*Ghiocei de Martie-Aprilie 2006* (35)
Raspunsuri - Pagina 29
catrinutza spune:
bang]

Am sperat ca am fost mai rapida decat caderea netului ieri...constat ca nu ca mesajul de ieri s-a pierdut in eter...
Revin…si asta de azi la fel…
Recapituleisan:
Tcelen si Andreea...la multi multi ani plini de sanatate, fericire si voiosie si de bucurii alaturi de puiutii vostri...in ritmul asta o sa ajunga urarile la anul pe vremea asta…
Diana...ghicesti bine cine ma alearga...ce Pilates, ce aerobic...numai ca ea slabeste si io le culeg din urma si ma fac cat un elefant nesimtit....
Rocsana ma bucur ca ai mai intrat...ce mai face Maria-san...ca i-am vazut ultimele poze si tare mi-au mai placut...
Ameera...nu-i bai ca se joaca si singura...e chiar recomndat...ii ajuta sa descopere singurei (adica interventia unui adult de multe ori ii invata mecanic sa faca un lucru), sa creeze, sa isi pune imaginatia la contributie...si eu am senzatia ca nu ma ocup suficient, dar pe urma ma gandesc ca nici nu trebuie sufocati cu atentia noastra...zic io ca e chestie de independenta...pt linistea ta fa-ti un program cu o anumita perioada din zi pe care sa i-o acorzi numai ei (sau sa te alturi ei daca iti cere ea - Maria ma ia de mana si ma duce intre jucarii atunci cand are chef de fata mea)...
Cu vorbitul stai calma....sunt convinsa ca le inmagazineaza si cand o fi ea pregatita o sa ii turuie gura de n-ai s-o mai opresti....ca exercitiu:vorbeste tot timpul sau macar din cand in cand spunandu-i ce faci tu in momentul ala.
Simona...nici eu nu reusesc s-o invat partile corpului ei de nici o culoare...nu are rabdare...
Micaalsa...nu-i oki cu nepotul tau ca la 5 ani nu vorbeste, dar mai ales ca traieste intr-o lume a lui cum spui...dar asta nu-i o chestie care sa te ingrijoreze deocamdata pe tine referitor la Iulia...fiecare se ocupa de copilul lui in felul lui si nu cred ca deocamdata ai de ce sa iti faci probleme, mai ales daca pana acum s-a dezvoltat normal...fiecare copil in ritmul lui...sunt convinsa ca Iulia face chestii pe care alti copii inca nu le fac...asta e...nu pot sa le faca pe toate o data ca se scurtcircuiteaza![]()
...vezi, sta si asculta poezii...a mea s-o pici cu ceara si nu sta sa ii citesc macar o strofa, nu mai zic de poveste...ori fuge ori imi asalteaza cartea...
Din pacate chestia cu plansul e mai delicata...daca ai eliminat variantele oboselii sau alte probleme fiziologice care ar putea-o deranja, daca i-ai dat ignore sau daca i-ai spus autoritar dar nu dur si agresiv ca nu e bine, ca nu discuti in conditiile astea cu ea, ca bla-bla si tot ii da inainte cu comportamentul asta, mai incearca metoda stransului tare in brate...dar asuma-ti riscul unei pocnituri peste fata sau ceva de genul asta...tu continua si o tine strans, ferm in brate si vorbeste-i calm si explica-i ce si cum...incet incet va ceda...e chestie recomadata de psihologi...cica ii ajuta sa isi puna in ordine comportamentele si emotiile si ii dau ceva de siguranta (chestia cu locul stramt din burtica as zice eu)...la noi uneori functioneaza...cand face si a mea asa o mai asez in fata mea si o fac sa se uite la mine si ma uit in ochii ei si ii explic ce si cum...din pacate si la noi uneori merge alteori o las sa se dea cu fundu' de pamant...

pentru Iulia tacuta...e buna de facut spionaj...si la uram urmei unde ai vazut tu femeie care sa nu vorbeasca???!!!![]()
Serj...indiferent daca a venit programat sau nu un bebe, oricum lasa un mic gol pierderea lui...imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva...
