Blestem, bataie, relatia parinte-copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Cristina, n-am zis nimic cu adresa , doar preventiv

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

[quote]Originally posted by Cristina_C

Departe de mine sa critic ortodoxia, romanii, orice religie, popor sau credinta - nu n-as putea "da cu pietre", sper sa nu fi lasat impresia asta.

"Nu ai criticat nimic", de ce spui asta? Si apoi, avem un cap sa gandim, sa ne punem intrebari, sa problematizam, nu sa-l trecem "pe conservare"

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Dupa parerea mea, chestia cu bataia rupta din rai, nu are legatura cu religia, ci mai degraba reprezinta un simplu proverb. Pe de alta parte, in scriptura, pt cei care cred in ceea ce scrie acolo se mentioneaza despre pedeapsa primita de unii oameni, pentru ca-si bat parintii neputinciosi, aceea cu neputrezirea mainii, sau de catre unii preoti, pentru pacate grele. Se pare ca au existat asemenea descoperiri, cadavre sau mai degraba oseminte din care au ramas maini neputrezite si rau mirositoare, situatii diferite clar de cele ale moastelor neputrezite si frumos mirositoare.
De asemenea, multi au avut ghinionul de a trai pe pielea lor efectele blestemelor parintesti, chiar daca nu au crezut in ele, la un moment dat, in viata, si-au amintit de faptul ca mama i-a blestemat sa se imbolnaveasca sau sa moara, sau ca i-a dracuit in nenumarate randuri, etc.
Blestemul catre cel din afara familiei, cred eu ca se poate solda cu efecte, doar daca acela s-a indepartat de tot de Dumnezeu si nu mai are parte de pronia Lui. Dar iubirea Lui este atat de mare, ca toata multimea greselilor noastre nu o poate covarsi, asa ca, ma indoiesc sa parasesca Domnul pe cineva si sa-l lase prada diavolului si necazurilor si bolilor pe care le aduce acesta, doar pt ca asa vrea altul, din dusmanie.
Asta este parerea mea, am vazut multe in viata asta, am citit destule, am trait multe, si bune si rele, am auzit multe ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

OK atunci.

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by Marilena12

De asemenea, multi au avut ghinionul de a trai pe pielea lor efectele blestemelor parintesti, chiar daca nu au crezut in ele, la un moment dat, in viata, si-au amintit de faptul ca mama i-a blestemat sa se imbolnaveasca sau sa moara, sau ca i-a dracuit in nenumarate randuri, etc.

Exact, atunci cand si-au amintit au inceput si problemele. Ceea ce arata ca blestemele, vrajile at all au efect asupra cuiva atata timp cat acel cineva incepe sa mediteze asupra lor, sa creada ca sunt sub puterea acestora, ca li se doreste raul. La urma urmei, fiecaruia i se face dupa credinta lui, fiecare primeste ce gandeste si ce vorbeste. E o lege simpla, dar, daca ii vom intelege mesajul in profunzime, cu siguranta am fi mai buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

quote:
Originally posted by lilianasoare

[quote]Originally posted by Marilena12
Exact, atunci cand si-au amintit au inceput si problemele. Ceea ce arata ca blestemele, vrajile at all au efect asupra cuiva atata timp cat acel cineva incepe sa mediteze asupra lor, sa creada ca sunt sub puterea acestora, ca li se doreste raul. La urma urmei, fiecaruia i se face dupa credinta lui, fiecare primeste ce gandeste si ce vorbeste. E o lege simpla, dar, daca ii vom intelege mesajul in profunzime, cu siguranta am fi mai buni.

In concluzie numai daca meditezi sau te gandesti poate avea efect. Eu recunosc ca ma gandesc nu neaparat la blesteme,ci la farmece sau cam asa ceva poate pt ca nu reusesc sa inteleg anumite lucruri.
Acum ideea e ce gandesti intr-adevar dar daca esti daramat prea tare si de mult timp incepi sa iti pui intrebari.

zepellina

Mergi la inceput

Zepellina, eu cred cu tarie ca puterea de a schimba ceva ne apartine in totalitate. Nu stiu daca e bine sa dam vina pe circumstante exterioare pentru lucrurile care nu merg cum ar trebui in viata noastra. Sunt convinsa ca cel mai mult conteaza nu ce ni se intampla, ci atitudinea noastra fata de asta. Nu stiu ce sa zic, asta e concluzia la care am ajuns eu in ceea ce ma priveste. In momentul in care mi-am schimbat modul de gandire, perspectiva, mi-am construit o viziune clara si pozitiva, lucrurile au inceput sa se miste in directia dorita. A functionat in cazul meu, cu siguranta va functiona si la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna Cristina_C

Referitor la bataie, aplicata copiilor, sunt impotriva total!
Sunt metode de disciplina, multe si variate, care se pot aplica, nu bataia.
Dar pentru unii e mai usor sa bata, dacat sa se ocupe de copilul respectiv.

Despre blesteme, va dau un ex, pe care il cunosc bine. Pe strada unde am locuit, aveam niste vecini..., mama respectiva isi injura unul din baieti foarte des:"arzate-ar focul" (imi cer iertare pentru exprimare!). Anii au trecut, copilul a ajuns un tanar frumos, lucra la o fabrica , nu stiu exact unde, ceva cu vopsele si diluanti chimici. Acolo a fost pus intr-o zi de seful lui sa coboare intr-un cazan mare, sa repare ceva, iar colegii lui, vazand ca nu mai iese din cazan, au aprins o bricheta sa vada ce-i cu el. Si nenorocirea s-a intamplat, cazanul a luat foc, erau acumulari de gaze, de la diluanti.
Si a murit baiatul respectiv, exact cum il blestemase mama lui, ars de viu!! S-a intamplat cu multi ani in urma.
Eu personal nu cred in blesteme, dar sunt lucruri pe care le rostim cu gura noastra si pe care le repetam ani la rand si aceea ajungem, ce am rostit prin gura noastra.
Mai stiu parinti care spun copiilor "nu esti bun de nimic, nu esti in stare de ceva bun!" si ajung copii asa cum au spus parintii.
Mare grija la ce vorbe rostim asupra copiilor nostri, caci cu vb noastra le putem face rau.
Mai bine rostim o binecuvantare, ca sa culegem roade bune peste ani!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ce intamplare (coincidenta) nefericita! Saracul baiat, prin ce chinuri a trecut!

Perfect de acord: daca un parinte ii repeta copilului ca nu-i bun de nimic, il face "prost" sau il desconsidera in alt fel, ii afecteaza personalitatea, ii distruge increderea in fortele proprii, respectul de sine, ceea ce echivaleaza de multe ori in viata cu esecul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didadi spune:

Sa scriu si eu ce mi-a zis mie mama?Imi este si rusine."Sa ajuni sa-ti dau cu lingurita si sa se aleaga praful si pulberea de tine"Imi cer scuze pt vocabular, dar asa mi-a zis.Sunt zile in care imi aduc aminte si parca o aud si o vad in ochi cum imi spunea.Nu pot sa uit si ma urmaresc vorbele astea aproape mereu.Imi este foarte greu...

Mergi la inceput