Concubinaj,logodna,casatorie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

E...he, he, he...pentru prietena ta se potriveste zicala "interesul poarta fesul"...asa ca e absurd sa mai intreb "dar cu dragostea cum sta?"

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Mi_ka,sa stii draga mea ca cu dragostea sta chiar foarte bine,el vrea sa se casatoreasca cu ea dar ea tot o prelungeste,asa ca pica zicala:,,interesul poarta fesul'',nu i se potriveste chiar deloc.
Ea are apartamentul ei dar omul in viata se mai intereseaza nu?Dar nu vrea nici sa stea asa o viata intreaga,poate pina la urma se razgindeste sa faca ceva legal.
MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Draga mea,

Daca ei se casatoresc, ea are apartamentul ei, el are casa lui, stau impreuna sa spunem.. nu stiu 7 ani de exemplu si apoi se intampla sa dea divort, ea se intoarce la ap ei si el ramane cu respectiva casa pe care a avut-o de la bun inceput.

Faptul ca ea contribuie la gospodarie, intretine casa, face curat, etc... nu ii da drept asupra casei, in nici un fel. Dar daca, iar un exemplu ipotetic, sa spunem casa are doar parter, in timpul casatoriei, ei decid ca vor sa mareasca spatiul de locuit si fac un proiect, scot autorizatie de constructie, mai fac un etaj, schimba acoperisul, etc. deci maresc semnificativ valoarea casei si acest lucru se face prin contributia celor doi (adica trebuie sa aiba si ea salariu si sa contribuie cu bani la aceste modificari, sa poata dovedi ca a avut un aport si ca a existat o constructie, o simpla zugraveala nu se pune ) atunci da, la un eventual divort ea poate emite pretentii si eventual la partaj se poate stabili ca sotul sa ii dea niste bani. Chiar am o prietena in situatia asta, doua case pe pamant, ambele modificate, una e finalizata, alta inca nu, 2 firme, una a ei, una a lui si e un balamuc curat partajul.

Si da, eu o inteleg pe prietena ta, pentru ca nu e chiar asa usor sa stai cu cineva, ai job 10 ore pe zi, ai grija de casa sa fie bec, contribui la cheltuieli, faci mancare etc. si la un moment dat constati ca exista o nepotrivire si ...etc.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

quote:
Originally posted by chivutamonica

ce sa faca sa stea in concubinaj,logodna ce sens are iar casatorita merita daca toate sunt ai lui deci asta o framinta mult pe ea.

,MONI

chivuta

vai de mine, "prietena ta" s-ar logodi sau casatori MAI REPEDE daca ar "merita"? transmite-i te rog din partea mea ca "nu merita".. asta e legea, ce sa facem!

vai de noi!

vine bebe la vikysor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

am revenit,m-am interesat,"anii de concubinaj" trebuie sa fie cinci la numar,se poate act notarial, s-a demarat treaba asta,prietena trebuie sa fie inarmata cu chitante,acte doveditoare...si inca o data iti spun martori(in principal vecini,ce sa depuna marturie despre rel de concubinaj)...in rest ma abtin de la comentarii,fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui si cu omul linga care traieste...ah,am uitat ceva,la raspunsul meu fugitiv nu am adaugat clar ceva:totul se imparte in momentul in care a fost dovedit ca e facut in timpul concubinajului/casatoriei...orice caramida de exemplu pusa la temelia unei case

aniela

Mergi la inceput

Andriesdraga,tu ai fost cea mai apropiata de situatia ei.Numai cine nu a trecut prin asa ceva nu stie ce inseamna iar comentarii pot fi multe mai multe ca sfaturi .Drept sa spun a trecut printr-un divort groaznic {care la nimeni nu l-as fi dorit}din acest motiv este acel ,,INTERTES''ca nu vrea sa se mai arunce in fata de frica,nu?
Chiar numai sa fie sluga altora nu merita viata asta .
Ea,nu a vrut sa se justifice aici pe forum decit mie daca o pot sfatuii si eu m-am adresat voua dar vad ca legea e asa cum e si asa cum spune-ti poate nu merita sa se,, sacrifice'',cine stie a trecut ea prin multe si nu mai vrea atita necaz.
Anyella,Vicky,poate ave-ti mare dreptate .
O sa-i spun tot ce mi-ati zis,ea hotareste ce sa faca la urma ,urmei.
,MONI

Mergi la inceput

Deci c-am asta-i situatia cu legea in Rom.mai multe nu stie nimeni.
Ar trebuii sa se mai schimbe si acolo ca-i cazul.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela999 spune:

Buna.

Pentru casatoria in Germania, am nevoie de "Bescheinigung des rumänischen Geburtsstandesamtes" ca nu sunt casatorita in Romania.

Stiti cumva daca aceasta hartie se procura la starea civila din orasul de nastere sau din orasul de domiciliu?

Mersi mult.

Pupa,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Adeverinta respectiva se elibereaza de la starea civila de domiciliu unde in mod legal te-ai fi putut casatori, care apoi se traduce...nasterea putea avea loc oriunde in lume, deci nu are relevanta

carmen 24s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Nu stiu unde v-ati informat , dar nu exista nici un termen de 5 ani pt nimic ..nu exista o legiferare in ceeea ce priveste concubinajul sau asa zisa uniune consensuala...Daca concubinii dobandesc bunuri impreuna pt acestia opereaza dreptul comun ei nebeneficiind de dispozitiile cod. fam . privind comunitatea de bunuri.. La final in caz de despartire ei pot cere partajarea bunurilor dupa bunul lor plac sau in functie de contributia fiecaruia la achizitionarea lui, in cazul in care poate face dovada , daca nu cine ia primul e mai castigat. Apoi dovada concubinajului nu se face prin nr. de ani locuiti ci prin faptul in sine...puteau locui si un an , sub acelasi acoperis, cu caracter de continuitate, comportandu-se ca niste soti si , iata devin concubini.
La casatorie e cu totul altceva, orice bun dobandit dupa data incheierii casatoriei devine bun comun, adica este supus partajarii, chiar daca casatoria ar dura si 2 luni...Disp. art.38 cod.fam , la general luat, prevad care anume bunuri nu sunt supuse partajului in caz de divort, si se refera si la cele dobandite inainte de casatorie, care nu intra in discutie, precum si cele dobandite in timpul casatoriei dar care sunt folosite exclusiv de un sot pt jobul sau.,si multe altele.
Dupa parerea mea e bine de stiut inainte de casatorie la ce te expui, cum se spune , dragostea e oarba, justitia e oarba,si la un moment dat incepi sa vezi si uneori e prea tarziu...si credeti-a ca stiu ce spun...
Sa ne bucuram totusi de legile romanesti asa cum sunt...ca cele din Germania sunt draconice...depinde de care parte a baricadei nimeresti

carmen 24s

Mergi la inceput