*Ghiocei de Martie-Aprilie 2006* (35)
Raspunsuri - Pagina 28
adar spune:
Gata, am dat PM la Ciufulici! Daca mai vrea cineva, cu drag!
_
adar si MAIA
minunea cu ochi mari
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
ANDREEA GEORGIANA spune:
...spasita si plina de jena...
Dragele mele,va multumesc din sufletul meu de om obosit pentru urari si pentru gandurile voastre sincere!
Imi pare tare rau ca nu am mai reusit sa citesc nimic,nu mi-a mers DC-ul,am schimbat reteaua de internet(acasa).
N-am apucat sa va spun ce nebunii culinare am primit la TV de la Ada
si cum a dat ea pe toata lumea pe spate.Si nici sa o felicit pe Tcelen,cu ocazia onomasticii.LA MULTI ANI,draga mea,sa fii fericita si sa-ti fie copii sanatosi!
Incerc sa recuperez citirea acestui capitol,printre picaturi si sper sa revin.Am si poze noi cu Bubu.
Bona mea are de facut niste analize si pleaca in fiecare zi la ora 14.30.Adica exact atunci cand ajung eu acasa.Deci culc Thea,in orele in care doarme(2)mai fac cate ceva prin casa,ma pregatesc pt. serviciu...,se trezeste Bubu,papam(ea),iesim la plimbare,ne intoarcem,facem baita,laptic si nani.Iar noi picam pur si simplu.Rar mai pacalesc un bunic sau o sora sa plimbe Buburuza si atunci,nu stiu ce sa fac mai intai.
Va multumesc tuturor celor care ati raspuns la intrebarea privind mesele bebeilor.Ma temeam ca Thea mananca prea putin dar,vazand cele scrise de voi m-am linistit.Programul nostru arata astfel:
6.30-200-250 ml laptic
10.30-un crenvursti+pure de mar cu capsuna si biscuit(meniu...de vara)+ceai
14-14.30-ciorbita + ..o mancarica solida+200 ml suc de fructe
18-18.30-orez cu lapte,omletica(greu de tot),budinca,iaurt cu fructe.Adica unul din aceste alimente.Sau combinatii.
21.30-2-250 ml laptic +cereale.
Intre mese rontaie painica,covrig,pufuleti si orice altceva ar mai putea capata in parc(a se citi "cersi").Si,in ultima vreme situatia nu este chiar roz d.p.d.v al apetitului.Are zile in care rade tot si zile in care bea doar laptic.
Avem 8 dinti,4 masele si ne ies caninii.Dezastru!Am facut si ultimul vaccin,nu a avut niciun fel de reactii,i-a facut dr. "pa" la plecare,deci nu s-a suparat.Parul ii creste,ii creste si dorinta de cunoastere si nivelul de energie...si noua ne creste tensiunea.
Mama mia,cat am reusit sa scriu.dar trebuie sa plec.Va PUUUUUUUUUUUUUUUP cu tot cu puiuti!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Catrinel_17 spune:
NSHIRO, ce subtila esti „cand pleaca soacra“…
adevarul este ca in afara de fixul ei cu mancarea si faptul ca vrea cateodata asa de mult sa ajute (ca nu-si da seama ca enerveaza)… in afara de asta, e destul de OK. Ce haioasa trebe sa fie Maria!! Voi vorbiti si romaneste si japoneza cu ea? Cred ca Kity vine de la chestiile alea “Hallo Kitty”! ![]()
In 26 plecam (noi 3!!) pe valea Moselei…. Abia astept.
AMEERA, oana zice numai mama, tata, papa, bebe, pa-pa…Stie ca “mama”-s io – daca ma vede pe geam cand vin acasa, striga “mama-mama”! si in continuare, ce ii place este “biiii”!!!! si cand vede catzei face “uou-uou” (isi tzuguiaza guritza de-mi vine sa o halesc), incearca sa faca muuu cand vede vaca si ma(c) cand vede ratzusca. Si “dei” daca ii trebe ceva. Aduce papucii daca ii ceri… cam atata.
SIMONA TOMA; io cand o intreb pe Oana unde-s ochii, duce mana la ureche.
ce sa mai zic. Oricum, bunica-sa crede ca e de o inteligenta rara, e un copil precoce ![]()
Si oana e inca mucioasa
nu stiu ce sa fac, sa merg sa o mai asculte odata la plamani…
CIUF, cum e, ai primit vreun raspuns? Hai mai, cum adica sa te simti asa?? Da-i incolo, tu si cei din jurul tau stiu foarte bine cat valorezi. Si daca aia nu te iau, e pierderea lor, altii (mai destepti) te vor aprecia. Capul sus, vorba lui ADAR.
