Blestem, bataie, relatia parinte-copil
Raspunsuri - Pagina 3
lilianasoare spune:
quote:
Originally posted by didadi
Sa scriu si eu ce mi-a zis mie mama?Imi este si rusine."Sa ajuni sa-ti dau cu lingurita si sa se aleaga praful si pulberea de tine"Imi cer scuze pt vocabular, dar asa mi-a zis.Sunt zile in care imi aduc aminte si parca o aud si o vad in ochi cum imi spunea.Nu pot sa uit si ma urmaresc vorbele astea aproape mereu.Imi este foarte greu...
Of, ce "mama"! Singura scuza pe care i-am putea-o gasi este aceea ca, probabil, repeta niste pattern-uri, niste modele de comportament care i s-au oferit si ei de catre parinti. Cred ca trebuie sa fii foarte puternica, sa-ti tii sub control gandurile. Poate ar fi bine sa vezi si un psiholog, care sa te ajute sa-ti schimbi tiparul mental. Daca spui ca te urmaresc vorbele ei aproape permanent, este un semnal de alarma pentru tine. Asta deoarece ti-a afectat imaginea de sine. Important e sa intelegi ca nu te definesti prin ceea ce cred si spun altii despre tine. Tu esti stapana pe viata si pe destinul tau, pe care ti le creezi asa cum vrei.
Daca as fi in locul tau, as merge la un psiholog si as citi cateva carti de autocunoastere si dezvoltare personala (le gasesti la editura "Curtea Veche"). Daca-mi permiti, ti-as recomanda, pentru inceput, cartea dr. Schultz, "Psihocibernetica".
S-auzim numai de bine si fruntea sus: esti mult mai puternica decat crezi!
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
didadi spune:
Iti dai seama ca dispera cand vad ca mai imi merge si rau.Ma gandesc ca ea e de vina.Si pe ea o blestema mama ei.Deci e normal sa faca si ea acelasi lucru.Eu nu o sa fac asa ceva niciodata cu copilul meu, pt ca stiu pe pielea mea cum este sa auzi asa ceva din gura mamei tale.Oricum, multumesc!!!
zepellina spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
Tu esti stapana pe viata si pe destinul tau, pe care ti le creezi asa cum vrei.
As vrea sa mai cred si eu asta, dar parca ma coplesesc toate.
zepellina
denizel spune:
didadi, fii linistita! Nu te mai framanta atata! Te rog!
Pe langa cele spunse de Liliana, iti spun ce stiu si eu: Dumnezeu se ocupa numai si numai cu facutul Binelui.
Ce crezi tu? Ca El lasa ca viata ta sa fie distrusa de niste vorbe aiurea aruncate de mama ta? Nici vorba!!!
Daca ar fi asa si toate gandurile rele ale oamenilor ar avea efect asupra noastra, la 3o de ani am ajunge toti sa ne "arza focu'", sa ni se usuce mainile sau sa fim hraniti cu lingurita...
NU poti fi afectata, atata timp cat tu nu dai voie gandurilor negre si nesigurantelor sa te napadeasca. Zi-le GATA! si alunga-le pentru totdeauna din mintea si inima ta!
Daca tu nu vrei raul si Il ai aliat pe Dumnezeu, nimic nu te poate atinge!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!"
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
didadi spune:
DEnizel, uneori mai gandesc si asa.Dar atunci cand sunt suparata si nu mi-e bine, acolo ma gandesc.Ca ala e motivul pt care sunt rau.Si inca ceva.Am mai auzit si pe la tv si pe la bierica, ca blestemul de mama, te cam ajunge.Si iti dai seama ca ma gandesc si eu, nu?
Cristina_C spune:
Didadi, sa inteleg ca nu se pune problema sa discuti cu mama ta si ea sa retracteze cele spuse. E dureros sa auzi asa ceva de la propria ta mama, cum sa nu fii suparata... Daca te temi ca blestemul o sa aiba efect (crezi in el), mergi la preotul recomandat de fete la celalalt subiect ca sa-ti citeasca o dezlegare (sau cum se spune). Dar gandeste logic: si pe mama ta a blestemat-o mama ei si n-a patit nimic din ce i-a spus, si tot blestem de mama era, nu? De auzit o sa auzi multe, te rog, nu-ti complica viata crezand in blesteme si superstitii!
didadi spune:
Cristina, asa m-am gandit sa merg la un preot si sa-i spun povestea si poate, poate sa faca ceva.Este imposibil sa nu crezi uneori in chestii dastea cand vezi ca nu-ti este bine.O sa ma duc si poate o sa-mi fie mai bine.VA pup!!
Sabina spune:
didadi, o spovedanie e tot ce ar fi mai bun!
nu te lasa.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
didadi spune:
Asa o sa fac.o sa ma duc.Am vrut sa fac asta mai demult.Dar........A fost o perioada cand imi pierdusem increderea in DD si nu a fost bine, asta datorita unui preot(care numai preot nu era).Am vrut sa mor, Cristina, stie povestea mea.Am fost atunci la un preot si i-am spus"Parinte am doar ganduri rele si vreau sa ma omor, nu mai pot".Era luni,la care el imi spune: "Da, vino vineri dupa slujba".Si atunci m-am suparat.Am zis:uite, eu sunt disperata nu stiu ce sa fac, am simtit nevoia sa vb cu cineva sa ma indemne sa gandesc altfel pt ca stiam ca ce ganduri am nu sunt bune.Si el, asta mi-a zis.Pai pana vineri la cat de depresiva si la cat sufeream, ma omoram de 1000 de ori.Si acum o sa caut un preot cu care sa pot vorbi si care sa ma inteleaga.
lilianasoare spune:
[quote]Originally posted by didadi
Dar atunci cand sunt suparata si nu mi-e bine, acolo ma gandesc.Ca ala e motivul pt care sunt rau.
Pai din ce spui tu, cred ca te programezi singura sa-ti mearga rau. Se pare ca singura cauti situatiile de asa natura incat sa dai gres si sa spui ca este efectul blestemului.
Imi cer scuze, nu vreau sa fiu dura sau sa dau impresia ca nu te inteleg. Dimpotriva, te inteleg foarte bine si imi dau seama ce este in sufletul tau. Dar mai stiu un lucru: totul este in mintea ta. Stiai ca creierul nu face diferenta intre un lucru care s-a intamplat si unul pe care ti-l imaginezi? Adica, atunci cand rememorezi sau iti imaginezi ceva, se activeaza aceeasi parte a creierului. Asa ca, in loc sa gandesti ca blestemul are cutare efect, incepe sa gandesti ca pe tine nu te poate atinge. Lucrul asta cere timp, energie si determinare, fiindca, asa cum am spus, cred ca s-a format un tipar mental.
Vorbeste cu un duhovnic, roaga-te si ai credinta ca Dumnezeu le aranjeaza pe toate in favoarea ta. Iar pe mama ta iart-o, nu e capabila de mai mult.
Si o corectura. Numele autorului mentionat este Maxwell Maltz.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori