Stelute de ianuarie - februarie 2007 (22)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

zicea cineva la un moment dat pe aici pe forum de laptele topfer, cum ca ar fi cel mai bun, sau ceva de genul asta...
stiti cumva? se gaseste usor? fiindca am intrebat pe aici pe jos pe la mine prin cartier la farmacii si nu il au pe stoc.
monu ai dreptate s-ar putea sa nu ii placa NAN.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

eu primesc prin posta diverse informatii de la directia saitara,pt ca de la nastere mi-au luat adresa si au dat-o la sanatate.

azi am primit iar niste foi,sa ma informeze ca trebuie sa fac vaccinul de 4 luni ( la fel au facut si la 2 luni,au trimis acum un an pt toate femeile intre nu stiu ce varste sa mearga sa isi faca vaccinul antirubeola parca in cazul in care credem ca nu am facut-o pt ca daca ramanem insarcinate sa nu riscam sa imbolnavim copilul.)
si pe langa informarea pt vaccin,sfaturi diverse,cum sa ferim copiii de accidente..si apoi ALIMENTATIA INFANTILA.

va dau mai jos :

diversificarea nu se va incepe inainte de 4 luni si cel mai bine ar fi la 6 luni,pt ca incepand cu aceasta varsta alimentatia cu lapte nu mai e suficienta.
Introducerea alimentelor noi se va face unul cate unul ,cu interval de o saptamana,pt a putea observa eventuale aparitii de reatii adverse si pt ca bebelusul sa se obisnuiasca la schimbul de gusturi.

CEREALE: trebuie dat faina de cereale FARA gluten (acestea nu se introduce pana la 6 luni.Deasemenea nu se pot da inainte de aceasta data,pain,biscuiti..

FRUCTE SI LEGUME:intai se vor da in forma d suc,si apoi ca piure,fara sa se adauge zahar nici biscuiti.Dupa 6 luni se poate da piure de legume fara sare!

CARNE:Incepand cu 6 sau 7 luni se adauga in piureul de legume:30-50 g pe zi ,incepand cu carne de pui si apoi de vita ,miel.. desi nu e recomandata carnea cumulta grasime,ca cea de porc .

PESTE:Se va introduce intre a 9ª si a 10ª luna ,inecpand cu pestele alb in cantitati similare ca la carne.

OUA:
Se poate incepe intre a 9ª si a 10ª luna ,adaugand un pic de galbenus fiert la piureul de legume si ,daca e bine tolerat,se va mari cantitatea pana la un maxim de 3 galbenusuri pe saptamana.Albusul nu se va da inainte de 12 luni. Intotdeauna trebuie fiert oul pt a se evita transmiterea de boli si pt a mari valoarea nutritiva.

Desert lactat: iaurtul poate fi introdus dupa 8 luni tot timpul natural si fara zahar.Nu se recomanda sa se dea in mod obisnuit derivate lactante cu inalt continut de grasime.

LAPTE DE VACA: nu trebuie dat inainte de 12 luni si se poate intarzia pana la 3 ani.

6-7 luni : cereale,fructe si legume,carne de pui si vita
8 luni : iaurt natural
9-10 luni: oeste,ou (galbenus)
1 an : ou(complet) ,lapte de vaca

ESTE TRIMISA DE LA "DIRECTIA GENERALA DE SANATATE PUBLICA SI ALIMENTATIE ",deci nue sfatul unui pediatru .

voi faceti ce vreti,eu ma simt datoare sa spun ce am primit ,pt ca nu toata lumea are acelasi sistem.

pana la urma difera pe ici pe colo cate una alta,dar toti coincid ca inainte de 4 luni nu se da decat lapte.

am mai spus ,si repet,nu mamele sunt de vina ca nu stiu,ci pediatrii care inca se tin de asa programe. si defapt nici ei,ca le lipseste infformatia,poate ministerul sanatatii ar trebui sa faca ceva,sa imparta asemena scrisori dca nu la lume,macar la pediatrii,la spitale.

cand am fost la vaccinuld e 4 luni,mi-au dat si acolo o foaie tiparita cu alimentatia.nu am avut timp sa o traduc,dar ce si ce pe aici merg toate...