Diana...n-am avut curaj sa ma uit la poze 

...nu vreau filme de groaza...
Claudia...bine ati scapat de vaccin...pe cat de bune sunt pe atat de urate imi sunt...
Adar...e bine daca va face priorixul gratuit...noi avea de ales intre ala gratuit dat de stat (de la Sanepid) si Priorix sau alt vaccin echivalent...eu si sotul am cautat in 3 sferturi de farmacii bin Bucuresti vaccinul, care cica nu se mai fabrica si nici sanse sa vina nu mai erau ca cica aia de la GSK nu mai aveau licenta ca nu avea instructiuni in romana...pana al urma l-am gasit la o amarata de farmacie intr-un dos de bloc...nu mi-a suras ideea cu facutul al inca 9 copii din acelasi falcon...oricata incredere as avea in asitentele de acolo, mai auzi si povesti de coridor...si cu vaccinuriule nu e de glumit...
Catrinele...o fi stiind fata ceva...poate vede cu urechile????!!!![]()
![]()
Tinutzule...ma bucur daca am reusit sa te sperii asa incat sa nu o mai stergi englezeste de prin zona...saru'mana pentru urare...ce face Mariuca??? pozne cat e ziulica de mare...hai la Romanica, sa il duci la tara pe baiet...ca daca ma mai supara socra mult chiar ca ma mut la tara...
La capitolul cuvinte stam cam asa....debit de tip atomic, mai ales dimineata, cand se scoala iar noia vem ochii carpiti de somn si ne rugam de ea sa ne mai lase un pic (care o fi copilul si care adultul???!!!)....Diana si Andreea pot spune cate ceva despre chesti asta...Diana zicea ca fi-mea vorbeste in fraze, doar ca e in ciainiza...cuvinte: mami, tata, tati, mia-mia (apelativul pt pisica), pi-pi (ceva de genul pis-pis), bebe sau bebi pt tot ce misca cu 4 picioare sau cu 2 dar are doar juma de metru, cand vorbeste imaginar la telefon incepe conversatia cu "ao" si termina cu pa-pa, nani-nani cand vrea sa doarma, zice "ia" si pentru dat si pentru luat, cand o, intreb daca mergem la plimbare zice pa-pa si isi pupa palma...maia, care cred ca e maria, in rest sunt convinsa ca vocabularul inactiv, ca sa zic asa, e mult mai bogat pentru ca reactioneaza corect la comenzi, destule zic eu pentru varsta ei...numai la aia cu da-mi mana sa ne plimbam nu...
Daca am uitat pe careva, sorry...am citit in dunga, rapid...ca iar ma fugareste cineva...
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
nshiro spune:
In primul rand LA MULTI ANI Andreei din tot sufletul, multa fericire, sanatate si o viata cat mai lunga si lipsita de griji alaturi de familia ta frumoasa! Succes in cariera dar sa nu cumva sa devii atat de bizi imcat sa nu mai ai timp de noi. Apropos eu unde te pot vedea? Vreau un link, cred ca mai ceruse careva, eu am tot navigat pe site dar in zadar, nu gasii nimic live sau inregistrari. Unde sunt pozele cu Bubu?
Dianad spor la examenul din iulie. In ce an esti? Ce tari sunteti cele care aveti putere de invatat! Am mai zis-o... va admir!
Aalina si Maria doarme mai prost decat atunci cand era bebe si trebuia sa o trezesc eu sa-i dau biberonul cu lapte si de baut lapte la fel... eu tare ma mai minunez cand citesc ca bebeii vostri beau de la 250 in sus. Maria nu a trecut niciodata de 160... acum nu bea mai mult de 120 (o data dimineata si inca o data seara)
Tili spor la dieta! Cum merge? Felicitari pentru cele 3 kg. Si Maria varsa mancarea daca nu ii e foame sau daca s-a saturat si au mai ramas resturi. La gradinita cica o ia din farfuria ei si o pune in farfuriilor alror copii. Si aia incep sa planga... Totul are un inceput cred, fie ca o rastoarna acum sau mai tarziu.... Pupici Supercocutei cea tandra. Tare faza!