SERJ, imi pare asa de rau… of, foarte trist, nici nu am cuvinte. Esti bine? Te simti mai bine? Pupici multi!
TILI, cum a iesit vopsirea de par?
ANDREEA, o sa ma ierti vreodata? Sorry de intarziere – la multi ani si tot ce-i mai bun pe lume!! Si o tona de pupici de la noi!!! 
Thea – fix la fel ca oana. 8 dinti + maselutze… si dau caninii. Dar o sa mai dureze pana ies. Si cu papa,…. Tot asa. Cum ii faci budincile? Cred ca asta i-ar placea.
Mai nou se catzara pe scaunelul de masa, imi arata sa ii pun centura si zice pa-pa. Dar nu ii e intotdeauna foame
Hii, am mai scapat o sarbatorita!! La multi ani TCELEN! 
NOE, n-am apucat sa vaz pozele, da ma uit dupa-masa!!!
tot scrii la mesaj? ![]()
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
micaalsa spune:
quote:
Originally posted by claudia_d
I-am schimbat pediatra acum doua luni si asta noua ,spre deosebire de cea veche, imi recomanda la masa de dimineata si seara urmatoarea formula:210 ml lapte+3 linguri cereale de orez+210ml apa.Problema e de tetina.N-am gasit una prin care sa curga bine compozitia asta si s-o accepte si Vlad.El foloseste niste tetine vechi nr.2 de la Avent.I-am cumparat toate tipurile posibile si le refuza.
Voi pt. lapte cu cereale ce tip de tetina folositi?
In ceea ce priveste laptele o sa trecem treptat la Nan Junior,inca nu ne-a dat acceptul pentru lapte de vaca.
Interesanta combinatie, dar totusi, in total sunt apoape 500 ml de mancarica ... Vladut papa tot? Si in fiecare seara si dimineata ii dai acelasi lucru? Nu se plicti? Ca eu zau de mai stiu ce sa-i mai dau ca nimic nu-i mai prieste din vechile mancarici.
Si Iulia tot cu tetinele de avent papa, cerealele in lapte am incercat sa le dau cu tetina cu flux reglabil de la avent dar nu-i place deloc, cred ca vine prea tare. Si noi tot pe Nan Junior suntem acum
Pozele meleAnamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
micaalsa spune:
adar, meeeeiiii ... incepi si tu sa faci ca si mariana. Cand dam de pozele voastre navalim ca tatarii, eu las tot balta si vad Maia. Sa stii ca s-a schimbat ... nu stiu, si la fata ... deja avem copilasi mari, nu mai sunt bebei.
Iulia nu mai doarme in patutul ei de vreo 3 luni, dar eu ma tot incapatanez si nu-l scot din camera. Parca ceva se sfarseste odata cu renuntarea la patut ... asa ca-l tin de decor si pt. bb2 (desi foarte repede n-o sa vina)
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
micaalsa spune:
Iulia-mi face febra de aseara, tot la 39 se mentine si greu reusesc sa i-o scad. Cand scade si-si revine cat de cat, cum o ia iarasi in sus. Pediatra mi-a zis ca-i din cauza de canini care-s umflati de vreo luna buna si ar da sa iasa. Sper cat de repede (desi nu prea cred) ca-i jaleeee.
Acum i-am pus un Novocalmin ca vad ca Panadolul n-are nici un efect. Toata-mi tremura, are si frisoane cred.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
Tina_Welsh spune:
Kim multumesc de urare.Sunt bine, iar pe-aici vin mai des pt ca am ramas acum doar cu un job...inainte aveam 2 (oarecum). Pozele cu David nu sunt recente, voi pune altele in curand!
Alicia ce face?
Micaalsasi eu astept sa mai aud despre voi ca numai stiu nimic.Vad ca va construiti casa!Sa fie intr-un ceas bun si sa iasa asa cum vreti!Si eu nu cred in tunsul la cheliuta pentru indesitul parului!Dar cereale aveti?Voi nu puteti sa faceti cerealele cosistente cat sa ii dati cu lingurita?Eu deja i-am scos sticla lui David.SIngura data cand foloseste sticla e la laptele de seara.Ziua bea din canutza de la avent!
Tceleniarta-ma de intarziere! La multi ani! Din cata vad puiutii tai nu se simt prea bine!
Insanatosire grabnica tuturor!