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Marybell- offf prin ce ati trecut... bine ca suneti bine acum.. multa sanatate lui Erik...

Diana, Catalina, Cristiana- multa sanatate si piticutilor vostri.

Ma doare sufletul cand aud de puiuti bolnaviori...

Messa- multumesc de intrebare... pot spune ca bine... de luni va incepe chimioterapia

Cristiana, Aelita, Kate, Eli- frumoase pozici

Marinar- bine ca nu a patit nimic mica gimnasta

Adinush- ati scapat si de a doau intepatura

Adela - Vlad doarme cam 3-4 ore ziua, iar noapte de la 22-7 se trezeste de 2 ori sa pape si adoarme la loc (ar trebui sa se trezeasca acum ca sunt uda toata..mi-a curs un san... a ajuns pana la pantaloni si nu mi-am dat seama ca eram prea concentrata sa nu mai pierd si mesajul asta.. ca l-am mai pierdut de doua ori pana acum). In scaun doarme doar daca suntem in masina, iar in carut eu il tin la 45...La diversificare spun pas... Diversificarea si dintii sper sa ne ocoleasca inca 2 luni...

Ma bucur ca v-a placut mesajul cu ce nu ne spun manualele de istorie. Despre articolul www.news.com.au/story/0,23599,21684156-5009760,00.html" target="_blank">children 'bad for planet' nu aveti nicio parere?

La multi ani sarbatoritilor zilei. Sa creasca mari, sanatosi, frumosi si voiosi!

(31.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Aelita- multumim pentru informatii... acum sunt la faza in care culeg tot ce prind despre diversificare si sper ca voi sti ce sa fac cand vom incepe.. ca acum sunt confuza.. la cate scheme am vazut...

(31.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RB spune:

Multumim pentru ajutor si pentru laude, celor care ne-au vazut si pozele noastre .
Marybell ma bucur ca sunteti mai bine, va doresc multa sanatate.

Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Am vazut pozele, sunt f. inspirate, le-as nominaliza, insa de teama sa nu omit pe cineva, ma abtin.

Eu am citit mesajele spargand seminte (spre exasperarea lui C care nu suporta) asa ca am cam uitat ce am citit.

marybell, imi pare nespus de rau pt ca bb Erik a trecut prin ce a trecut. din partea mea si a Evei.
Sincer, chiar ieri m-am gandit la tine ca ma tot uitam pe modul in care mi-ai calculat CM.
Imi pare f. rau ca ai pierdut lapticul. De ce nu mai incerci cu metroclopramid?

Alinuk, m-a amuzat ca sotul tau ne numeste sectante

Aelita, da, cand sunt in baie, atunci ma gandesc la una alta. Asa cum spunea dianamizzi ca se gandea la noi ca suntem deochiate.

Catalina, ce mult m-as bucura daca maine seara cand voi citi mesajele o sa aflu ca bb Matei nu mai are nimic.

rali, am citi link-ul despre cat de neecologici sunt copiii. Eu daca mi-as permite financiar, as face macar 3 copiii, poate sa imi spuna dr. doctorilor ca vom ramane peste n ani fara oxigen si tot i-as face.

Eu ma bucur din nou ca fii-mea facu singurica kk din nou. Am ascultat-o pe liliana si am cautat sa mananc azi mai multe legume (ca tot mai am pachete de vinete+ardei prin congelator) si sa ma abtin la lactate. Insa a venit socrela si ne-a adus cas si rosii asa ca nu am rezistat la lactate.
Tot gandindu-ma ca de ce uneori mandra face singura si uneori ba, mi-am adus aminte ca acum 2 zile i-am dat sab simplex. Asa ca azi, fara sa o doara burtica i-am dat 15 picaturi. Rezultatul a fost ca la cateva ore a facut de a umplut scutecul+ ciorapii+ pantalonii+ bluzita +body-ul (adica tot ce avea pe ea).
Acum ma intreb: ce a ajutat-o? legumele, inghetata (ca am mancat vreo 3) sau sab simplexul. Culmea e ca am descoperit-o kkcita in mall ca sugita si am vrut sa o iau in brate din carut. Imediat am vrut sa plec si sa il las pe C sa continue piata, insa pana sa ies a adormit, chef sa ajung acasa nu aveam, asa ca am mai intarziat ceva.
liliana, tu lui Adam ii dai Sab Simplex?

La noi nu e inca vreme de picioruse golase si maneca scurta. Cred ca e din cauza vantului pt ca la umbra ti-e frig, iar la soare mori de cald.

Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RB spune:

Rali am citit articolul children 'bad for planet' si mi se pare cam ciudat. Nu cred ca numarul copiilor pe care ii are o familie conteaza atat de mult pentru mediul inconjurator ci felul in care sunt educati acestia. Pai daca ai un copil si acesta arunca pe unde nimereste sticle de plastic... Poti sa ai si trei copii dar sa stie sa se comporte cu respect fata de mediu (bineinteles sa aiba cine sa-i invete lucrurile astea). Oricum eu cred ca este exagerat.

Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR !!!AZI NU M-AM UITAT PE LISTA,DAR PROMIT SA O FAC CAND POT!

messa

quote:
mi-as lua o suzeta si as sta cu ea in gura cand vine in vizita... si daca ar intreba "de ce stai cu aia in gura", as spune "pai, mama, numa' cu asta-n gura ma abtin sa nu-ti zic cateva de fiecare data cand ma dadacesti ca pe un copil mic! Si daca tot te porti cu mine ca cu un copil mic, care nu stie ce face, macar sa fiu si eu in ton!"

bai,dar iti merge minteaaaaaaaa nu stiu de unde le scoti !!!!
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bunaaa !!
marybell cred ca te-ai speriat...as muri sa vad copilu' cu oxigen! dar te intareste DD,in cazuri de-astea !! bine ca sunteti acasa si va reveniti!
nu mai fi suparata ,eu de multe ori ma gandesc ca,asa cum mai lipsesc eu cateva zile din diferite motive,asa avem toate,nu mi-aminchipuit ca esti rau cu puisorul,imi pare tare tare rau ! mii de pupici !!!
anis daca il tai din cand in cand,atuncinu ai decat sa faci un tratament,intern si extern,vezi ce se poate cu alaptarea!
ca altfel cu greu isi revine! si mie imi cade muult,pumni ! iau de o luna de toate si nimci deocamdata,dar stiu ca am mai avut acum cativa ani asa cceva si vreo 2-3 luni a durat sa numai cada asa rau..

nu mai stiud ca v-am spus ca la vaccinul ed 4 luni eram cat pe-aci sa ii dau ceva de febra inainte,ma luase asa gandul ca voi dati,si apoi zic ,bai,nu se poate sa dau preventiv, medicamentele se dau daca face febra,nu inainte.desi stiu ca e greu sa rezisti tentatie,asa ca va inteleg cand dati !!! si nu i-am dat si copila nu a avut nimic,nici maraita nua fost,a mancat in schimb mai mult ca niciodata,se trezea cu o foame mare mare. asa ca bine ca nu i-am dat nimic.
cristina
quote:
Si eu sunt de parere ca se poate dezvata de ea, dar cu degetele e mai greu, auzi, sa-i pui ardei iute pe ele, daca se freaca la ochi? Mi se pare o barbarie
pai ele sustin ca SIMAI BINE DACA DA SI PE LA OCHI,ASA NU LE VA MAI BAGA NICI IN GURA NICIODATA!!

aaa,pai cu bunica aia care le scotea asa suzeta brusc si neinduratoare,abia venita la ei in casa,nu stiu daca v-am mai spus,o vad la usa unui magazin,cu o prajitura cu ciocolata in mana,le dadea sa muste din ea.ii daduse celei mici ,de 2 ani,era plina de ciocolata la gura,si cu restul de prajitura ii indesa celeilalte de 3 ani care nu voia,si bunica zicea: "baga la ghiozdan! baga la ghiozdan " intru eu in magazin,cumpar,ies,ea in aceasi pozitie,cu copiii drepti,si tot insista la cea care inca nu mancase: "dca nu iei o dau la caini sa stii !"