Roxivan bine ati revenit!
Delia succes la sofat! Abia ai luat carnetul sau cum? Cred ca mi-a scapat daca ai mai spus de undeva. Haioasa nepotica Giulia! Inca sunteti in Florida?
Claudia v-ati hotarat unde veti merge in Turcia? Ca si eu vreau...
Aida ce aiurea ca amesteca grupele de varsta. Nu numai ca nu e fair play ca nu-si poate masura puterile cu cei de varsta ei dar e si periculos. Baietetii inte 2 si 3 ani tare agitati mai sunt si riscul accidentelor e foarte mare. si eu cand am cautat gradinita pt Maria nici nu am vrut sa aud de cele care nu ii separau pe cei mici. Ce fain ca va trimite poze, uite aici sunt cam stricti in privinta asta. nici parintii nu au voie sa duca aparate si sa-si pozeze copiii. Singurele poze le fac ei si la sfarsitul anului poti decide daca le vrei sau nu. Mariei din decembrie si pana in aprilie i s-au facut vreo 6 poze... Insa meniul pe zile il primim la inceputul fiecarei luni si daca nu esti de acord cu unele chestii le poti taia si ruga sa ti le scoata. Aici sunt multi copii cu alergii. Faza cu dormitul e la fel... noi ducem de acasa saltele cu patura cearsafuri, se gasesc de cumparat in set.Aaaa da stai ca tu stii de la sora ta. Te-am intrebat mai demult daca ai tai au vizitat Japonia si daca le-a placut.
Catrinel cum mai e Oana cu muceii? Pe Maria nu o las sa manance cu mana decat dimineata cand ma grabesc tare si nu am timp sa-i bag eu in gura. Dar la gradinita mananca si bea singurica. Rar ajutata de educatoare cred. Nu va spun ca desi are sortulete pt masa a distrus o gramada de haine cu sucuri si ceaiuri varsate pe ea. O lasa sa bea singura din cana obisnuita, cica sa se invete. Intr-o zi acum vreo cateva saptamani mi-a laudat-o ca bea bine singurica da sincer nu sunt inca pregatita s-o vad tinand cana sau paharul... Cat despre bucatele mai mari, le mananca destul de bine dar la gradinita mancarea e preparata din bucatele mici si de consistenta mai moale.
Poli mi-ai dai o idee cu shoppingul singurica! De cand nu mi-am mai cumparat ceva in liniste... Daca ii faci lui Nick mancarea de consistenta mai moale dar bucatele marisoare tot o da afara? De exemplu pilaf (orez mai apos nu uscat cu bucatele de morcov carnita ardei si ce lugume mai vrei tu sa pui) da fiert bine astfel incat mai mult sa se topeasca in gura. Nici aici nu se da Vigantol sau vitamine la bebei. Nici fier. Nick e un mumos tunsulica.
Kim m-ai dat gata cu activitatile de la gradinita Aliciei. Balet, karate, yoga wow!
Simona Toma tin pumnii sa nu aiba Edutu polipi!
Catrinutza Atomica nu se dezminte din cate vad. Auzi la ea carne cruda...puteti sa incercati si sushi de-acu daca tot aveti antrenament. Mai pune filmulete cu ea!
Micaalsa aoleu mucuri de zigari zici? Si Maria de cate ori prinde ocazia atenteaza la pachetul lui tati...
Cameliada dupa cum spuneam aici nu se prescrie NIMIC la bebelusi nici fier nici calciu nici vogantol nimic! Pupicei lui Tudor cel istet!
Ameera sa stii ca si noi dormim dimineata si uneori nici nu ne dam seama cand Maria se trezeste, ca e cuminte si se joaca in legea ei. Doar daca se trezeste cu chef de vorba atunci nu-i mai tace gura ore bune...
Loranda Maria bea exact cat Anda, 120 de ml seara si 120 dimineata si la fel, si ea are masa solida seara.
Mihaser supebe randurile lui Paler. Multumim. Si succes la analize. Si la examene!
Carmenpit urata faza cu interviul... chiar ca ar trebui dati in judecata pentru discriminare!