Catrinutzapromit sa raman pe forum acum si sa numai plec nicaieri....stiu ca a fost ziua ta mai de mult....La multi ani!
Ce face Mariuca?
Adarbine te-am regasit!
Simona Toma bine v-am regasit.Povestile or sa vina ele pe parcurs!
DianaDfelicitari pentru Alexandru care si-a dar drumul la mers!
Irina71bine v-am regasit.NU inteleg ce zici tu de BCG ca si David l-a avut aici, in a doua zi de viata...dar nu a facut nici un bob sa sparga sau nimic de genu!Si nici doctorii nu mi-au spus!
Mariana1976bine te-am regasit...nu imi vine sa cred ca tu ai un alt bebe!Esti cea mai curajoasa femeie!
Serj Cristinaaa!Imi pare teribil de rau...mie nu mi-ai spus nimic...Capul sus...lasa ca trec toate..cel mai important este ca ai 2 copilasi mari,frumosi si sanatosi!Dupa cum spune si Ciuf,tu esti o fata puternica!Multi 

Ile77
!
Tilice peripetii!
Carmenpit77Bine ai venit la ghiocei!Se pare ca intr-adevar nu am avut sansa sa vb dar sigur ca de acum inainte vom avea sansa!
Polixeni
AmereeaDavid al meu vorbeste dar nu cu cuvinte!Bajbaie el ceva pe limba lui acolo...in afara de mama si dada nu zice ceva ce iti poti da seama!Eu cred ca inca este timp,fiecare copil este unic...asa e si cu mersul si etc..Aici sunt copii care merg de la 7-8 luni spre exemplu iar David nu a mers pana la 12 luni si 2 saptamani!O ia Sara incet...si sa vezi cand incepe vorbitul ce-ai vrea sa mai taca!
Andreea GLa multi ani!Numai bucurie si sanatate!Sa stii ca Thea mananca bine..Hai sa iti spun ce papa David:
7-7.30-260 ml lapte de vacuta
9-10-cereale sai gris cu lapte,o feliuta de toast cu branzica
11-12- banana+iaurt
13-14- tocanita,ciorbita sau ce este prin casa gatit pentru el si suculet de fructe-de obicei mar+morcov sau milkshake
17-bea laptic
18-papa iar supita sau ceva usor
la 20-laptele de culcare
si intre timp rontaie biscuitei,fructe,legume,pufuleti si etc..Tu ce zici?E ok?
CiufSunt la apel...stateam si citeam povestea ta cu nunta..si nu inteleg faza cu biblioteca..la ce anume ai fost refuzata?Vroiai sa fii bibliotecara?
Catrinel17ce mai faci?
Cat despre noi ce sa va spuenm...noi avem doar 8 dintisori,ne-am dat drumul la mers..avem vreo 12 kg...nu prea vorbim,dar intelegem aproapte tot...afara nu prea iesim ca am avut o vreme teribilaaaa!Iar eu ma necajesc tare mult cand nu il pot scoate afara...ma simt ca il tin in casa ca un ou....asa de rau imi pare ca nu am sansa aici sa il duc nicaieri la tara....Uof...
micaalsa spune:
Tinutzooo, ca in vremurile bune cand scriai tu la toata lumea. Sper sa te tina faza asta, sper sa te plateasca la jobul asta cat pentru 2 la un loc sa nu mai fii tentata sa pleci
.
Vesti de la noi ... pai avem si noi 8 dinti si 4 masele si ne chinuie caninii in prezent. La mers si-a dat drumul doar la 1 an si 1 luna (la mesrul singurica zic, ca asa de-o manuta ... m-am saturat cat m-o purtat). Cu somnul stam destul de prost, rar avem nopti cu 2 treziri, in rest (ca si noaptea trecuta de altfel, tot din ora-n ora
. Bea tare mult laptic noaptea si nu stiu cum s-o dezvat si ce sa-i fac. S-o las sa urle e o varianta iesita din calcul in cazul meu .. nu ma tin nervii la asa ceva.
Da, eu ii dau cerealele cu lingurita, atatea cat mananca ca nu-i prea fana al lor. Cu biberonul doar laptele.
Apropo de sticlutele de Avent, pe mine ma exaspereaza. Cand mi-i lumea mai draga imi curg pe la locul unde le infiletezi, de ud fata toata.