DIANAMIZZI dar nu i-a facut analiza sa vada daca e infectie urinara?? off..ce rau e cand nu stii ce are...mititica de ea.sa va faceti bine repede!

kateryna
quote:
Am vazut si eu azi copii in panataloni de raiat gros, cu dres pe sub pantalon, bluza groasa peste body si caciula in cap. Ca sa nu mai vorbesc de cei acoperiti cu paturi groase

lasa-ma ca mor aici !!!!!!

sraluca
sa-i iasa dintisorii repede si sa ii treaca !!!
LIUDA VEZI CA NU MEREU FACE DE RASFAPT,POATE O MAI DOARE SI BURTICA.SI EU O MAI LASA SA PLANGA,CAND NU MAI POT,DAR DACA VAD CA NU TACE..O IAU .
na ca scriam culiteroaie.vezi si tu ce si cum.acum,ca abia a inceput si ea sa pape bine hehee mai las-o un pic si apoi incepi sa-i tragi la pampers! hehe
eli,merci.hehe si a ta e gigi contra,zici? cauta partea comica,sa vezi ca nu iti mai pasa!!

oofff,iar s-a facut 1 si ceva,ziceam ca ma culc devreme...ca am un weekend greu,al meu lucreaza zilele astea,deci nu am nici un ajutor,sunt singura toata ziua,pana seara ..azis a venit la 21 ,tot cartierul era fara curent,a fost o defectiune mare ca au venit si pompierii..au dat curentul dupa ora 23,noi am mancat racituri pt ca eu am totul pe curent inc asa,aragazul cu ceramica dina ia pe curent,am stat cu lumanari,si am ras,ca babratu-meu avea asa o fatza de obosit si de sifonat vai de el si se uita pe niste facturi: si zic-bai,ce-o zice fii-ta,aoleu tata ,cred ca vin vremuri grele,esti naspa imbracat si arati jalnic,te uiti la facturile pe care probabil nu le-ai palcut de nu mai avem curent ,mancare vad ca nu e ,mancati salam cu paine ,e de rau !!! am venit la voi am zis ca e de bine!

cum a dat curentul am venit sa va scriu ,ca fata a adormit la lumanare.
a mancat 180 de lapte,sa vedem cat ii rezista pana cand ma trezeste!

rali nu se poate cumva sa va informati la ministerul sanatatii,sau eu stiu la directia nu stiu care...despre diversificarea asta? adica sa aveti cumva acces la standardele europene.ca e mai bine decat sa te iei dupa mine sau dupa altcineva,ca e normal sa fie confuzie atat timp cat nu vezi tu negru pe alb.adica nici carti,ncii reviste,ncii forum,ci direct la sursa.
poate daca va uniti toate mamicile,odata si o data se va face ceva in privinta asta si veti avea toate acasa o brosura cu informatii .nu de alta,dar macar sa existe acelasi lucru peste tot,macar de la oras la oras,ca sa nu zic pe nivelul tarii ca e cam greu.dar de la pediatru la pediatru mi se pare prea aleatorie chestia ! si nici daac as merge la 10 pediatri nu as avea incredere atat timp cat sunt pareri diferite.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Neata la toata lumea.
La multe lunite :
Ella Marie de Ivona1977
Matei de kachi
Iana Alesia de CoraHope

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Ne dati si noua un vot? Acesta este linkul.Multumim mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

LA MULTE LUNISHOARE:

Ella Marie bb de Ivona1977
Matei bb de kachi
Iana Alesia bb de CoraHope

marybell imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva. sanatate lui erik. nu mai are rost sa-ti spun ca la vremea respectiva am citit mesajul dar stiu sigur ca macar o fata a raspuns (cap 20 pag 8 mesaj de la mamici, ad alinuk). hai pup ca sa-ti treaca supararea!

rali asa e, bine ca nu a patit nimic.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput