe nisip (ca aici marea majoritate a plajelor au pietre) si cand in sfarsit am gasit-o am descoperit ca lui Nick ii e frica de nisip.Dupa ce i-am dat jos pantofiorii si dau sa-l pun cu picioarele in nisip (la umbra nu la soare) se pune pe un plans si cere sa-l iau in brate.Am ramas uimiti si eu si huzband ca zau ca nu ne asteptam la asa ceva.Asa ca, mandrul meu a stat numai pe sezlong si pe prosop pe nisip.Si cum se murdarea un pic de nisip incepea maraiala.Pana la urma parca s-a mai obisnuit cu ideea si mai-mai ca-l atingea.L-am dus si in apa si i-am udat picioarele..nu mai mult ca inca marea nu e chiar asa de calda.Insa cand m-a vazut ca inot hop si el pleznea apa.Am stat vreo 3 ore dupa care pe drum inspre casa mi-a dormit ca puiu.La fel si acum,dupa baita de rigoare si dupa lapticic nani.
Maine merg iar la job.Sper ca incet-incet sa se obisnuiasca sa stea si cu alta lume in afara de mine...nu de alta,dar nici macar hranit de altii(incluzandu-l pe tati) nu se lasa.
Am pus ceva pozici noi si filmuletze pt cine are timp si dispozitie.
Va doresc o noapte linistita!
Pozici:
http://new.photos.yahoo.com/gpoli_ro/
Filmuletze:
www.dropshots.com/gpe_ro
Ameera spune:
Buna tuturor!
Incepusem sa scriu si aseara, dar a picat netu' cand mi-era lumea mai draga... Am vazut multe poze si filmulete, cu bebei de Kim, Tili, Loranda, Nshiro, Micaalsa, Ciuf, Noe... sper ca n-am ratat pe nimeni.
Tili, si mie (ca de altfel cred ca tuturor mamicilor de pe-aici) imi este uneori cumplit de greu. Lucrez destul de mult, nu am nici cel mai mic ajutor de nicaieri (mama e la 600 de km distanta, abia daca reuseste sa vina 2-3 zile o data la 2 luni), bona care sta cu Sara cat eu sunt la munca se respecta si in afara de supravegheat si plimbat copil nu face altceva (chiar daca copilu' doarme 2 ore, in timpul asta nici macar nu spala castronasul din care i-a dat sa manance - dar asta e alta poveste)... si uneori sunt sfarsita de oboseala, coplesita, am senzatia ca nu mai pot sa le duc pe toate si ca sunt in pragul de a ceda. La mine insa conteaza enorm atitudinea... cand ma apuca stari de-astea, trag adanc aer in piept, imi repet ca nu e un capat de lume, ca toate se rezolva pana la urma, incerc sa ma destind, iesim la o plimbare, mai renunt la unele treburi care nu sunt absolut necesare... si trece.
De noi nu stiu ce sa zic... Sara continua sa fie destul de cuminte asa, per ansamblu, doar ca umbla peste tot si deci trebuie sa ma tin mereu dupa pe ea... ceea ce imi consuma mult mai multa energie decat m-as fi asteptat. Destul de des se intampla si sa stea linistita sa se joace singura... de ex dupa ce scoate bateriile din telecomanda, sta cate un sfert de ora incercand sa le bage inapoi.
Ma distreaza insa (cel putin deocamdata) crizele ei de furie...de ex. cand o iau dintr-un loc unde nu are voie, da din picioare si tipa din toate puterile cateva secunde, apoi se pune pe un plans jalnic, se vaita si bombane inca vreun minut... si gata! In maxim 2-3 minute si-a gasit altceva de facut.
Va pup, noapte buna!
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)