Mariana pozaaaa pliiizzz! E interesant punctul de vedere cu pregatirea celor mari si disciplinarea lor ca-i face sa fie mai atenti cu cei mici, dar mie mi se pare cam dficil si foarte riscant cu grupa de varsta intre doi-trei ani cand majoritatea abia vorbesc in schimb sunt plini de energie si alearga non stop.
Ma opresc aici ca m-a cam luat somnul. Va pupic si sper sa continui maine. Maria iar a racit, suntem pe antibiotice. Cica rosu in gat. Luni am facut vaccinul (rujeola si pojar). Am vazut ca vorbeati de ROR. Ce inseamna? E unul si aceelasi lucru?
rocsana si bebe maria (3 martie 2006)
Tili spune:
Ziua buna! ![]()
La noi tocmai a tras o rapaiala zdravana. Daca ne-am fi hotarat sa venim pe jos de la camin, ne-ar fi udat bine de tot, dar am luat un taxi maxi (sa poata incapea si caruciorul). Azi a avut Mihaita lectie deschisa. Sunt foarte mandra de el. A raspuns bine la toate intrebarile.
Matei a fost cel fara stare. A trebuit sa iesim din clasa la un moment dat ca ii distragea pe copii. Ne-am intors cand ramasesera doar parintii cu educatoarele pt. sedinta. Atunci l-am lasat liber si mi-a intrat pe sub toate mesele. Mai era o cocutza de o luna jumate care a dormit mai tot timpul. Matei a consumat energie si pt. el.
Trebuie sa fug. Revin mai tarziu...
Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici si filmulete www.dropshots.com/OtiliaZ" target="_blank">aici .
adar spune:
micaalsa ... pupam cu drag!
Sper ca schimbarea e in bine ... 
catrinutza, nu noi am spus de priorix gratuit, altcineva era! Treaba e ca am auzit atatea rele despre cel de la stat, incat acum chiar nu mai am curaj. Sper numai sa il gasesc prin farmacii. Imi spui si mie exact cum se numeste te rooooogggg .... nu de alta, dar as vrea sa fie vaccinul potrivit totusi 
Nu ma mai lasa ...... mai revin ....
_
adar si MAIA
minunea cu ochi mari
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
alinaalex spune:
ANDREEA!!! iarta-ma de intarziere...iti doresc multa sanatate, fericire, cat mai multe emisiuni!

Nshiro, imi pare rau ca Maria e iarasi bolnavioara...multa sanatate ii dorim din toata inima! tu cum mai esti? ati terminat cu mutatul, esti bine? cand mai faci testul Pap? parca ziceai ca mai faci unul...adica asa imi aduc eu aminte. Multumesc, sper si eu sa termin odata cu anexita asta, am luat si ovule si antibiotic si sper sa ma apuc cat mai repede de treaba...n-as vrea sa-l las pe Marc singur, oricum eu intotdeauna mi-am dorit 2 copii. Si sunt sigura ca o sa ma descurc, Marc e cuminte, iar exprienta am deja!![]()
da, ROR e vaccinul pt. rujeola, rubeola.
Serj, imi pare nespus de rau pt. pierderea lui bb...poate n-a fost sa fie, poate o fi fost bolnavior...
iti doresc tot binele din lume!
Catrinutza, eu ziceam ca ne-a facut Priorix gratuit. Dr. noastra l-a avut in doza unica, deci n-am avut de ce sa-mi fac griji. Si tot eu ma miram cum de la Bucale nu va da gratuit. Pai nu acelasi Sanepid imparte dozele in tara?
Ca noi nu am cumparat de la farmacie nici un vaccin. Toate au fost gratis.![]()
Tinaaaa, ce bine ca ne mai scrii si tu!!!!
chiar ca pe vremuri! io sper sa te tii de cuvant si sa intri mai des, ai auzit???Asteptam mai multe noutati, mai multe povesti despre voi, oau, ce mare s-a facut David!
Am vazut ca vorbeati de vocabularul ghioceilor. Ei bine, daca Marc pana la un an nu zicea mare lucru, nici macar tata sau mama, de atunci a inceput sa le zica pe astea, apoi a continuat cu pa-pa, ba-ba, derivate, iar acum turuie de cand se trezeste intr-una, niste cuvinte numai de el stiute. Aaa, daca ii e foame sau sete zice "mem" , "mam" sau "ham-ham", iar daca vrea sa-i dau ceva "tebe" sau "tebu" adica trebuie. Si in fiecare zi spune ceva nou! Asa ca , Micaalsa, stai linistita ca si-a da si Iulia drumul la gura!![]()
La noi e canicula in toata regula. Acum iesim dimineata pana la amiaza, dar si atunci pe umbra. Apoi venim acasa, il culc pe Marc, iar dupa ora 16 iesim din nou, pana pe la 9 seara. Adica suntem cam toata ziua pe afara. La a doua tura de plimbari ducem si merinde cu noi
Marc a dormit ultimele zile numai o data pe zi, cam o ora si ceva- doua ore. Putin zic eu, probabil ca nu vrea sa iroseasca timpul de joaca
... dar bine ca naneste noaptea. Va dati seama ca seara e rupt de oboseala!
Alina si
Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
gabi_fer spune:
Hop si noi pe la voi dupa asa o lunga perioada de timp in care nu am semnat prezenta.
Noi suntem bine, mergem f des in parc daca putem si de doua ori pe zi. Am vazut ca aproape toti bebeii au masele, avem si noi patru masele cu care ne-am pricopsit in 2 zile iar acum ne mai chinuie alte masele si poate si canini.
Lui Alex cum ii da un dinte incepe sa-i curga nasul imediat, mai pateste cineva asa? Eu stiam ca sunt predispusi la racelei in perioada asta dar la el parca e dupa ceas. Cum se inflameaza gingia incepe sa-i curga si nasul.
La capitolul dictionar Alex nu ma pot plange spune mama, tata, mamaie, tataie, pa, papa, nana si apa f clar. Ar mai fi gol=bol, mor= mol, copii=pii, bravo=bavo, ploua = poua, haide=ade, mie= mi, ham, pis, bobo, cuvant pe care nu stiu de unde la invatat. Poate ca mai sunt cateva dar nu f clare si nu le-am observat eu.
De mancat nici nu ne putem lauda dar nici plange, parca papa o lecuta mai bine insa la capitolul olita suntem la zero. Cand face pipi zice pi si fuge. Daca il pun pe olita nu vrea sa stea tipa zici ca-l arde. Ai vostri fac la olita? Eu una m-am saturat sa cumpar pampersi si imi este mila de el ca va trebui sa mai faca o vara cu pampers la fundulet.
Tina Welsh - ma bucur ca ai revenit, adia astept sa vad poze noi cu David
Serj - imi pare nespus de rau pt. pierderea suferita
Tili - cum merge dieta?
Claudia in ce parc mai mergeti voi?
Micaalsa - Pupa Alex mucosul pe Iulia febrila , poate ies dintii astia si ne lasa si pe noi sa ne vedem de joaca noastra.
Catrinel_17 - sunt convinsa ca Bunica are dreptate si ca Oana este un copil precoce.
Amereea - pupam Sara cumintica care imi este fff draga. Nu ca nu mi-ar fi toti copiii dragi. De cand il am pe Alex iubesc TOTI copiii.
Acum inchei ca vreau sa ma bag la somn. Va pup si va las cu promisiunea ca am sa incerc sa va scriu cateva randuri si maine.
Noapte buna!
Gabi si bebe Alexandru-Ionut
19.04.2006
Album foto aici:http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/alex_ferf/my_photos
Nastera lui Alex aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91051
claudia_d spune:
Ma dispera Vlad cu mancarea!Eu o pun pe seama dintilor sau a caldurii.Am facut si greseala sa-l las sa manance singur,punandu-i si lui o lingurita in castronelul cu mancare.Nu mai accepta sa manance decat daca ii dau lingurita si il las sa-si bage manuta in castronel sa verifice consistenta mancarii.Cand suntem acasa e OK,ca e in scaunul de masa si se curata usor,dar cand suntem out e crima si pedeapsa.Pe 24 iunie plecam la mare si sa vezi distractie la masa.