Poate ne nimerim pe mess sa mai povestim.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
cameliada spune:
Salutare fetelor,
Tina! ce ma bucur ca ai revenit! da' ce bine papa voinicutzul tau
! noi stam prost la capitolul laptic, cred ca din cauza dintisorilor, nu vrea decat 150ml la o masa- si avem cel mult trei pe zi. In rest
pe la 10-11 painica prajita cu ceva...adica branzica proaspata sau crema de galbenus sau untuletz, la 13-14 ciorbita sau supitza cu galushti sau pilaf sau mancarica de legume-deci un singul fel da' cu carnitza, 4-5 dupa-amiaza iaurtul cu banana si biscuiti sau marul cu biscuiti sau cereale si pe la 7-8 branzica proaspata cu jeleu de fructe cu biscuiti. In general sunt multumita de cum mananca, avem si noi vreo 12 kg si ..8 dinti, dar pe drum sunt si 3 maselute care il cam chinuie.
Ameera, Tudor nu zice nimic...inteligibil, adica e foarte vorbaret dar intr-o limba necunoscuta noua.... lucrul bun e faptul ca imi dau seama ca intelege tot, stie ce are voie sa faca si ce nu, "executa" mici comenzi. Las' sa vezi tu cand si-o da drumul la limbutza puiul tau....n-ai sa-i poti face fata
Fiecare copil e cu ritmul lui.
adar, apropos de copilasi care fac nazuri la mancarea gatita...o amica imi povestea de fetita ei ca o vreme nu a vrut decat fructe si chestii de rontait, asa ca in piureul de fructe ii "strecura" cate o bucatica de carnitza taiata fin, sa nu o simta, sau ii baga in piureul de legume putin mar ras......cam aiurea, dar pana la urma a comvins-o sa manance si mancarica gatita. Poate fi o solutie, daca poti trece peste "prejucatile" legate de combinarea ingredientelor ![]()
aalina2003, in we am fost in vizita la niste rude cu Tudor dupa noi. Am descoperit ca se simte tare stresat in case straine. In centru nu am mai avut timp sa cobor decat pe fuga, in schimb in cartier iesim si de doua ori pe zi. e nasol ca stam mai mult singurei dimineata, pentru ca restul copilasilor ies tarziu, adica pe la 12-13 si ma gandesc ca e totusi prea cald pentru varsta lui Tudor.
micaalsa, pupam Iulia febrila! Sanatate si sa dea Domnul sa fie doar caninii!
Catrinel17, si Tudor mai face ca Oana ta, cand il intreb "unde este......?" imi arata cateodata ultima chestie invatata, asta inainte sa termin intrebarea! ![]()
si daca bunica zice ca Oana e de o inteligenta rara, apai sa stii ca asa e!!!![]()
cameliada si ghiocelul Tudor Bogdan saluta pe toata lumea!
(17 februarie 2006)
http://new.photos.yahoo.com/cameliada_26/
Serj spune:
Buna mamici|
eu va multumesc la toate pentru sustinere... si pentru cuvintele frumoase. acum sunt bine, ma consolez cu ideea ca este mai bine acum decat mai tarziu daca era sa nu fie ceva in regula.... este mult mai greu sa iei accepti la luni mai mari.
Tina ma bucur ca intri mai des
. ti as fi spus, dar asteptam prilejul...
Micaalsa multumesc de masaje, nu prea am avut chef sa stau pe net, in ultima vreme. imi pare rau ca Iulia este bolnavioara, si Ambra a fost cu febra sapt trecuta, si cu un apetit.... si ped nostru spune ca tot de la dinti (maselute).
dar acum unde doarme Iulia?
Tili vazusem ca ai avut o depresie, cu "flori de bach" ai incercat? este natural si ajuta.
sunt facute pe caracterul si nevoile persoanei, si gasesti la Plafar. eu te inteleg, ca doi am si eu, si stiu cum este.... dar asa cum te-au sfatuit si fetele, putin timp pentru tine, conteaza mult si ajuta. ti-am vazut puiutii si sunt tare scumpi 
Delia asa m-am gandit si eu, ca ar fi un motiv pt care se intampla toate. multumesc si imi pare rau de ce s a intamplat surorii tale.
Mariana nici eu nu am apucat sa vad poza!!! daca poti pune ceva mai mari ![]()
si la noi aceeasi discutie cu scooterul, dar pana nu i-a luat casca, nu am permis sa se urce. si de fiecare data cand pleaca, pana nu.i vad inapoi, stau cu sufletul al gura.
eu sunt mai paranoica, si vad pericole peste tot ![]()
Andreea scuze, iti doresc si eu cu intarziere, La Multi Ani!!!! sa fii sanatoasa, fericita, si numai bucurii sa ai, alaturi de familia ta 
pupici si scuze daca am omis pe cineva
cristina