Kroketten sau Bitterballen(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2002) Se fierbe carnea de manzat si se pastreaza 200ml de supa, apoi se taie in fasii subtiri. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se toarna treptat faina amestecand continuu cu un tel sa nu se prinda, iar dupa cca 2 minute adauga supa de carne si bate cu telul pana compozitia se transforma intr-un sos, apoi ia cratita de pe foc.
Iar ca amestecul sa fie asemenea unor crochete adevarate pune intr-un procesor de alimente sau blender sosul si carnea taiata si amesteca pana ce compozitia se transforma intr-un fel de crema. Cand e gata, adauga patrunjelul tocat marunt si dupa gust nucsoara, sare si piper, dupa care se lasa la frigider cel putin 2 ore.
Dupa ce amestecul s-a racit bine de tot, se dau forma crochetilor (aici dupa preferinta ii poti face lungi sau chiar bilute de marimea unor nuci) si se mai lasa 1 ora la frigider.
Intre timp bate bine 2 oua intr-un castron iar intr-o alta farfurie toarna pesmetul. Pune uleiul la incins intr-o cratita (cam de 2-3 degete) sau la friteoza. Acum, scoate crochetii de la rece, da-i prin pesmet, apoi prin ou si inca o data prin pesmet. Se pun in uleiul incins si se lasa pana prind o culoarea rumenie. Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces si se servesc cu mustar si cartofi pai.