Am o lista de la pediatra cu felurile de mancare recomandate pt.pranz(ca atunci e cea mai mare problema),dar in afara de mancare la borcans sau pui fiert si taiat marunt nu accepta nimic.
M-am cam certat si cu tata,care il obliga sa manance, chiar daca nu vrea, si imi e teama sa nu capete aversiune fata de mancare.
Azi n-am putut iesi la ora obisnuita afara din cauza vremii.Se freca la ochi somnoros,dar nu se lasa si se ducea pe hol, se agata de carut si astepta sa-l scot afara.Cum iese afara ii dispare somnul instantaneu.
Cred ca e si indragostit.Si-a gasit o iubita minora(sub un an)Ilinca ,pe care o mangaie pe rochita.
Noe,mai roscata ca tine nu exista!Pe cuvant de roscata cu vechime(15 ani)!
Ultima mea iesire la coafor a fost un dezastru:m-a tuns si mai mult decat i-am cerut si mi-a ars si parul de zici ca e un maturoi.
Asa ca sambata fac un tratament de indreptare a sechelelor si de schimbare a culorii.Ar trebui s-o facem impreuna sa prindem curaj.
Ma duc la o coafeza noua " de fitze",care mi-a spus ca roscatul si blondul strica cel mai mult parul.Asa ca am de ales intre ciocolatiu sau brunet.
La parul tau blondul e un dezastru din cauza firului ondulat.
Eu zic ca putem aborda si alte subiecte nelegate strict de copii.Trebuie sa ne simtim niste super femei ca sa fim niste super mame.Nu?
Sanatate multa Iuliei(Micaalasa),Mariei(Nshiro),Oanei(Catrinel)!
Micaalasa,am inceput din seara asta sa-i dau o lingurita de cereale in lapte si vad ca n-a infundat tetina.Maine incerc cu doua lingurite.Eu ii pun cereale de orez si in piureul de fructe de la ora 10-11.
Catrinuta,ai dreptate in legatura cu independenta copilului.Noi facem exercitii de vorbire seara dupa masa de lapte.
Nshro,nu mai plecam in Turcia din cauza ca ne-a fost frica, pt.ca doctorita noastra ne-a speriat ca anu' trecut a avut foarte multe cazuri de enterocolite la bebei intorsi din vacanta de-acolo.Noi am avut niste episoade urate cu Vladut(rotavirus si o viroza respiratorie urata si lunga) asa ca suntem mai circumspecti.
Asa ca pe 24 iunie plecam la Bulgari la Albena.Nu e pe departe ce ne-am dorit,dar asta e .
O sa mai mergem o saptamana sau doua la Moeciu si apoi in august plecam numai noi doi la Formula unu la Budapesta.
Daca am fi plecat in Turcia am fi mers in Antalia.Daca ai timp intra pe DC la "Vacante si Calatorii" si o sa gasesti o gramada de sfaturi utile legate de Turcia sau ia legatura cu Noe si Andreea.
Alinaalex,ce mancare iei cu tine in parc?In ce-o depozitezi si cat timp?
POZE
claudia_d spune:
Gabi_fer,pe perioada eruptiei dentare sistemul imunitar e f.slabit.Am inteles ca dureaza pana la un an si jumatate asa ca Alex mai are un pic de indurat nasucu' "curgator".
Noi dimineata mergem in Parcul National(mai mult bunicu') si seara mergem in Tolbuhin(pe langa ProTv).Daca vrei ne putem intalni in Parcul National dupa ora 17.Ce zici?
POZE
alinaalex spune:
Claudia, in general banane, ca-s mai consistente + iaurtzele , de obicei danonino mici, pe care le dau repede sa nu se incalzeasca prea tare, dar le pun intr-o chestie izolanta pt. sticlutze, ca incap, daca intelegi despre ce chestie povestesc, ca nu stiu cum ii zice
+ cornuletze, covrigi, pufuleti, stiksuri...
Alina si
Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre

Intinde-i o mana lui Andrei !!!